Geen visum voor Surinaamse verdachten 8 december

82

PARAMARIBO/DEN HAAG, 25 jun – Verdachten in het strafproces rond de Decembermoorden krijgen geen Nederlands inreisvisum meer. Dit meldt de Ware Tijd. Volgens de Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken mogen de drieëntwintig verdachten Nederland helemaal niet meer binnen. De reisbeperking kan zich uitstrekken tot de rest van EU.

Andere lidstaten zullen ook weigeren een visum te verstrekken. Rosenthal schrijft in een brief aan het Nederlandse parlement dat het altijd nog kan dat een bepaalde EU-staat toch visum verleent. Maar dat is dan een “territoriale beperking.” Het visum geldt dan alleen voor die staat. Dat zal dan het geval moeten zijn met de Surinaamse ambassadeur in Frankrijk en verdachte, Harvey Naarendorp. Als het klopt wat Rosenthal zegt, zou die zich alleen in Frankrijk vrij mogen bewegen.

Naarendorp zegt de brief van Rosenthal eerst te willen bestuderen voor hij een reactie geeft. Irwin Kanhai, advocaat van onder meer Desi Bouterse, vindt Nederland te ver gaan. Elke verdachte is onschuldig voor de wet, totdat schuld bewezen is. Bovendien is de amnestiewet een volkomen Surinaamse aangelegenheid. “Het is de wil van het volk en het gaat hier om een wet”, aldus Kanhai. Hij vindt ook dat Nederland informatie over de jaren tachtig maar eens moet vrijgeven.

82 REACTIES

 1. Geheel terecht dat de verdachten van de decembermoorden geen visum voor NL krijgen. Wat mij betreft had het het hele Schengengebied mogen zijn, maar soit..


  Maak melding

 2. Kanhai staat regelmatig voor pure humor en grote onzin. In dit geval, hoe droevig ook, moet ik hem volledig gelijk geven. Een verdachte is onschuldig tot de bevoegde rechter in laatste instantie een uitspraak gedaan heeft.
  Rosenthal/Nederlandse regering jullie zijn zielig (letwel ik ben voor rechtspraak en geloof in veroordeling indien de rechtelijke macht haar werk goed kan doen in SU).
  Dit resulteert alleen maar in narigheid en polarisatie. Wie heeft de grootste Rutte (17de economie ter wereld) of DDB (149ste economie ter wereld) discussies. Beide zijn kleine, zielige jongetjes.
  Helaas is de kans groot dat de EU nu NL een beetje zal moeten volgen en dan is de polarisatie tot de top gedreven en zijn er alleen maar slachtoffers.
  Absolute stommiteit van NL dit publiekelijk zo op straat te gooien. Iets meer diplomatie was beter geweest.


  Maak melding

 3. Hij vindt ook dat Nederland informatie over de jaren tachtig maar eens moet vrijgeven.

  Kan iemand mij uitleggen waarom Nederland dat niet doet?
  Ze hebben toch niks te verbergen?

  Klinkt als verduisteren van bewijsmateriaal of heb ik het mis?

  Gaarne reacties.


  Maak melding

 4. En ondertussen lopen de Nederlandse massamoordenaars die duizenden vrouwen en kinderen hebben afgeslacht gedurende de politionele acties nog vrij rond en zijn ook nooit aangeklaagd. In strijd met het internationaal recht verzuimd de Nederlandse regering al ruim 60 jaar deze oorlogsmisdadigers te vervolgen.

  De Jood Rosenthal steunt actief de bezetting van de Palestijnse gebieden en de moord op inmiddels duizenden onschuldige burgers….heeft Rosenthal al een visumverbod ingesteld voor deze Israelische beesten?

  Om de waarheid rond de Decembermoorden boven water te krijgen moet alle informatie boven water komen. Ondertussen heeft deze zelfde Rosenthal besloten de Suriname dossiers voor nog eens 60 jaar in de doofpot te stoppen want het is uiteraard niet de bedoeling dat de zoveelste schending van het internationaal recht door Nederland uitlekt. Nee Vrouwe Justitia is blind in Nederland en geldt enkel voor de gekleurde medemens.


