Nieuwe minister Financiën Suriname aan de slag

10

PARAMARIBO, 15 jun – De nieuwbakken minister van Financiën, Adelien Wijnerman, kan meteen aan de slag. Dit zei president Desiré Bouterse kort na de beëdiging op het presidentieel paleis. Er is veel werk te doen en Wijnerman is helemaal toegerust voor de zware taak. Zo er een achterstand is, kan die snel weg worden gemaakt.

Dat is dan als voorganger Wonnie Boedhoe’s vertrek op een of andere manier een gap veroorzaakte in het financieel beleid. “We moeten tempo maken om te voorkomen dat de gap ons schade berokkent”, zei Bouterse. Hij verlaat zich helemaal op Wijnermans jarenlange ervaring op Financiën. Als econoom en ambtenaar kent ze het klappen van de zweep.

Je zou je bijna afvragen waarom de zes en veertigjarige Wijnerman niet de eerste keus was aan het begin van de rit. Behalve dat ze politiek goed zit (zij is lid van Bouterse’s NDP), was ze ruim twee decennia topambtenaar op Financiën. “Het is niet zomaar een ministerie, je moet goed in de materie zitten. Ik denk dat er weinig mensen in Suriname zijn die het ministerie beter kennen”, aldus Bouterse.

10 REACTIES

 1. Aan de hand van de ontwikkeling van de valutakoersen zal men kunnen bepalen of men vertrouwen heeft in deze minister.Ik hoop dat zij geen ja-knikker is ,maar het belang van het land altijd voorop zal stellen en niet bang zal zijn om “tot hier en niet verder” te zeggen.


  Maak melding

 2. Ja 1 juli begint die jaar voor mense van afrikaanse afkomst.
  Die kawina roept ons.
  Bouta heeft goed geruild bij Financien.
  Adelien Wijnerman gaat nu ons geld regelen.
  Zij gaat onse soort mense vertegewoordige.
  Nou pas kan onze zaak goed geregeld worde in onze eigen land.


  Maak melding

 3. Deze vent, waar niemand aan went, geeft een signaal aan de rest van de minister dat hij ze zo kan vervangen. Niet als het moet, maar als hij dat wil.


  Maak melding

 4. Vak inhoudelijk kent ze ongetwijfeld de klapppen van de zweep. Alleen DDB hanteerd een andere zweep.
  Zelf het meest perverse SM spel valt daarbij in het niet.


  Maak melding

 5. Rust Roest!

  Rust roest is een komedieserie uit 1989.
  De serie ging over de belevenissen van een groep senioren die tegen hun wil in het bejaardentehuis Avondrust wonen. Opgestookt door de misdadiger Jacques le Blanc, beramen de senioren een bankoverval om zo hun familie te laten zien dat ze nog niet afgeschreven zijn.

  Zelf nooit gezien, maar kwam er plots op, zie veel gelijkenissen met huidig regeerteam!
  Rust Roest!!!!!


  Maak melding

 6. Roest rust?

  Denk het wel! Vrij vertaald kan ik u mededelen dat: elke dag langer met deze regeerders, kost Suriname een jaar achteruitgang.

  Stop deze poppenkast onmiddelijk want het land rust en gebruikt niet de juiste spieren.
  Gebruik je de juiste spieren niet, dan gaan ze roesten. Rust roest dus!

  Er is geen cent vooruitgang en dat zal omslaan in achteruitgang. Stop die enorme poppenkast!


  Maak melding

 7. De mofo koranti verspreidt het nieuws dat Abrahams in een vijf sterren hotel wilde revalideren en daarvoor bogo bogo dollars had gevraagd aan tante Wonnie.Maar deze weigerde dat en toen werd ze door bout de wacht aangezegd.

  Cobie.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.