Makers: liedje ‘Oh Sylvana’ gaat niet over Sylvana Simons

37

Rob van Daal, de Brabantse zanger van het carnavalsliedje ‘Oh Sylvana’, zegt geschrokken te zijn van de racistische beelden die onder dit liedje zijn gemonteerd. Op internet doken bij het nummer gefotoshopte beelden op waarin Sylvana Simons zogenaamd werd opgehangen. Het nummer ‘Oh Sylvana’ is geschreven door de Gebroeders Ko, oftewel Ton en Gerard Koopmans. Er komen teksten in voor zoals “Oh Sylvana, wat ben je toch een zielenpiet. Oh Sylvana, waarom pak jij je koffers niet. Je trekt alles uit z’n verband. Waarom ga jij niet emigreren, ’t is met jouw weer k.. met peren, je trekt alles uit z’n verband.” Zowel Van Daal als de gebroeders Koopmans ontkennen dat het liedje iets met Sylvana Simons te maken heeft.

Hoewel er geen verwijzingen in het nummer naar Rusland voorkomen, gaat het liedje volgens de makers over een Russische vrouw Sylvana, zegt Nikki Jeurninck de manager en vrouw van Van Daal. “Dit nummer heeft Ton Koopmans voor hem geschreven en gaat over een Russische vrouw Sylvana, die haar spullen moet pakken en moet emigreren. Dat iedereen nu de link legt met Sylvana Simons, daar kunnen wij ook niets aan doen” aldus Jeurninck.

Van Daal zelf zei ook in de krant De Stem dat de tekst niet slaat op Simons. “Maar dat de link wordt gelegd vind ik wel buitengewoon prettig”, aldus de zanger. “Ik word helemaal plat gebeld, van De Wereld Draait Door tot aan Stuif es in. Iedereen wil me hebben.” In een felle discussie in de Nieuws en Co-bus vanmorgen bleef zanger Rob van Daal ontkennen dat zijn liedje überhaupt iets met Sylvana Simons te maken heeft. De Bredase ondernemer Danitzah Jacobs noemde dat echter laf. Volgens haar draagt het liedje bij aan een hetze tegen Sylvana Simons.(FOTO: Youtube, links Ton en Gerard Koopmans en rechts Rob van Daal)

Lees ook: ‘Sylvana lijkt wel een vrijbrief voor racistische grappen’ (NOS)

Bekijk ook:


37 REACTIES

 1. Waarom schrijven ze ook geen liedje over Beatrix of Maxima, twee onbekende vrouwen uit Duitsland en Argentinie, die moeten emigreren. Gegarandeerd dat van Daal nog meer telefoontjes krijgt van De Wereld Draait Door en Stuif Es In.


  Maak melding

 2. Vind het een prachtig lied. Hoop op een nr 1 notering in de top 40. Wat mij betreft kunnen Sylvana en DENK aan het gas.
  De oude politieke partijen vertegenwoordigen mij prima.


  Maak melding

 3. Ach kom op, DENK probeert weer enkele incidenten op te blazen om zo weer een veelvoorkomen verschijnsel te verzinnen dat beneden het niveau ‘marginaal’ is.
  DENK gaat daar ook helemaal niet over, als Sylvana is bedreigd moet ze aangifte doen aan de hand daarvan zal bepaald worden of iemand die geen Lid is van de Tweede Kamer en slechts op de kieslijst staat daarvoor in aanmerking komt. Anders gaan ze maar crowdsurfen in Anatolië or what ever. Het op gelijke hoogte stellen van een wereldwijde islamitische prijs op het hoofd van de heer Wilders met wat stomlollige en andere onsmakelijke liedjes en filmpjes is weer spelen volgens de spelregels van DENK en een ieder die in deze leugen trapt. Men maakt ook nul tot geen ophef over de dagelijkse stroom aan doodsbedreigingen vanuit de islamitische/links-progressieve hoek op sociale media en diverse fora.


  Maak melding

 4. Leugens,leugens en verdraaiingen van de makers van dit lied,met hun subtiele dubbele agenda’s….. doet het naïeve en domme publiek enthousiast genieten, over hun racistische beneden pijl, onmenselijk gedrag…..die niet goed te praten en te verdedigen is, shame on you , shalom .


