‘Bende’ van Piet Wortel voor de rechtbank

40

Morgen moeten vijf verdachten, die volgens justitie kolossale partijen cocaïne smokkelden, voor de rechter in Rotterdam verschijnen. Het gaat om een ‘bende’ onder leiding van de 43-jarige Surinamer Piet Wortel(foto midden).

De vijf verdachten werden op 3 april dit jaar in Barcelona opgepakt voor het begin van de Champions League wedstrijd van hun club tegen AC Milan en staan morgen voor het eerst in het openbaar voor de Rotterdamse rechtbank. Ze sloegen hun drugsverdiensten stuk in het voetbal. Zo financierde Piet Wortel zijn eigen hoofdklasse club in Suriname, SV Notch en bezochten ze regelmatig wedstrijden van de voetbalclub FC Barcelona.

Het onderzoek, codenaam Operatie Tidore, is een van de grootste strafzaken van het Nederlands landelijk parket en de nationale recherche van de afgelopen twee jaar. De verdachten, allemaal van Surinaamse afkomst, beroepen zich op hun zwijgrecht.

Bekijk ook:

40 REACTIES

 1. @Radjkoemar Rajaram nationaliteit is onbekend. Wellicht Surinamer, wellicht Nederland, wellicht allebei of wellicht geen van beide. In elk geval wel zoals het artikel aangeeft ‘allemaal van Surinaamse afkomst’


  Maak melding

 2. Dit is puur een Hollandse aangelegenheid en hoort niet thuis op een Surinaamse forum. Sleep Suriname er niet met de haren bij!


  Maak melding

 3. Let op de debiele reactie van Radjkoemar Rajaram en Paraman.

  Bij criminelen is het plotseling van belang welke nationaliteit ze hebben.

  Paraman maakte het helemaal te bont: “Dit is puur een Hollandse aangelegenheid en hoort niet thuis op een Surinaamse forum. Sleep Suriname er niet met de haren bij!”

  Dus voortaan ook geen berichten over Seedorff, Gullit etc op Waterkant, want dan gaat het ook een Hollandse aangelegendheid?


  Maak melding

 4. Laat dat uitschot maar de rest van hun leven genieten van hun zwijgrecht in een werkkamp. In zo’n heerlijk echt ouderwets werkkamp waar dat tuig snoeihard moet werken zodat ze de gemeenschap niets kosten.


  Maak melding

 5. Het enige wat ik kan zeggen is dat ze geluk hebben dat ze hier voor de rechter en niet in het oosten of zo dan hadden ze de kkkkk in hun rrrrr gekregen en terecht
  Wat moet je met zulke gasten, hier opsluiten met alle privileges op de kamer, weet je verban ze naar een eiland zonder vreten,ze vreten dan mekaar op en zo ben je bevrijd van deze sukkels!!!!!


  Maak melding

 6. Bij gerechtigheid opsluiten voor 35 jaren! ik wil ook rijk worden, maar dan op een eerlijke manier!!! Helemaal kaalplukken!!


  Maak melding

 7. @Radjkoemar Rajaram is het voor jou in belang SU of NL??

  Mij maakt het geen ene reet uit!! In mijn optiek zijn ze criminelen!! gewoon oppakken, veroordelen en opsluiten desnoods voor 40 jaren en kaalplukken zoals ik al eerder zei!!! Op Guantanamobay opsluiten!

  @Ferdinand Hoossenbux met jou, mee eens!!

  @Paraman volgens mij hoor jij niet op deze Forum.


  Maak melding

 8. “Bende van Piet Wortel” Dit is wat er in de krant en op de radio word vermeld. zonder dat het officieel is bewezen dat ze schuldig zijn. Hebben deze media erover nagedacht dat zij Financieel verantwoordelijk gehouden zouden kunnen worden voor smaad en laster als het gerechtelijk vonnis op onschuldig zou uitlopen.Ik benne benieuwd.


  Maak melding

 9. (@Paraman en Takiemang) Jullie zijn zeker supporters van SV Notch. Deze werd gesponsord door Piet Wortel
  vanuit zijn ……..!!! Mogen jullie zelf verder invullen.
  Piet Wortel is geen (Willie Wortel).
  En dit is niet de (bende van 4) uit China, maar de ‘Bende’ van Piet Wortel.
  @Wiep-Ding: Ze zijn nog bezig om alles rustig in kaart te brengen door het (pluk-ze-team).
  Ik hoop dat ze met ‘wortel en tak’ worden uitgekleed.


