Kromosoeto bewust van risico’s ministerieruil

15

PARAMARIBO, 1 mei – Minister Ginmardo Kromosoeto is zich bewust van de risico’s op het ministerie van Ruimtelijke Ordening Grond & Bosbeheer, RGB. Suriname’s meest riskante ministerie krijgt zijn derde minister in twee jaar tijd en gedurende hetzelfde kabinet. Kromosoeto is er klaar voor. Hij heeft de deur op Arbeid Technologische Ontwikkeling & Milieu al achter zich dichtgetrokken.

Hij zat er sinds de aanvang van de regering Bouterse in 2010. Vergeleken met waar hij nu terecht komt was het als lopen op rozen. Zijn voorganger Simon Martosatiman hield het nog geen jaar vol op RGB. “Ik weet welke risico’s ik loop”, zegt Kromosoeto. En dat des te meer omdat er veel verwacht wordt van met name de verdeling van land. Daar is niet veel van gebakken onder de huidige regering. De samenleving verwacht een versnelling.

Dat legt een extra druk op wie ook aan het roer komt bij RGB. “Ik heb niet de luxe van een lange aanloop.” Hij heeft zich dan ook al verdiept in hoe het ministerie in elkaar zit. Dat geldt ook de wetgeving op landhervorming. Die dateert nog van de jaren tachtig van de vorige eeuw. “Voor de overheidsadministratie ben ik niet bang, ik heb daar een voorsprong”, aldus Kromosoeto. Hij is van huis uit ondernemer en is bestuurslid geweest van de Kamer van Koophandel & Fabrieken.

Bekijk ook:

15 REACTIES

 1. Ginmardo Kromosoeto het heeft niets met de kwaliteit van je functioneren te maken. Het enige wat je te doen staat is er voor te zorgen dat je bij DDB (veroordeelde drugsbaron en massamoordenaar) in de smaak valt en goed ingepast blijft in zijn criminele plannetjes. En hem nooit weerspreken. Dat hebben al eens 15 Surinamers met het leven moeten betalen.


  Maak melding

 2. Wat een schuif-kabinet mang.

  Wanneer gaat de locomotief nu inzien dat het schuiven met en het vervangen van wagonnen, de trein niet beter zal doen rijden?

  Vanaf dag 1 dat bout aanzat wisten velen al dat hij niet capabel is voor deze klus. Nu moet hij nog tot het besef komen. Intussen schuift hij maar lekker door.


  Maak melding

 3. J.K.L.M,
  Stuk voor stuk bounties, die niet eens snappen in welke ontwikkelingsfase het land zich bevindt. Hoe kan ik het ook anders als 90 gradn bukkers van- en voor de kroon.
  J.K.L.M,
  J.K.L.M,


  Maak melding

 4. Goed zo Paraman,

  Jij snapt het ! Jij hebt je waarschijnlijk ook ontwikkeld van awaraplukker tot bolletjesslikker! Lang Leve deze ontwikkelingsfase van jouw geliefd Suriname! Time will tell! (


  Maak melding

 5. Dinsdag 1 mei 2012 om 14:50 uur, door Paraman.

  Maar hoe weet jij in welke ontwikkelingsfase suri zich bevind?

  Paraman heeft een alarm op elk binnenkomend nieuwsberichtje geprogrammeerd.
  Zo kan hij vanuit de PIJP, de ontwikkelingen in suri op de voet volgen.
  Ik vroeg me al af, 07.30, 00.26, 14.23, 21.36, hoe ken dat nou? mang…

  Hoe was die 100% controle, erg hé, maar tsja, af en toe moet je je neus weer eens laten zien bij de WIA.
  Je hebt geluk , tegenwoordig wordt je niet meer afgekeurd voor geestelijke dinges, whahahahahaa..

  oké, oké geintje.
  Als de locatie de PIJP,niet klopt dan wordt dit berichtje niet geplaatst…. 🙂


  Maak melding

 6. Het mag wat kosten de Bouterse reshufle:

  De ministers Celcius Waterberg, Linus Diko, Paul Abena, Martin Misiedjan en Simon Martosatiman gaan niet met lege handen naar huis. De eerstkomende zes maanden blijven ze hun ministerssalaris van SRD 16.444 per maand ontvangen. Daarna kunnen ze opteren voor het salaris van een directeur van een departement (SRD 8.222) per maand.

  Alle vijf bewindslieden hebben op basis van hun ministerschap recht op 20% onderstand. Dat komt neer op SRD 3.288 per maand. Daarnaast hebben ze recht op pensioen. Dit bedrag is afhankelijk van hoe lang iemand minister is geweest. Waterberg maakte deel uit van het vorige kabinet. Hij is langer dan zes jaar minister. De pensioenuitkering is 2% per maand afhankelijk van het aantal maanden dat de persoon gediend heeft.

  De ministers en hun gezinsleden hebben recht op algehele (eerste klasse) vrije geneeskundige behandeling en verpleging binnen Suriname ten laste van de staat. Om hiervoor in aanmerking te komen, moeten ze een jaar gediend hebben als minister of onderminister. Alle vijf bewindslieden die bedankt worden, komen in aanmerking voor deze voorziening.


  Maak melding

 7. Paraman,

  Hahahahahha, your busted.
  Je zit dus hoog en droog in Nederland, de pijp, want het berichtje is geplaatst….

  Man, man, man, ga je schamen, je bent dus een echte redi musoe.
  En de surineds maar uitschelden omdat ze kritisch zijn, terwijl jezelf een bounty bent.
  Jou nemen we ook niet meer serieus, surrogaat nationalist.


  Maak melding

 8. De front aanhangers hebben nog steeds niet door,dat een grote meerderheid van de Surinaamse bevolking ze heeft afgewezen voor hun beleid van 2000 t/m 2010.
  Wat deze ministerie betreft, is alles beter dan die boef Jong Tjien Fa die daar de scepter zwaaide.En die sukkel met zijn 10 schone vingers, kon alleen maar toe kijken en niks doen.
  Nu wordt er tenminste wat gedaan.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.