  Maak melding

 5. Rosa Parks weigert haar plek af te staan aan een ”witte” man in de bus 1955. ”zwarte” mensen zijn in die tijd verplicht hun plaats af te staan aan ”witte” medeburgers als die daarom vraag. Rosa Parks weigert. Ze blijft zitten waar ze zit. Ze vindt dat ze net zoveel rechten heeft om op die stoel in de bus te zitten als een ”witte” passagier. Ze wordt gearresteerd en veroordeeld. De arrestatie en veroordeling van Parks blijven niet onopgemerkt. De tijd is aangebroken voor de Nederlandse Rosa Park. Sylvana Simon is een dappere vrouw. Iemand met durf pakt lastige situatie aan en laat zich niet leiden door angst.


  Maak melding

 6. Ja hoor nu moeten ze met de billen bloot.
  Wees een kerel want alles verwijst naar het tegendeel.
  Alle woorden hebben strekking op S.S.van emigreren tot zeurpiet.
  Onzin allemaal in Dubai ben je ook verplicht om je plaats af te staan .
  Maar dan aan een dame/vrouw.
  Ik heb dit zelf ondervonden.
  Bus vol met mensen van Dubai en ja hoor dame stapt in kont vervolgens bij mij en vraagt mij om op te staan.
  Terwijl er zeker 22 mensen in de bus zaten die nog geen 21 waren.


  Maak melding

 7. Yeah right !! Zwarte piet is ook geen racistische karikatuur, en Nederland heeft ook niks verdient aan slavernij…, er is ook geen racisme, en discriminatie in Nederland enz enz enz


  Maak melding

 8. dat mens probeert gewoon een burger oorlog uit te lokken
  daarvoor hebben ze haar gestrikt of denk je dat het om haar intelligentie gaat
  ha ha ha
  ben benieuwd welke ministerpost zij zou kunnen vervullen als ze zouden winnen
  trouwens ze is een bouta aanhanger en dat zegt genoeg.


  Maak melding

 9. Forummers, reageerders, Odi odi.

  Schrijver ‘Oh Sylvana’-lied: niets te maken met racistische parodieën.

  Hoewel er geen verwijzingen in het nummer naar Rusland voorkomen, gaat het liedje volgens de makers over een Russische vrouw Sylvana.
  Door: Hassan Bahara Iris Koppe 21 november 2016
  Bron: volkskrant.nl

  En gelooft u de woorden of verklaring van de ‘schrijvers’ van het liedje?
  Deze staan gewoon te LIEGEN!

  En binnenkort komt er een Brabantse/Limburgse Carnavalslied.

  Over de Drugsbaronnen uit Brabant en Limburg.
  Justitie: ‘Drugseconomie in Brabant en Limburg floreert’

  En de ‘schrijver’ van deze HIT, zal natuurlijk ook verwijzen naar Mexico en Colombia

  maandag 21 november 2016 om 18:01 uur.
  Een heel duidelijke (reactie van @Jiyani) op BN’ers nemen het op voor Sylvana Simons!

  Elsevier neemt het op voor Sylvana Simons
  25 mei 2016 Bron: Elsevier.

  Het rechtse opinieweekblad Elsevier neemt het deze week op voor Sylvana Simons.
  Zij siert de omslag van de nieuwste editie(FOTO) en het Nederlandse blad besteedt ruime aandacht aan Simons in het artikel
  ‘Waarom Nederland ook van Sylvana is’.
  Hoofdredacteur Arendo Joustra twitterde zelfs ‘dat de witte man/vrouw een beetje moet dimmen’.

  En tot slot:
  Vreselijke beelden: twee blanke Zuid-Afrikanen sluiten zwarte man op in doodskist. (zie videobeelden) bij het artikel.
  Door: redactie 16/11/2016 – Bron: Reuters (www.hln.be)

  Man levend in doodskist gejaagd
  16 NOV 2016 Bron: (telegraaf.nl)
  De twee verdachten van de daad, Willem Oosthuizen en Theo Martins Jackson, stonden woensdag voor de rechter.


  Maak melding

 10. Nederlanders zijn nu echte klootzakken geworden. Ze durven niet met open vizier ten strijde te trekken. Alles is tegenwoordig of een grap of iemand anders. Klootzakkige racisten dus.


  Maak melding

 11. Koos, Sylvana en Denk mogen van jou aan het gas?

  Koos, ik wil wedden dat jij, als ‘beschaafde’ Nederlander, elk jaar bij de dodenherdenking op de Dam krokodillentranen huilt wanneer je aan Anne Frank denkt, die door de even ‘beschaafde’ Nazi’s vergast is, vervolgens ga jij, nog steeds met een betraand gezicht, ervoor pleiten om Sylvana Simons, samen met de Turken en Marokkanen van Denk te vergassen, omdat je het niet met hun gedachten eens bent.


