Kabinet in hoger beroep in zaak 21-jarige Surinaamse illegaal

19

Het Nederlandse kabinet gaat in beroep tegen een uitspraak van de rechtbank in Den Haag die in een zaak bepaalde dat de illegale Surinaamse leerling Kelvin recht heeft op een stage.

De 21-jarige Kelvin, begon een rechtszaak omdat hij als illegaal stage wilde lopen. Hij had alle theoretische vakken van zijn mbo-opleiding commercieel medewerker bank & verzekeringswezen gehaald, maar kon die niet afsluiten omdat hij geen stage mocht lopen. Vorige maand deed de rechter een uitspraak in zijn voordeel.

Maar minister Henk Kamp (Sociale Zaken) vindt dat een illegaal die op het mbo zit geen stage mag lopen, omdat dat in zijn ogen arbeid is en geen onderwijs. En illegalen mogen in Nederland niet werken. Lees verder…

Bekijk ook:


19 REACTIES

 1. Minister Henk Kamp kan beter het boek ‘Mein Kampf’ onder zijn oksels meedragen. Deze minister kent het verschil niet tussen een stage en een arbeidsovereenkomst. Een stagiaire werkt niet als werknemer binnen een bedraf maar als een student die praktijkonderwijs volgt. Op dat punt heeft de rechtbank het goed gezien en deze arrogante minister ook terecht teruggefloten.


  Maak melding

 2. Ach man, Niet zeiken!!! laat die joch toch zijn studie afmaken! Gun hem van harte! Hij doet niemand kwaad!!

  Pak die criminele Roemenen, Polen, Bosniers, en andere elegalen, de scimmers ect.etc. die weg vluchten na het plegen van hun daden!!!

  Geef deze jongen de mogelijkheid voor zijn studie! en daar heeft wel recht op!! na de studie mag je hem na concrete afspraken stappen ondernemen of niet!!


  Maak melding

 3. Kelvin,
  volhouden en niet terug keren naar Sur.De meeste Suri’s willen zelf het land verlaten en wachten de kans maar af.Zelf als illegaal met voedsel bank ben je beter af in Holland dan in Sur.In Sur. ga je tussen allerlei vuiligheid,ook menselijke,moeten leven zonder enige waardigheid.

  Cobie.


  Maak melding

 4. Ach Nederland dáár gáán we wéér die jongen behoort een stage erbij te lopen, dat HOORT bij de studie, een stuk praktijk ervaring opdoen… mag leien dat Ned de zaak wéér verliest…. Kelvin ik duim voor je boi echt !!!


  Maak melding

 5. @Cobie,
  Deze knul verdient alle steun (van jullie surineds)die hij kan krijgen om zijn studie te volbrengen.
  Wel ben ik van mening dat hij de opgedane kennis zal moeten inzetten voor Sur. en niet zoals velen (hier)Sur. de rug toekeren, en haar het liefst ten onder zien gaan.

  Ik hoop dat jij het ook zal volhouden wanneer de sociale ommekeer is volbracht, want deze zal eerder plaatsvinden dan jouw volledige integratie dwz; jouw getinte kleur zal zijn verbleekt en jouw zwarte krulletjes zullen blond en gladgestreken zijn!


  Maak melding

 6. Volgens de minister is stagelopen hetzelfde als arbeid.
  Ik weet niet waar deze minister deze wijsheid vandaan haalt maar zijn woorden kloppen niet.

  Stagelopen is dat alles wat in theorie wordt geleerd op school en in de praktijk bij een bedrijf wordt geoefend. Daartegenover staat geen loon zoals gebruikelijk bij een ‘normale’ werknemer.
  Bij hoge uitzondering wordt weleens een stagevergoeding verstrekt.
  Wil er sprake zijn van arbeid dan moet een arbeidsovereenskomst worden getekend waarbij de werknemer onder gezag komt van de werkgever en waarbij loon daar tegenover staat.

  In het geval van Kelvin kan er dus geen sprake zijn van arbeid omdat Kelvin geen loon verdiend maar allen zijn opgedane theorie in de praktijk wil oefenen.
  Bij de MBO moeten de leerlingen verplicht stagelopen anders kunnen ze hun diploma niet halen.

  Op basis van het bovenstaande heeft de rechtbank dus een juiste uitspraak gedaan!

  Nadat Kelvin zijn stage heeft gelopen en zijn diploma heeft gehaald heeft de minister daarna alle recht om
  hem uit het land te zetten.


  Maak melding

 7. Stage = arbeid. Veel stagiaires krijgen betaald voor hun werk, zij het vaak minimaal. (vgl. verkapte reiskosten vergoeding) Regelmatig moeten bedrijven ook ‘stagevergoeding’ afdragen aan de school/opleidingsinstelling.
  Ik snap prima dat de minister dit als arbeid betiteld wil zien. Anders komt straks iedereen hier ‘stage lopen’…


  Maak melding

 8. @CleverBoy heeft gelijk in deze.
  Een TWV. (Tewerkstellingsvergunning) is in deze vereist.
  En TWV. zal de werkgever ook moeten aanvragen via het Ministerie van Henk Kamp.

  Deze jongeman doet zijn best. Ik hoop dat hij z’n Stage alsnog met goed gevolg kan afronden en terug gaat naar Su.
  Hij verblijft niet Rechtmatig h.t.l. maar heeft ook geen strafbare feiten gepleegd.
  Maar minister Henk Kamp moet blijven zueren.
  Na 12/09/2012 is het ook afgelopen met deze gluiperd.


