Invallen in Paramaribo op verzoek Nederlands Landelijk Parket

44

Op verzoek van het Nederlandse Landelijk Parket is de Surinaamse politie gisteravond op zeker acht plaatsen in Paramaribo bezig geweest met huiszoekingen. Bij de invallen in Suriname zijn leden van de Nationale Recherche en het Nederlandse Openbaar Ministerie aanwezig.

Volgens het NOS Nieuws doet het parket onderzoek naar een internationaal opererende drugsbende. De hoofdverdachte in het onderzoek is de 43-jarige Surinamer Siegfried (Piet) W., die in Nederland woont. Onder meer enkele woningen van hem in Paramaribo worden doorzocht.

W. is begin april in Barcelona aangehouden, waar hij de Champions League-wedstrijd Barcelona tegen AC Milan bezocht. W. heeft een skybox in het stadion van FC Barcelona. Vorige week werden in verband met deze zaak ook vijf mensen in Spanje en Nederland aangehouden.

NOS justitiespecialist Robert Bas vertelt waarom er gisteren precies acht huiszoekingen waren op Suriname:


44 REACTIES

 1. Piet W is een geboren Nederlander (een bakra)die gewoon geliefd is in Suriname. Jullie zullen eeuwig Suriname zwart proberen te maken. Ohhhhhh wat haaaaaat k Nederland toch zooooooo erg.


  Maak melding

 2. Als het landelijk parket ook gelijk even langsgaat in het gebouw van de Nationale assemblee om die politieke delinquenten op te halen en af te leveren bij het Intern. strafhof in Den Haag dan zou dat mooi zijn.


  Maak melding

 3. Dit zijn zaken waar Suriname voor de zoveelste keer in een kwaad daadlicht komt te staan, en vooral het feit dat de hoofddader wat ik begreep een kondremang is.
  Het cocaine probleem met name vanuit Zuid Amerika ga
  je volgens mij nooit kunnen uitroeien. Ze gaan constant mensen oppakken en opsluiten, maar ja er staan even zoveel weer op die doorgaan. Een heel moeilijk op te lossen probleem, kijk maar naar Ned en dan heb ik het over Europa, het stikt hier van die gasten die handelen en weet ik veel.
  Nogmaals dit houdt nooit op.
  En nog wat er zijn ook mensen die er goed van geboerd hebben, en nooit gepakt zijn en die nog bezig zijn!!!!!


  Maak melding

 4. In Nederland wordt Suriname een bananen republiek genoemd. Wanneer Suriname werkelijk een bananenrepubliek was dan waren de heren van de justitie de bananerepubliek niet toegelaten.
  Aan de ene kant schreeuwt Nederland wat voor een bananenrepubliek Suriname is maar aan de andere kant willen ze wel samen werken met diezelfde bananenrepubliek.
  Thumbs up voor Suriname dat ondanks die smaadcampagne van Nederland Suriname toch bereid is om met de Nederlandse jusititie samen te werken.
  Goed gedaan Suriname!
  Zie je het al gebeuren dat de Amerikaanse justitie zou samenwerken met de jusitie van Venezuala van Chavez?

  Nederland mag wat dat betreft wel een voorbeeld nemen aan Suriname!


  Maak melding

 5. Je kan meteen zien welke mensen profiteren van criminelen hier op dit forum. De dag komt dat 1 van jullie mensen verslaafd raakt of “verdwijnt”.


  Maak melding

 6. potverdorie wat hebben wij 1/2 miljoentje Sur op de wereldkaart gezet zeg!!

  Sorry Venetië..maarrrr..

  …eerst SURINAME zien dan sterven… 🙂


  Maak melding

 7. Debra (1e reactie): hahahah dongkaw. Die Piet W. vakje is Siegfried Wortel, oud-voetballer van Paloeloe en Boxel. Een geboren Surinamer en vriendje van Dino Bouterse, die in Nederland woont. Dus helaas voor je gaat die domme vlieger van je niet op…


  Maak melding

 8. Debra is niemand anders dan anna_z!

  En ja, lezen en luisteren kan ze blijkbaar niet.

