Illegale Surinaamse scholier mag stage lopen

19

Illegale jongeren hebben recht op onderwijs en mogen dus in Nederland stage lopen om hun opleiding af te ronden. Dat heeft de rechtbank in Den Haag bepaald in een zaak die was aangespannen door de 21-jarige Surinaamse scholier Kelvin, die een rechtszaak begon omdat hij als illegaal stage wilde lopen

Hij heeft alle theoretische vakken van zijn mbo-opleiding commercieel medewerker bank & verzekeringswezen gehaald, maar kon die niet afsluiten omdat hij geen stage mocht lopen. Volgens het vonnis wordt het recht op onderwijs in het hart getroffen als een leerling geen kans krijgt om zijn diploma te halen.

De advocaat van Kelvin is blij met de uitspraak. Bron/Lees verder op NOS Nieuws.

Bekijk ook:

19 REACTIES

 1. Kelvin en alle andere elegalen heel veel succes!! Wel moet ik zeggen je zichzelf laten legaliseren!

  Dit zijn de kansen, dan maar met beide handen grijpen!
  Ga zo door!! Alle lof!!


  Maak melding

 2. Goed zo kerel.Probeer daar te blijven.In je eigen land wacht je een leven vol vernederingen en ellende.Je president gaat een massa moordenaar zijn.Je gaat ergens in één van de getto’s als Mi Abrie of Koela wonen en op de rand van de hongerdood balanceren.

  Cobie.


  Maak melding

 3. Goed zo jongen! Elke Surinamers heeft vestigings rechters in Nederland. De Nederlanders hebben onze voorouders naar Suriname gesleept zonder hun schriftelijke toestemming.


  Maak melding

 4. Waarom wordt het volk van Suroname zo behandeld wij zijn altijd onderdanen geweest van Nederland.Dat [wijlen] Den Uil en consorten ons heeft verkocht aan zogenaamde leiders van het Surinaamse volk vind ik een verraad.De witte mensen wisten precies dat deze zwarten het land niet zouden kunnen besturen maar hebben ze met een zak snoep en hun ego een kick te geven de bos in gestuurd. Zie de resultaat nu.

  Mijn leven lang heb ik maar een paspoort gehad en toch gooien deze witte mensen ons op een hoop met de andere culturen die hier gekomen zijn. Maar onze stommiteit kent ook geen grenzen zoals het samen optrekken i.v.m. de aow. Onze ouderen maken recht op een volledige aow wij zijn en waren Nederlanders.Een witte man heeft bepaald dat het niet zo is.Wat doen wij ertegen!!!!

  Elke Surinamer heeft het recht om hier te komen deze witte mensen hebben ons als stront behadeld in het verleden en nu nog.Waarom pikken wij dit van de witte en onze manier loze leiders. Suriname is niet van zieke leiders die wij daar hebben of van Nederlanders.
  Onze geboorte recht is ons ontnomen,wij hebben het recht om hier te komen.

  Ik vraag mij af waarom zwarten zich zo gedragen als ze een klein beetje macht hebben. Als deze leiders goed zouden zijn dan zouden er geen illegale Surinamers zijn.Zijn er illegale witte mensen.

  Ik had gedacht dat deze Bouterse wat zou doen maar hij is geen haar beter dan de leiders die wij daar hebben.
  Hij is zich aan het orrienteren hoe hij ons de gestolen nationaliteit terug kan geven. Wat een brutaliteit van deze man. Is Suriname van hem zo acteren zwarten als ze aan de macht zijn. De witte laat ze dansen naar hun wil.


  Maak melding

 5. RAM SINGH:Nederlanders hebben onze voorouders naar Suriname gesleept zonder hun schriftelijke toestemming.Ram Singh dat klopt ze konden geen van allen lezen of schrijven.


  Maak melding

 6. Als ik lees illegale Surinamer dan denk ik wij zijn altijd nederlanders geweest.Er moet toch een verschil zijn tussen de Surinamers en anderen hier. zie de aow
  voor onze ouderen wat deze mensen gedaan hebben.
  Dat Den Uil en consorten een zak snoep hebben gegeven aan de zwarten en hun lekker heeft gemaakt dat ze nu baas zijn is dit de resultaat.Deze witte mensen wisten en weten dat wij de kennis niet hebben om een land te besturen,met geld om te gaan en hoe met macht om te gaan.Ze wisten dat wij elkaar gaan op eten. Maar toch hebben ze ons in de verdoemenis gestopt en zeggen nu dat wij illegalen zijn.Wat hebben deze mensen voor ons gedaan???Onze leiders treft geen schuld, ze kunnen niet beter omdat god ze de hersenen niet gegeven heeft ze zijn hun dierlijke wellust aan het botvieren


