Clarence Seedorf naar Braziliaanse club Botafogo

23

Clarence Seedorf gaat voor de Braziliaanse club Botafogo voetballen. Hij heeft voor twee jaar getekend, meldt club voorzitter Mauricio Assumpção zondag op de Botafogo website. De 36-jarige Seedorf is volgens de club uit Rio de Janeiro de beste buitenlandse speler in het Braziliaanse voetbal.

Onlangs maakte de in Paramaribo (Suriname) geboren middenvelder bekend zijn aflopende contract bij AC Milan niet te verlengen. Seedorf speelde tien seizoenen bij de Italiaanse club. Hij wordt beschouwd als één van de succesvolste Nederlandse clubvoetballers aller tijden. Hij werd door Pelé in 2004 vermeld in de opgestelde Lijst FIFA 100 beste spelers. Hij wordt vooral geroemd door het behalen van vier Champions League bekers, en hij is de enige voetballer ter wereld die de Champions League won met drie verschillende voetbalclubs.

Botafogo de Futebol e Regatas is een Braziliaanse sportvereniging uit Rio de Janeiro, met name bekend als voetbalclub. De naam Botafogo betekent “hij die het vuur ontsteekt”. De verwachting is dat Seedorf zaterdag officieel wordt gepresenteerd door de club.


23 REACTIES

 1. Beste C.S,

  Bigi lespeki hoor speel het spel zolang je dit kunt. En wie weet ik hoop het stiekem wel, dat jij een oproeping krijgt om ons middenveld te versterken! Want diep in je hart zou jij dat nog willen, nog een keer schitteren voor oranje!!!!


  Maak melding

 2. Ik had al een vermoeden dat hij voor Brazilië zou kiezen.
  Zijn vrouw is ook een Braziliaanse. En zo kan hij af en toe in het weekend even naar suri voor een korte vakantie.
  Je hoorde in het Nederlands elftal dat heeft gefaald. Maar het Nederlandse voetbal publiek kan moeilijk de gemiste strafschoppen vergeten. Onterecht vind ik zelf.
  Let goed op dat het geld dat ze je moeten betalen gedekt is. Dus een bank garantie. Scheelt een rechtszaak.

  Succes Clarence.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 3. Aan al die vazalen van de witten. hebben de journalisten
  en knvb hem behandeld zoals hij dat verdient zou hebben.
  Weet je waarom niet.


  Maak melding

 4. Het lag in de lijn der verwachtingen, Seedorf verkast naar Zuid Amerika na tien jaar Rosseneri. Een prachtige staat van dienst, en nu nog twee jaar bij Botafogo uit de staat Guanabara. Botafogo is een grote club uit het verleden de vijfiger begin zestiger jaren, de club waar oa Garrincha, Zagalo Nilton Santos
  Jairzinho, Gerson en Manga hebben gespeeld, hun bijnaam als club toen was O Glorioso, in 1964 zag ik dit team spelen in Paramaribo tegen Robinhood, 2-1 won Botafogo, goals van Jairzinho en Elton, terwijl Krenten
  Stanga, de goal voor Robinhood maakte. Ik heb nog foto´s van die wedstrijd gespeeld in juni 64.
  Garrincha was inmiddels weg bij hun, maar goed.
  Hij, Garrincha bezocht Suriname later met
  Flamengo eind zetiger jaren, maar mooi voor Seedorf,
  Hij verdient het, absoluut


  Maak melding

 5. Na twee jaren moet hij de trainer worden van de Surinaamse Voetbalbond (Nationale selctie). Nu al moet hij met de begeleiding en adviezen al beginnen. Om de twee maanden vliegen van Brazilië naar Suriname is niet te veel voor hem als voetballer. Voor het geld en accomodatie wat huisvesting betreft hoeft hij het echt niet te doen. Hij heeft alles. Dus na twee jaren de zaak overnemen en Suriname klaar stomen naar de WK van 2018. Min. proberen Suriname in de voorronde te krijgen.


  Maak melding

 6. Clarence Seedorf is de meest succesvolle Nederlandse voetballer aller tijden. Helaas zijn vele witten jaloers op Clarence en gunnen hem het succes helemaal niet. Ze maken liever een film over houten Klaas (Huntelaar) dan dat ze toegeven dat Clarence hun meest succesvolle voetbaljuweeltje is. Gelukkig is Clarence wel in andere landen geliefd. In Italie en Engeland is Clarence een held. Ik zie Clarence nog veel doen voor Suriname. Daar zal onze geliefde president persoonlijk voor zorgen. Mark my words!!!!