  Debra, ga terug naar school, leer lezen en luisteren voordat je iets op dit forum schrijft.


  Maak melding

 9. Degene die het nu nog niet snappen zullen het ook nooit meer snappen, Suriname wordt nu geregeerd door hele grote drugs baronnen, Don Dino, Don desi ,Don Parmessar.
  Toen vene zijn beklag deed over een aantal veroordeelde criminele die met Bouterse op buitenlandse reis gingen werd hij door die paarse kakkerlakken door het slijk gehaald, weten jullie dat nog?
  @ Ferdinand Hossenbux, Als jullie het goed vinden dat een veroordeelde drugshandelaar president mag worden van jou land en zijn criminele zoon leiding mag geven aan CTU dan moeten jullie niet klagen.


  Maak melding

 10. Sky high!

  Sky box in Nou Camp? Ik ken die man niet, wil hem niet kennen ook, maar ik hoop dat ze hem alle betrokken namen uit zijn strot kunnen sleuren. Dien hem zoveel mogelijk van zijn eigen drugs toe zodat hij gaat praten. Praat hij niet, dan krijgt hij nog een portie, totdat hij los laat. Smerige wortel!


  Maak melding

 11. Verdorie, bedankt voor je reactie. Daarom komt mijn land ook niet vooruit, omdat men nooit de waarheid onder ogen wilt zien. Het beschermen van criminelen.


  Maak melding

 12. wikkileaksm jij ook bedankt voor de koppeling. Ik zou jou vragen alles vast te leggen zodat de jongeren precies kunnen zien wat er gebeurd.Heel veel zijn niet op de hoogte van informatie en moeten het hebben van horen zeggen.
  Een deel scheld Nederland uit, terwijl er achter de schermen gewoon met Nederland samen gewerkt wordt.
  Piet een vriend van Dino Bouterse, wordt spannend.


  Maak melding

 13. Hebben ze ook een inval gedaan in het pand op Leonsberg, aan de Suriname-rivier. Zo’n beetje tegenover hotel Stardust? Daar woont toch de grootste en veroordeelde drugsbaron van Suriname.


  Maak melding

 14. Jongen jongen een Surinamer die in Nederland woont Piet. W hij is een Nederlander heeft een Nederlandse nationaliteit.wanneer gaat die bakra’s nog een keer ophouden met huichelachtige mentaliteit.Als hij een topvoetballer was die de winnnende doelpunt voor oranje had gescoord dan was hij wel een Nederlander.


  Maak melding

 15. Blijkbaar is er toch een vorm van samenwerking tussen Suriname en de nederlandse autoriteiten . Anders was de justitiele onderzoek van nederland niet mogelijk in Suriname . Veder kent iedereen , iedereen in Suriname .
  Het wil nog niet zeggen dat Dino iets mee te maken heeft . Vanzelfsprekend willen de pieterbazen dat graag . Maar blijkbaar heeft deze regering niets te verbergen . Anders waren de nederlanders echt niet binnen geweest .


  Maak melding

 16. Debra
  P.Wortel is helemaal geen blanke
  of hij is een donker witte blanke
  er wonen nog drie broes op Domburg{Sur}de vierde zit in een rolstoel
  door een kogel,op Domburg weet een ieder
  waar pietje zich mee bezig is.


  Maak melding

 17. Wikileaks,

  Suriname heeft zo’n kleine gemeenschap dat iedereen
  wel bevriend is met de ander.
  Wanneer vriendschap met iemand die zich bezighoudt met criminele activiteiten inhoudt dat je zelf schuldig bent dan mogen ze de halve wereld wel opsluiten.