  Maak melding

 10. De media mag deze mannen als bende omschrijven. Het zijn criminelen.Punt. Geen van deze mannen hebben een gedegen opleiding genoten en anders kunnen ze ook niet aantonen vanwaar het geld komt om op grote voet te leven. Gewoon het beestje bij de naam noemen.

  Hardwerkende en eerlijke mensen worden absoluut niet zomaar jaren in de gaten gehouden en in verband gebracht met duizenden kilos coke.


  Maak melding

 11. @ Fer.E
  Men moet de huid niet verkopen voordat de beer geschoten is. dat is alles wat ik wil zeggen.
  @ Marin. hoor je wel wat je zegt. Ze hebben geen gedegen opleiding dus ze moeten schuldig zijn. Als de rechtsspraak volgens jou theorie moest functioneren zat 50% van de bevolking vandaag de dag in de bak.
  En Ik heb ook begrepen dat deze gasten ook legitieme bedrijven hebben. zou het niet daardoor kunnen komen dat ze zoveel geld hebben . Jullie bekijken alles door een te emotionele bril.vandaar dat jullie geschokt raken wanneer het vonnis anders uitvalt.


  Maak melding

 12. Deze jongens doen tenminste wat voor het Surinaamse voetbal. Hulde!!!! Hopelijk komen ze gauw vrij want de beschuldigingen slaan werkelijk nergens op. De meest rechtse op de foto ziet er nogal knap uit maar de rest mag er ook wezen. Wat een schatjes! 😉


  Maak melding

 13. Ja he Annabel, dit zijn jouw type vrienden, drugsdealers en drugsbaronnen, massamoordenaars en fraudeurs. Maar daarom ben je ook een boefjesknuffelaar, en heb jij je tweede huis op Koraalspecht , aanleunwoning van Bon Futuro. Soort zoekt soort….


  Maak melding

 14. Annabel : de districtsecretaris van je van Nickerie is aangehouden en ingesloten wegenskindermisbruik.Eerder heeft hij 2 jaar grbromd voor hetzelfde feit. Annabel leg een uit als je durft, ik dacht dat pedos allen blanken waren, of was dat ook zoals gewoonlijk racistisch dom en achterlijk gezwam van je? O domme vraag ,natuurlijk wel….


  Maak melding

 15. @Lobi Raum
  Na a kamp disie a Botersachte DiDiBrie Laffe BEEST(want a no wang tranga mang)e frede sanie. Lijfwachten hebben hem vaker zien wegduiken voor enkel een schaduw of voor voor buitenlandse mariniers die alleen maar voor een oefening in Su zijn.Als de mariniers in Su zijn gaat hij niet naar Torarica.En tegen de andere onnozele geesten wil ik zeggen; de wortelbende van jullie is in elk geval niet wit na kangkang blakamang likie mi nanga joe.Opsluiten die handel en we blijven Dino Bouterse nog steeds in de gaten houden,want die Dino(saures….)doet onder voor de wortelbende.Zelfde niveau.Zelfde omvang. Jongens sroto ding aub. Opsluiten die jongens.Odiiii odiii
  Glenny.


  Maak melding

 16. Anna_Z vindt deze drugscriminelen het wel aardige, leuke jongens die tenminste wat voor het Surinaamse voetbal doen…..

  I rest my case


  Maak melding

 17. @Anna_Z lees ik wel goed wat je schrijft? Dus als drugsgeld gebruikt wordt voor Suriname dan is het goed? Jeetje wat voor persoon ben je eigenlijk? Weet je wie deze jongens zijn? Het zijn top criminelen die alles voor geld doen, al moeten ze hun eigen kind verkopen.Ik lees altijd je posting en ik respecteer je mening, maar nu niet meer. How low can you go???


  Maak melding

 18. @surinam patriot

  Ik oordeel niet! Ik lees een krantenbericht over verdachten en volgens mij is iemand onschuldig totdat zijn schuld bewezen is. Heb je weleens over Piet Heyn gehoord? Die is in zijn geboorteland een held. Men heeft daar echt geen boodschap aan het feit dat Pietje een ordinaire zeerover was. Pietje heeft de schatkist behoorlijk gevuld en men vindt dat alleen dat telt. En weet je, vele landen zijn aantoonbaar met bloedgeld opgebouwd. En dat in een tijd dat anna_z niet eens bestond. Lieve patriot, ik heb het onrecht niet uitgevonden. Het zal nog moeten blijken dat deze jongens schuldig zijn. 😉


  Maak melding

 19. @Henk Molenaar

  Ik vind het ook aardige jongens. Vooral die middelste is schattig.
  Ik heb geleerd dat zolang iemand niet is veroordeeld de persoon onschuldig is.


