Reactie overheid n.a.v. uitzending Peter R. de Vries

52

PARAMARIBO/DEN HAAG, 11 apr – De Nederlandse Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) heeft middels een persbericht een reactie gegeven op de bevindingen van misdaadverslaggever Peter R. de Vries, naar aanleiding van diens programma over uit Suriname ontsnapte criminelen. De RVD geeft aan dat Nederland zich meermalen bereid heeft getoond strafrechtelijk op te willen treden tegen personen die zich in Nederland bevinden nadat zij zich aan de Surinaamse justitie hebben onttrokken.

Met dat doel heeft Nederland de afgelopen periode herhaaldelijk aan de Surinaamse autoriteiten verzocht voor een aantal personen (rechtshulp-) verzoeken dan wel informatie te overhandigen.

Zolang Nederland daarover niet beschikt, is uitlevering niet mogelijk en vervolging in Nederland niet kansrijk. Nederland ziet de vrijdag door Suriname aangekondigde rechtshulpverzoeken tegemoet en is vanzelfsprekend bereid mee te werken.

52 REACTIES

 1. Deze hele affaire verklaart ondubbelzinnig het dubbele moraal van het 8 december- en Stellendam/cocaineverhaal.

  Ergo, het is puur politiek!

  Het is a.h.w. alsof ineens alle Nederlandse moordenaars afkomstig zijn uit Surinamse, while they gave the kick off!

  Als wij kijken welke strafmiddelen hier ooit in die koloniale periode werden toegepast dan hebben we een beeld.

  En komt u mij van achteruitkijken betichtigen, want precies daar is het begonnen!

  Hier woonden immers uitermate vredelievende Indianen.

  What goes up, must come down!!! De geschiedenis herhaalt zich namelijk altijd!


  Maak melding

 2. In de uitzending van Peter R. de Vries kun de duidelijk merken dat de CORRUPTE Surinaamse politie hier niet aan wilde meewerken. Als je geld heb kun je in een bananenrepubliek alles omkopen, zelfs als je moordenaar ben.

  De grootste voorbeeld is massa moordenaar, de president himself. Als er een uitleveringsverdrag is dan wil dat zeggen dat in Suriname gezochte criminelen ook aan NL uitgeleverd mogen worden. Het is een zeer gevoelige politiek spelletje dus.


  Maak melding

 3. Hoop dat snel er rechthulp komt om de mensen uit te leveren om hun straf uit te zitten

  En een betere samen werking komt op dat gebied.Hoe zit met de president die ook moet uitzitten;ivm drug smokkel?


  Maak melding

 4. Alles is te koop!Heb je een paar duizend EURO over dan is het poort open in Santo Bajes.Er lopen nog meer rond van die gasten in Holland.Justitie? slapende honden meot je wakker maken,maar Peter R de Vries heeft ze wakker geschud.Bravo…Peter.
  De meneer Tjim-Liep-Sie was zgn zoek,dat zeggen zijn onderdanen.In feite is die man
  Tjin liep weg.


  Maak melding

 5. Peter de Vries speelt Geert Wilders in de kaart en binnenkort zijn de verdachten terug in Suri. Komen de pedofiele nederlanders dan ook terug naar Ned. Ik weet niet wat erger is. De verdachten die hier gewoon wonen en werken of de pedofielen die een bloemetje op Schiphol van Wilders zullen ontvangen. Peter moet hier ook een item van maken.


  Maak melding

 6. Peter R.de vries leg bloot hoe ver de corruptie is doorgedrongen in Suriname.Een inspecteur die kat en muis speelt met de media.
  belangrijke vraag is hoe is het mogelijk dat deze zware criminelen zo makkelijk uit de zwaar bewaakte gevangenis kunnen ontsnappen.


  Maak melding

 7. het mag niet zo zijn dat deze moordenaars rondlopen en nog een grote bek hebben en verder in alle luxe leven haal het nederlanderschap van hun af en en stuur ze allemaal terug want anderen hebben hun nederlanderschap na het plegen van hun daad gehad.
  en laat ze hun sraf uit zitten wat de surinaamse rechter heeft uitgesproken.