  Maak melding

 7. Savioen

  “Dat Den Uil en consorten een zak snoep hebben gegeven aan de zwarten en hun lekker heeft gemaakt dat ze nu baas zijn is dit de resultaat”

  4 miljard euro ontwikkelingshulp die Nederland aan Suriname toezegde bij de onafhankelijkheid in 1975 is na 35 jaar uitgegeven

  Beste Savioen: Dat is iets meer dan een zak snoep. Dat Suriname er een zooitje van heeft gemaakt en het geld over de balk heeft gesmeten is hun eigen domme schuld.


  Maak melding

 8. Savioen; degenen die na 1975 zijn geboren, zijn geen Nederlanders meer!! ik vermoed dat die Kelvin na 75 is geboren!! maar ondanks alles heeft tot nog toe Nederland de deur wel op een kier staan voor de Surinamers!! Wie weet dat jij ook de vruchten van nederland nogsteeds proeft! zo’n iemand noem ik wel een vuile RAT en verrader!!!!


  Maak melding

 9. wijna hou je grote mond. Dank zij de slavernij is ned voor uitgekomen. Wat weet jij ? Hij heedt recht op onderwijs ,dat is in elk land zou,het is een wet. kan je trouwens die wetteen,jullie komen toch ook stage in su lopen en worden goed behandelt. je bent zeker een van die domme………………


  Maak melding

 10. Wiep – ding je kent de geschiedenis helemaal niet . lees boeken dan zal je ook te weten komen dat Suriname 1975 onafhankelijk is geworden en dat jouw land Nederkland nog 10 toezicht had in Su,dus het wordt dan 1975+10=1985,zoek deze info op. Trouwens ik heb voor een callcenter gewerkt en de meeste Witte mensen zijn niet geschoold.


  Maak melding

 11. mega: lachen met Mega: “ik heb voor een callcenter gewerkt en de meeste Witte mensen zijn niet geschoold”

  Werken bij Callcenter maak je natuurlijk een stuk slimmer dan witte mensen……..

  Net zoals je Baas Bouterse lul je maar een eind in de ruimte. Hier de feiten en cijfers

  Nederlanders steeds hoger geschoold

  Het opleidingsniveau van de bevolking is de laatste tien jaar toegenomen. Steeds meer mensen hebben een middelbare of hogere beroepsopleiding afgerond. Ruim zeventig procent van de Nederlanders heeft minimaal havo. Allochtonen zijn gemiddeld minder hoog opgeleid dan autochtonen.

  Zie onder:

  In Suriname zijn de vrouwen ook dit jaar hoger geschoold en gezonder (61 procent) dan de leden van de andere sekse.
  Ook de mythe over de geslachten wordt opgeruimd in dit rapport: Suriname heeft meer mannen (52 procent) dan vrouwen (48 procent). Mannen zijn beter geletterd dan vrouwen: 92 tegenover 87 procent.


  Maak melding

 12. Dat de helft van de bevolking van Suriname naar Nederland is gevlucht zegt genoeg over hoe Nederland de honderduizenden opving.
  Zegt het voort. In Nederland krijg je een uitkering. W.W.
  Huisvesting. Gezondheidszorg en de kinderen scholing.
  De hoogopgeleide hebben hun weg in de politiek, onderwijs, gezondheidszorg en wetenschap gevonden.
  Vrijwel geen van ons wil anders dan op vakantie terug naar Suriname.
  Dat slavernij gezeur zal nog wel een tijdje door Bouterse en zijn aanhang misbruikt worden.
  Dit weekend gaf ik een Surinaams feest. Met veel pom en bier 🙁 En heel veel mensen.
  Op mijn vraag (na wat bier) wie Oh wie er deze zomer met mij naar Suriname wilde kreeg ik geen enkel antwoord dan gelag.
  Niemand wil 🙁
  De kinderen al helemaal niet.
  Die willen naar Frankrijk of Spanje.


  Maak melding

 13. Ram Singh,

  Jouw voorouders zijn dat Afrikanen ?
  Of zijn jouw voorouders hindoestanen?

  Ik ga ervanuit dat je het algemeen bedoelt.
  Want sommige zijn hier toch als immigrant gekomen omdat slavernij eindelijk een keertje was verboden. En iemand moest het werk verrichten?

  Dus de rest van jouw reactie begrijp ik niet


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.