  Maak melding

 20. Beste Loesje,

  “Ik heb geleerd dat zolang iemand niet is veroordeeld de persoon onschuldig is”

  Ook als hij nog niet veroordeeld is maar toch alvast amnestie krijgt?


  Maak melding

 21. Anna_Zombie door de bocht: Bende Surinaamse drugsdealers opgepakt en zij komt weer met Piet Hein op de proppen…

  Hoe verknipt kan je zijn…..?


  Maak melding

 22. Sommige dames soppen nou eenmaal bij de gedachte aan foute kerels. Daar hoeft geen witboi aan te pas te komen. En als hij dan ook nog Wortel heeft, is het helemaal feest.


  Maak melding

 23. Beste Get a liFe: “Sommige dames soppen nou eenmaal bij de gedachte aan foute kerels”

  dat zijn meestal de dames met heel weinig zelfrespect en een enorm minderwaardigheidscomplex…..


  Maak melding

 24. mensen mensen toch waar zijn jullie toch mee bezig de stoel van de rechter in te nemen of jaloezie ik lach om jullie jullie maken van een probleem van een ander de jouwe waar gaat het over ik kan zien wie jullie zij have fun


  Maak melding

 25. Hi Bouta. Voorlopig moet je het zonder de pakken die Piet voor je kocht in nl doen.Ik weet daar toevallig alles van. Jij was toch met Dino en zijn diplomatieke vracht groot leverancier van die poeirie ?
  Ie sab tok a latour mang.


  Maak melding

 26. Laat het recht zegevieren. Als ze schuldig zijn, plukken en proberen uit te leveren aan USA. Dan ben je pas echt van ze af ; 3x levenslang


  Maak melding

 27. @ Loesje,

  Ik heb geleerd dat zolang iemand niet is veroordeeld de persoon onschuldig is.

  Dan heb jij het verkeerd geleerd of verkeerd onthouden.

  Het onschuld presumptie in het strafrecht luidt dat een ieder voor onschuldig _dient te worden gehouden_ tot zijn schuld bewezen is. Dit is puur juridisch geneuzel.

  En het is niet IS onschuldig. Ook al zie je iemand een ander dood slaan dan kan hij daarvoor niet gestraft worden als er geen wettig en overtuigend bewijs is. Maar maakt dat hem dan niet tot een moordenaar? Kom op zeg. Jij weet echt niet waar je over praat. En zomaar iets roepen is o zo gemakkelijk.


  Maak melding

 28. @ Anna, Wat je schrijft over Piet Hein klopt als een bus, maar je kan het aanvullen met het werk van de op Curacao gelegerde mariniers, die de cocaine van smokkelaars onderscheppen om vervolgen met een legervliegtuig(orion) te transporteren naar Nederland. Dus Piet Hein leeft nog steeds, maar is niet meer op zoek naar de zilveren vloot uit Spanje. Oprechte en eerlijke mensen schijnen de grootste huichelaars te zijn, kijk maar naar de pastoors en dominees in de kerken, de pastoors pakken je kinderen en de dominees pakken je vrouw, hahaha, mooie wereld is dit. Als Piet Wortel een gangster is en een trauma heeft opgelopen tijdens zijn jeugd, maar toch in staat is bedrijven op te zetten en anderen emplooi te geven en een libi, dan is hij in mijn ogen een Robin Hood. De koningkrijken en families uit Europa hadden gestolen en uitgemoord, en spelen nu de moraall ridder, terwijl ze alleen maar bloed aan hun vingers hebben. In America loopt de schuld aan China in de triljioenen dollars, maar ze doen alsof ze de great nation zijn. Je reactie Anna, getuigd van durf en moed en zulke mensen hebben wij nodig. Waarom mochten de bakras het wel en wij niet, dat is de rode draad. Het wordt tijd dat men iedere bakra in de ogen kijkt en vraagd of ze hebben genoten van de rijkdommen, diefstallen en moorden die hun voorouders hadden gepleegd.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.