Surinaamse couppleger geeft onderscheiding terug

56

PARAMARIBO, 9 apr – Ruben ‘Benny’ Rozendaal, één van de zestien coupplegers van 1980, geeft zijn revolutionaire medaille terug. De ‘Ster van de Revolutie’ heeft aan glans ingeboet en president Desi Bouterse mag hem houden. Rozendaal voelt zich in de steek gelaten. Hij is gedesillusioneerd en berooid.

Dat is sinds de jaren tachtig het geval nadat hij het leger verliet. Het had dan ook nooit enig nut herdenkingsplechtigheden bij te wonen rond de coup. “Je gaat naar zoiets, krijgt een handdruk, om dan weer platzak huiswaarts te keren”, zegt Rozendaal tegenover De West. Hij leeft nu van genadebrood en een dokterskaart van de overheid. Zijn oude strijdmakkers laten nog zelden wat van zich horen.

Bouterse kwam wel eens langs en beloofde wat. Maar alles is nog bij het oude. Rozendaal kan maar moeilijk verkroppen dat de paarden die de haver verdienen ze niet krijgen. Bij de laatste herdenking was dat goed te merken. “De jongens van de groep van zestien zaten op de vierde en vijfde rij, terwijl Ingrid Bouterse (Bouterse’s echtgenote, red.) en allerlei criminele figuren de prominente plekken innamen”.

56 REACTIES

 1. Ja Benny. Als je de duivel volgt krijg je uiteindelijk zijn shit voorgeschoteld. Maar….. je toont ballen door dat waardeloos stukje metaal terug te geven. Het had je gezierd als je het nooit in ontvangst had genomen, maar ja niks menselijks is jou vreemd. Door het eerst aan te nemen had je gehoopt op een beter (voort)bestaan, maar “de baas” heeft gedaan wat hij altijd gedaan heeft en dat is ‘aan zichzelf denken en de anderen de kastanjes voor hem uit het vuur te laten halen’.


  Maak melding

 2. A mang no fin njang da a mang mandie tap ding matie foe ing. Had het ooit enige glans dan? Als het ooit glans had dan verloor het die op 8 december ’82.

  Wees blij dat je niet meer tot die criminele groep behoort. Boontje komt eens aan zijn loontje!!


  Maak melding

 3. Ja baja , zo een onderscheiding zit je werkelijk zwaar op de maag.
  En trouwens de keus is gemaakt door het surinaamse volk. De toekomst van suriname is ligt in handen van een stel onmenselijke idioten en nog durven surinamers te zeggen dat het goed gaat in suriname.
  Ik ben benieuwd

  A`tang so


  Maak melding

 4. Te dede é go na sabana no bari tye poti.
  Iedereen die onschuldig bloed heeft laten vloeien op sranang doti zal vroeg of laat zijn staf krijgen. je hebt een menselijke staf en een natuurlijke straf mi boi, gado no e srebi.


  Maak melding

 5. Hieruit blijkt dat al die onderscheidingen als doel hebben om 25 februari weer in ere te herstellen ten voordele van de heer Bouterse en niemand anders. Hij weet zelf wel dat het tijdstip waarop deze onderscheidingen zijn gegeven alleen is om zijn doel te dienen. Zijn onderscheiding isdat hij president is geworden. Die onderscheiding heeft hij mede dankzij de politieke parias om hem heen gekregen. Bah Bah Bah onpasselijk wordt je ervan


  Maak melding

 6. Jaja om door te blijven pinaren alsof Opa Ronald aan de macht is.
  No man Oom Dezi a tori no bun.
  Ik hoop dat het goed komt.
  Want deze boy’s van 250280 mogen wij op geen enkele wijze in de steek laten of vergeten.
  Want 250280 was een geweldig goeie dag voor Su.
  Dus in de steek laten kan en mag niet….want wij zijn Opa Ronald Vniksaan niet!!!!!


  Maak melding

 7. Wanneer is Bouterse zijn afspraken nagekomen??

  Maak het goed met een ieder! Ga naar de rechter en vertel alles wat er toen gebeurd is.

  Natuurlijk wordt je door dit soort criminelen in de steek gelaten! Je was wel een nummer voor hen! Pak ze op een eerlijke manier terug! Je hebt nu de azen in jou handen!!


  Maak melding

 8. Berouw komt na de zonde. Ik hoop alleen dat er meer van zulke daden van hem zullen volgen om de nabestaanden ook eindelijk rust te geven.


