Vertrek Surinaamse korpschef verhoogt druk ketel

31

PARAMARIBO, 15 jun – Met het vertrek van korpschef Delano Braam bij de politie neemt de druk op de politieke ketel alleen maar toe. Braam kan niet meer zijn dan voorlopig slachtoffer van de jacht op bestuurlijke zondebokken. De gaten in het justitieel beleid zijn weliswaar niet gedicht. Bij lange niet.

En is dus ook de druk op de ketel niet minder. Minister Martin Misiedjan van Justitie & Politie weet het, net zo goed als de rest van het regeerteam. De regering Bouterse zit al bijna een jaar en de geur en glans van het nieuwe ebben weg. Het komt nu meer dan ooit op presteren aan. “Want dat is het verschil”, luidt een bijna cliché van Bouterse. Als het goed is, voelen de heren en dame de hete adem in hun nek.

Bouterse had het laatst nog over ministers die minder presteren. De komende begrotingsdebatten in het parlement zouden een graadmeter zijn. Een soort tussentijds examen dus. Braam is ongetwijfeld de voorlopige zondebok. Maar wie niet ziende blind is, weet dat de belabberde veiligheidssituatie immer dankbaar doelwit is van de oppositie. Het laatste geldt uiteraard ook andere gebieden, zeker nu de wittebroodsweken definitief voorbij zijn.

31 REACTIES

 1. Zonde!

  Zonde om zondebokken te gebruiken om je macht te tonen. Zonde van de kennis die zo een zondebok mee neemt bij zijn vertrek.

  Het ge-etter en ge-emmer van deze regering moet nu echt ophouden. Na de volgende verkiezing gaat men weer zondebokken op de wip zetten. Op deze manier gaat kennis verloren en dat hebben we al zo weinig in het land.


  Maak melding

 2. Het vervangen van de korpschef zet geen zoden aan de dijk .Wat kan een nieuwe korpschef doen wanneer de voorwaarden niet worden geschapen om de criminaliteit goed aan te pakken.Een korpschef alleen kan niet veranderen.Is het niet zo dat het falen van de politiek op de korpschef afgeschoven wordt? Kan de minister na deze kwestie ongeschonden doorgaan? Volgens mij is de minister de eerste die consequenties moet verbinden aan een mislukt beleid.Wat gebeurt er straks als ondanks de getroffen maatregelen niets wordt bereikt.Gaan we dan weer een andere korpschef benoemen.


  Maak melding

 3. Arme Braam!
  Er is veel meer mis in dit mooi land van ons.

  Als de buurman van een politieman van januari tot december 24-uur per dag en 7 dagen in de week en vervolgens, drugs aan de man kan brengen, zonder ook maar 1 keer te worden opgepakt, dan is er wel wat aan de hand.


  Maak melding

 4. Iedereen die niet (deugd) moet vertrekken,maar de grootste deugniet die mag gewoon aanblijven de man die heeft bewezen dat hij niet kan.
  Ik mag van sommigen niets meer zeggen over circus leider DDB want ze voelen zich aangesproken.


  Maak melding

 5. Het scenario voor e komende week is al opgesteld.

  De nieuwe Min van Fin presenteert de deze week aangepast begroting in de DNA. Zodra de oppositie iets wil zeggen roept DDB dat de DNA een circus is en vertrekken de Ministers. Na afloop krijgen de journalisten een A4-tje met daarop een sumiere samenvatting van de begroting. De nieuwe directeur van de TV meld voltrots dat de begroting unaniem geaccepteerd is door DDB ( de rest telt toch niet mee).
  De oppositie is boos en gaat voor de DNA in hongerstaking (er is toch geen salaris overgemaakt dus ze moeten wel). De nieuwe bass van politie treed hard op en sluit de voltallige oppositie op. Op na vraag van journalisten over wat er gebeurt is verwijst hij ze naar de minister want hij heeft een spreekverbod.
  Het volk pikt het niet langer en er breken rellen uit. Dino wordt ingeschakeld om met hard hand de antinationale protesten de kop in te drukken. De nieuwe directeur van de TV meldt vol trots dat een ultrarechtse coup van de kapitalisten en imperialisten in de kiem gesmoord is.

