Openbaar Ministerie onderzoekt filmpje over Sylvana

26

Het Openbaar Ministerie wil weten wie de maker is van een filmpje bij een carnavalsnummer, waarin het gezicht van Sylvana Simons onder meer te zien is op lichamen van zwarte Amerikanen die zijn opgehangen aan bomen. Dat meldt de NOS.

Volgens de omroep zegt een woordvoerder van het OM tegen de NOS dat een onderzoek gestart is. “Sylvana is een publiek figuur die in het Zwarte Pietendebat erg betrokken is. Wij willen weten wie er achter dit filmpje zit.”

Eerder vandaag noemde vicepremier Asscher de beelden weerzinwekkend. “Ik begrijp heel goed dat zij het als bedreigend ervaart.” Denk, de partij waar Sylvana Simons aan verbonden is, maakt zich zorgen om haar veiligheid en eist “concrete maatregelen die het onveiligheidsgevoel weg moeten nemen”.

Bekijk ook:

26 REACTIES

 1. Ja he. De Nederlanders zijn van het ene uiterste naar het andere uiterste doorgeschoten. Zo tolerant als weleer zijn ze niet meer. de subtiele discriminatie is intussen veranderd in openlijke discriminatie. Openlijke discriminatie vind ik persoonlijk beter dan de subtiele. Nu weet ik in ieder geval wie mijn vijanden zijn.


  Maak melding

 2. Misschien is DENK (aftakking van de AK Partij / Turkije) zelf wel verantwoordelijk voor het maken van dit filmpje en creëren ze zo weer aandacht. Uitzoeken lijkt me wel wenselijk. Alles is mogelijk en ik zie DENK er echt wel voor aan om zoiets te doen. Overigens hoop ik dat Sylvana en haar kompanen geen podium meer geboden wordt op de t.v of radio. Ik vind het een heel akelige partij met zeer discutabele denkbeelden. Doodeng eigenlijk. Ik heb daar angst voor. (die term doet het goed, dus die gooi ik er even in).


  Maak melding

 3. Widjai Sandjai George, wanneer ook jij, vanwege je huidskleur of buitenlands klinkende naam, in de hoogste boom opgehangen wordt, zal je hopelijk begrijpen waar Sylvana tegen ageert.


  Maak melding

 4. Beveiliging voor Sylvana net als voor Geert Wilders !!!
  Zien of Nederland met 2 maten meet !!!
  Waarom zo een zware beveiliging voor Geertje terwijl niemand hem in werkelijkheid enige kwaad doet.
  Dus voor SYLVANA moet geeist worden, ook beveiliging !!
  WIDJAI SANDJAI GEORGE, jij moet “mindder” lullen uit je bek.
  Na de verkiezingen in maart , trapt Geertje jou en je donkere huidkleurige familie het land uit !!!
  Jij zou je kunnen aansluiten bij “Modi”


  Maak melding

 5. Sylvana Simons kan beter haar gore smoel houden.

  In 2001 zegt ze in de Volkskrant: “Als je op zwarte mannen valt, heb je echt een probleem. Vrouwen, wit en zwart, die op zwarte mannen vallen, zijn vaak alleen en lopen tegen dezelfde dingen aan. Ontrouw, onbetrouwbaarheid, het onvermogen van die mannen om over gevoelens te praten. Een Nederlandse vriendin van mij had een donkere vriend. Zijn samen op vakantie geweest en noem maar op. Krijgt ze opeens een telefoontje van hem: blijkt hij op het punt te staan met een ander te trouwen.”

  En op de vraag of donkere mannen gewelddadiger zijn dan blanke, antwoordt ze zelfs: “Ik heb de indruk van wel. Maar het is een gevaarlijke uitspraak. Helemaal als ik het zeg. En je kwetst mensen met dit soort generalisaties. Mijn laatste vriend is erg zwart, maar die is absoluut niet gewelddadig. Aan de andere kant: als je niet generaliseert zeg je weer niks.”

  Tegenwoordig zou Sylvana Simons zeker aangifte doen na zulke uitspraken. Hoe serieus moet je dit wijf nog nemen.


  Maak melding

 6. Het omstreden Turkse wetsvoorstel om verkrachters te laten trouwen met hun minderjarige slachtoffers wordt voorlopig ingetrokken. Oppositiepartijen, mensenrechtenorganisaties en talloze vrouwen waren woest over het voorstel, waarbij verkrachters dankzij een huwelijk een gevangenisstraf zouden ontlopen. Een speciale commissie gaat zich nu buigen over dit onderwerp.

  Ben benieuwd wat Sylvana hiervan vind. Immers haar partij heeft toch sterke banden met Turkije. Het raad zich al raden.


  Maak melding

 7. @Koos,wat Mevr.Simons zei over zwarte mannen destijds klopt helemaal , zwarte mannen moeten eerlijk naar zichzelf in de spiegel kijken, respect en meer verantwoordelijk met zwarte vrouwen en met hun kinderen leren omgaan…..en niet denken dat ze bewust of onbewust nog in de slaventijd leven,waar ze als fokstieren werden gebruikt om vrouw en kinderen achterlieten zonder verantwoordelijkheids besef …..Blackman,Emancipate yourselves from mental slavery, none but ourselves can free our minds , Shalom .


  Maak melding

 8. Beste Tessa,

  Jij zegt precies wat ik denk.