  Maak melding

 5. SHENGEN, mensen, SHENGEN, dwz dat geen visum voor NL betekent geen visum voor Shengen. Net als vroeger gaat de grens bij de Marowijne dan gewoon DICHT. Of weet men dat niet meer? Oh, natuurlijk, niet in de achteruitkijkspiegel kijken, vooruit kijken, en nieuwe ondrovenies opdoen. PROOST nietwaar!


  Maak melding

 6. Is het ook niet de zelfde hypocriet Rosenthal die Leopard tanks aan Indonesie probeert te verkopen?
  Hij beweert ook dat Indonesie ze niet zal gebruiken tegen eigen volk, wat een naïeve man of hij is dom!
  Maar het laatste geloof ik niet, gewoon een grote hypocriet dus!


  Maak melding

 7. Dat is het het gevolg als verdachten inclusief de hoofdverdachte verdacht van moord en foltering die beweren dat ze niets hebben gedaan, of aan geheugenverlies lijden als ze hun waarheid kunnen vertellen maar wel amnestie aanvaarden.


  Maak melding

 8. Irwin Kanhai, advocaat van onder meer Desi Bouterse, vindt Nederland te ver gaan. Elke verdachte is onschuldig voor de wet, totdat schuld bewezen is.
  Daar waren de indieners van de DNA niet zo zeker over, gezien de snelheid van invoering van de amnestiewetgeving 2012 en de ondertekening ervan.


  Maak melding

 9. Hans,

  Perfect verwoord.
  Ik heb op dit forum al meerderer malen gewezen op de
  hypocriete houding van Nederland.
  Nederland is de dominee met dat vingertje die naar andere landen wijst maar ondertussen staan ze wel
  op massagraven die ze zelf hebben gecreëerd en waar niemand erbij mag.
  Waar het om eigen schendingen van mensenrechten gaat dan geeft Nederland niet thuis want die doofpot mag niet geopend worden. Daarom vind ik dat Nederland niet oprecht bezig is.

  Overigens vind ik wel dat degenen die verantwoordelijk zijn voor de decembermoorden in Suriname wel veroordeeld moeten worden.

  Wanneer iemand verdacht wordt van een bepaald feit wil nog niet zeggen dat diegene ook schuldig is.
  Die bepaling ligt bij de rechter en niet bij Nederland.

  De vader van Maxima is ook besmet vanwege zijn connectie met de junta van Argentinië die verantwoordelijk is voor de massamoorden. Maar hij mag Nederland wel vrijelijk binnen wandelen.
  Hoezo meet Nederland met dubbele maten!!??
  Nederland is zo hypocriet als de pest.


  Maak melding

 10. (*Hans): Israël is niet visumplichtig.

  Dus Nederland verklaart ook Harvey Naarendorp persona non grata.
  En dit dient dhr. Henk Herrenberg zijn vriend Harvey Naarendorp ook goed uit te leggen.
  Indien hij alsnog door de Fransen in het bezit wordt gesteld van visum (geen Schengenvisa), dan moet hij ook niet proberen om stilletjes via België alsnog Nederland in te reizen.
  Dhr. Henk Herrenberg weet wat hem in Amsterdam toen is overkomen.
  Hij werd toen buiten het Surinaams consulaat in Amsterdam door de voormalige BVD. aangehouden en overgebracht naar de Vreemdelingendienst.
  Je moest toen die Henk Herrenberg zijn gezicht zien.
  Dus Harvey Naarendorp je bent gewaarschuwd.


  Maak melding

 11. feit is dat de verdachten van massamoord geen visum krijgen en dit is de zoveelste klap in het gezicht van Suriname.Dit allemaal om een megalomane drugs veroordeelde crimineel die ten koste van alles president moest worden. Ik mist de namen van de DNA leden die voor die misdadige amnestiewet hebben gestemd.


  Maak melding

 12. @Dusdat

  Leg ons dan uit hoe de schuldigen van de decembermoorden alsnog gestrafd kunnen worden nu zij amnestie genieten. Noem 1 niet bange rechter in Suriname die de moed kan tonen om het amnestie gedoe in alle haast in mekaar gezet door de verdachten zelf ,ongedaan te maken en het strafproces te hervatten om dan uiteindelijk moordenaar bouta en zijn partners in crime voor eeuwig weg te stoppen in de gevangenis.Precies ,geen 1 zo een rechter kan je vinden in Suriname. Ze zijn allemaal bangerikken bij mekaar.1 telefoontje van ‘baas’ en ze schijten al in hun broek.
  En waarom heb je amnestie nodig als je onschuldig bent?
  kan je dat ook even verklaren hier.