  Maak melding

 8. Waar was TjIN LIEP SHIE ?? net DB In het binnenland zeker, wat een wan vertoning als je de media niet wel spreken zeg dat gewoon en laat de mensen niet van hot naar her rijden.


  Maak melding

 9. het lijkt wel,dat suriname geen moer schelen
  dat er criminelen vrij rond lopen,eerst moet
  het buitenland reageren,dan denken ze van
  oja we gaan er ook wat aan doen,in suriname
  zijn ze hun liever kwijt als rijk
  hoe is het mogenlijk dat ze uit de gevangenis
  ontsnappen,en via zanderij vertrekken met een
  paspoort
  in suriname is men alleen met zich zelf bezig
  een ieder voor zich,god voor ons allen


  Maak melding

 10. De man heeft zich wellicht met alle hem ten dienste staande middelen verzet tegen zijn detentie in “Huize Santo”, maar het is absoluut niet aan hem te wijten dat hij buiten bereik van justitie is gebleven.

  Het beleid heeft het primaat en bepaalt!!!

  Waar ligt het dan aan?


  Maak melding

 11. Waarom komt er een reactie van de RVD en niet van het Ministerie van Justitie in NL?

  De RVD geeft aan dat Nederland zich meermalen bereid heeft getoond strafrechtelijk op te willen treden tegen personen die zich in Nederland bevinden nadat zij zich aan de Surinaamse justitie hebben onttrokken.

  Wie spreekt er nu de waarheid?


  Maak melding

 12. Het is goed dat er mensen rondlopen als Peter R. de Vries om bepaalde beerputten open te trekken, want is Suriname is totaal corrupt, een echte Bananenrepubliek.

  Het had niet uitgemaakt of dit probleem werd aangekaart onder President Venetiaan of nu onder President Bouterse, het gaat erom de wil om zaken aan te pakken wel of niet grondig is totaal niet aanwezig bij ons Surinamers…

  Landgenoten die Suriname z’n eer nog willen verdedigen omtrend deze casussen zullen na de uitzending van gisteren keihard op hun snufferd zijn gevallen door de totaal lakse houding van de Surinaamse overheid.

  Want wat heeft de Republiek Suriname anno 2011 gedaan om haar negen gezochte misdadigers c.q. landgenoten te pakken te krijgen, op zijn Surinaams gezegd, geen MOER!!!

  Dus Surinamers, schaam je niet na deze schandelijke uitzending, want het Surinaams justitieel apperaat is net als haar infrastructuur, totaal verouderd & verwaarloosd!!!


  Maak melding

 13. Di fi rustig mi mang!

  Formeel heeft Peter de Vries geen poot om op te staan.

  Die tijd is allang achter ons dat een witte journalist hier de bliksem en de boel kan leten hollen alsof hun leven er van af hangt.

  Zo hebben zij ook die argeloze Ronny ook naar hun pijpen laten dansen.

  Het resultaat was wel een gore oorlog met honderden doden als outcome.

  Blijkbaar is de ene moord de andere niet!

  Surinamers moeten een keer leren relativeren!


  Maak melding

 14. Je kunt er President op worden. Suriname hanteert een dubbel moraal een van 15 voudige moord verdachte als President kiezen en respecteren en al ruim 30 jaar ongemoeid laten, blijkt als heel normaal te worden beschouwd.
  Hoe schandalig wil men het opgediend krijgen.
  En deze figuren die getoond zijn in de uitzending wil Suriname uitgeleverd hebben omdat ze ontsnapt zijn.
  De ene ontsnapt via de politiek en de ander door te verhuizen naar het buitenland.


  Maak melding

 15. Hier moet wilders zijn stem laten horen en onmiddllijk de nedelandse paspoort terug vorderen en deze gasten het land uitsturen om aldaar in surbo zijn straf uit te zitten..

  Ik zou graag een reactie van misie djan jus/pol die olie bol willen horen..

  Waar is de reactie van onze president,,die het voor het zeggen heeft..en vergeet niet die van ronny onze koning..


  Maak melding

 16. “De RVD geeft aan dat Nederland zich meermalen bereid heeft getoond strafrechtelijk op te willen treden tegen personen die zich in Nederland bevinden nadat zij zich aan de Surinaamse justitie hebben onttrokken.