  Dit levert heel beel publiciteit op en speelt DENK in de kaart,

  Als Sylvana echt wat zou overkomen, zou ik eerst in de hoek van DENK gaan kijken/

  DENK is echt levensgevaarlijk./


  Maak melding

 9. Ik voorspelde 1/2 jaar geleden al.

  Toen Sylvana zich aansloot van DENK was het domste wat ze ooit in haar leven kan doen.

  DENK wil zogenaamd verbinden maat doet niks anders dat de verhoudingen op scherp zetten.

  En Sylvana laat zich op een geweldige manier misbruiken door deze moslims


  Maak melding

 10. Had ze maar een toontje lager gezongen. Maar als donker lelijk eendje kwekt ze maar op los kwekkwekkwek ennu nu……ai fredi. Bezin voor gij begint, denk a tori, je tang in wit mang kondre. Respect deng mang culuru. Zoniet gwe bakka jepi Bouta na sranang. Wahahaha. Te joe wang scoor dweng trafassi, hihihi.


  Maak melding

 11. @ henk molenaar2016
  Ik voorspelde 1/2 jaar geleden al.

  Toen Sylvana zich aansloot van DENK was het domste wat ze ooit in haar leven kan doen.

  DENK wil zogenaamd verbinden maat doet niks anders dat de verhoudingen op scherp zetten.

  En Sylvana laat zich op een geweldige manier misbruiken door deze moslims
  ////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
  ZIJ MOEST ZEKER VOOR JOU IDOOL BA KA WILDERS PVV KIEZEN !!!.JO POEPEJANTJE JO.


  Maak melding

 12. @ Rambo
  @Koos,

  je reactie is een schot in de roos.
  ///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

  JA JA,..IN DIE GEPLOOIDE ROOS VAN JOU IN JE BILLE ZEKER.!! WOEHAAA !!!!..BILMAATJES !…GRAPPIG EIGENLIJK “KOOS BOELT RAMBO “..SJMEERLAPPEN.MET JULLIE GEHEIME TAALCODE.


  Maak melding

 13. @paars sarcasme
  Had ze maar een toontje lager gezongen. Maar als donker lelijk eendje kwekt ze maar op los kwekkwekkwek ennu nu……ai fredi. Bezin voor gij begint, denk a tori, je tang in wit mang kondre. Respect deng mang culuru. Zoniet gwe bakka jepi Bouta na sranang. Wahahaha. Te joe wang scoor dweng trafassi, hihihi.
  /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

  ACHTERLIJKE PAARSE SARCASME,..SYLVANA IS GEEN KONTEN KRUIPER ZOALS JOU ,..JE HELE REACTIE LAAT DOORSCHEMEREN DAT JIJ JEZELF NOG NIET HEBT LOS GEMAAKT VAN DE KOLONISATOR,..IDIOOT……WAKKERRRRR WORDUHHHH,..JOE E SRIEBIE ETE,ZIELIGE FLAPDROL.NEKS NO FOUT MET SYLVANA,..PROUD OF HER !!!ZIJ MAG KIEZEN VOOR ELKE PARTIJ DAT ZIJ WIL.REAGEER NIET MEER MET JOU UNCLE TOM GEZWAM !


  Maak melding

 14. Damsco

  Je reactie is typerend voor de paarse oerdomme debiele, idiote, dwaas die paars verpauperd is vol van de paarse schijt van je baas, didibri. Woorden aan dit soort leeghoofdige bezeten paarse schijters zijn ijdel.


  Maak melding

 15. Kijkend naar de foto’s vraag ik mij steeds af wat hebben deze twee mannen gedaan, wat voor misdrijf hebben ze gepleegd, om door deze dol, blije meute aan een boom opgehangen te worden. Wat hebben ze misdaan? Zie de blijde witte gezichten. Pieter Baas moet hangen.


  Maak melding

 16. Mevr.Simons,voor vele bent u een Heldin als Rosa Parks,die ondanks negatieve reacties,volharde en overwinning kreeg,zodat alle zwarten in de VS burgerrechten kregen…..jammer, dat je het via DENK de politieke platform betreedt, doe ervaring op en begin dan je eigen partij met een goed, rechtvaardig programma, dan heb/krijg je zeker vele stemmen, Shalom


  Maak melding

 17. Forummers, reageerders, Odi odi.

  Asscher noemt clip Sylvana ‘weerzinwekkend’, OM doet onderzoek.
  Het gaat hier niet om een paar tokkies, het is structureel.
  Door: ANP 21 NOVEMBER 2016 Bron: Het Parool.nl

  En nu even wachten wat RUTTE hierop te zeggen heeft vanuit Indonesië.

  Sylvana bashen? Nu is de maat vol
  Door: Hans Marijnissen − 21/11/2016 Bron: trouw.nl
  UPDATE En nu is ze het helemaal zat.

  Fatima Faïd van de Haagse Stadspartij heeft een klacht ingediend bij het Bureau Discriminatiezaken over een filmpje dat in omloop is over Sylvana Simons van de nieuwe politieke partij Denk


  Maak melding

 18. er valt niks te onderzoeken,, die mevrouw heeft het zelf keer op keer zelf aangegeven en rare uitspraken gedaan..

  in het verleden heeft ze meerdere malen allerlei dingen gezegd , vele relaties zijn het wijs..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.