Misiedjan: Korps Politie Suriname onder de loep

16

PARAMARIBO, 16 jun – “Vanaf één juli wordt een proces ingezet, waarbij het Korps Politie Suriname onder een vergrootglas wordt geplaatst.” Dit zegt minister Martin Misiedjan van Justitie & Politie. Er komen deskundigen van buiten het korps aan te pas. De leiding van het korps blijft intact.

Korpschef Delano Braam is weliswaar met verlof gestuurd. De overige vijf commissarissen die het korps telt, krijgen om beurten de leiding. “Het gaat uiteindelijk om het groter plaatje”, zegt Misiedjan. Het moet veiliger worden in het land. Humphrey Tjin Liep Shie, de voorlopige korpschef, wil zich de komende tijd vooral daarop richten. Binnen twee tot drie maanden moet het al zover zijn.

Dat moet het gedaan zijn met de huidige golf van roofovervallen. Braams vertrek zou in dit opzicht nog een doel dienen. “Er is geen wondermiddel, maar net zoals een kok soms met wat andere ingrediënten een beter product kant leveren, zo denken we effectiever te kunnen werken. Het kan invloed hebben als je binnen een team wat veranderingen aanbrengt”, zegt Tjin Liep Shie.

16 REACTIES

 1. Jadidjadieja, blablabladieblaa.
  What a fool believes.

  Zo kan ie wel weer. Poging nr.zoveel om de samenleving te sussen.De enige die erin gelooft is mini-ster zelf.

  De criminelen die ook niet van gisteren zijn , lachen zich een kriek en ook zij bereiden zich voor op een passend antwoord.

  Niemand die raar opkijkt als er na t verwijderen van Braam gemeld zal worden dat hij overwerkt is;zou niet de eerste leugen zijn .
  But than again……….


  Maak melding

 2. En nu maar hopen dat de criminelen er ook zo overdenken.
  Zien is nog altijd geloven!

  Niet vergeten, de criminelen hebben een voorbeeld en hij is president van een land waar de mensen die hem in het zadel hebben geholpen graag en snel vergeten.


  Maak melding

 3. Moeten wij het functioneren van deze mini ster niet onder een vergrootglas plaatsen? De mini ter zoekt fouten bij iedereen behalve zichzelf. Als een hele klas onvoldoende heeft gehaald voor een proefwerk,bij wie ligt dan de schuld ? De hele klas of de onderwijzer?


  Maak melding

 4. Ach, ja! Je moet ergens mee beginnen! Geduld overwint alles zegt men! Hopelijk dat het uitkomt!

  Crimineel controleert boeven!
  Alle succes!

  GOD ZIJ MET SURINAME

  DE DUIVELS NAAR DE HEL DOOR EEN VUURZEE HEEN!


  Maak melding

 5. Het gaat niet om de KPS onder een vergrootglas te plaatsen,het gaat om de economische verdeeldheid onder het Surinaams volk de ene leeft in weelde de andere is straat arm.Je kunt de criminelen opsluiten maar wat gebeurd er met deze mensen wanneer ze vandaag of morgen er uit komen dan kunnen ze opnieuw beginnen daar er geen toekomst voor hun is.De mensen in Suriname zijn niet gek om te weten wie met de grote buit van door gaan en niet gestraft worden,zulke figuren zitten ook in de regering die het volk wijs maken dat je achter de dief moet rennen en en Schreeuwen “Pak de dief”,Wie schreeuwt pak de dief tegen hun die in de regering zitten?Het wordt tijd dat het volk op straat gaat schreeuwen “We hebben genoeg van deze dieven die met het geld van de staat van door gaan”.


  Maak melding

 6. Deze kennelijk constant hallucinerende minister vond het onlangs nog allemaal wel meevallen met de criminaliteit.Terwijl moorden en overvallen aan de orde van de dag zijn!!

  Volstrekt ongeloofwaardige minister!!!

  De angst zit diep bij het volk, ook bij het stemvolk van de president!

  Waar blijft de president met zijn ‘passende’ maatregelen? Overrulen en naar huis sturen, deze disrespectable minister zonder enig gezag die elke goodwill heeft verspeeld!!!

  Om dit je eigen volk aan te doen,
  Shame on you president!!!


  Maak melding

 7. Klagen!

  De samenleving klaagt over de toename van criminaliteit in Suriname. Maar klagen we terecht?
  Wanneer we zelf criminelen kiezen om ons land te regeren geven we dan geen vrijbrief aan andere criminelen? Klagen we dan terecht?

  Je krijgt wat je kiest! Wil je een Toyota, dan krijg je een Toyota. Wil je criminelen aan de macht, dan krijg je ze ook thuis!
  Zo simpel is dat. Eigen schuld!

  Vanaf het moment dat deze regering is aangesteld is er heibel op Justitie en Politie. Elke dag was Justitie in opspraak en nooit positief. Crimineler kan niet!

  En ik had zelf heel veel verwachtingen van Misiedjan mijn man; maar ja, een mens kan zich vergissen. Maar dan moet je je vergissing zo snel mogelijk goed maken en de criminelen in de regering naar huis sturen.
  Anders komen e bij jouw thuis.


  Maak melding

 8. Het is wel mooi om te zien hoe de realiteit en de feiten deze bende inhaalt, waar is panka??
  Misser ja hoef niet bang te zijn voor zijn positie want als hij naar huis gaat, gaat die hele zooitje ook naar huis.


  Maak melding

 9. Het wordt tijd dat de hele regering onder loep genomen wordt. In een paar minuten zijn we dan klaar en de meeste problemen zijn dan opgelost.


  Maak melding

 10. DAS
  Ik ben het helemaal met je eens dat het volk gekregen heeft wat de meerderheid heeft gewild, maar er is ook sprake geweest van verraad bij de formatie. Daarom geef ik niet het hele volk de schuld.Bepaalde zaken kan ik ook niet snappen:de koning van Nickerie(Doekhie) heeft een flinke pap rammel gehad van Brunswijk en een paar stevige schoppen van Somo,maar nu zijn ze de beste vrienden en ontvangt Doekhie zijn vrienden in Nickerie.Ik vind dat het volk niet had kunnen vermoeden dat hij zo laag zou vallen.


  Maak melding

 11. Wat verwacht je als men een willekeurig persoon achter de stuurknuppel van een oud vliegtuig vol paasgiers zet. Juist ja, het gaat neerstorten. Zo ook het min. van justitie met deze asta moi-boi aan het bewind.


  Maak melding

 12. Jako,

  Zo te zien snap je precies wat er in politiek Suriname aan de hand is. Verraad, steekspel, corruptie, criminaliteit en ook nog vooral zelfverrijking.
  Men zet alle principes (als men die heeft) aan een kant om in funktie te blijven.

  Wat het volk nu kan doen is gewoon in opstand komen, de politici verjagen en kiezen voor een zakenkabinet. Wet boven de Wet gedurende 25 jaar.
  Zo gaat het land alleen maar achteruit en het volk kijkt er naar en laat het toe.


  Maak melding

 13. In suriname klaagt het volk alleen maar.
  Maar zetten het klagen niet om in daden.
  Surinamers neem een voorbeeld aan wat er
  in het midden ossten gebeurt.
  Kom in opstand en wacht niet om jaren in
  armoe te leven met criminelen aan de macht.


  Maak melding

 14. @ mike
  Jou verstand is dat van een GARNAAL.
  Je kan blijven liegen en ontkennen maar de waarheid in nog altijd sneller dan de leugen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.