  Maak melding

 12. weet je wat nu aan de hand is
  zo vaak horen mensen dat ze racist zijn
  en alles is racistisch, wel die mensen zijn het zat en zien
  het woord racist als een geuzennaam
  je moet het zo zien
  je hebt een veertje in een pen
  en je drukt dat veertje continu tegen een muur aan
  eens springt dat veertje terug in je eigen gezicht
  ik ben niet hierheen gekomen om in vijandschap met nederlanders te leven
  dus fuck die splijtzwam denk en domme sylvana


  Maak melding

 13. Franchepane, DENK is een fascistische partij. Ontkennen van de armeense genocide is te walgelijk voor woorden. Deze partij staat vierkant achter Erdogan.
  Laat de laatst genoemde de grootste idioot en racist van deze planeet zijn.
  Simons heeft de plank flink mis geslagen om bij deze partij aan te sluiten.


  Maak melding

 14. Koos, ik heb mij, helemaal in Suriname gezeten, niet verdiept in het denken van Denk, ik wil daarom Denk helemaal niet verdedigen en ik ben ook geen bewonderaar van Erdogen. Ik reageer slechts op wat jij geschreven hebt en als jij de leden van Denk zonder meer wilt vergassen, ben jij ook een fascist.

  Nederlanders hebben ook jarenlang de genocide in Indonesië tijdens de politionele acties ontkend, maar het pleit ook voor de Nederlanders dat zij die oorlogsmisdaden nu wel toegegeven hebben, de weduwen van Rawagede worden, voor zover ze nog niet overleden zijn, nu pas gecompenseerd, hadden wij de toen ontkennende Nederlanders ook moeten vergassen, voordat zij de kans gekregen hadden hun leven te beteren?


  Maak melding

 15. Koos, Surinamers maken geen schijn van kans bij de traditionele Nederlandse politieke partijen. Ik wil zelf stellen dat Turken en Marokkanen meer kans van slagen hebben in de Nederlandse politiek dan Surinamers. De fout die Surinamers maken is dat wanneer zij gekozen zijn, zij niet meer denken aan de belangen van de Surinamers. Dit is de hoofdreden waarom wij Surinamers in principe niet op Surinamers stemmen. Intussen hebben de Nederlanders ingezien dat Surinamers hun hart op de juiste plaats hebben en Turken en Marokkanen niet. Als Sylvana meer heil ziet in een buitenlandse en niet in een Nederlandse partij wil dat wat zeggen. Ik wens haar natuurlijk alle succes, die zij kennelijk niet heeft gevonden of zal vinden in een traditionele Nederlandse Partij. Ik ga in principe niet op deze partij stemmen omdat ze ook geen moer voor de Surinamers zullen doen.


  Maak melding

 16. ze wil de discriminatie uitroeien?
  laat ze beginnen bij haar moslim winkels, bakkerijen, supermarkten, drukkerijen, krant waar ik nooiiiiiiiiit een ander ras zie werken
  of wat zegt ze van de islamitische bank waar niet iedereen een lening kan krijgen,
  waarom maken chinezen de moskee niet schoon??
  en waarom zie ik bij nederlandse supermarkten wel van alles werken?
  chaos willen ze


  Maak melding

 17. @ koos
  TAP IE GO NOW,JI TAK WANG LO MARS,..REDIEMOESOE IDIOOT !,…AAN DE JONGENS VAN DENK KAN JIJ ABSOLUUT NIET TIPPEN,OVER SYLVANA PRAAT IK SOWIESO NIET ZE IS BOVEN JOU.C KER WETEN…JIJ BENT OOK EEN LAFFE ONDER DE GORDEL SLAANDE FLAPDROL.FLIKKER OP NAAR SODOM EN GOMMORA LAND AAN DE NOORDZE LAAT ONS IN SURINAME ONZE EIGEN BOONTJES DOPPEN,HET LAND VAN SYLVANA.


