Bouterse verwacht geen ontslagen meer in de top

15

PARAMARIBO, 16 jun – President Desiré Bouterse verwacht niet dat op korte termijn nog meer ministers vertrekken. Berichten en geruchten over een aanstaande vervanging slaan nergens op. “Speculaties”, aldus Bouterse.

Want niemand heeft het ooit gehad over minder goede performance en meetmomenten. “We leven nu eenmaal in Suriname en we zullen met de hebbelijkheden en onhebbelijkheden moeten leren leven”, zegt Bouterse. De beëdiging van Adelien Wijnerman was een mooi moment om af te rekenen met de geruchten over wisseling van personeel in de top.

Kennelijk moet het bij het vertrek blijven van Wonnie Boedhoe als minister van Financiën. Dan nog liever de werkelijke problemen van het land. “Als je in Suriname bent en je ziet een gat in de weg, dan weet je dat je in Suriname leeft, je bent in Suriname, niet op de A10. We zullen die weg ooit wel maken. Mek tori (praatjes maken red.), daar zijn we meester in.”

15 REACTIES

 1. Van A naar Beter!

  De Master of Science in de “Mek tori’, vind dat de suri’s genoegen moeten nemen met “broko passies”, want ze leven nu eenmaal in suri; is normaal hoor…..
  Zeg ik het goed?

  Afgelopen week was hij niet content met het regeerteam en vandaag klopt het weer!
  Dat noemen we dus draaien, of verdraaien ……
  Dit heerschap is een Draaikont van de eerste orde!

  Van A naar Beter is niet aan de orde in Suri, baas hebt ghezekd!!!


  Maak melding

 2. Niet zo lang geleden functioneerden enkele ministers niet zo goed.
  De bureaucratie op de departementen verlamde het apparaat. Nu is alles ok?
  Nee, zo te zien is er maar een minister zeker van zijn plek. De minister van Verkeer.
  Die besteedt het geld namelijk niet aan het volk. De rest zal moeten vrezen.


  Maak melding

 3. Onhebbelijkheden?

  Iedere leider die zegt dat “we moeten leren leven met onhebbelijkheden” ondermijnt zijn eigen leiderschap. Dat zeg je nooit!

  We moeten maar genoegen nemen met wat we hebben is de domste uitspraak van iemand die vooruitgang nastreeft. Hoe dom kan je zijn?
  Stilstand betekend achteruitgang. En hoe langer je stil staat, hoe verder je achteruit gaat. Surinamers open de ogen nu!

  Komende week vindt er weer een vervanging in de top plaats. Hij stapt zelf op! Die Dombo!


  Maak melding

 4. Is de intensiteit en omvang van de criminaliteit (moorden en roofovervallen) ook ‘mek tori’, presidente ?????????

  Gemakkelijk he, een kundige vrouw (Boedhoe) de laan uit te sturen en een hallucinerende imbeciel (Misidjan) te laten zitten??????


  Maak melding

 5. Nee want op dit moment ligt de prio bij het accomoderen van de lagere echalons van de NDP.
  Lees:
  Nickerie
  http://www.waterkant.net/suriname/2011/06/16/politiek-schoonschip-in-uiterste-westen-suriname/

  Braam
  http://www.waterkant.net/suriname/2011/06/15/vertrek-surinaamse-korpschef-verhoogt-druk-ketel/

  ATV directeur
  http://www.dwtonline.com/website/nieuws.asp?menuid=37&id=91239

  IOL
  http://www.dwtonline.com/website/nieuws.asp?menuid=37&id=91284

  Etc. etc. er volgens er nog veel meer maar omdat er geen persconferentie wordt gehouden krijgen wij het niet meer te horen en weten de journalisten nergens van, cq kunnen ze ook geen lastige vragen stellen.


  Maak melding

 6. DAS dat de President zegt dat we met de hebbelijkheden en onhebbelijkheden moeten leren leven, heeft betrekking op de leugens en geruchten oftewel het dom geklets van zijn politieke tegenstanders.

  De minkukels hier op waterkant.net gaan toch niet kunnen veranderen, dus moeten we mee leren leven.

  De minister van Verkeer no Pico, je bent zo dom als een ezel achterste, er bestaat geen minister van Verkeer maar wel een van OW&V.

  mek tori’s daar zijn we inderdaad meester in, toch Esmerald.