  Maak melding

 9. Rozendaal komt nu met een zielige verhaal en dat hij gedesillusioneerd en berooid is alleen maar Nonsens praatjes.Hij leeft nu van genadebrood en een dokterskaart van de overheid ,klopt de hele verhaal niet.Roosendaal is een van de rijkste man in Suriname.Hij rijdt in een grote terrein aúto’s als prado en pajero.En hij is helemaal niet platzak,want deze man heeft meer dan honderd hectare consessie grond in het binnenland ,waar GRINDSTENEN wordt gegraven in het dorp BALING SOELA.Elke dag gaan trucks op en neer om grindstenen op te halen en hij betaald geen ene cent belasting en al die schade die hij heeft aangericht in het binnenland de natuur en de fauna.Reken maar uit als er gemiddeld tussen de 80 en 100 US dollar wordt neergeteld en per dag gemiddeld tien trucks wordt geladen.En Bouterse weet dat donders goed en daarom is hij platzak naar huis gestuurd,maar platzak is hij helemmal niet.Roosendaal die wil meer en meer concessie gebieden in het binnenland.Je hoeft niet twee keer te raden wat voor gebied hij wil ,want deze man wil een gebied waar GOUD in zit.En Bouterse zei neen jongen dat krijgt je lekker niet,want je hebt al in de jaren 80 genoeg gekregen van mij in BalingSoela en daarom is meneertje nu zo kwaad en als het aan hem ligt de STER van de Revolutie in die bruine STER van Bouterse erin steken.Gewoon doen Rozendaal,laat zien dat je nog steeds de HITMAN bent.


  Maak melding

 10. aan ieder die bouterse steunt moet weten dit is niet goed en dat heeft deze man gevoelt dip van binnen het is laat maar toch er zouden meer van deze mensen zijn die dit moeten doen ik vind het een mooi gebaar van deze man en goed be vrij surinaame van deze ndp rotzooi weg met bouterse


  Maak melding

 11. Beste Benny,
  Die omwenteling was niet bedoeld om er zelf beter van te worden, veel eer om de armsten onder ons een gewisse toekomst te bieden.

  Daarenboven verraaden militairen elkaar at all cost niet. Dit is verraad! Zo ken ik je niet Benny. Nota bene bij een militair zeer onvriendelijk medium jou zegje doen geeft te denken.

  Let’s take a look at the men en niet zo zeer the man in the mirror.


  Maak melding

 12. Met dank aan de posting van Whome #7 ankele citaten:

  “Tegelijkertijd worden drugscriminelen als Jannasch en Aalstein, die een langdurige gevangenisstraf erop hebben zitten, in allerlei riante posities op het Kabinet van de president geplaatst”.

  Volgens Rozendaal heeft hij vanaf het moment waarop hij de eerste dagvaarding ontving tegen zichzelf gezegd, dat hij niet man wil zijn, die bloedbroeders in de gevangenis zal laten belanden. Na de zitting is Bouterse’s advocaat Erwin Kanhai naar hem toe gekomen. Van Kanhai ontving hij een bedrag van SRD 250. Bouterse’s raadsman bezocht hem toen thuis, waarna Harvey Naarendorp en Bouterse hetzelfde deden. Bouterse zou hij toen na tien jaren weer een keer hebben gesproken. ???????????? OMKOPING !!!!!

  Rozendaal zegt, dat toen hij het leger in de jaren tachtig verliet, hij een kleinigheid heeft ontvangen, waarmee hij een onderneming is begonnen. Hij zegt, dat hij regelmatig Bouterse op bezoek kreeg. Laatstgenoemde zou altijd talloze beloften hebben gedaan, maar nimmer er één zijn nagekomen. !! TYPEREND !!

  Niet lang voor de verkiezingen van vorig jaar kreeg hij weer eens bezoek van Bouterse, die naar zijn gezondheidstoestand vroeg. “Waarom onderga je niet een niertransplantatie”, zou Bouterse hebben gevraagd. Rozendaal zegt dat als een onsmakelijke grap te hebben ervaren, omdat je met een kaart van het ministerie van Sociale Zaken al van geluk mag spreken, dat men je wil dialiseren. Van Bouterse kreeg hij toen de toezegging, dat hij maandelijks een kleinigheid mocht tegemoetzien. Rozendaal zegt tot op heden op de eerste kleinigheid te wachten.!! Typerend de bekende botheid en onkunde van torie man DDB !!

