Bouterse voor gemeenschappelijk milieustandpunt regio

26

PARAMARIBO, 1 mei – President Desiré Bouterse wil zich inzetten voor een gemeenschappelijk standpunt van regionale leiders op de komende Global Managementtop in Brazilië . Volgens het kabinet van de president is het belangrijk dat de top na twintig jaar weer in Zuid-Amerika wordt gehouden. Het is een gelegenheid bij uitstek om spijkers met koppen te slaan. Het Caribisch gebied en Zuid-Amerika moeten op dezelfde golflengte zitten.

Het gaat dan om milieu, technologie en duurzaam, sociaal en maatschappelijk beleid. Bouterse zal daarom gebruik maken van zijn voorzitterschap van de Caricom. Hij zal niet alleen zijn Caribische ambtgenoten aanmoedigen de top te bezoeken. Het wordt ook streven naar een gemeenschappelijk standpunt. Volgens het kabinet heeft Bouterse dit beloofd aan zijn Braziliaanse ambtgenoot, Dilma Roussef . De landen van de regio hebben veel te bieden.

Suriname alleen al, is als kleinste van de acht Amazonelanden, voorruim negentig procent bedekt met tropisch regenwoud. “Een belangrijk en bijzonder gegeven”, meent het kabinet. Dit met oog op de zogenaamde Carbon Taxes, het idee van financiële vergoeding voor natuurbehoud. De Global Managementtop of Rio+20 vindt op twee mei plaats in het Braziliaanse Rio de Janiero. Daar werd twintig jaar terug de eerste klimaattop gehouden.

Bekijk ook:

26 REACTIES

 1. ….Het gaat dan om milieu, technologie en duurzaam, sociaal en maatschappelijk beleid…

  ,,,Milieu…zie Brownsberg
  ,,,Technologie…hihihi
  ,,,Duurzaam…dec.’82
  ,,,Sociaal…ontvoering van Ashiana
  ,,,Maatschappelijk…Sardien voor Surinamers 🙂 🙂 🙂


  Maak melding

 2. Uit de mond van een dictator met een lijf volgeprompt met cocaine komt slechts mindere borrelpraat. Blinkt uit in reizen, kakelt alleen en legt geen eieren zoals veel van zijn slaafjes op WKN.


  Maak melding

 3. Goed zo President zo hoort het een echte Staatsman, zet Suriname op de kaart. Tijdens vene was Suriname nergens want men keek en deed alleen wat Nederland wilde. Zelfs binnen de Caricom werden we toen niet eens serieus genomen. Let maar op vene, zo hoort het.

  Gemiste kans de afgelopen 10 jaar en deze achterlijke gasten willen weer in het machtscentrum.


  Maak melding

 4. Lachwekkend, zorg eerst voor je eigen land.

  Heeft iemand een paar foto’s van die emmentaler environment in suri?
  Er is zeker wel iemand te vinden die de gevolgen van het werken met kwik heeft onderzocht.
  Snel een paar foto’s van Noord.

  Effe een powerpoint in elkaar flansen om te laten dat suri een rolemodel is op het gebied van “het vernietigen van de natuur”, ken hij meenemen om zijn voordracht te bekrachtigen.

  Het tegengas moet worden opgevoerd!


  Maak melding

 5. Voor negentig procent was Sur.een eeuw geleden met bos bedekt.Na de indonesische kaal kap kan het onmogelijk nog
  dezelfde percentage met bos bedekt zijn.En dan zitten er vogels van allerlei pluimage in de goud-en houtsector die aan kaal kap doen.Een inventarisatie zou nu op zijn plaats zijn.Want na de binnenlandse oorlog is zo iets nooit gedaan.Ook bout zat in de houtkap.
  Ik hoop dat Roussef hem de tas van Aeolus meegeeft.

  Cobie.


  Maak melding

 6. Suriname heeft natuurlijk volkomen recht van spreken als het gaat om milieu maatregelen… ondanks het feit dat Paramaribo één groot openlucht vuilnisbelt is…….