  Gezamelijk drinkenDDB, de nieuwe politie baas, de nieuwe Min van Fin en de nieuwe dir van de TV een djogo terwijl de journalisten met hardhand op afstand worden gehouden.


  Maak melding

 6. Nu Braam weg is is al bekend wie de korpschef wordt, hahaha.
  Tjin Liep Shie moet nog gaan verklaren hoe hij aan zijn autopark is gekomen, makkelijk van hem afbijten dat het van zijn vrouw is.
  Elke politieman in het Korps weet wie hij is,stille water diepe gronden. Hij was bij A-Team, hoe staat het met de zakken met geld die inbeslag waren genomen. Hij heeft nog genoeg op zijn kerfstok. Zijn broer is ook niet achter, hoe eerlijk is deze korpschef a.s


  Maak melding

 7. dat er geen rechtstaat krom is merken de burgers elke dag. zo ook zondag avond rond half negen een dame die niet in het bezit is van een geldig surinaams rijbewijs neemt deel aaan het verkeer en veroorzaak een aanrijding met een dame met op haar arm een kind. deze dame wordt aangereden door de dame die waarschijnlijk ondre invloed van alcohol plaats had genomen achter het stuur de politie wordt gebeld die een band schijnt te hebben met de familie van de veroorzaker van de aanrijding. let wel niet de politie van het ressort waar de aanrijding zich heeft voor gedaan(hoek zonnebloem – en de goudenregestraat te zorg hoop op steenworp afstand van het diakonessenhuis) maar de politie van een ander ressort. wou men zo voorkomen dat de dame die deel nam aan het verkeer zonder geldig rij bevoegdheid te beschermen?????? is dat de reden waarom delano heeft bedankt als korpchef? you never know!


  Maak melding

 8. Dat Braam opstaande voet ontslagen werd heeft zeker met Bouterse te doen anders was het niet zo gegaan en dat is zeker ook het geval van Wonnie Boedhoe geweest.


  Maak melding

 9. je mag dan je naam veranderen in wikileaks maar je stijl blijft herkenbaar Du. tjeee zielig hoor psychisch kom je er nooit bovenop ook na ddb zijn dood niet.Du onze welbekende Du noemt zich nu wikileaks. zal nooit echt kunnen schrijven met een toegevoegde waarde. het is steeds weer vallen in herhaling.het gaat nu even niet om dbb maar over de veiligheid van iedereen die in suriname verblijft.Dat je de pres haat dat weten we inmiddels nu wel al te goed Du(wikileaks.maar probeer daarnaast ook een positieve bijdrage te geven aan suriname anders wordt het eentonig in de ruimte kletsen Du (wikileaks)


  Maak melding

 10. wikileak negatievelingen als jouw kunnen geen positieve bijdrage leveren, dat is onmogelijk. Ik wens je veel beterschap toe, mafkees.


  Maak melding

 11. @warriorlord

  Lijkt mij dat iemand met jouw nickname eerder aanleiding is voor een grondig onderzoek.

  Kom je soms recent uit Afrika?? 🙁


  Maak melding

 12. neus , dus jij valt over mijn nickname gelukkig is het mijn keuze . en ja vuile racistische neus net zoals elk mens kom ik uit net zo`n zelfde baarmoeder als waar jij vandaan komt.
  snuit je neus eens goed uit want het zit vol stront misschien gaat dat verlichtend werken voor jou hersenen.


  Maak melding

 13. Dit is één van de redenen waarom sommige blakaman achter de feiten lopen, ze lopen met open ogen achter een valse profeet aan die ze van alles en nog wat beloofd maar steeds het tegenovergestelde doet.Nogmaals deze criminele regering investeert in kennissen in plaats van kennis. http://www.apintie.sr/vidi.php?vid=2493. we hebben niemand nodig we kunnen het zelf geloven in eigen kunnen was het toverwoord van DDB. We hebben die blanken niet nodig allemaal toverwoorden van clown DDB.