  Maak melding

 13. Heel erg triest. Nederland mengt zich in een Surinaamse binnenlandse aangelegenheid. typisch een staaltje van selectieve hypocrisie.

  Ze moeten alle nederlandse militairen en betrokken bewindvoorders voor de rechter slepen voor het laten vallen van de enclave Srebrenica. Daar zijn onder het toeziend oog van Nederlandse militairen 8000 mensen vermoord. Nederland stond erbij en keek er naar.

  Walgelijk dit staaltje van buitenlandse inmenging in binnenlandse politiek. de Surinamers zullen zelf bij tijd en wijlen afrekenen met deze pagina uit de surinaamse geschiedenis. Daar hebben we Nederland en haar hypocriete houding niet bij nodig.


  Maak melding

 14. En terecht!

  Maar het maakt toch niet uit voor deze verdachten.
  Ze moeten niets hebben van Nederland.
  Ze willen überhaupt geen visum.
  Ze moeten geen aalmoezen van bakra-basie.
  Ze wil niets van doen met de oude kolonisator.
  dus…..ze hebben geen visum nodig.
  Of niet dan………..?

  Feit blijft, doekhie je mag er niet in, klaar.


  Maak melding

 15. Nederland heeft als land nimmer haar hand in eigen boezem gestoken en afgerekend met haar bloedig verleden.
  Maar wel steeds het vingertje wijzen naar Suriname.
  Nederland heeft tot op de dag van vandaag geen werkelijke politieke en morele verantwoordelijkheid genomen voor het eigen duistere verleden.

  Een voorbeeld ;
  Nederland startte in de jaren veertig in de vorm van een koloniale strafexpeditie de politionele acties om de onafhankelijkheid van Indonesië in de kiem te smoren. Er werden hele dorpen afgeslacht.
  Deze zwarte bladzijde in de Nederlandse geschiedenis, waarbij Nederland zich schuldig gemaakt heeft aan mensenrechtenschendingen en oorlogsmisdaden, wordt tot nu toe zoveel mogelijk in de doofpot gestopt.
  Nederland moet bij het veroordelen van mensenrechtenschendingen niet alleen kijken naar andere landen maar ook kritisch kijken naar haar eigen besmet verleden.


  Maak melding

 16. Nou Uri, je bent weer bezig, leuk deze act van jou, ik zit nu al uit te kijken, naar jou volgende actie. Denk jij dat die gasten tenminste wat ik denk zullen piekeren opdat zij niet welkom zijn in Ned, schei toch uit, maar ga zo door, ik hoop dat je na 12 sept weer op deze post zit, dan kan je lekker verder!!!!!


  Maak melding

 17. NL kan mij gestolen worden die euro bom komt er aan dan is het afgelopen met europa ………hypocriet Rosenthal
  LIVE FROM SU…..

  I LOVE SU


  Maak melding

 18. Ray,

  Bedankt voor jouw reactie op mijn posting.
  Net als hoe ik vind dat Nederland haar verantwoordelijkheid moet nemen in haar besmet verlenen zo vind ik ook dat de verantwoordelijken voor de decembermoorden gestraft moeten worden.
  Ik keur zowel de houding van Nederland mbt tot haar verleden als de houding van Suriname mbt de decembermoorden af!
  Jij vraagt jezelf af waarom je amnestie nodig hebt wanneer je onschuldig bent. Jij zou ook de vraag kunnen stellen waarom Nederland haar bloedig verleden
  in de doofpot stopt als ze niks te verbergen hebben.

  Ik ben geen rechtsgeleerde dus een kantklare antwoord
  op deze materie heb ik dus niet.