  Maak melding

 7. Neus dit had de President allang moeten doen, wat mij betreft lopen ze achter.

  Op het moment dat Nw-front had aangegeven dat ze een strijd voeren om deze regering naar huis te sturen en dat ze buiten parlementair verzet gaan plegen.

  Had de regering al direct moeten weten dat de oppositie op bepaalde cruciale plekken sabotage en obstructie gaan plegen.

  Schoonschip maken is het beste wat deze regering kan doen, met oppositionele figuren aan boord zal het schip niet op koers blijven, dat is niet hun streven en doel. Nw-front wani sungu a boto. Eigen schuld dikke bult.

  Trouwens vraag maar aan DAS hij zegt stilstaand is achteruitgang. Suriname moet eindelijk vooruit en dat kan je nooit doen met Nw-front, het is ze in ieder geval in 10 jaar niet gelukt.


  Maak melding

 8. Hee Sabiediri,

  Bedankt voor je uitleg.
  Ik vraag me wel af of je in Suriname bent geweest de afgelopen 30 jaar. Want dan had je kunnen zien wat voor puinhoop de vorige Desi regering had achtergelaten. Of je bent pas 18 jaar, of je hebt te veel mest in je ogen om het niet te zien.

  Dat Front(ik ben geen Fronter) die massale puinhoop heeft opgeruimd en vooruitgang in het land heeft gebracht wil je niet toegeven want dat mag niet van je Baas.

  OK, Front kon en moest het beter doen dat geef ik toe; maar wat je Baas heeft gedaan en nu weer doet is ontwrichting van een Natie.

  Bij elke verkiezing de gehele top van ministeries en distriktraden vervangen is een daad van iemand die geen vooruitgang wil. Of denk je dat de nieuwe man/vrouw niet moet worden ingewerkt? Stilstand!
  Over 4 jaar worden ze weer vervangen en dat is stilstaande achteruitgang.

  Suriname is niet goed/slim genoeg voor politiekvoering. Stuur alle politieke partijen de schoolbanken in en de meeste aanhangers ook. Ie sabie toch? Sabie diri!


  Maak melding

 9. Hallo sabidirie,

  Wie is we?
  Ben jij niet degenen die altijd hamert op het gebruik van de ik-vorm.
  Ohhh nee, sorry dat was Doorie…(je broer?)
  Doorie is gek op Esmerald, zal altijd kritiek leveren op neus, Das en Esje.
  Hij vind iedereen op wkn dom, vandaar de gelijkenis.
  No mek torie yere!!! Doorzichtig….


  Maak melding

 10. @DAS
  Erger nog het vervangen houdt nooit op omdat er steeds een zondebok gezocht moet worden om het falen van DDB te maskeren. Waar kennen we dat van?
  Ze zijn nu bijna een jaar aan de macht en wat hebben ze gedaan?? Zlefs de begroting die 9 maanden terug gepresenteerd had moetne worden is er nog steeds niet. Het enigste dat ze doen is elke maand een aantal koppen snellen.


  Maak melding

 11. DAS je hoeft me niet te bedanken, want je duidelijk heel veel moeite een doodnormale stuk begrijpend te kunnen lezen, de naam minkukel doe je alle eer aan.

  Bij jou gaat het om het negatoef reageren, no matter what, ik schaam me voor jullie.

  Lees maar wat je nu weer schrijft ” …. Suriname bent geweest de afgelopen 30 jaar. Want dan had je kunnen zien wat voor puinhoop de vorige Desi regering had achtergelaten.”

  Wel als 18 jarige heb ik veel meer gezond verstand dan jouw verstokte opa. De afgelopen 30 jaar is front 20 jaar aan de macht geweest, wat weet jij van Suriname, haal die STRONTmest uit je ogen, domme opa.

  Vertel ons maar welke vooruitgang front in Suriname heeft gebracht in die 20 jaar. Als niet fronter ben je wel bezig ze op te hemelen, wie denk je voor de gek te houden?

  De enigste politieke partijen die opgedoekt moeten worden zijn de etnische racistische front partijen. Die hebben de natie met hun etnische enge eigenbelangen ontwricht. Dat je dat niet door hebt, komt door je beperkte denkvermogen DAS.

  Blijf maar lekker elke keer weer als jantje de voorste dom en negatief reageren. Punt is en blijft dat de front kaders zo snel mogelijk moeten verdwijnen en plaats moeten maken voor echte progressieve krachten die het land daadwerkelijk willen ontwikkelen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.