  Met dat doel heeft Nederland de afgelopen periode herhaaldelijk aan de Surinaamse autoriteiten verzocht voor een aantal personen (rechtshulp-) verzoeken dan wel informatie te overhandigen. ”

  Rara hoe kan dit.

  De vorige regering had juist zo goede banden met justitie in Nederland, gelden werden verstrekt, adviezen werden gegeven, zelfs adviseurs werden uitgeleend, gepantserde wagens werden gegeven, trainingen werden verzorgt, politiehuizen werden gebouwd enz. enz. teveel om op te noemen wat we hoorden van Tokkie over zijn Nederlandse justitiele samenwerking. Een normale rechtshulp verzoek kwam er niet aan te pas.

  De front leugenaars vallen steeds door de mand.


  Maak melding

 17. Trouwens aan Suriname de taak, geen enkele rechtshulp verzoek indienen, of wel indienen maar de mensen in Nederland laten berechten als ze nog een keer voet in Suriname zetten, zitten ze hun straf dan maar weer uit. Voor de rest opgeruimsd staat netjes. Suriname moet niet toestaan dat dit hun probleem wordt, al deze mensen zijn nu trouwens Nederlander.


  Maak melding

 18. Ik ken er genoeg die nadat ze de euro’s lieten rollen ze zo de poort uitliepen van santo boma als vrijman of vrouw!Ik ken er zelfs die op bevel van de hoge heren van nu!zo santo boma konden uitlopen!


  Maak melding

 19. Ik ben wel blij dat Peter R. de Vries weer eens een stukje politieke bureaucratie aan de orde stelt.
  Waar dan ook de fouten gemaakt zijn/worden, het mag niet zo zijn dat moordenaars ongestraft verder kunnen leven. Dit is ook verschrikkelijk voor de nabestaanden. Volgens mij is de rode draad van dit verhaal dat op belangrijke posten in dit gehele proces mensen zitten die er geen belang bij hebben dat er actie is/wordt ondernomen.


  Maak melding

 20. Paraman
  Gister zag ik op de Noorse televisie een programma dat de Franse maffia hete.Het ging namelijk over het smokkelen van drugs uit Nederland naar Frankrijk.Het waren twee auto`s die van uit Parijs gingen met de bedoeling Hasj en Cocaïne te kopen voor een waarde van zeshonderd Euro.De auto`s kun je zo volgen van Parijs naar Breda en terug zonder da ze werden gestopt.De smokkelaars vertelden dat ze zulke ritjes drie keer in de week deden.Commentaar laat ik aan jouw over.


  Maak melding

 21. @ 13 Phulan: De RVD (Rijks Voorlichtings Dienst) spreekt NAMENS de ministeries. Willem Alexander maakt ook niet persoonlijk bekend waar zijn volgende reisje heengaat. Dat doet de RVD.


  Maak melding

 22. @ Paraman: Zodra er een witte sexverdachte in beeld is in Suriname is het land te klein. Nu mag een witte journalist de zaak zichtbaar maken, so what? Zijn er in Suriname journalisten die over dezelfde competentie bechikken als Peter R. de Vries? Dat altijd maar weer terugvallen op het kolonialisme en de slavernij maakt duidelijk dat je denkraampje zeer beperkt is. Bovendien ben je een grote racist. Ik weet niet wat erger is.


  Maak melding

 23. Peter de Vries is binnen de lijnstrukturen van het Korps Politie-Suriname een grote nobody en mist elke bevoegdhied om welke politiefunctionaris dan ook te laten opdraven.

  We zullen zien hoe zo’n aap deze Peter uit z’n mouw zal schudden.

  Ik dacht dat hij de handen vol had Alphen aan de Rijn.


  Maak melding

 24. Even zonder gekheid waar op deze wereld staat een tribunaal?
  Ja ik denk dat je het goed hebt Den Haag ja in Nederland
  Dwz als de Nederlandse regering desi zo graag voor een tribunaal. Willen hebben hadden ze dat alreeds kunnen realiseren gezien de verlopen tijd.
  Maar wat is de reden dat de Nederlandse regering haar vingers niet aan desi wil verbranden. Ja er zijn teveel grote politici bij betrokken en desi is een loopjongen geweest die voor het snelle geld ging. Want oorlog speelgoed hebben we genoeg in Nederland en suriname hebben we echt in
  Een paar uur in handen als het moet. Dusssssss wie is er fout Desi of de Nederlandse regering?