  Bouterse zou hem toen hebben voorgehouden, dat hij ergens een huis wist een vierkamerwoning. “Ga kijken of het je bevalt, dan gaat Lanti elke maand je huur voor je betalen” hield Bouterse hem toen voor. Rozendaal zegt vriendelijk te hebben bedankt voor dat aanbod. “Wie gaat dan verder betalen, als Bouterse geen president meer is”. !! Crimineel misbruik van overheidsgelden !!

  Een verhelderend inkijkje achter gesloten deuren. 😡


  Maak melding

 13. Een bloedmedaille! moet je eigenlijk niet eens in ontvangst nemen,dan hoef je hem ook niet terug te geven.Bouta leeft als een lord terwijl de rest van zijn zgn bloedbroeders schijten.Kijk naar Marcel Zeeuw,de man is gewoon totaal de weg kwijt!Karma!Loopt midden in de nacht als een asema rond te dwalen!Langzaam maar zeker komen ze allemaal aan de beurt!


  Maak melding

 14. Duidelijk frustatie en gedesillioneerd.Deze man was niet erg slim geweest.Hij kende het spel blijkbaar niet.Indertijd sprak een Domin’e niet van een staatsgreep,maar van Gods ingreep.Conclusie:voor de tijd van DDB’82 was suriname een ware zooitje…wat nu?


  Maak melding

 15. Hallo hr R. Roosendaal,
  Wat wil je ook van de koek snoepen. Had je niet in het leger je plicht vervult. je hebt toch ook je normale soldij ontvangen in het leger. Als je nu een deel van de koek wil ontvangen dan ben je percies wat jij de andere meelopers verwijt namelijk criminelen. Waarom bouw je niet een andere leven op en ga niet zitten wachten tot dat je een stukje koek krijgt. Wie weet wordt je later in de toekomst toch nog als de redder van Suriname ge-eerd.


  Maak melding

 16. Ik hoop dat vooral de jeugd van de NDP goede nota neemt van dit verhaal.

  Nummer 4: Prachtig weergegeven!

  De stoere meneer Rozendaal in zijn tijd, scheuren in zijn Mercedes Benz, op het Pad van Wanica!

  God’s molen maalt langzaam, maar zeker!

  Never forget that!!!


  Maak melding

 17. “Surinaamse couppleger geeft onderscheiding terug”

  “Geeft terug”. Die goede man heeft dus de onderscheiding niet bijvoorbaat geweigerd om wat voor redenen, hij heeft het dus eerst aangenomen om het daarna terug te geven en het waarom kunnen we lezen, meneer is ontevreden dat hij nogsteeds armlastig is. Mocht hij behoorlijk wat toegeschoven krijgen, had hij het niet teruggegeven, wedden dat als hij nu 125.000 euries krijgt toegeschoven dat hij die en de onderscheding met beide handen aangrijpt.

  Eigenlijk is dit verhaal, het typische verhaal van de meeste Surinamers, ze hebben eigenlijk geen enkele principes, ze zijn hypocriet hun moraal is totaal zoek behalve als het ze goed uitkomt.

  Neem nou de meeste gasten die zgn tegen de revo zijn of inmiddels waren, zelfs de meeste of alle gevallenen van dec. 82.

  Allemaal stuk voor stuk hebben hand- en spandiensten aan de Revo geleverd, geen van ze hebben vanaf dag een geschreeuwd dat de Revo niet goed is en dat ze daarom het niet kunnen steunen, nee zo is men niet, hun moraal wats opschijgeschoven want ze mochten meedoen. Toen ze niet meer mee mochten doen was Leiden in last.


  Maak melding

 18. De baas is laf en gierig. Hij wil alleen maar krijgen en andermans geld uitgeven. En daar zijn zijn volgers erg trots op. Ja een huurhuis aanbieden op staatskosten. Als hij een dja-dja mang was dan had hij een huis gebouwd voor een van zijn brothers of the band.