  Maak melding

 18. Het onderzoek van het landelijk parket dat in Suriname heeft geleid tot doorzoekingen op acht plaatsen en tot de arrestatie van Piet W. (foto) in Barcelona is één van de grootste Nederlandse cocaïne-onderzoeken van de afgelopen vijf jaar. Er zijn tal van vertakkingen naar andere verdachten in onderzoek, waarbij het meest in het oog springt de relatie van hoofdverdachte W. met Dino Bouterse, zoon van de Surinaamse president.

  Tal van cocaïne-vangsten zouden in verband te brengen zijn met de groep van W. De woordvoerder van het landelijk parket spreekt van ‘één onderzoek’, en dat moge strikt genomen juist zijn, het “project” Tidore kent vele connecties en verdachten.
  Duidelijk is dat het Openbaar Ministerie vindt dat Siegfried “Piet” W. (43, Paramaribo) een belangrijke connectie heeft met Colombiaanse leveranciers die hem in staat maakt grote hoeveelheden af te zenden. De vraag is of die veronderstelde contacten via Suriname lopen of rechtstreeks naar Colombia.

  De politie in Suriname heeft in het verleden Dino Bouterse ervan verdacht betrokken te zijn bij transacties waarbij wapens aan de Colombiaanse guerilla-beweging FARC werden geleverd in ruil voor cocaïne, die op verlaten plekken in West-Suriname en het binnenland werd ingevlogen.

  Het is ook mogelijk dat de politie denkt dat W. rechtstreekse contacten in Colombia heeft. In de Kaapverdische zaak van 1500 kilo is de herkomst van de drugs niet bekendgemaakt. Maar de betrokken Rotterdamse verdachte Paolo P. is in de witwaszaak, bij verstek ook veroordeeld voor het onderhouden van directe contacten met Colombiaanse afzenders. Grote hoeveelheden cocaïne gaan doorgaans per container en de containerhandel met Suriname is niet groot in omvang.

  In landen in West-Afrika wordt cocaïne uit Zuid-Amerika soms tijdelijk opgeslagen.

  Bronnen melden Crimesite dat de groep van W. in verband wordt gebracht door de recherche met een groep die op dit moment wordt vervolgd voor importeren van cocaïne naar Antwerpen, rond Amsterdammer Mario M. Ook het onderzoek naar strafrechtadvocaat Ashwin Balrak zou verband houden met het vooronderzoek naar Piet W.

  Opvallend is dat de politie een in de onderzoeken veel voorkomende naam niet heeft aangehouden. Het gaat om de Surinaamse Amsterdammer Delano B.

  Piet W. had lange tijd de naam ongrijpbaar te zijn. Zijn uitgavenpatroon liep in de papieren, zo beschikte hij over een skybox in het Camp Nou-stadion van CF Barcelona. In 2007 is W. inzet geweest van een conflict in het milieu. Hij is toen enige tijd ontvoerd geweest, vanaf de Amsterdamse Churchilllaan.

  Zie ook:

  Verdwijning Greene is ‘moord’
  Het Openbaar Ministerie en de politie denken dat de verdwenen Nerlinio “Nekke” Greene (31), een Amsterdammer van Surinaamse komaf, is geliquideerd. In het programma Opsporing Verzocht legt de politie dinsdagavond uit te vermoeden dat hij het slachtoffer is geworden van een afrekening. Zoals Crimesite al eerder berichtte is er een verband tussen een Antwerpse cocaïne-zaak en mogelijk ook met het onderzoek naar de tattoo-verdachten.

  “Nekke” of “Nikke” was betrokken bij cocaïnehandel, in de zaak van Amsterdammer Mario M. en een aantal Amsterdamse medeverdachten van Surinaamse komaf. Die zaak speelt momenteel voor de rechtbank in Rotterdam.

  Het cocaïne-onderzoek tegen Mario M. en zijn medeverdachten is begonnen op anonieme informatie van de Criminele Inlichtingeneenheid (CIE) die binnenkomt vanaf december 2010. In mei 2011 komt er informatie uit het buitenland over een lading cocaïne van 124 kilo die in Antwerpen gaat binnenlopen. De recherche constateert dat de groep van M. de cocaïne binnen probeert te halen, hetgeen mislukt omdat de douane de drugs er in Rotterdam al heeft uitgehaald.

