Politiek schoonschip in uiterste westen Suriname

12

PARAMARIBO/NIEUW NICKERIE, 16 jun – “Er zijn een x aantal zaken die gecorrigeerd moeten worden.” Dit zegt president Desiré Bouterse over de politieke situatie in grensdistrict Nickerie. Bestuurlijk en economisch zit er nog veel vast. Bouterse’s bliksembezoek moet oplossingen brengen. “Het kan of het kan niet.”

Dit zegt Bouterse van de medewerking van zijn coalitiepartners. Die hebben functionarissen op belangrijke posten zitten als restant van hun deelname in de vorige regering. Bouterse liet vicepresident Ameerali en enkele ministers overkomen naar Nickerie voor overleg. “Het is ja of het is nee”, er moeten in elk geval besluiten vallen. Ook de situatie bij enkele publieke bedrijven komt onder de loep.

Daar zitten nog functionarissen uit de vorige regering. Volgens parlementariër Rashied Doekhie (NDP) voldoen deze functionarissen niet. Bouterse wil spijkers met koppen slaan. Hij verwacht alle medewerking van zijn partners: “Het is geen tijd voor draaierij. We zijn in een coalitie en we moeten elkaar kunnen verstaan.” Nickerie moet vooral de landbouwproductie opvoeren.

12 REACTIES

 1. Leugens liegen niet!

  Gisteren nog zei de president dat er geen vervanging meer in de top zouden plaats vinden en vandaag wil hij de top in Nickerie vervangen? Wat een imbicil!

  Gelooft hij wat hij zelf zegt of vergeet hij wat hij heeft gezegd? Geheugenverlies is minder erg dan liegen. Maar een gezond mens liegt liever dan dat hij aan geheugenverlies lijdt, want dat is een ziekte. Liegen niet!

  Politieke afrekening geeft alleen maar oponthoud. Het zou zomaar kunnen dat zaken op achterstand geraken wanneer anderen moeten worden ingewerkt. Bij de eerstvolgende verkiezing heb je weer dat gesodemieter.

  Politiek is niet goed voor Suriname. Suriname is ook niet geschikt voor politiek.
  De meeste Surinamers weten niet wat het woord politiek inhoudt en zullen het ook nooit weten.
  Verban politiek voor 25 jaar uit Suriname en stel een doodgewoon zakenkabinet in. Maar dat zal geen enkele politieke leider ondersteunen want dan is hij dief van zijn eigen portemonnaie. Niemand denkt aan het land, iedereen denkt aan zichzelf.


  Maak melding

 2. al vervang je alle lantie-mang/oema (50000) door ndp’s ,,,hel land kan niet door criminelen bstuurt worden die op de opsporings lijst zitten van het buitenland..

  Om land te besturen heb je ministens mensen met verstand nodig,die kennis hebben van bestuurskunde ontwikkeld geschoold zijn..

  schrewerds als doekhie en de zijne die allerlei dingen noemen van b.v. 600 miljoen US$ uit India die onderweg is en nooit aangekomen,heb je niks..

  beloftes beloftes al een jaar na de verkiezing zet ook geen zode aan de dijk..

  mensen ontheffen van hun functie die jaren zeer productief hebben gefunctioneerd brengt ook geen oplossing..

  belasting gelden vernietigen voor geestelijk begeleidng van ddb brengt ook geen oplossing.
  ga zomaar door..


  Maak melding

 3. Sommigen nemen mij kwalijk wanneer ik zeer kritisch ben over die crimineel die nu president in suriname is.
  Maar was het niet deze man die een grote snavel op de podia had, van we moeten het samen doen. DDB zaait tweedracht binnen de samenleving hij komt zich zelf wel tegen .


