Hirsch Ballin jokte over Surinaamse criminelen

9

AMSTERDAM, 11 apr – De voormalige Nederlandse minister van Justitie, mr. Ernst Hirsch Ballin, sprak niet de waarheid in de Tweede Kamer toen hij het had over Surinaamse criminelen in Nederland. Dit stelt de Nederlandse misdaadverslaggever Peter R. de Vries. In het televisieprogramma De Wereld Draait Door toonde hij aan dat zeker drie mannen die moorden hadden gepleegd in Suriname vrij rondlopen in Nederland.

Hirsch Ballin had in 2005 nog gezworen dat zich geen gezochte Surinaamse criminelen in Nederland bevonden. In het programma werd de criminelen een bosje bloemen thuis bezorgd. “Het is bizar dat er zoveel voortvluchtigen op betrekkelijk eenvoudige wijze door ons opgespoord konden worden. Het gaat om zware jongens, die kennelijk niets te duchten hebben”, concludeert De Vries.

In totaal zijn negen personen opgespoord die voor een of andere misdaad gezocht worden in Suriname. Een deel komt regelrecht uit Suriname’s grootste gevangenis te Santo Boma. Onder hen bevinden zich de voor moord veroordeelde Robert Guman, Errol Razabsekh en Nolty Welch. De anderen die werden belicht waren John Smith, Adjai Toelsie, Amier Mohamed, Marinus van Engel, Sergio Sloot en de enige vrouw in het notoire gezelschap, Annemarie Ost.

9 REACTIES

 1. Ten eerste is mijn vraag hoe deze zeer zware criminele hebben kunnen ontsnappen. Ten tweede waarom zijn sommige dossiers van deze beesten verdwenen.

  Corruptie, in naar mijn idee de grootste boosdoener.


  Maak melding

 2. […]Ernst Hirsch Ballin sprak niet de waarheid in de Tweede Kamer toen hij het had over Surinaamse criminelen in Nederland.

  Ik vond Hirsch Ballin tot nu toe wel 1 van de betere ministers die NL heeft gehad, maar nu zakt mijn broek af. Ik vind dit merkwaardig nieuws.


  Maak melding

 3. Er worden hier 2 zaken door elkaar gehaald om eigen falen keihard te verbloemen.
  Wat toenmalig minister Hirsch Ballin wel of niet heeft gezegd is irrelevant, dat is alleen belangrijk voor de Nederlandse publieke opinie.

  Wat wel belangrijk is voor Suriname, wat heeft de Republiek Suriname gedaan om de negen gezochte misdadigers te pakken te krijgen en daar is maar 1 Surinaams antwoord op tot nu anno 2011, geen MOER!!!


  Maak melding

 4. Wat mij opvalt in nederland is,zodra het de overheid geld gaat kosten,dan maken ze hun handen niet vuil,maar als zij het geld makkelijk kunnen innen bij de burger dan zijn ze er als de kippen bij,,,,maken jullie moordenaars maar geen zorgen hoor,het kost de overheid geld om jullie op te pakken,,,


  Maak melding

 5. In Nederland dient ook de minister zich aan wet en regel te houden meneer charley, Suriname moet zijn huiswerk goed doen en de benodigde documenten richting Nederland sturen, want ik hebt het gevoel dat je de Surinaamse autoriteiten moet bedelen voordat zei bewegen.
  Suriname moet zijn boeven en criminele berechten en goed opsluiten,en ze niet belonen met de presidentschap en andere hoge functie.


  Maak melding

 6. charley,
  Als de beleidbepalers in suriname minder op grote voet leven kunnen, en niet z corrupt zijn kunnen wij het zelf betalen, en als jij wil dat Nederland betaald moet je niet klagen als ze ook willen mee bepalen, want wie betaald die bepaald.


  Maak melding

 7. voor dat suriname mensen veroordeeld moet suriname maar eerst wat aan hun corrupte rechtssysteem doen.
  ik spreek nu namens de enige vrouw die bij peter r de vries in het programma was als gezochte vrouw door surinaamse justitie.
  ze was een tijdens haar verhoor gemartelt met electroschokken en is door haar verhoorders regelmatig verkracht. vertel mijn niks over die meest gezochte personen.
  ik weet dat er boeven tussen zitten, maar deze vrouw zat en is onschuldig.
  ik weet hoe het verhaal zit want ik spreek namens mijn vrouw. zij is die gezochte persoon


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.