Oud-imam Abdullah Haselhoef overleden

21
Beeld: uitzending Zembla 2001

AMSTERDAM, 10 jun – Vandaag is oud-imam Abdullah Haselhoef overleden. De in Suriname geboren Haselhoef verwierf na de aanslagen in New York op 11 september 2001, landelijke bekendheid als officieuze woordvoerder van moslims in Nederland. Hij sprak tijdens een herdenkingsdienst, waarbij onder andere het Nederlandse kabinet, kroonprins Willem-Alexander en Máxima Zorreguieta aanwezig waren. Toenmalig premier Wim Kok was zeer te spreken over zijn bijdrage. Daarna was Haselhoef regelmatig op de Nederlandse televisie te zien.

Regillio Frank Haselhoef (Paramaribo, 1968) werd in Suriname geboren, als zoon van een uit Amsterdam afkomstige Joodse vader en een islamitische moeder. Zijn ouders scheidden toen hij twee was, waarna hij op zijn vierde met zijn moeder naar Nederland kwam. Haselhoef groeide op in de Haagse wijk Duinoord. In 2007 verliet hij Nederland na pesterijen in zijn woonplaats.

Pim Fortuyn nam een kritische reactie van Haselhoef op in een herdruk van zijn boek over de islam, die in het najaar van 2001 verscheen. De twee gingen 2001 ook met elkaar in gesprek in het tv programma Zembla(zie hieronder). Abdullah Haselhoef overleed na een auto-ongeluk.


21 REACTIES

 1. Beste Hipo Griet, prins Bernard was een fout. De bevindingen uit de lockheat affaire dreigden te leiden tot een constitutionele crisis. Hoewel vanaf de presentatie van het eindrapport geruchten de kop opstaken dat koningin Juliana gedreigd zou hebben met aftreden indien de prins strafrechtelijk vervolgd zou worden en hun dochter en kroonprinses Beatrix aangegeven zou hebben in dat geval haar moeder niet te willen opvolgen. Nederland kon zich dat niet permiteren en iedereen met hersenen weet dat een burgeroorlog op de loer ligt. Dat was het allemaal niet waard.


  Maak melding

 2. Dus een dief leugenaar en oplichter, en wilde Imam zijn.
  Is die een goede voorbeeld voor de moslims ? Waar blijven de mosilms nou met de reacties ??
  Ze spelen en doen of ze gelovig zijn ,maar ze doen alles wat niet mag.Dat weten ze zelf ook,alleen spelen ze scheiheilig met de ramadan.zelfs dan stelen ze en schelden ze op mensen,dus alles wat niet mag.
  rust in vrede Abdullah.Allah zal je met open armen ontvangen.
  alah hu akbar


  Maak melding

 3. @Pater.

  Een imam is geen profeet maar gewoon een mens die ook van alles kan uitspoken net zoals een pastoor pedofiel kan zijn, kan een imam ook fraudeur zijn.


  Maak melding

 4. Wat ik hier leest over deze Haagsche ex Imam Abdullah Haagseboef druist in tegen de
  wetten en regels van de Moslims. Een goede Moslims is oprecht en hulpvaardig naar anderen
  toe, en deelt zijn / haar goedhartigheid met zijn / haar medemens. Hij deed juist het om –
  gekeerde, licht mensen op voor Miljoenen en haat homo´s. Ik vind het erg wat hen overkomen is,
  maar ben niet verdrietig met zijn overlijden.

  @ pater
  Hij zal boven door 7 homo´s opgewacht worden ipv van 7 Maagden, ( Pim Fortuyn ) zal verder
  in discussie met hem gaan over de homo´s !!! Een neef van hem is trouwens een goede kameraad
  van mij, zal hem morgen condoleren, als ik hem in de kroeg tegen komt !!

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 5. Hij heeft gewoon de mazen in de wet gebruikt en zich verrijkt met een miljoen. Dit keurig verdeeld onder z’n bedrijfjes. De belastingdienst om de tuin geleid.

  Als je eens wist hoeveel alleenstaande moeders voor een tiental duizenden gedupeerd zijn door de belastingdienst omdat de kinderopvang heeft gefraudeerd. Ik ken een paar 100 van zulke gevallen. De kinderopvang gaat vrij uit..!

  Ik praat de handelwijze van haselhoef niet goed. De gelegenheid maakt de dief.