  Ik geef hier louter mijn visie op zaken en met name over het dubbele moraal van de Nederlandse overheid.
  Jij en ik weten dat Suriname de amnestiewet niet zal afwijzen maar dat geldt ook voor Nederland die haar verantwoordelijkheid niet neemt voor haar bloedige verleden.
  Ray, wij Surinamers moeten daadkrachtig blijven protesteren tegen het aannemen van de amnestiewet
  maar dat wil niet zeggen dat we als makke lammetjes
  alles wat Nederland roept als zoete koek moeten slikken. Want zo onbesproken is Nederland zeker niet!


  Maak melding

 19. Dusdat
  Indien het bloederige Koloniale verleden in de doofpot zat zouden wij niets weten van de politionele acties, Westerling, of van Heutz etc. Doe niet zielig en (ver)oordeel eerlijk.
  Begrijp minimaal dat het Koninkrijk der Nederlanden als staat of de Huidige Nederlander niet verantwoordelijk gesteld kan worden voor de handelsondernemingen zoals de VOC of West Indische Compagnie. Het zijn mensen die in het tijdsgewricht waarin zij actief waren deze misdaden begaan hebben.
  De Nederlandse Geschiedenis is daar de laatste 40 jaar redelijk duidelijk in. Ook voor ons zijn van Sommelsdijk, Crijnzn, JP Coen etc. piraten en semi misdadigers. De laatste zijn standbeeld in Hoorn wordt zelfs van een nieuwe tekst voorzien.

  Graag nu met nu vergelijken en vroeger met vroeger.

  met de groeten van Abr. Crijnzn


  Maak melding

 20. Hoe zouden de meelopers zich hebben opgesteld als het hun vader betrof die was vermoord, zouden ze dan de hand van de moordenaars willen schudden, de hand die bloed aan zich heeft van hun oude heer dus hun eigen bloed.
  Ik kan me het haast niet voorstellen.


  Maak melding

 21. =De enige die nog in Nederland mag bezoeken is de President zelfs.

  =De vraag is of de President het lef heeft om te bewijzen dat hij niet bang is en gewoon gaat waar hij wilt zoals hij dat altijd heeft geroepen.

  =Terecht dat men de verdachten verweerd, anders lopen landen vol met zware criminelen.


  Maak melding

 22. @Ché Gudu en aan/voor hen die het weten willen.

  Cayenne(Frans-Guyana),buurland van Suriname, behoort tot de Ultraperifere gebieden (UPG’s).Dwz gebieden die heel ver van het Europese vasteland liggen,maar desondanks toch onder het regiem van het overzeese Europeese moederland vallen.
  Dus zo ook behoort bijvoorbeeld Frans-Guyana, een departement van Frankrijk (Frankrijk heeft het er voor het zeggen)logischerwijs tot het grondgebied van de Europese Unie.

  Mogelijk krijgen verder Bonaire, Saba en Sint Eustatius, nu zij bijzondere gemeenten van Nederland zijn geworden, in de toekomst ook de UPG-status toebedeeld.

  Rutte, de nu demissionare min.president had dit al maanden geleden met de woorden:”Suriname”(lees Bouterse) zal de gevolgen merken” voorspeld.
  En is het nu jammergenoeg bijna zover!
  Wij moeten dus nou niet doen alsof we water zien branden;dit zat er aan te komen.


  Maak melding

 23. @che gudu
  Frans Guyana is een overzeese district van Frankrijk en Frankrijk is Schengen. dus als ze niet naar Schengen mogen dan ook niet naar Frans Guyana.
  hai boi sommige landgenoten


  Maak melding

 24. Frans Guyana is Shengen, St Martin is Shengen, Guadaloupe is Shengen, Bonaire, all Shengen…..beste CHE, de Fransen proberen goede buren te zijn, maar de boten kunnen binnen een uur uit de vaart worden gehaald. Jajajaja, ondrovenies, ondrovenies…….


  Maak melding

 25. vervolg!
  De Franse overzeese departementen die als zodanig vallen onder de Europese Unie en waarop de Europese verdragen volledig van toepassing zijn,zijn: 1.Guadeloupe.,
  2.Martinique.,
  3.Frans Guyana. (reeds genoemd).
  4.Réunion.