  Maak melding

 19. @M. Doorn

  Je hebt jezelf uitstekend getypeerd:

  Surinamers, ze hebben eigenlijk geen enkele principes, ze zijn hypocriet hun moraal is totaal zoek behalve als het ze goed uitkomt


  Maak melding

 20. De grote Ruben is kapot.
  Ruben Rozendaal,ooit de schrik in groen camouflage tenue is op.
  Ik heb geen enkele waardering voor de daad die hij stelt door zijn gele ster terug te geven. Als hij tesamen met de ster even 100.000 SRD had ontvangen dan zouden we niks meer hebben gehoord van dit creperende monster. Hoeveel bloed heeft hij aan zijn handen kleven?
  Waarom vertelt hij niet gewoon de hele waarheid?
  Ik denk dat op dit moment nieuwe pogingen worden gedaan om hem z.g. weer in het gareel te krijgen.Binnenkort horen we de resultaten daarvan.


  Maak melding

 21. @11 undercover,

  Bedankt voor de info.
  Mijn “dom gebral” bevestigd!
  Eén rozenblaadje is gevallen, nu de rest nog.
  Het plan is dat er alleen maar makka’s(doorns), overblijven.
  Die kun je makkelijk wegsnoeien!
  Hou dit paars rozenblaadje in de gaten!


  Maak melding

 22. Principes!

  Pas op! Want als Doornie het over principes, moraal en hypocriet gaat hebben dan is er behoorlijk dikke stront aan de knikker.

  Een likker van de bovenste plank wil mij vertellen hoe slecht likken voor je kan zijn?

  Fatsoen, normen en waarden zijn niet te koop.
  Doorn kan deze meneer Rozendaal vermoorden, alleen al omdat hij iets van Desi weigert.
  Waar haalt Doorn het vandaan om het over principes te hebben die hij niet heeft?


  Maak melding

 23. @Paraman

  We weten wel dat je net als Doornroosje geen principes hebt.

  Overigens begrijp ik uit je posting dat jij van mening bent dat het afleggen van een waarheidsgetrouwe getuige verklaring over de wandaden van DDB en matie tot de dood kan leiden.
  Dit roept bij mij de vraag op of jij als fanatiek NDP-er dit als feit of bedreiging hebt gepost.

  Desal niet te min is één zaak duidelijk: DDB vormt nog steeds een grote bedreiging voor het volk en had om die reden nooit of te nimmer president mogen zijn.


  Maak melding

 24. Wat een gezeik over het teruggeven v/e medaille. In het leven zijn er belangrijkere dingen om over te zeuren. Dus mensen hou op door faam te creeren voor zoiets zo onnozil. Van een mug een olifant maken? Zo zijn mijn medemensen ingesteld.

  heksie


  Maak melding

 25. He,Bennie ben je vergeten wat je baas Bouta geflikt had.Die Sohansing dealvan pedra.Dit is nuu Gaddo stafoe ..Basoekoa Bafinnie Batjarie..Haha kies joe mooi..


  Maak melding

 26. Ons “bennie” is eerder boos dan teleurgesteld.
  hij had op meer gehoopt als zijnde een van de zestienen , maar krijgt geen deel van de koek, waarvan hij dacht aanspraak op te kunnen maken.
  Ja benneke , ze hebben je niet meer nodig , nu jij ze nodig hebt ,, je bent van nul en geen waarde voor je zgn “”brothers””.
  Je kan nu hoogstens naar voren komen en vertellen wat er werkelijk is gebeurd, want als nierpatient kan t zomaar gebeuren dat je op een voor jou kwade dag t gam eover is voor je.
  Zou je de ster terug hebben gegeven als jij jouw cut(deel) van de buit had gevangen?
  Nu je toch aan t praten bent, kom met jezelf in t reine en vertel wat je weet en de waarheid is.
  Daar hebben nabestaanden meer aan , dan je gejank en gejammer over wat je niet hebt gehad, en loze beloftes.
  Toen je niet ziek was, speelde je bigi teng , de man , dus wees nu een vent en kom op met de waarheid , voor t zover komt dat je t niet meer kan navertellen


  Maak melding

 27. In het uitgebreid artikle van de west staat dat Bouterse toendertijd is aangetrokken door Nederland,hebben jully dat ook gelezen,wel wie is dan de werkelijke couppleger,Geen wonder dat bewijzstukken tot 2060 worden weggemoffelt.


  Maak melding

 28. @Bryan #40

  Lezen is moeilijk he.
  Rozendaal beweert dat DDB dat gezegd zou hebben en dat DDB daarvoor een flinke som geld gekregen zou hebben. Maar Rozendaal is n kwaad want van dat geld heeft hij nooit iets gezien.

  Conclussie. Dit was gewoon weer één van de zoveelste leugens van DDB.


