Doet de beste kameraad echt zijn best?

13

PARAMARIBO, 25 jun – Doet onze beste kameraad echt zoveel zijn best? Het is een vraag waar menigeen vaker dan gewenst mee zit de laatste tijd. Er zijn van die voorvallen, waar je nekharen van overeind gaan staan. (Eventuele) bewijsstukken dagenlang in weer en wind laten liggen, om ze dan bij toeval alsnog te ontdekken. Of gewoon vanuit de luie bureaustoel totale desinteresse uitstralen.

Hoe objectief je ook naar het apparaat wilt kijken, aan een bepaalde indruk valt haast niet te ontkomen. Hebben die lui er nog zin in? Zo ja, waaruit blijkt dan de werklust? De ijver om dat te doen waar je vrijwillig voor koos. Want, een vrouw die het bureau binnenstapt, zegt net op straat beroofd te zijn, die stel je toch vragen? Al was het maar beroepsmatig. Hoe kan het in vredesnaam dat een topcop dan stomverbaasd reageert als uren laten een journalist hem confronteert?

Een confrontatie met de ‘nieuwe’ input dat de dader kort tevoren samen met de vrouw in een bankgebouw was. Bankgebouw, dus beveiligingscamera’s. Had de beste man dan niet zelf daar achter kunnen komen, beroepsmatig? En maar haast elke week de burger trachten te overtuigen hoe hard ze hun best doen. Natuurlijk willen burgers het geloven, met hun hele hart. Het idee dat je overgeleverd bent aan dat wat je liever niet bij naam noem, je duwt het zover mogelijk weg.

Maar betekent die aanhankelijkheid ook dat burgers zich al die grillen maar moet laten welgevallen? Waar het Korps Politie Suriname rekening mee moet houden is haar plek. Het staat tussen orde en anarchie. Het nalaten van het ene werkt het andere in de hand. Met alle gevolgen voor de samenleving, dus ook dit korps. Het is om aan te denken de volgende keer dat er weer net pizza is aangerukt, of zo’n ‘gast’ belt weer dat er dieven aan de deur zijn. “Geen auto binnen.”


13 REACTIES

 1. Als politie agent moet jij je toch nu dood schamen door eigen domheid.
  Men moet zulke domme kerels of dames de laan uit sturen en niet bij de politie in dienst houden. EZELS !!


  Maak melding

 2. @ Aboi iemand schaamt zich pas, als zij een beetje eigenwaarde hebben! Maar zoals jij noemde, deze ezels stoten wel twee of meerdere malen in de zelfde Car!! den dan nog!! stelletje hufters zijn dat!!

  Dit soort ezels komen in aanmerking voor zo’n beroep, doordat zij bakkamans hebben! A no fu Wiep-Ding??


  Maak melding

 3. Onze beste kameraden gedragen zich of als “wild west cowboys”of als de grootste “sombo lo-lies” die er bestaan. Bigie bere, geen conditie, geen hersenen, pffffff


  Maak melding

 4. Mocht je niet slagen op school, kun je altijd nog bij de politie.
  Daar hoef je kennelijk niets te kunnen!
  En dan groot in het nieuws als ze toevallig eens een keer wel hun werk doen, werkelijk te droevig voor woorden.
  Laat de politie van Suriname eens een kijkje nemen in landen als Amerika of Nederland.
  Daar doet de politie over het algemeen wel zijn werk naar behoren, met uitzonderingen daar gelaten.


  Maak melding

 5. Ik ben het niet oneens met dit artikel. De zonen van Hermandad zijn mensen van vlees en bloed.
  Het komt wel eens voor dat (om een of ander reden) de politie, getracht word uit balans te brengen.
  Recent nog zijn er kostbare politie uren besteed aan verzinsels die niet kloppen en inside jobs.
  Wie kan bevestigen/ontkennen dat dit verzonnen is of weer een inside job?
  Stel dat men de beelden heeft en ze wijst iemand aan die keurig gekleed is, dat wil niet meteen zeggen dat het de dader is. Voor het zelfde geld wijst ze een onschuldig iemand aan. Daar moet men voor oppassen.
  Men moet naar m.i. het hebben van straatbeelden of getuigen. Die het registreert of zien hebben gebeuren. In de buurt van die bank is het altijd druk er moet minstens één getuige zijn.


  Maak melding

 6. Deze politie organisatie past helemaal in de denk en doenwijze van zuid Amerikaanse landen, waar normen en waarden niet zo nauw worden genomen, en dingen zoals corruptie en slechte communicatie met de maatschappij hoog in het vaandel staan, en het zal eens tijd worden dat door dit corrupte korps een grote bezem gaat, want waarmee je ook bij dit korps aanklopt, je blijft een onbevredigend gevoel houden, helaas heb ik dit zelf met verschillende zaken mogen ervaren.


  Maak melding

 7. 100% eens met dit bericht, heb het in februari zelf nog exact ondervonden zoals beschreven in dit artikel.
  Disinteresse van de politie. Die daardoor een gedupeerde nog eventjes extra dupeert, wat maakt het uit als je gewapend beroofd bent in eigen huis, lekker boeiend (sarcastisch!!!) Daders herkend in de foto’s en is er wat mee gebeurd WEL NEE… wat maakt het uit tóch ! ”Kut Politie”


  Maak melding

 8. Verkeerscontrole op de hoek Steenbakkerijstraat/Domineestraat bij Krasnapolsky. Agente vraagt papieren. Alles in orde. Mag ik ook uw rijbewijs zien? Ik toon haar mijn rijbewijs, waarop zij zegt: Dit is een kopie! Ik zeg: U weet toch dat het rijden met een kopie even strafbaar is als het rijden zonder rijbewijs? Zij vraagt: Maar is dit zo uitgegeven door het bureau Nieuwe Haven? Jazeker, zeg ik. Originele foto, originele stempels, originele handtekening. De nuf wist niet eens het verschil tussen origineel en kopie. Maar als ik haar op haar ontbrekende wetskennis had gewezen was ik waarschijnlijk in de boeien geslagen. Ja, soms kun je lachen met de politie, hoor.


  Maak melding

 9. De Korps Politie Suriname is een incompetente lachertje. Het is tekenend dat private beveiligingsdiensten sneller ter plaatse delict zijn dan de politie. Ik vertrouw helemaal niet op de politie, als er wat gebeurt komen ze altijd te laat. Op het leger vertrouw ik ook niet want een hoop van die lui zitten in de drugshandel als bewakers van airstrips waar drugs afgeleverd wordt of als bewakers van drugstransporten.


  Maak melding

 10. @blaka bakra

  Gelukkig kreeg je van die vrouwelijke agent geen trap in je kruis. Maar had je dat wel gehad dan kon je evengoed lachen hoor.


  Maak melding

 11. Waarom is men meestal negatief over de politie. Als ze rovers dood schieten dan is het ook niet goed.
  Je zal zelf slachtoffer zijn dan praat je anders.
  Er zullen wel enkele bangeriken ertussen zitten. Maar over het algemeen doen ze hun werk goed. Met de nieuwe minister zal het zeker beter gaan. Hij heeft veel beloofd , nu waarmaken.Het volk moet zich veilig voelen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.