  Maak melding

 18. Toen Sylvana afgelopen jaren carrière maakte op tv….hoorde je haar nooit over zwarte piet……..ze begon over zwarte piet toen ze op een zij spoor raakte……


  Maak melding

 19. Vicepresident Ashwin Adhin heeft vanmiddag in De Nationale Assemblee ontkend dat staatsbedrijf Telesur verkocht zal worden aan de Chinese telecom/ICT-reus Huawei. De waarnemend fractieleider van de ABOP, Marinus Bee, kreeg de gelegenheid van Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons, deze kwestie kort aan de orde te stellen. Bee zei dat hij stukken heeft gekregen die hij aan het bestuderen is. Hij heeft de documenten doorgespeeld gekregen van een informant. Bee wilde weten hoeveel geld hiermee gepaard gaat en of de vakbond bij het bedrijf hiervan op de hoogte is. Simons gaf hierna de vicepresident het woord, die gelijk op deze kwestie inging. Adhin ontkende categorisch dat er sprake is verkoop van Telesur. Huawei is al enige jaren leverancier van Telesur en is betrokken bij het breedband netwerk. Ook waarnemend directeur Mike Antonius van Telesur ontkent tegenover Starnieuws dat het bedrijf zal worden verkocht aan Huawei. Hij begrijpt absoluut niet op grond waarvan deze vraag wordt gesteld.

  ————————————

  In alle uithoeken van de wereld heeft men geld geleend en nu gaan de kroonjuwelen in dw uitverkoop. Een ndp er die ontkent liegt dat hij barst


  Maak melding

 20. Forummers, reageerders, Odi odi.
  @koos op dinsdag 22 november 2016 om 22:48 uur.

  @koos, kunt u ons netjes vertellen middels een (reactie), wat het bericht van jouw te maken heeft met bovengenoemd artikel?

  Man vast voor bedreiging Simons
  AMSTERDAM – Een 37-jarige man uit Kudelstaart is aangehouden op verdenking van bedreiging van Sylvana Simons.
  Dat meldt de politie in Amsterdam.
  De man meldde zich op dinsdag in de ochtend bij een politiebureau in Aalsmeer en is daar aangehouden.
  Hij wordt verhoord.

  Gisteren werd al bekend dat het Openbaar Ministerie een filmpje onderzoekt waarbij Simons, die actief is voor de nieuwe partij Denk, afgebeeld werd als slachtoffer van een racistische lynchpartij.
  Het OM wil weten wie dat filmpje heeft gemaakt.
  Eerder liet haar partij weten dat Simons beveiliging krijgt.
  22-11-2016 Bron: telegraaf.nl

  Man (37) uit Kudelstaart opgepakt voor bedreiging Simons.
  Een 37-jarige man uit Kudelstaart (Noord-Holland) is opgepakt voor het bedreigen van Sylvana Simons.
  HET PAROOL 22 NOVEMBER 2016 (Bron: Het Parool.nl)

  De man meldde zich dinsdagochtend zelf op een politiebureau.
  Hij is aangehouden en wordt verhoord over het beruchte filmpje waarin oud-presentatrice en kandidaat-Tweede-Kamerlid voor DENK Simons werd bedreigd.
  Haar hoofd was gefotoshopt in beelden van opgehangen zwarte Amerikanen die slachtoffer zijn geworden van lynchpartijen.

  In de video, die inmiddels van veel platformen weer is verdwenen, waren de gruwelijke beelden gecombineerd met een carnavalsliedje van de Brabantse volkszanger Rob van Daal getiteld ‘Oh Sylvana’.

  ‘Te triest’
  Zijn echtgenote noemde het eerder “te triest voor woorden dat anderen deze beelden onder het nummer hebben gezet”.
  Het liedje zou oorspronkelijk niet over Simons gaan.

  Het Openbaar Ministerie in Amsterdam besloot maandag een onderzoek te openen naar de herkomst van het filmpje.
  Dinsdag maakte DENK bekend dat Simons beveiliging krijgt “naar aanleiding van concrete bedreigingen”.
  Of de video daar een rol in speelde, is onduidelijk.

  Reactie DENK:
  DENK vindt het goed dat de man achter het omstreden filmpje over Simons “bij zinnen is gekomen” en zich heeft aangegeven.
  Kamerlid Tunahan Kuzu van DENK denkt dat het komt door de maatschappelijke discussie over het “walgelijke” filmpje de afgelopen dagen.

  Kuzu zegt nu resultaat te verwachten bij de vervolging en veroordeling.
  Hij hoopt dat de “bewustwording” bij de man de discussie aanzwengelt en een einde maakt aan discriminerende en racistische uitlatingen: “Dat moet echt stoppen.”

  Kuzu: maatregelen voor bescherming Sylvana.

  Sylvana Simons van de politieke beweging Denk krijgt bescherming.
  Dat gebeurt naar aanleiding van concrete bedreigingen aan het adres van het kandidaat-Kamerlid.