  Maak melding

 14. Wikileak dat je goed gek bent bevestig je elke keer weer. Ga hulp zoeken ipv hier op waterkant dom te blijven kletsen. Je bent een grote schande voor het menselijk ras.

  Tijdens front mochten de Amerikanen gratis in Suriname oefenen zonder iets speciaal voor Suriname te doen, nu tijdens deze regering komen ze het land daadwerkelijk helpen opbouwen dat is het verschil.

  Dankzij deze regering zit Amerika er als de kippen bij, want ze willen niet dat Cuba en Venezuela de overhand krijgen, dit dankzij deze regering dat is het verschil.


  Maak melding

 15. Nr 17 Radjin: Je wilt niet weten wat er allemaal achter de schermen afspeelde!!

  Wie weet dat zij jou en je hele familie samen met Suriname aan het verkopen waren. Dus denk er even goed bij na!!!


  Maak melding

 16. @17 Radjin,weet je wat jullie probleem in Suriname is; jullie zijn te snel té vreden !!!! Éen zwalum brengt nog géén Zomer!En ‘speel’ in het vervolg dé bal én dé man….!Zoals je weet;ieder vogeltje zingt,zoals die gebekt is ! Respect man.

  Suriname gun ik (zoals jullie allemaal) ,hét beste en mooiste ontwikkeling !

  Wikileaks blijf jij,je ding doen !Laat niemand je,van je “stok” brengen !Jou mening doet er óók toe.Men moet hier op de site leren elkaars meningen té Respectern !!! Wij leven nú anno 2011….er mag heel veel, in deze tijd.

  Groet,(Veel wijsheid )


  Maak melding

 17. Heren, dames gun ieder zijn of haar mening of visie. Welke bijdrage leveren jullie en wat schieten jullie ermee op door elkaar respectloos te bejegenen???


  Maak melding

 18. @Radjin
  Je posting is een onbeschoft op de man spelen en vervolgs een grote leugen.

  De amarikanen mochten een legervoertuig testen en hebben als tegenprestatie o.a. een gebouw voor het leger gebouwd en nog wat zaken gedaan.

  @warriorlord
  Je geeft je zelf aardig bloot en bevestigd wat het beeld dat de meeste lezers al van je hadden.


  Maak melding

 19. Lawmang wikileak vergelijk de 10 tweedehandse trucks met het bouwen van een school. Welke draagt bij tot ontwikkeling van Suriname.

  Weet je wat ik verdoe mijn tijd, ik ben en blijf van mening dat je een minderwaardig mens bent en dus een schande voor het menselijk ras.

  Voor jouw kan ik onmogelijk enig respect op brengen, ik veracht types als jouw.

  Het is gezegd en staat geschreven.


  Maak melding

 20. @Radjin
  Je bent blijkbaar nog te stom om de links die wiki gaf te openen:
  10 trucks die 500.000 USD, voor belastingen, waard zijn

  Mensne die dom zijn het ik medelijden mee. Maar mensen die onbeschoft en achterbaks zijn verdienen van niemand enig respect o wat dan ook.


  Maak melding

 21. Door het gedrag van een handjevol redimusu’s is blijkbaar geen enkele Surinaamse regering bereid om resoluties aan te nemen ten gunste van Sur/Neds.

  Zij weten het altijd beter.


  Maak melding

 22. Jakkes, wat een ordinaire onbeschofte reacties plots!

  Dit getuigt gewoon van onmacht.
  Beledigen en schreeuwen zal niet helpen…..

  Angst is de hartenklop van onmacht!

  Toppunt van Emotionele armoe!

  Wiki thumbs up!!!!


  Maak melding

 23. Zwak, onwetend , kortzichtig en geen algemene ontwikkeling. dat is de beste manier om reactie 27 te typeren.
  De man die beweerd dat dankzij deze regering zitten de amerikanen als de kippen bij, want ze willen niet dat cuba en venuzuela de overhand krijgen, dankzij deze regering dat is het verschil.De man die deze onzin beweert noemt mij gek. Jullie van de NDP zij helemaal dolgedraaid serieus.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.