  Andere UPG’s,
  – de Azoren en Madeira (Portugal)
  – de Canarische Eilanden (Spanje)
  – Saint Barthélemy en
  – Saint Martin (sinds 2007 onderdeel van het Franse overzeese departement Guadeloupe).
  Bijna de hele bewoonde wereld.


  Maak melding

 26. Oké beste forumleden, ook ik heb niet de wijsheid in pacht. misschien is het één en ander veranderd
  Maar hoe staat het met jullie frans?
  Il est toutefois important de noter que les territoires outremer des pays membres ne sont pas couverts par l’accord Schengen, par exemple : Aruba pour les Pays-Bas, le Groenland pour le Danemark, et la Martinique, la Guyane et la Guadeloupe en ce qui concerne la France.
  bron:acs-ami.com/fr/info-voyage/espace-schengen.html

  Misschien hebben jullie een Nederlands geschreven site die het kan bevestigen. bless bless


  Maak melding

 27. HA, HA …. ik denk dat Meester Kanhai strafrechtelijk gelijk heeft “het rechtsfeit van beschuldigingen moet nog bewezen worden, maar…..

  mij maak je niet wijs dat “de amnestie-wet” , “de wil van het volk is”..

  Suriname heeft een uniek parlementair stelsel…het werkt omgekeert.Niet de achterban (GROSS) bepaald de koers en strategie , maar de leiders”.

  En helaas is naar mijn mening de “amnestie-wet” de wil van het regime en niet van het volk , anders was er een REFERENDUM geweest of een GEHEIME STEMMING IN HET PARLEMENT.


  Maak melding

 28. Ha,ha,ha er zitten duizenden surinamers in suriname die nederland nog nooit hebben gezien ze zijn altijd in suriname gebleven.
  Er zijn duizenden surinamers die hun de visum is gewijgerd om naar nederland te komen omdat ze gewoon weg niemand hebben om borg voor ze te staan.
  Er zijn surinamers die nederland uit zijn gezet en zij kunnen niet meer binnen komen.
  Dus waar heeft nederland het over.
  Deze mensen moeten geen voet aan wal zetten in suriname houd ze maar in de gaten.


  Maak melding

 29. Die Kanhai moet eens ophouden met te verkondigen dat het de wil van het volk is!!
  Ze hebben tijdens de verkiezingen echt niet gehad over een amnestiewet hoor!
  Hadden dit waarschijnlijk wel op de (verborgen) agenda staan, maar gaan dit niet van tevoren aankondigen.
  Had ik de uitslag dán wel eens willen zien!!

  Bouterse is alleen president geworden, door samengaan van meerdere partijen, middels een koehandel die tot de huidige coalitie heeft geleid.


  Maak melding

 30. @Dusdat,
  Ik als surinamer zie graag dat de butcher van Suriname ,de moordenaar bouterse ,gestrafd zal worden voor zijn daden tegen de mensheid hier ten lande. Keer op blijkt dat de surinamers alleen niet in staat zijn om dit te kunnen bewerkstelligen gezien de intimidatie patroon en de angst die deze butcher uitstraalt. Als een buitenlandse macht mee kan helpen om het strafproces tegen de moordenaar te helpen versnellen is dit gebaar van harte welkom.De moordenaars van dec 1982 maken gretig gebruik van het luchtruim van Nederland om hun liefjes te gaan bezoeken en zich te vermaken met snoepreisjes naar landen die zelf ook hulp nodig hebben van anderen.Gelukkig zal aan hun luxueze leventje een halt toegeroepen worden, want behalve het heen en weer gereisd is er niks nuttigs te noemen die ze uitvoeren hier.Als surinamer ben ik blij dat Nederland ons een handje helpt want zoals ik het reeds eerder zei ,surinamers alleen gaan het nooit gedaan krijgen. Kijk maar wat de butcher gedaan heeft gekregen,Amnestie voorzichzelf en niemand ,geen rechter geen hooggeleerde die NEE heeft kunnen zeggen. Met hun staartjes tussen hun benen hebben ze met hun geleerde koppen het hem ook nog cadeau gemaakt. Het is tijd dat wij met de poppenkast voorstelling moeten stoppen en uiteindelijk de butcher voor het gerecht slepen. Als Nederland hierbij helpen kan is die hulp welkom.Nederland heeft zijn verleden ,heden zie ik geen enkel land die volgens jouw benadeeld zijn door Ned in strijd zijn met elkaar.Die meningloze logica wordt alleen maar gevoed door de butcher hemzelf alleen maar om sympathie voor hem zelf op te wekken en in genade te vallen in de ogen van de surinamers.Ik richt mij op onze eigen serial killer en het dood en verderf die hij onder ons gezaaid heeft en dat gaat ook niet zolang terug in de geschiedenis.Verder kan ik je ook melden dat vele buitenlandse mensenrechten organisaties hun ontevredenheid over de aangenomen illegale amnestie wet , veroordeeld hebben.Het stopverbod dat Nederland heeft opgelegd is van harte welkom. Hopenlijk volgen de andere geciviliseerde landen ook gauw.Wij zijjn een stap dichterbij om deze butcher voor eeuwig en altijd te laten boeten voor zijn terroristische daden gepleegd in Suriname.