  Maak melding

 7. Clarence Seedorf zal in Suriname nooit gewaardeerd worden, omdat die stomme koeien hem zien als een Surined.Ze weten het daar allemaal beter. Trouwens Clarence heeft het al geprobeerd de leiding bij de SVB over te nemen, maar dat werd daar niet op prijs gesteld.
  Clarence mi boy laat ze maar waaien, en volg je hart.


  Maak melding

 8. Surinam Patriot,

  Toen Seedorf de Champions league in 2007 met AC milan had gewonnen is hij toen naar Suriname geweest.
  In Suriname werd hij als een ware held ontvangen.
  Wanneer is dat in Nederland gebeurd?
  Wannneer Seedorf In Nederland moest spelen met AC Milan of Madrid tegen een Nederlandse club werd hij tot op het bot vernederd door het Nederlandse publiek die hem uitjouwde en uitfloot. Zelfs in de Amsterdamse Arena gebeurde dit. In Amsterdam waar hij zijn voetbaljeugd heeft doorgebracht!
  De waardering in Nederland voor Seedorf ontbreekt totaal. Hij wordt tot op heden nog gezien als de voetballer van de gemiste strafschoppen ipv een van de
  beste speler ooit van Nederland.
  Wegens de sterke binding van Clarence Seedorf met zijn geboorteland, participeert hij regelmatig in maatschappelijke projecten. De middenvelder liet onder meer het Clarence Seedorf Stadion bouwen en steunt met zijn stichting Champions for Children Foundation vele goede doelen in Suriname. Seedorf werd in Suriname dan ook bevorderd tot Commandeur in de Ere-Orde van de Gele Ster opgespeld door Bouterse zelf.
  Zie dat gebeuren door minister president Rutte van Nederland?
  Hoezo wordt Seedorf dan in Suriname niet gewaardeerd?

  In 2008 bood Seedorf de SVB 3 miljoen euro om zeggenschap binnen de bond te krijgen.
  De SVB heeft dit bod terecht afgewezen. Zie je het al gebeuren dat Cruiff de KNVB geld aanbiedt om zeggenschap binnen de bond te krijgen?
  Zeggenschap binnen een bond gaat middels statuten en verkiezingen en niet middels het aanbieden van geld.

  Maar ik weet zeker dat Seedorf ooit wel die zeggenschap middels de officiële weg zal verkrijgen.
  Die betrokkenheid heeft hij wel en met name met Suriname.


  Maak melding

 9. Reactie op J Vanenburg, ik heb gelezen wat je schrijft, klopt alleen wie hem zal tegen werken in Suriname zijn, die sukkels bij de SVB, terwijl het volk in hem een grote ziet, daar zit het goed maar als hij die erkenning en medewerking niet krijgt van de bond, ja dan kan ie wegblijven, en dat hoorde ik in 2011 toen ik er zelf was, wel jammer. En hier in Ned maak je niet druk ik allang niet meer die witte man hier ziet niets in Seedorf. Deze jongen is verguisd hier in dit land.


  Maak melding

 10. @Jaïr,

  Ik ben het absoluut eens met jou.

  De enorme successenreeks van Clarence wordt in Nederland totaal ondergesneeuwd door zijn gemiste strafschoppen. De meeste Nederlanders zien Seedorf als een supermediageile vedette die strafschotten miste
  in plaats van de topvoetballer die hij van jongsaf aan is geweest.
  Frank de Boer miste ooit een cruciale penalty voor oranje, wat hem vlotjes werd vergeven, terwijl aan het falen van Clarence vanaf elf meter zelfs een liedje werd gewaagd. Zo diep geworteld was de aversie van het Nederlandse publiek tegen Clarence.
  Ik weet 100% zeker dat indien de waardering in Nederland aanwezig was dat Clarence voor Ajax had gekozen om zijn glansrijke carriere af te sluiten.
  Een gemiste kans. Voor Ajax wel te verstaan.

  Clarence, ooit toen ik nog als c-junior bij Zeeburgia in Amsterdam voetbalde heb ik tegen jou gevoetbald. Jij was de aanvoerder en middenvelder van de C1 van Ajax en ik was ‘gewoon’ de spits bij Zeeburgia.
  Jij was de ‘man’ op het veld.
  Die zondagmiddag heb ik met bewondering jouw spel aanschouwd ipv om met mijn eigen spel bezig te houden. Wij kregen die middag dan ook een geweldige afstraffing van jullie. 7-1.

  Clarence, voor mij heb je als voetballer en als ‘mens’ een absolute topprestatie geleverd!
  Gruwelijk gewoon!


  Maak melding

 11. Clarence stanko van me,

  Die panna die je mij gaf tijdens die wedstijd bij Zeeburgia is jou vergeven.
  Bedankt voor die voetballes.