  Er worden “zichtbare en onzichtbare maatregelen” getroffen om haar te beschermen.
  Dat heeft Tweede Kamerlid Tunahan Kuzu dinsdag gezegd, na een gesprek met de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en het Openbaar Ministerie.
  Door: ANP 22 NOVEMBER 2016 (Bron: Het Parool.nl)


  Maak melding

 21. Het is maar een liedje,er zijn meer mensen die sylvana heten.
  Wie er bedoeld wordt is niet bekend,en als je je zoals S.Simons bezig bent om het sinterklaasfeest kapot te maken,en je ook nog aansluit bij denk,een duo dat denkt nederland te veranderen door o.a.zeehelden uit het verleden van straatnaamborden te halen,maak je je tot mikpunt van mensen die,al keur ik het niet goed,weleens de grenzen van het fatsoenlijke overschrijden als ze daarop reageren.


  Maak melding

 22. Er is haatmail maar er is ook angstmail.
  Het merendeel van bovenstaande reacties alsook het pestiied dat overduidelijk gaat over de heldin
  Sylvana Simons zijn mails geschreven uit angst!
  Angst voor de teloorgang van de Nederlandse identiteit die helaas niet bestaat. Vraag het aan de Nederlandse koningin!
  Nederland gaat prat op zijn multiculturaliteit maar o wee als die de kop boven het maaiveld durft uit te steken dan zijn de rapen gaar en volgt er een KKKlynchpartij. Stelletje angsthazen en zielepoten!


  Maak melding

 23. Zo flauw als het liedje is, zo flauw zijn de makers om te ontkennen dat ze niet Sylvana Simons bedoelen.
  Flauw, laf en erg kinderachtig maar het meest nog bang en angstig voor vervolging.


  Maak melding

 24. Recht op de keper beschouwd is Sylvana een Nederlandse, waar Surinamers naar mijn oordeel veels te veel aandacht aan besteden en of hun energie verdoen.


  Maak melding

 25. Wie wind zaait zal storm oogsten, de publiciteitsgeile aanstellerige S.S. die geen opleiding ooit afgemaakt heeft, beseft waarschijnlijk niet dat ze veel wel of niet terechte kritiek over zichzelf afroept, en dat ze door haar houding door steeds meer mensen uitgekotst wordt, en nu zielig bij o.a. Jeroen Paul de vermoorde onschuld uithangt, ik word er onderhand ook strontmisselijk van als ik haar kop te pas of te onpas, ze roept braakneigingen op, weer op het beeldscherm zie


  Maak melding

 26. Laf van de deze 3e langs zanger die werkelijk geen toon zingen kan om te doen alsof zijn liedje niet over Sylvana gaat. Neen het gaat over een Russische vrouw met heel toevallig dezelfde naam. Maar bij mijn weten heeft nog nooit een Russische vrouw zich tegen zwarte Piet afgezet dus deze kale Brabander is een racistische leugenaar. Boven de rivieren staan Brabanders te boek als leugenaars en racisten en hierop is Rob van Daal geen uitzondering.


  Maak melding

 27. BROKO EDE OEKOE
  Wat mij betreft mag het sinterklaas gedoe helemaal afgeschaft worden,de kinderen worden leugens op de mou gespeld,de volwasenen van nu zijn ook voorgelogen.sinterklaas bestaat niet en heeft ook nooit bestaan,zo ik sluit me aan bij Prim R die ook de ballen getoont heeft ,gewoon commercieel gelul.


  Maak melding

 28. uiteindelijk zal Sylvana haar boeltje pakken en verkassen naar Surbabwe .ze krijgt ook geen podium meer in Hilversum en als parlementslid zal ze nimmer gekozen worden omdat de kiezer in Nederland politiek bewust is in tegenstelling tot Surbabwe waar je hun geest al heb gewonnen met een emmer zoutvlees .
  kijk ook wat met Prem Radakisun is gebeurd . die is geroyeerd als advocaat en wordt ook niet meer gevraagd in tv programma’s .


  Maak melding

 29. Wat een laffe, slappe zakken om te ontkennen dat het lied over mevrouw S gaat. Sinterklaasliedjes gaan zeker ook over de Kerstman.
  Die Van Daal kan zich beter Vandaal noemen.
  Mevrouw S moet verder maar doen wat haar goeddunkt als ze maar bedenkt dat iedere actie een reactie oproept. Maar dat is haar zorg.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.