  De politie onderzoekt de mogelijkheid dat betrokkenen bij de cocaïnehandel denken dat Nekke informatie heeft doorgespeeld aan de politie over de cocaïnelijn en daarom Nekke hebben laten ombrengen.

  Ter zitting zei de officier van justitie in januari dat de Nationale Recherche onderzoekt of er een verband is met de tattoo-verdachten die terechtstaan voor de aanslag op Marlon Dalfour in 2009.

  Nekke wordt sinds juli vorig jaar vermist. ‘De politie zoekt dringend naar mensen die Greene hebben gezien of gesproken rond juli 2011, die weten wat er met hem is gebeurd of die meer denken te weten over de achtergrond van zijn verdwijning’, aldus het Openbaar Ministerie. Green verbleef met vrouw en kinderen soms in Amsterdam maar meestal in Marbella. Daar is hij ook voor het laatst gezien.

  Dus Anna_Z Ga maar krom staan. Je vrienden zorgen ervoor dat de 100% controle gehandhaafd blijft. En wel in de hele EU.


  Maak melding

 19. Even mijn reactie op wikkileaks van hierboven, ik zag in zijn berichtje mijn naam plots staan, over wat ie aanhaalt, betreft die drugshandelaar die nu president is, vanuit daar is er nooit iets gedaan door niets en niemand, die vorige pres!!!! wat heeft die gedaan, noppes, nu denkt ie dat weer wellicht een kans maakt
  om zijn zakken te vullen, no chance, en ja nu zit deze meneer er, had die vorige hem laten oppakken en opsluiten, dan lagen zaken wellicht nu anders, maar deng sma dape floggo na eng tapoe,in 2010 wie zijn wij, maar goed dit wil ik even meegeven oeng no spang baja, alle mensen die reageren oeng tek a dei.


  Maak melding

 20. ik zal zeggen ,als nederlandse politie tot in sme toegang hft gehad,dan vind ik dat het recht zal zegge vieren,daar bewijst men dat?? als in mei het dec proces gaande zal zijn ,er veel kan gaan gebeuren ,wnt nederlandse politie is al in sme,nu kijken hoe het zal aflopen,ik ben echt benieuwd naar dit.ned hft al getoond wat ze in staat zijn te doen??


  Maak melding

 21. Pasew de groeten. Na lange tijd laat (Garnet) wederom van zich horen. Daar gaan wij weer. Siegfried Wortel is echt geen (WILLIE WORTEL) hoor. Maar zal met WORTEL & TAK worden uitgekleed.
  Samen met die andere crimineel Frank Uden & co. gaan ze zeker voor langere tijd achter slot en grendel.
  Denk ook even aan enkele criminelen die in Gambia zijn aangehouden voor het zelfde feit. Net voor de rechtzitting kwam de 50 jarige Winter te overlijden.
  Die andere crimineel Ghazi is volgens mij voor 50 jaar veroordeeld in Gambia.


  Maak melding

 22. Hahahahahaha wat hoor ik daar Nederlandse politie doen inval in Su faaa waka DiDiBrie kies wang to sma baka of
  laat hij weer zien dat hij (DiDiBrie)alleen een grote blufbek heeft.Op de BERM heeft hij altijd gezegd in mijn tijd nooit kan.De Nederlanders hebben in Su niets te zoeken.Hahahahaha deze DiDiBrie Dwaas no kan stop notie,vooral als het om het buitenland gaat dan is de groteman van Su een slappeling.Voor de zoveelste keer zien we dat je niet op deze DiDiBrie kan rekenen als het gaat om het ondernemen van actie in het voordeel van zijn mensen in Su gaat of zijn die bescherming bij hem denken te vinden dan geef die ka niet thuis.Maar ik ben reuze blij dat ze zijn opgepakt.Dus dat van de leider van CTU is aanstaande.Hij wordt zo opgepakt,daar
  na de vader en trawanten zoals Boerenveen,Graanoost e.a
  want ze zitten allemaal in die wereld.Muntje hogestraat eethuis soekroemetie is hen 3j voor geweest.
  En werd nu beloond deze soekroemitie levert elke dag(van zondag tot zondag)200 portie in het kamp.Dus zo zie je hoe ze elkaar helpen en bij elkaar blijven.
  Ooooo mi gado wat een mensen bij elkaar.Maar goed mikl ding jep ding srefie.Ik zie nu de beelden van Boerenveen nog zo op mijn netvlies toen hij opgepakt werd in Miami.Ik hoor Ria Bremers van avrostelevizier nog haar vehaal houiden en mi e lafoe.Wat een drugsbende die ons wilt vertellen dat ze tegen het legaliseren van drugs is/zijn hahahahaha.Odiiiii.
  Glenny.