  Maak melding

 7. Solliciteren naar GRATIS GELD uit het buitenland.
  Toen ik 5 jaar (nov. 2007) geleden Fransje K. op RGB tegen het lijf liep was deze zeer gemotiveerd op zoek naar inkomsten uit CO2 compensatiefondsen, ofwel CO2 tax.
  Als ik met Google earth naar Suriname kijk zie ik beelden van 2005. Op die beelden zie je al aanzienlijke aanslagen op het Surinaamse bos (ik noemen het wormgaten) als gevolg van informele mijnbouw.
  Toen ik afgelopen oktober naar Atjoni reed zag ik open en bloot langs de weg verwoestingen als gevolg van informele mijnbouw waar ik duidelijk vast kon stellen dat dit in strijd was met alle vormen van enigerlei aanvaardbaar natuurbeheer.
  Hoe ironisch. Hier was Fransje K uit de bocht gevlogen in zijn ijver de natuur te beheren en Suriname geschikt te maken voor de ontvangst van CO2 tax.
  Voor dat de rest van de wereld CO2 tax afdracht aan Suriname zullen ze eerst nog wel eens naar wat actueler satellietbeelden kijken en vaststellen dat die kans voorbij is.
  GRATIS GELD bestaat niet.


  Maak melding

 8. Gemeenschappelijk Millieustandpunt, Bouterserse kan niet eens zij eigen millieuproblemen in zijn eigen land in de hand houden, kijk naar al die maanschappen in het bos, en die vervuiling van het water door middel van kwik, wat zal Bouterse serieus worden genomen tijdens die conferentie.


  Maak melding

 9. Beste Afu Sensie: Als Bouterse op je kop schijt, dan nog ben je vol slaafse bewondering voor deze slechts presterende Surinaamse president aller tijden. Om over zijn moorddadige en misdadige praktijken nog maar te zwijgen…..


  Maak melding

 10. @Esmerald

  Teveel tegengas is slecht voor een motor. Maar uhhh, wat vind je precies van het standpunt van onze meest vooruitstrevende president aller tijden. Het je een mening over wat de man precies zegt. Wat vind je eigenlijk van een gemeenschappelijk milieustandpunt van de regionale landen? Dat je kan blaten weten we inmiddels al. Maar kun je ook iets zinnigs zeggen? Misschien heeft een zinnige reactie meer impact dan alleen maar tegengas willen geven. Als je niks weet mag je ook schelden. Ik zal het je heus niet kwalijk nemen. 😉


  Maak melding

 11. Henk Molenaar ben je zeker allang niet meer in Su geweest, met je OPENLUCHT vuilnisbelt, je loopt achter gast, Krin kondre actie is nog steeds succesvol…

  Jullie hebben je ontplooid tot echte Suriname HATERS 🙁


  Maak melding

 12. de hele omgeving waar baas zelf woont op Leonsberg is één grote beer put van open riool zwerf vuil besmeurt door de suriname rivier..

  Je schaamt je rot als je de oversteek wil maken naar Nw.Amsterdam ,niet te spreken over die loopbrug,het moet vooral niet regenen want dan ben je in de aap gelogeert..

  wat denk je van al die telo winkeltjes eet gelegenheden aldaar ,vies onhiëgienisch je zult met je buitenechtelijke daar een wandeling willen maken..

  doe je niet voor de tweede keer..

  om dan nog te praten over toerisme..

  schande is er niet voor onze hoofd verdachte om dingen te zeggen..


  Maak melding

 13. @vanity,

  De binnenstad van Paramaribo is vaak vies, ja.
  Ook grote delen van de oevers van de Suriname rivier (ook bij Commewijne) zijn met plastic troep besmeurd.

  Als mensen dit zien en opmerken, zijn diegenen dan automatisch Suriname haters?
  Wel, dan is er onlangs (in februari) een cruiseschip met veel Suriname haters vanuit de Nieuwe haven vertrokken. http://www.waterkant.net/suriname/2012/02/27/cruisetoerisme-suriname-dreigt-ten-onder-te-gaan/

  Je kan er nog 100 krin kondre acties op loslaten, maar ik denk dat het probleem sneller opgelost word, door een mentaliteits ombuiging van de Surinaamse mens.