  Maak melding

 9. Die Henk K, snapt er ook geen rrrrrrrrrrr van, jammer
  met deze gasten in een kabinet gaat eea naar de galemiezen, zeker, wat een sukkel. Ik hoop voor die jongen dat eea toch goed komt en dat ie de zaak kan afronden. Die Henk K moeten we goed in de gaten houden, en niet stemmen op deze patjakker, anders na 12 sept gaat ie gewoon door met zulke dwaze praktijken!!!!


  Maak melding

 10. cobie wat een domme reactie wc schoonmaker, je bent zeker 50 jaar niet meer naar suriname geweest???? Gekke taliban, Surinamers daar vreten veel beter dan wat jij hier vreet.


  Maak melding

 11. Minister Henk Kamp is een gemene en slechte man.
  Zo heeft hij ook in Bonaire de eiland bewoners slecht behandeld, hij maakt misbruik van zijn macht.

  Asher van Amsterdam kan ervan getuigen. Ik heb ze gezien in Pauw en Witteman. Het is dat Asher ook een jurist is, en hij zette hem op zijn plaats.

  Ik stel voor om Bram en spong voor deze zaak te nemen.


  Maak melding

 12. Minister Henk Kamp, je moet gewoon een vierkante snor op je bovenlip laten groeien. Zoveel Nederlanders vieren vakantie onder de mom van stage in Suriname, en je doet zo moeilijk over een kleine jongen, toen jullie onze voorouders kidnapten in Afrika om voor jullie als slaaf te werken waren er geen problemen. Henkie je zou met stille diplomatie meer bereikt hebben maar je moet wel een rasechte idioot zijn.


  Maak melding

 13. Niet zo snel janken.

  Hoe gaat het in Suriname??

  Kijk even op de site van het consulaat.

  Iemand die illegaal is , is niet verzekerd.
  Dus als hij stage loopt kan de werkgever strafrechterlijk vervolgd worden

  In Suriname zij de regels nog strenger.


  Maak melding

 14. Maar hoelang is Kelvin al bezig met zijn stage?

  Een stage duurt tussen de 3 en 6 maanden.
  Hij is sinds sept 2011, verwikkeld in een rechtszaak en hij had ook een stageplek.
  Hij moest al klaar zijn met zijn stage, zeker omdat er voorlopig geen boetes worden uitgedeeld in afwachting van de uitspraak.


  Maak melding

 15. @Esmerald,

  Zo ver ik de juiste informatie heb gehad, liep Kelvin geen stage.Hij werd niet aangenomen.

  Ik begeleid ook stagiaires en geen van deze ontvangt een vergoeding. Dus het is niet zo dat je altijd een vergoeding ontvangt.

  Deze zaak loopt al zeker 1 1/2 jaar en volgens de VN Rechten van het Kind had Kelvin toen recht op onderwijs. Objectief betekent dit dat het onderwijs moet worden afgesloten met een certificaat, getuigschrift of diploma.

  In het modern onderwijs van Nederland, ten minste op MBO-niveau, hoort voor het afronden van het onderwijstraject een stage. Pas dan heb je volledig het onderwijs genoten en kan de afronding plaatsvinden.

  Zoals ik het begrepen heb kan Kelvin geen stage doen en dus ook het onderwijstraject niet afronden. En dat vind ik nu een duidelijke vorm van tegen de rechten van het kind handelen.Ik denk dat de handelingen van minister Henk Kamp strijdig zijn met bedoelde VN-conventies.

  Dat Kelvin terug moet naar Suriname is duidelijk. Maar geef hem toch de kans met een diploma terug te gaan naar Suriname.

  En als deze minister blijft volharden, dan moeten wij Surineds er voor zorgen dat de VVD zelf geen stageplek toebedeeld krijgt in de nieuwe regering, na de verkiezingen van 12 september 2012.
  @Esmerald, Kelvin reken ook op jou.
  Srika


  Maak melding

 16. Kelvin is illegaal!!!!!!!!!!!!!!

  Dat mag niet en kan niet.

  Het is zelfs strafbaar,
  In Suriname stoppen ze je in de gevangenis.
  Zeker als je ook nog blank bent.


  Maak melding

 17. Beste Srika,

  Ik dacht al, ken mij niet zo vergissen:
  http://www.waterkant.net/suriname/2011/09/19/surinaamse-leerling-leerling-sleept-staat-voor-rechter/

  “Kelvin heeft inmiddels een bedrijf gevonden waar hij als stagiair aan de slag kan, de Triodos Bank. Hij kan daar meteen beginnen, maar dan moet het wel legaal zijn. Reden voor advocaat Klaas om nu naar de rechter te stappen”

  Zoals ik al eerder aangaf, het bedrijf krijgt geen boete zolang de zaak loopt.
  Dus m.a.w kelvin moest allang klaar zijn met zijn stage.

  Dit onderzoek is niet speciaal gericht op Kelvin, hij is wel de veroorzaker.
  Hele hordes stagiaires uit diverse landen wachten op de uitslag.


  Maak melding

 18. ik vind dat die jongen zijn stage moet en mag kunnen doen . ] mischien moet hij zijn naam veranderen in MAUROOOOOOOOOOOOOOOOOOO SUCCES JONGEN


  Maak melding

 19. Dat zeg al genoeg dat wij SURI’S vreemdelingen zijn snap hun wel maar ben niet met ze eens want als hij klaar is heeft Su een aanwinst en stage lopen is geen arbeid het is schooling met praktijk

  GADO DE NO BROEYA!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.