  De grote leugenaar denkt niet maar weet zeker ALLEBEI!


  Maak melding

 25. Zeg PARAMAN! Wat ben jij een deerniswekkend of misselijk-makend mannetje…
  Als jouw ‘naam’ werkelijk zegt wie je bent: in ieder geval geen ‘vredelievende’ INDIAAN!!!
  Trouwens (de naam komt wel van buitenaf), maar niet voor niks: Canibales (=Caraib…).
  Houdt je tirades in het heden: Tukayanas Amazonas = moordpartijen van oost (Moiwana) naar west (oa. de Sabajo’s uit Bernharddorp)!
  Zonder jouw traumatisch verleden van de slavernij-periode, zaten types als jou op dit moment in ‘Donker Afrika’ elkaar achterna met de houwer… of bedelend in de krochten van Calcutta!!!


  Maak melding

 26. @21

  M.doorn je spreekt met een gespleten persoonlijkheid.
  U vind het prachtig dat uw vrienden vrij in Nederland kunnen rondlopen terwijl ze eigelijk in Suriname zwaar gestraft moeten worden en tevens aan het volk te laten zien dat criminelen hun straf niet ontlopen.
  U bent en blijft een echte viezerik zoals iedereen dit vaker heeft gemeld.


  Maak melding

 27. @ 20 M. Doorn: Ra ra, hoe kan dit?

  Wat zou je denken van het incompetente en supercorrupte politieapparaat in Suriname?

  Er is wel degelijk overleg geweest tussen Justitie van Nederland en Suriname. Wat is ermee gedaan? NIETS!!!

  Hoe komen deze gasten het land uit? Geen controle of corruptie van de ambtenaren op Zanderij!!

  En zo kan ik nog wel een uurtje doorgaan.


  Maak melding

 28. Anansie Dat zal zeker gebeuren maar ik heb wel een aantal keren een val van de vliegende brigade meegemaakt. In hun handen wil je niet vallen.


  Maak melding

 29. Intrekken Nederlanderschap.

  De Minister kan het Nederlanderschap intrekken van de persoon die onherroepelijk is veroordeeld wegens:

  a. een misdrijf omschreven in de titels I tot en met IV van het Tweede Boek van het Nederlandse Wetboek van Strafrecht, waarop naar de wettelijke omschrijving een gevangenisstraf van acht jaar of meer is gesteld;
  etc. etc.

  https://zoek.officielebekendmakingen.nl/stb-2010-242.html

  We zullen zien wat de Minister hieraan gaat doen.
  Voorlopig is het onderzoek nog gaande.


  Maak melding

 30. ik vind als jij iemand vermoord heb punt 1. ,dan moet toch bewijs zijn ,waar is die bewijs daan ,punt twee hoe kan iemand via nederlandse ambessade een visum krijgen als jij een moordenaar bent .en die moordernaar met geld omkoop in sur ,dan komt jij in nederland ,hoe kan jij een verblijft krijgen als jij een moordernaar bent ,ik denk dat die moordernaar ook in nederland geld heeft gegegeven aan die mensen voor papieren te regelen


  Maak melding

 31. nr. 39, P. van Politie,

  Je kunt ook met het paspoort van een Nederlander naar NL komen. Deze persoon hoeft alleen maar bij de nl ambassade te zeggen dat hij het is kwijtgeraakt. Hij krijgt zo weer een nieuwe.

  nr 37. Esmerald,heeft een goed punt als het waar is. Wilders wil geen rondlopende allochtone criminelen hebben in zijn land.


  Maak melding

 32. paraman wat kun jij dom kletsen,
  Je lijkt wel een indiaan die veel aan opa’s hoestdrank heeft gezeten.
  Doe eens rustig aan want je slaat van de hak op een tak voorjou is de uitdrukking van de hak op de kak.
  Maar even zonder gekheid waarom vind jij het goed dat jou vriendjes net als die van mijn grote amice m.doorn vrij kunnen rond banjeren in Holland terwijl de slachtoffers hier nu de dupe van zijn.
  Is het verjaard of is het zo dat een Nederlandse paspoort alles vrijwaart voor al je misdaden. Hmmmm dan heeft onze heer TPG nog een kans. Ik ga hem even een Bellen.

