Suriname zal om arrestatie criminelen vragen

13

Suriname zal justitie in Nederland vragen om de Surinaamse criminelen die vrij in Nederland rondlopen, op te pakken. Dit heeft de Surinaamse politiecommissaris Humphrey Tjin Liep Shie vrijdag gezegd. De politietopman had al eerder opgemerkt dat uit de gevangenis ontsnapte moordenaars in Nederland rondlopen, maar toenmalig minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie ontkende dit.

Misdaadverslaggever Peter R. de Vries heeft afgelopen maanden negen gezochte misdadigers uit Suriname in Nederland opgespoord en brengt hen zondag in zijn programma in beeld. Daarbij is gebruikgemaakt van de verborgen camera. Ze hebben volgens De Vries ongestoord en onder eigen naam in Nederland een nieuw bestaan opgebouwd.

Tjin Liep Shie zei dat Suriname, op basis van de gegevens uit het programma, Nederland zal vragen om de misdadigers aan te houden.

13 REACTIES

 1. ……De politietopman had al eerder opgemerkt dat uit de gevangenis ontsnapte moordenaars in Nederland rondlopen, maar toenmalig minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie ontkende dit…..

  Hoe is het mogelijk, zeg.


  Maak melding

 2. Ned. moet de in sme rondlopende criminelen ook opvragen..

  Het crioelt van criminelen in sme vooral in de top van de regering..

  Als je een chars-net gooit,heb je in één keer een volle vangst..

  dus komop ned..


  Maak melding

 3. Als deze misdadigers na hun vlucht uit Suriname een Nederlands paspoort hebben weten te bemachtigen, dan hebben zij tegenover de IND onwaarheden verkondigd en kan hun paspoort (als dat bewezen wordt) worden ingetrokken.
  In dat geval kan ook tot uitlevering worden overgegaan.
  Dat kan nu niet, omdat volgens het door beide landen ondertekende Rechtshulpverdag mensen met een Nederlands paspoort niet kunnen worden uitgeleverd en omgekeerd. Als het daadwerkelijk om Nederlanders gaat, worden alleen de dossiers overgeleverd.
  Overigens is het een zwakke zaak dat de toenmalige minister van justitie Hirsch Ballin ontkende dat er ontsnapte gevangenen uit Suriname zich in Nederland zouden bevinden. Nu moet er een televisieprogramma aan te pas komen om het profiel zichtbaar te maken. Daar heeft Justitie nu wel erg veel interesse voor. Eerst maar eens tot arrestatie overgaan, en dan zien we het vervolg wel.

  Ik hoop dat de beelden van Peter R. de Vries t.z.t. ook in Suriname worden uitgezonden. Ik ben gek op dit soort soaps. Ik heb al een titel: “Tussen Santo Boma en Bijlmerbajes”, hahaha.


  Maak melding

 4. Suriname heeft mensen als Peter R de Vries hard nodig!

  Peter een vacature is vacant neem ik aan! Wetende dat Sme jou niet kan betalen want er is geen geld in de staatskas zei men toen!! Alles hebben zij onderling verdeeld en recentelijk waren zij bezig de gronden onder elkaar te verdelen.

  Laat de criminelen opgepakt worden en gelijk one way ticket naar Santo-Boma. Nooit en never meer vrij laten want dan heeft Suriname en Misschien wel Nederland ook een groot probleem.

  Een ieder moet zich veilig kunnen voelen, waar ter wereld dan ook!!!

  Wisten de MENSEN,FAM.LEDEN(GEZIN)en of vrienden waarmee de criminelen een relatie begon, wel over zijn achtergrond?? Kan hier dan PLUK ze KAALWET toegepast worden????

  HAPPY ENDING!!! in SantoBoma jail!!!


  Maak melding

 5. Die Tjin Liep Shie moet z’n grote waffel houden, want toen Peter hem opzocht in Suriname dook ie alleen maar onder!
  Volgende week wordt het echt spannend met die moordenaar uit de bijlmer die alles opbiecht.
  Op pakken die klootzakken!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.