  Bedankt Nederland ,help ons te bevrijden van deze ongestrafte moordenaar bij de naam genoemd bouterse,pseudo ‘presidentje’ van Suriname.


  Maak melding

 31. Zoooooo,..wat gaat Bouterse nu doen?? zo dom als hij is gaat hij de deuren voor iedereen sluiten, dus ook voor de Surineds.Gevolg ??


  Maak melding

 32. Suriname heeft dit onheil zelf op zich afgeroepen, door een moordenaar en drugsdealer als president te kiezen, en dan nog een amnestiewet in te voeren door 28 grondwetrechtenschenders,zoals die domme Panka, een Doekie, Missikaba en die mislukte jeugdparlementarier, die vaderliefde heeft moeten ontberen.
  Hopelijk komt het nog zo ver, dat voor deze 28 grondwetrechtenschenders ook een visa verbod ingevoerd gaat worden.


  Maak melding

 33. Slow but steady! You can run but you can’t hide!!!

  Voor alle duidelijkheid, de martelingen en moorden
  gepleegd op 7-8 december 1982 in het Fort Zeelandia
  vallen onder Internationaal vergrijp.
  Indien er Nationaal geen gerechtigheid komt, dan kunnen de verdachten en hun aanbidders erop wachten dat deze
  gerechtigheid er Internationaal komt!!! End of story!


  Maak melding

 34. let op wat hij met egypte doet, hij feliciteert mursi ik denk dat wij surinamers deze man moeten laten voor wat hij is hij kan amper uit halen naar een ander land dus het kleine suriname maar aanpakken effe wachten wat de volgende stap is van deze rozenthal.


  Maak melding

 35. @MEDUSA,olivia en mch,
  Jullie krijgen steeds meer duimpjes omhoog(snik, ikke niks).

  Betekent dat dan, dat ik het niet bij het rechte eind heb?

  In dat geval wil ik graag de site zien welke jullie bewering bevestigd ofwel de mijne ontkracht…..

  De personen die jullie die positieve beoordeling geven mogen zich ook mengen dmv enkele sites te tonen die jullie het gelijk van julie beoordeling geven…


  Maak melding

 36. @koeli bedankt, maar het ging hier even over de overzeese gebieden.
  Niet dat ik zo graag mijn gelijk wil halen, maar de misverstanden moeten wel de wereld uit worden geholpen. Dit is mijn enigste motief!


  Maak melding

 37. @Koelie
  Dit is maar het prille begin.Denk niet dat de EU hier haast mee heeft.Ze zijn onlangs toch ook langs geweest met het dringend verzoek, de amnestiewetswijziging te herzien?
  Wanneer er volgens ex-staatssecretaris bij de EU en tegenwoordig lid van de 2de kamer voor de PvdA, niet aan het verzoek van de EU wordt voldaan (en daar heeft de EU de regering wel ruim genoeg tijd voor gegeven, maar er tegelijk wel een ‘deadline gesteld binnen welk termijn het ‘verzoek’gerealiseerd moet worden)volgen er(meer) maar dan strengere economische sancties en reisbeperkingen!
  Denk aan de woorden van Mark Rutte!