  Maak melding

 29. Ik Ruben Rozendaal, bij velen bekend als Benny of Rozie bedankt e’n ieder voor hun mening of commentaar. Wel wil e’n ieder vragen om eerst goed na te denken voor je wat neerzet aangezien je niet weet wat mijn beweegreden is geweest om naar de media te stappen. Ik ben nooit bang geweest om mijn mouwen uit te steken om te ondernemen,maar doe eerst navraag wat DIALYSE PROCES in houdt dan zal je het mischien beter begrijpen wat mij is overkomen.In het verschenen bericht zijn er wat fouten gemaakt maar daar zal ik voor zorgen dat het wordt gecorriceerd. Het is geenzinds mijn bedoeling om met vuil te smijten maar terug te gaan naar 25 february 1980 waar 16 jonge onderofficieren het goed hadden bedoeldt met ons geliefd SURINAME. Als er onderscheidingen worden gegeven dan hoort het aan alle 16 manen te worden gegeven in leven of gestorven maakt niet uit aangezien de 6 gestorven kamaraden ook FAMILIE en KINDEREN hebben. Hoe en wie heeft BOUTERSE dan gedecoreerdt en vraag je zelfs maar af als je in mijn schoenen stond als je niet had verwacht om na 31 jaren hij alle riumte heeft gehad om wat meer respect te tonen aan zijn KAMARADEN die hem in al die mooeilijke tijden heeft blijven ondersteunen, en daarom zijn belofte moet nakomen.Velen van jullie die e’n mening willen geven waren misschien nog niet eens geboren om te weten wat en hoe alles in deze DONKERE PERIODE in SURINAME heeft plaats gehad. Ook voor mij heeft het invloed gehad aangezien ik ben gaan ondernemen door leningen te krijgen van de SURINAAMSE POST SPAAR BANK en verplicht werdt gesteldt om met ontslag tegaan uit het leger dat mij binnen 2dgn is gegeven zonder enige ondesteuning van de lieders van de COUP. Vandaar dat ik beleeft vraag, als je niet weet hoe de vork in de steel zit schrijf geen rotzooi want je was er niet bij.Als ik 31 jaren alleen maar belofte moet aanhoren, dan denk ik dat het de juiste tijd is om van mij te laten horen en e’n ieder verwacht altijd dat het beter zal gaan maar wat zie je nu weer , BELOFTE op BELOFTE.Ik RUBEN REMY ROZENDAAL IS NIMMER BANG VOOR GEEN ENKELE ZIEL HIER OP ONS PLANEET, EN ALS MEN BEHOEFTE HEEFT OM MIJ OP TE MOETEN RUIMEN DAN MAG MEN DAT MAAR DOEN DAN ZULLEN WIJ DE POPPEN AAN HET ZIEN DANSEN.Ik ben geen lafaard maar heb alle tijd om voor dit land op te komen ook als ik dat met mijn leven moet geven.ER KOMT E’N DAG DAT DIT LAND SURINAME BEVRIJDT ZAL ZIJN VAN DIT SOORT WAARDELOZE FIGUREN. TIME WILL THELL


  Maak melding

 30. N-41,
  Wie slechts over een hamer beschikt, zal in alles een spijker of nagel zien.

  Pas vooral goed op je vingers, want dan is het niet zo erg als ze tussen hamer en nagel terecht komen.


  Maak melding

 31. @ bryan,
  Hoe noem jij een (Surinamer) die volgens jou samen heeft gewerkt met het buitenland om de democratie in suriname naar huis te schieten een paar maanden voor de verkiezing, om vervolgens een militairen dictatuur te vestigen, en mijn land op de rand van de afgrond zet.Hoe noem jij zo iemand Bryan??
  Ik noem zo iemand een landverrader een redi musu, NSBer.Bryan jij geeft op nummer 40 precies aan hoe kortzichtig jullie zijn.


  Maak melding

 32. Een meesterlijke zet van die rozendaal.Door zich in de publiciteit te werpen,zorgt hij ervoor dat hij niet spoorloos verdwijnt.

  En bryan,wie is dan de huurling?

  Cobie.


  Maak melding

 33. Ruben kalma,
  Die soep wordt niet zo heet gegeten als zij wordt opgediend.

  Deponeer je fuka’s ten bestemde plekke.

  Als het er op aan komt zullen al die huichelaars op dit forum ons en-bloc aan de schandpaal hangen.

  Old soldiers never die/familie kijven familie blijven!!!