  Maak melding

 23. TTheo,
  Blijkbaar spreekt jou criminele regering in Paramaribo met een dubbele tong, podium taal en achter de scherm taal. Dus TTheo ook jij wordt gemanipuleerd door die paarse gevoelloze criminelen.


  Maak melding

 24. Wie wil wedden dat hij straks weer vrij is….en weet je waarom…omdat Nederland een drugs consumerend land is.Tijdens het onderzoek zal blijken dat veel van die hoge gasten in Nederland klant waren bij deze Willy de Wortel en je weet het maar nooit misschien ook jully kroon prins…je weet toch …die foto.


  Maak melding

 25. Wikkileaks

  Het verband is zoek….niet te vergelijken…of mischien wil je laten zien dat iedereen uiteindelijk zijn straf krijgt….dat zou misschien kunnen maar geld niet voor Nederland…in Amerika misschien.


  Maak melding

 26. Dat er andere mensen meehelpen is alleen goed voor Suriname.Het kan toch niet zo zijn dat de drugs dealers onze kinderen verslaafd doen raken aan die troep .Terwijl er een roep is op hun leven om in de toekomst dit eens zo een mooi land op te bouwen.Verslaafden kunnen dit land echt niet besturen.
  De dealers zitten bijna allen in het parlement ze zijn zo wreed .
  Surinamers het is goed dat ook anderen met andere denkwijze helpen.draai nou eens eindelijk de knop om.


  Maak melding

 27. Toevallg ken ik P.W persoonlijk ,es una Persona muy Amabele
  Eerlijk en fatsoenlijk. Half Suriname Vreet van hem. Maar brand hem achter zijn rug af,komen ze hem tegen ” ehhhhhh Mattie, mi boyyyyyyy.y tall . Want iedereen schept op
  “P.W is een goede vriend bla di bla di bla. Ze kennen hem amper, pakken zijn “djogo’ toch wel aan

  (djogo is afgeleid van het woord ‘jug’, een kruik die door de indianen van Suriname werd gebruikt.Later is ‘jug’ verbasterd tot ‘djogo’ )

  Omdat de meeste stupide suri’s dit niet weten leg ik het maar uit. Als je met woorden smijt,moet je wel weten waar over het gaat.

  Dan die Stumpers die Over Dino.S spreken zou ik adviseren spreek hem aan als de mogelijkheid zich aan dient en we gaan zien of ze nog zulke. #tugg motherfuckers zijn .

  Hetzelfde geldt voor de zogenaamde G’s, die gangsters met een oude panty op het hoofd en grote,grote,grote mond
  Vertel piet eens wat je anoniem te snitchen hebt over hem en je gaat ook zien

  Het Gros van the G’s hier heb ik geen #Respect voor,snitches and Bitches voor een Suri$ of een djogo van de scotoe.
  Lopen ze helemaal leeg

  Buenos hermanos y Hermanas

  Hasta muy pronto


  Maak melding

 28. zolang er medicijnen nodig zijn zal drugs nooit verdwijnen by the way het grootste coke laboratorium staat in nederland.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.