  Maak melding

 12. mietakie,

  Seedorf heeft in zijn voetbalcarriere misschien wel meerdere panna’s gegeven. Denk je dat hij die panna van mietakie zal herinneren?
  Zelf heb ik Seedorf 1 keer live meegemaakt.
  Dat was in de Amsterdamse Arena in 2002 of 2003 dacht ik. Ik was 11 jaar of zo.
  Hij speelde bij AC milan en ik was daar voor ajax.
  Om eerlijk te zijn maakte hij tijdens die wedstrijd niet veel indruk. Wat wel indruk op mij maakte
  was dat constante boe-geroep van het publiek wanneer
  Seedorf aan de bal was.
  Ik begreep er niks van. Mijn vader heeft mij toen uitgelegd waarom het publiek dat deed.
  Ik ben daarna heel lang niet meer naar de Arena geweest.
  In die tijd was overigens Davids mijn favoriet en niet Seedorf.


  Maak melding

 13. @ Jaïr,

  Mietakie is niet mijn echte naam. Maar dat had je wel al begrepen he.
  Ik was niet echt bevriend met Clarence maar we kwamen elkaar vanwege het voetbal wel regelmatig tegen in Amsterdam. Je kent dat wel.
  Hij kende mij toen wel van naam.
  Mensen op dit forum willen weleens misbruik maken van je naam vandaar mijn pseudoniem.
  Maar voor Clarence wil ik wel een uitzondering maken.

  Voor deze ene keer; aan mijn stanko Clarence.

  Giovanni (Gio) Goedhart.


  Maak melding

 14. Clarence boi je bent geen prater maar iemand die het bewijst, je laat je benen spreken.je verdient respect over de hele wereld, jij zet je ook in voor goede projecten zowel in Suriname als elders. Enkel hier ben je geliefd maar dat zijn we inmiddels gewend, velen hier((Tatakondre) vinden het niet leuk dat jij als een van ons 3 x de championleague heeft gewonnen met 3 x verschillende clubs maar no spang ze weten het altijd beter hier zie maar verichtingen op het Ek met spelers als Robin van Prutsie, Gregory wat ’n Grepiel, Klaas-jan Stuntelaar, Rafael zonder Vaart, Arjen Tobben, Mark van Rommel en Ibrahim Appelvlaai.
  Clarence het gaat je goed pak zo nu en dan het vliegtuig en de mensen gedag zeggen in Suriname immers de afstand is niet meer 8000 km. Tang boeng.

  soso lobie.


  Maak melding

 15. Lavaaaaaa !!!! bravo Clarence je bent een voorbeeld voor velen in de wereld,veel success in Brazil.Oh ja en voor velen die heel veel negatieve dingens over clarence zeggen zou ik zeggen fire burn you all djaroesoe na wan takru siki !!!!!


  Maak melding

 16. (off topic)@Klucht, ook ik wilde jou na onze eerste dicussie geen aandacht meer geven, maar de drang naar gezond debateren overwon. Helaas lees ik nu dat jij mijn postings negert. Waarom?
  Kan het misschien zo zijn dat jij geen weerwoord had op mijn vragen.

  Ik had ook zo’n vriendin die met haar HBO-opleiding zo’n arrogante houding had, wat resulteerde in een eenzaam(weinig sociale contacten)bestaan.
  En maar klagen dat haar vorige (Hollandse)vriend haar alleen van achteren wilde nemen.

  Nu heb ik een vrouw met veel een hogere opleiding, emphatie en karakter.


  Maak melding

 17. @ mietakie
  Misschien denkt die lichtzinnige (bemoei)Zucht dat Clarence Seedorf evenzo naief en achterlijk is als zij is en de realiteit van de dag niet onder ogen zou zien. Alles wat met de afro-Surinamer en Afrikaans te maken heeft wordt door dit schepsel afgekraakt en bagataliserend over gedaan. Het zou jou een worst moeten wezen wie wel dan niet trots op jou is. Ik vermoed dat Seedorf, die heel vaak racisme in Nederland aan den lijve heeft ondervonden, welke soort zaken door die (bemoei)Zucht opzettelijk wordt ontkend, sowieso jou postings zal waarderen in tegenstelling tot die (bemoei)Zucht, met haar racistische trekjes naar de Afro-Surinamer toe.


  Maak melding

 18. @Naturel

  Je hebt gelijk wat die amoebe van een Zucht betreft. Dat heerschap is gewoon een ordinaire racist en bezoekt alleen dit forum om vooral Afro-Surinamers racistisch te bejegenen. Waarschijnlijk vinden de moderators deze praktijken doodgewoon. Maar als je de pigmentlozen of/en koelies onder vuur neemt dan krijg je al gauw te zien:

  “Je reactie is verstuurd maar moet eerst goedgekeurd worden.”


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.