  Er is geen 1 imam die rechtschapen is, omdat hun shariawetgeving juist geweld rechtpraat. Om maar niet te spreken over legale pedofilie onder de naam kindhuwelijken. In Marokko: 30.000 kindhuwelijken per jaar. In moslimlanden vergrijpen 70 jarigen die naar de hadj zijn geweest aan minderjarigen. Wat voor waarde heeft de sluier dan?


  Maak melding

 6. Deze imam was ik helemaal vergeten. Ik ben er niet rouwig om dat hij is overleden.
  Echter achter zijn glimlach was er geen vrede maar het omgekeerde daarvan.

  Pineut zal vinden dat degenen die zich negatief hebben en zullen uitlaten over deze imam, dat de moslims worden beledigd.


  Maak melding

 7. Deze man heeft nooit zijn papieren behaald om imam te worden. Hij had
  zijn cv vervalst en heeft daarmee de moslims in een kwaad daglicht gezet.
  Deze man is een oplichter en zal niet van de maagden mogen genieten.


  Maak melding

 8. @ Pineut,

  Je bent de moslims aan het beledigen door een imam negatief te bekritiseren.
  Natuurlijk, als pineut mag jij dat wel. Haha, ik lach er maar om.


  Maak melding

 9. @Pineut en al die anderen en al die anderen: het waren de Islamitische verenigingen (voornamelijk van Surinaamse afkomst) die meteen afstand van Hazelhoef namen omdat hij geheel op eigen initiatief opereerde. Hij gaf zich uit als woordvoerder van de moslimgemeenschap in Nederland terwijl niemand ooit van hem gehoord had. Dus er is van moslimzijde wel degelijk actie ondernomen en is voor hem gewaarschuwd.

  @Oom Ludwig van Abra Broki 10 juni 2018 at 21:28
  Een vijand van De Christus minder. Hoe komt u aan die onzin ? Beschouwde De Christus mensen met een afwijkende mening dan als vijand ? Nou dan heb ik voor die Christus maar een advies; loop naar de malle moer !


  Maak melding

 10. Wat hij ook heeft gedaan, niemand verdient het om zo dood te gaan! Het lijkt alsof wij het over een moordenaar als Bouterse hebben.

  Dat hij een fraudeur was oké, als gelovige Moslim was hij verkeerd bezig, en hij heeft zijn straf daarvoor gehad.

  Over dat Imam gedeelte is bulshit. De gemiddelde Imam in een moskee heeft geen speciale opleiding gehad. Iedereen kan Imam zijn. Een Imam begeleid het gebed. In Nederland doen ze alsof het iets geweldigs is.

  Je hebt echte geleerden zoals Mufti’s en Maulanas die jaren lang hebben gestudeerd, en te vergelijken zijn met ren drs of professor titel.

  Dat mensen tegenwoordig komen doen alsof ze weten wat een Imam is, slaat nergens op.


  Maak melding

 11. Zyn allemaal hypo,s
  Neem nou die z.g.Imam Ramadan die zit vast voor stelsematige verkrachtingen, chantage en mishandeling
  De kat in het donker knypen dat kunnen ze goed.
  Aan het GAS met die gasten,slochteren 3e bel links.
  Stelletje mafkezen


  Maak melding

 12. Wat een lelijke reacties van iedereen, jammer zeg. Ik kende hem persoonlijk en voor alle personen die hem niet kennen en dit soort onzin kunnen schrijven, het gaat om je hartgesteldheid. Ik ben geen moslim, maar christen en in de bijbel staat; u die zonder zonden is, werp de eerste steen en dat is wat ik tegen al deze mensen wil zeggen met hun voordelen. Je kan pas iets schrijven als je alle info hebt en beiden kanten kent en de meesten horen nu alleen wat voor naars er in de media wordt geschreven (eenzijdig nieuws geschreven door mensen die hem niet kennen). Een verhaal heeft 2 kanten en hij is hier nu niet om zich te verdedigen. Het is belangrijker dat een ieder zich bezig houdt met hun eigen hardgesteldheid en eigen zonden, dan anderen te veroordelen zonder alle info te hebben.


  Maak melding

 13. Laat ook wel wezen dat deze video van jaren geleden is en hij er nu niet eens zo meer uit zien, niet zo denkt en zich niet beter voelt dan een homo of hun veracht.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.