  Paraman weet je zeker dat jij niet de ondergedoken Pinto bent die laatst tegen de 4×4 van hoe heet die snijboon ook alweer.
  Oja ik bedoel piet paniek.
  Dat was schrikken hè of niet.
  Oja de grote leugenaar heeft ook bezit van al jullie emailadressen dusssss..binnenkort krijgen jullie een privemail met de adressen van onze fijne vrienden
  Wiki
  Piet paniek
  Henk molenaar
  Das
  Etc.
  Oja omdat ik gewoon uit principe een hekel heb aan iemand die mijn job jat iedereen krijgt het prive mail en woonadres van m.doorn.
  Want ik mag een passende maatregel treffen van de baas.


  Maak melding

 33. @ 38 Charlie: Gevaarlijke uitspraak, mijn beste. In Nederland draait het alleen om de djoekoe? In Suriname rammelen ze een onschuldige, politie is corrupt als de platen, en jij zegt dat in Nederland alles om de djoekoe draait? Waarschijnlijk ben je al een tijdje niet in Suriname geweest. Of misschien nooit.


  Maak melding

 34. @38

  Je hebt volkomen gelijk.
  Als je maar betaald mag alles.
  Klein voorbeeldje : PVV wil geen hoofddoekjes op straat want ze hebben een hekel aan het geloof van de moslims. Maar als ze hoofddoekjes belasting zouden betalen dan mag het wel.
  Hier draait het echt om geld. Je mag hier zoveel jatten zolang je maar belasting betaald. Kijk maar als je je teruggave invult zelfs een crimineel mag zijn gereedschappen opvoeren voor zijn teruggave.
  Dus………….


  Maak melding

 35. @41 en@46,

  Waarom wil Nederland ze dan niet berechten en voor het tribunaal gooien.
  Nederlandse politici branden hun handjes ( tja viezerikken heb je hier ook)
  Daarrom word onze lieve leider alleen maar beticht voor misdaad in de drugssector. Al het andere is veel te Link voor de Ned. Politici


  Maak melding

 36. Agama op 34 je bent en blijft een gek zoals iedereen kan merken, siki sani yu.

  Blaka B.
  Je zegt er is wel degelijk overleg geweest maar er is niets mee gebeurd. Dat is mijn punt precies, het overleg spitste zich waarschijnlijk maar op een doel Bouterse en nogmaals Bouterse en intussen gebeurde er van alles en nog wat, zaken die het daglicht niet kunnen verdragen.

  Trouwens iemand die vlucht zal niet via Zanderij gaan, maar via Frans Guyana, vraag het maar aan de gek De grote leugenaar
  die is ook gevlucht vanuit LPI.

  De grote leugenaar jouw adres willen we niet weten want het zal toch wel een of ander Riagg centrum zijn in Nederland. Maak je niet druk jouw soort zal niemand om uitlevering vragen, wat dat betreft is opgeruimd staat netjes op zijn plaats.


  Maak melding

 37. Reactie!

  Waar blijft de reactie van de Surinaamse overheid? Of heeft het niets met Suriname te maken? Wil men het niet weten of weet men het niet meer?


  Maak melding

 38. Wel Suriname treft blaam,maar Nederland komt niet vrijuit
  Waarom als je weet(dat blijkt uit het verzoek tot rechtsvervolging),dat bepaalde figuren starfbare feiten op hun naam hebben,je ze toch een Nederlands paspoort geeft en ze deel mogen zijn van jouw samenleving.
  Stof tot nadenken voor sommigen.
  Misschien is Nederland ook een bananen koningkrijk waar je ook kan betalen voor alles en nog wat.


  Maak melding

 39. @ bryan,
  Weet je wat stof tot na denken geeft? die leugens en onwaarheden die jij hier verteld.
  In Suriname hebben jullie een drugscrimineel, genocide pleger tot president gekozen dat is pas echt een BANANENREPUBLIEK.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.