  Maak melding

 14. Onze meest vooruitstrevende president moet toch ook wat te zeggen hebben.Begin maar eerst in eigen land de gemeenschap milieu bewust te maken.


  Maak melding

 15. Hoe Kan je een mening vormen over iemand die alleen onzin uitkraait? Ik heb Deze Massamoordenaar nog nooit op iets zinnigs betrapt hij weet precies hoe hij die apen familie zand in de ogen moet strooien.
  anna synoniem aap.


  Maak melding

 16. Larry blijf maar lekker vanaf 8000km je rotzooi verkondigen met oude berichten en al.

  Feit is en blijft dat Paramaribo vandaag de dag veel en vele malen schoner is dan ooit tevoren. Het is gezegd Paramaribo wordt de schoonste stad op het westelijk halfrond, men werkt eraan dit is het begin en het ziet er goed uit.


  Maak melding

 17. Natuurlijk luisteren er nog mensen naar baas, meneer of mevr Ramsingh, wij die hier wonen hoeven niet te luisteren naar hem, we geven een mening etc, ma deng sma dape moe arki sang baas e taki, en someni soema
  e kanap neng baka of niet, als dat niet zo was dan was hij nimmer pres geworden!!!! Je hebt altijd tegenstanders kijk maar naar hier, in dit land, mi boi!!! Maar goed oenoe spang, mek baas doe sa a kang
  doe djie a kondre, zijn voorganger die……., die heeft geen fl…… gedaan, dang now ai sakking djie baas, maar baas lapt het aan zijn laars.


  Maak melding

 18. Dinsdag 1 mei 2012 om 18:57 uur, door anna_z

  Vrouw brilletje nodig?
  Heb je mijn reactie niet gelezen, nee dus, doen hoor.

  “Maar uhhh, wat vind je precies van het standpunt van onze meest vooruitstrevende president aller tijden”.
  Whahahahaa, maak jezelf niet belachelijk vrouw.
  Je pres is zo vooruitstrevend dat zijn kabinet is gevallen.
  Morgen worden 5 nieuwe ministers gereshuffeld en die krijgen als dank, voor hun geleverde “prestaties” een salaris tot hun pensioen.
  En dan heb ik het niet eens over de 1900 ambtenaren die je “meest vooruitstrevende” pres in 2011 in dienst heeft genomen.
  Erg vooruitstrevend…..

  Wanneer gaat hij zichzelf nou eens reshuffelen in het belang van het Surinaamse volk?
  Dat is pas vooruitstrevend handelen.


  Maak melding

 19. Goede oproep van pres, echter een schoon milieu begint thuis en zolang Telesur en TAS niet worden aangemaand tot liberalisatie van de internetmarkt, blijven we op dit technologisch gebied ver achter lopen in de regio.


  Maak melding

 20. Ik kom toch weer even op dit onderwerp terug, want sommigen denken dat ik geintjes maak.
  Ik ben bloedserieus.

  De RIO+20 conferentie biedt elk individu waar ook ter wereld de mogelijkheid om zijn haar visie/mening te geven mbt het milieuvraagstuk.
  Maar wat doet die bouterse, hij houdt zijn volk dom en doet alsof hij het wiel heeft uitgevonden.

  See for yourself.
  Iedereen mag foto’s inleveren met als onderwerp: “The future we want”. Sommige landen doen het centraal bv Nederland, maar het mag ook als enkeling verstuurd worden.
  Waarom hebben ze hier geen aandacht aan besteedt in suri, desnoods met de kinderen?
  http://www.uncsd2012.org/rio20/pictures.html

  Een slogan mag ook
  http://www.uncsd2012.org/rio20/index.php?menu=117

  Nederland doet het zo:
  http://www.nprio2012.nl/

  En dat is mijn punt.
  Die man regeert als een dictator, waarom betrekt hij het volk niet. Nee hij moet zogenaamd scoren.

  Surinamers zijn creatief genoeg om te bedenken in welke omgeving ze willen leven!
  Wie durft!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.