  Maak melding

 4. “De chaos moet omgezet worden in structuur”, aldus DDB. Nou, ik heb nieuws voor u: De chaos IS al structureel. Al wissel je functies dat je een ons weegt, het zal geen moer helpen. Sterker nog: Ik denk dat Suriname versneld naar de sodemieterij gaat, en dat gaat mij zeer aan het hart. Slechts 1 coalitietopper in Nickerie: Doekhie. Wat blijft dit toch een lachwekkende poppenkast, ware het niet dat het zo treurig is. Je moet toch wel stekeblind en oerstom zijn om dit niet in te zien. “Het kan of het kan niet”, “Het is ja of nee”, allemaal one-liners die de eerste beste lagere-scholier uit zijn mouw kan schudden. Schande!!!


  Maak melding

 5. Het is goed voor de Hindoestanen in Nickerie. Haal al die Hindoestanen van de belangrijke posities weg en zet de indianen of de boslandcreolen op hun plaats. De Nickerianen moeten een keer wakker worden en beseffen dat zij verraders zijn. Zij hebben massaal op de NDP gestemd, terwijl het altijd een VHP district was. Jullie gaan nog meer meemaken. Je gaat het zien !!!!


  Maak melding

 6. Doekhie had een ieder gewaarschuwd dat hij zijn pappie zou roepen.Nou is de boze pappie daar en mogen de fronters naar huis hoe bekwaam ze ook zijn.Doekhie ziet liever paars gekleurden op die positie’s al gaan zij niks bakken en dat ze dat heel district laten verzuipen.Alles wat produceert,moet weg of moet in handen van de NDP zijn.Om ter onder te gaan.

  Cobie.


  Maak melding

 7. DAS begrijpend lezen is duidelijk niet je sterkste kant. Maar goed dat je zegt dat Surinamers niet weten wat politiek bekend, lees je eigen reactie weer. enough said.

  Wikileak niemand neemt je nog iets kwalijk, je bent gewoon een meelijwekkend figuur, die dringend hulp nodig heeft. Je bent gewoon goed ziek in je hoofd.


  Maak melding

 8. Ja wegjagen al die waardeloze, frauderende en corrupte (Fr)stronters, die gasten kunnen toch niets anders dan uit de staatskas stelen.


  Maak melding

 9. Poco, ik ben het met je eens.Het is goed voor de hindostanen in Nickerie.Zij hebben deze crimineel vandaag tot president gekozen.Nu huilen ze dag en nacht.Als het geen benzine-probleem is, dan is het kunstmest.Wij blijven jullie geklaag volgen.Of denken jullie soms dat Nickerianen de belangrijkste posten zouden innemen bij de dierentuin daar ergens langs de rivier, waar de journalisten nooit vragen mogen stellen.Nu zitten jullie te jammeren, maar de klok kun je niet terugdraaien.Jullie hebben de grootste communist daar die met alle rijstzaken gaat bemoeien.Hij zal jullie rijst exporteren naar Cuba en Venezuela.Dan zullen jullie fluiten naar het geld.

  Danitia


  Maak melding

 10. @ sabie is dirie.
  Deze regering en zijn volgers hebben één ding gemeen, ze leggen de schuld van hun zwakte,onkunde,incompetentie,wanbeleid altijd in de schoenen van anderen.
  daarom heeft Bouterse de afgelopen periodes meer dan honderd ministers versleten dit zuig ik niet uit mijn duim dit zijn echte feiten waar sommigen hier op dit net last van hebben want de waarheid mag niet gezegd worden, om die redenen zitten wij opgescheept met een monster die gekleed gaat in een nette pak en stropdas. wij hebben als samenleving verzuimd om het ware verhaal over deze monster DDB aan onze kinderen te vertellen en ook op de scholen, daarom lopen onze jeugd achter een verkeerde voorbeeld, en wij als samenleving achter de feiten aan.


  Maak melding

 11. Sabie Diri,

  Begrijpend lezen en begrijpend schrijven zijn bij jou onderontwikkeld. Je zegt niets met je tekst hierboven dan alleen maar verwijten maken.
  Je leest en begrijpt mijn reaktie niet want je reageert daar niet op en weerlegt niets wat er in staat.
  Feiten zeggen alles, weten is duur en jij doet alsof je alles weet maar niets weerlegt.

  Ik ga me vanaf nu dus richten op reakties van beter geschoolden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.