  Maak melding

 34. Botro noso op 26 niet alle SUrinamers maar de meeste hebben geen enkele pricipes, neem jouw, DAS of wikifreak als voorbeeld. Wat mij betreft kan je die hele sekte NPS nemen.

  Ze gaan nu bijv. het gronduitgifte rapport onderzoeken. Mevr. wijdenbsch had volgens haar eigen zeggen, zaken aangekaart want er gebeurde zaken op het ministerie die het daglicht niet kon verdragen, Somo heeft hun Voorzitter of ex-President zo zwaar beledigd door hem gewoon op de gang te laten wachten.

  Wat doen deze principeloze gasten direkt weer na de verkiezing, ze besluiten om Somo weer voorzitter te laten worden, hun eigen belang dus, niets principieels een totaal verrotte ruggegraat, geen enkele normen of waarden, hetzelfde gedrag bemerk ik ook bij jullie. Jullie fronters zijn zo voorspelbaar.

  Ook ik begrijp Ruben’s boodschap hier niet, als het de echte Ruben tenminste is. Wat wil hij met zijn klaagzang hier precies bereiken, medeleven misschien van het gepeupel die hier rondstruint.


  Maak melding

 35. OEPS!!!!

  Paraman is dit echt Hr. Rozenblad?

  Ik heb jullie gewaarschuwd, WKN wordt dagelijks gelezen door het (politieke)thuisfront.
  Ondanks dat sommige plebs vinden dat wij suri-neds er niet toe doen.
  De rest leest ons wel.

  Hr Rozenblad do your thing!
  The truth will set you free!


  Maak melding

 36. @Ruben. R. Rozendaal #42

  Bevrijden van SME vereist simpel weg dat mensen de waarheid, niets dan de waarheid en de volledige waardheid gaan vertellen en zich niet verschuilen achter geheugenverlies of een nietszeggende swerie waar niemand zich aan houdt.


  Maak melding

 37. He Ruben, je hebt meer dan vele hardwerkende Surinamers de tijd , ruimte en financiën gehad om je op te bouwen tot een rijk zakenman. Dat je opzet daarin mislukt is, is niet Baas zijn schuld. Eerst de onderscheiding aannemen en dan gaan schoppen geef aan wat voor een mens je bent. Ik had je na zo,n heldendaad van de coup meer karakter van je verwacht. Neem een voorbeeld aan Artie en w8 op niemand maar werk zelf om wat te bereiken.


  Maak melding

 38. Beste Ruben,

  U hebt het over 16 jonge onderofficieren die het goed hadden bedoeldt met ons geliefd Suriname.Dat hadden jullie voor ogen. Maar helaas.

  Herdenken en onderscheidingen van een Revo doet men als de missie was geslaagd (Welvaart voor het volk en land) Erval niets te herdenken en onderscheiden.

  Sabakoe


  Maak melding

 39. #44. Een schot in de roos.
  En wanneer u de hamer van #43 even mag hanteren slaat u de spijker op z’n kop.

  De repliek van #40. laat echter drie edities op zich wachten.

  Mede-couppleger Rozendaal (indien u het werkelijk bent) heeft u enig idee hoeveel ellende u over ons gestort heeft?!

  Een vraag, door wie bent u met groot verlof gestuurd?

  Indien u beweerd voor land en volk op te komen, wat let u om de ware toedracht van de moord orgie (die door toedoen van keizer Bigi Mofo I veroorzaakt is) aan de rechter mede te delen.


  Maak melding

 40. ERRATUM op #53.

  De repliek van #40. laat echter drie edities op zich wachten.

  LEES;
  Het repliek van #40. laat echter drie edities op zich wachten.


  Maak melding

 41. Meneer Rozenblad zuiver uw geweten niet alleen uit financieel oogpunt maar uit uw geestelijke rust.
  De waarheid verkondigen is moedig en zal veel ziele rust geven.
  Stap naar de president van het 8 december proces en doe uw verhaal.
  Het zal u sieren als een groot mens.


  Maak melding

 42. Een heel land neem je niet over met 16 man alleen. Welke waren dan de voorwaarden scheppende factoren? Was de rest dan appendix of tewel een nutteloos aanhangsel? Dinki a tori en kom terug op je schreden. De rest heeft met evenzovele gevaar voor eigen leven gezwoegd en geploegd! Laten we wel wezen. Together we win, devided, we’re totally LOST! Wees geen matennaaier maar een waardige strijder.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.