  Maak melding

 38. @Ché Gudu
  Maandag 25 juni 2012 om 17:06 uur, door Ché Gudu
  @Medusa,
  Ook Groot-Brittanië is géén Shengenlid volgens mij….
  Correct me if i’m wrong!

  You’re damn right!


  Maak melding

 39. Groot Britannie is inderdad geen Shengen, maar wel EU. Wie een visum voor Belgie of Frankrijk aanvraagt zal te horen krijgen dat de Nederlandse kanselarij alle visa voor de EU afhandelt. Vroeger konden Surinamers zonder visa naar Zwitserland, maar ook Zwitserland zit in de Shengen zone.
  Onderdanen van Shengen die via GB/ Heathrow reizen zullen aan de grens tussen GB tegengehouden worden om door te reizen. Che, mooi dat je Frans spreekt, nu je algemene ontwikkeling nog!


  Maak melding

 40. @olivia, Ga je ons nog langer laten wachten op een site welke jouw “bewering” (frans-Guyane)bevestigd?
  Of ben je de weg van het riduculiseren ingeslagen?

  @MEDUSA, Holland-hater ben ik niet hoor. Ik heb er met veel genoegen gewoond, en ik heb ALLE respect getoondaan het land(gron)ter voorbereiding van mijn vertrek uit dat land. Ik ben alleen een kritische volger van de Nederlandse politiek(en ook die van SME).


  Maak melding

 41. HA ha ha ha ha….woei woei woei……Na Wang Hiep Hiep,Na Wang Hiep Hiep Hoeree…..!!! Moro é Doroooo……..I Love It !!!!Fawaka paarse lammetjes ???

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies (Veel wijsheid !!!)


  Maak melding

 42. Nogmaals Nederland IS een dorp en Parijs IS een grote stad. Ik weet bijna zeker dat de meeste ECHTE Nederlanders, die over de grens zijn geweest, er ook zo over denken.
  Misschien zijn mijn suribrudu’s zelf nog nooit in bijv Barcelona, Madrid, Rome of Parijs geweest anders zouden ze niet zo verkrampt reageren!


  Maak melding

 43. ik ben heeel heeeeeel benieuwd ,wat de reactie is van dddb t.a.v dit besluit geen VISUM van zijn aanhangers.

  hoe gaan de leden v/h poppenkast reageren die verslaaft zij aan het reizen en nu niet kunnen dus ook geen US$ kunnen krijgen extra inkomsten..

  wat zal de reactie zijn van mevrouw de ,,voorzitter,,..poppenkast..


  Maak melding

 44. @Ché Gudu
  Als Nederland te vergelijken met de grote steden Parijs, Barcelona Madrid, Rome een dorp is,waar plaats je dan op jouw schaal ons geliefd Suriname?


  Maak melding

 45. De reisbeperking kan zich uitstrekken tot de rest van de EU.Andere lidstaten zullen ook weigeren een visum te verstrekken.
  Dus reizen met de KLM of Air France binnen Europa wordt ook lastig!
  Oeijoejoei!Wat een ramp!


  Maak melding

 46. Ché Gudu zegt..

  @MEDUSA, een héél (piep)klein dorp met een zéér groot woud, vol met een rijke flora/fauna.

  Het is de Fauna waar wij ons zorgen over maken, want tegenwoordig zijn ze aan het verstoren;..de flora’s van begraafplaatsen 🙂


  Maak melding

 47. @MEDUSA,
  Het heeft geen zin om nederland (en dus ook SME)groter te doen lijken dan wat het in werkelijkheid is. Dus ik beweeg ook niet volgens dit stramien.


  Maak melding

 48. Eerst het onderwerp lezen, daarna de reakties. Ben ik het er mee (on)eens, dan bestaat de mogelijk dat ik het een beoordeling geef.

  Wat doet de swa alanja’s alhier; zij kijken of de namen ook in zijn straatje p(l)assen en geven altijd op basis hiervan een beoordeling?!

  Stelletje zuurzakken zijn jullie, of beter gezegd zure bommen met het vermogen om kritisch te zijn van zuurkool!


  Maak melding

 49. @Ché Gudu
  Integendeel heb jij Nederland kleiner doen lijken dan wat het in werkelijkheid is.Vandaar mijn opmerking als Nederland zóóó klein is,waar plaats je Suriname dan?Terwijl, indien je Nederland zo groot had gemaakt zoals het in werkelijkheid ook is(want dat is het op bepaalde gebieden toch wel;je hebt er zelf gewoond),dan had Suriname op jouw schaallijn toch een redelijke plaats gekregen.Valt het kwartje nu wel?


  Maak melding

 50. @MEDUSA,
  Het ging mij hier om de bewegingsvrijheid van deze personen. Ik bedoelde het in de context van het bericht.
  Verder ere wie ere toekomt oké.


  Maak melding

 51. Ik vraag me af of ze in Suriname nog interesse hebben om toe te treden tot de Gemenebest, zoals de heer Naarendorp enkele weken geleden in een ondoordachte bui aankondigde. Naarendorp kan zich nu slechts bewegen in het grondgebied Frankrijk.


  Maak melding

 52. Wat ik niet snap is wat deze 8 december broeders in Nederland doen?

  Och logisch Suriname Nederland de beste zeepsop handel route.

  Ook weer opgelost.

  Ga slapen fijne avond iedereen.


  Maak melding

 53. @Willem,
  Slechts?
  Guadeloupe
  Martinique
  Frans-Guyana
  Réunion
  Mayotte
  Frankrijk is ook Corsica, Frans-Polynesië, “Eilandenterritorium Wallis en Futuna” , Saint-Pierre en Miquelon, Frans Sint-Maarten en Saint-Barthélemy.


  Maak melding

 54. Ik merk dat die mensen met die minnetjes,heel erg geraakt zijn hahaha.
  Maar dit is een Nederlandse aangelegenheid,dus mogen we niet bemoeien, maar alleen opvolgen.


  Maak melding

 55. elke medaille heeft twee kanten. waarom is die uri van jullie zo een supporter van de joden die de palestijnen daar zitten neer te maaien elke dag en niemand stelt een reis verbod tegen die gasten daar in. wel hilter no kir genoeg fu de ka dis er moesdten meer zijn gegaan (richting gas kamer) denken dat zij superieur zijn aan de ander. ieder is gelijk aan de schepper.


  Maak melding

 56. Minister Rosenthal,goed zo.Gaat U maar zo door.Ze schelden Nederlanders uit, maar zijn elk jaar daar.Hun kinderen studeren daar en zitten op de euro’s te wachten.A kies oen moi.Mi lob’so.

  Danitia


  Maak melding

 57. Maandag 25 juni 2012 om 23:46 uur, door Ché Gudu

  Je hebt een mooie naam Maarja je gelooft in je eigen sprookjes?
  Slaap lekker en droom maar verder


  Maak melding

 58. Maandag 25 juni 2012 om 20:31 uur, door Ché Gudu

  Wat interresant zeg dat je allemaal steden erbij haalt die ook niet boeien!

  Zeg dan op zijn minst
  New york of Mumbay of Peking!

  Barcelona de grapjas ben je daar op het vliegveld geweest? Zanderij doet dan niet veel onder………..


  Maak melding

 59. @vene, onjuiste info wordt positief beoordeeld en neutrale(juiste) reacties krijgen een negatieve beoordeling. Dat zegt meer over de reaguurders!
  Want zeg me nou zelf kunnen we Frans-Guyane rekenen tot het Shengen gebied ofniet.

  @Lange regentyd, Ik heb steden genoemd die ik zelf heb bezocht(meestal proffessioneel) en welke ook op een vrij korte afstand van het dorp(Holland)
  verwijdert zijn.
  Die steden die jij wilt dat ik opnoem, daar kom ik niet eens wanneer je me geld toelegt.
  Zelfs onze eigen Paramaribo(binnenstad)ontwijk ik het liefst dus laatstaan New Delhi, Buenos Aires, Mexicostad, Los Angeles Bombay enz.


  Maak melding

 60. mijn reactie net als een van een andere die ook de waarheid hebben neergezet zijn verwijderd.

  zou men. of mevr. de moderator een verklaring kunnen geven ?


  Maak melding

 61. Misschien is dit het begin van de gerechtigheid rond de decembermoorden, die er ongetwijfeld ooit zal komen. En misschien eerder dan de daders wensen, hopen en bidden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.