‘Surinamers voelen zich thuis in Nederland’

41

Surinamers voelen zich thuis in Nederland. Dit blijkt uit een onderzoek onder 400 niet-westerse allochtonen die lid zijn van het EenVandaag Opiniepanel. Gemiddeld voelt 82% van de allochtone Nederlanders uit dit onderzoek zich thuis in Nederland. 88% van de ondervraagde Surinamers voelt zich in Nederland goed thuis.

Aan het onderzoek deden 400 niet-westerse allochtonen van het EenVandaag Opiniepanel mee, waaronder 150 Surinaamse en 150 Marokkaanse Nederlanders. Marokkaanse Nederlanders zitten in dit onderzoek onder het gemiddelde; bijna driekwart van hen (74%) zegt het naar zijn/haar zin te hebben in Nederland

hupSurinamers voelen zich het meest verwant met Nederland: 59%. Marokkanen uit het Opiniepanel zijn heel verdeeld: 42% zegt zich het meest verwant te voelen met Nederland, maar een net zo hoog percentage voelt zich even verwant met Marokko.

Ook werd gevraagd in hoeverre biculturele panelleden te maken hebben met discriminatie. Marokkaanse Nederlanders hebben hier het meest last van, 41% van hen geeft aan regelmatig met discriminatie te maken te hebben. Surinamers en Antillianen kampen hier minder mee: een kwart van hen zegt regelmatig gediscrimineerd te worden.

41 REACTIES

 1. Zekerheid!

  Ik voel me geweldig in Nederland, maar zal me beter voelen in Suriname.
  Ondanks alle zekerheden die ik in Nederland in 30 jaar heb opgebouwd, verlang ik toch naar de Surinaamse grond, lucht, levensstijl en de temperatuur.

  Surinamers voelen zich thuis in Nederland maar vinden Nederlanders dat Surinamers hier thuis horen?
  Als ik het laatste stemgedrag van de Nederlanders voor me zie, dan durf ik geen JA te zeggen. Tot in de verste provincies heeft Wilders winst geboekt. Uithoeken waar geen Surinamer of kleurling woont heeft PVV gestemd. PVV wil Nederland weer aan de Nederlanders geven is duidelijke taal.
  100% NL heeft de Surinaamstalige muziek ook al verbannen dus is het wachten op uitzetting.

  Surinamers voelen zich in NL thuis, maar is Oost-West-Thuis-Best?


  Maak melding

 2. Waarom niet!

  Elk land heeft zijn positieve en negatieve punten.
  Met een leuke baan in een leuke woonomgeving red je het wel. Wat wil een mens nog meer?

  Alleen het weer, maar tsja, is ook leuk om te klagen, over het weer, ja toch. De verschillende jaargetijden hebben ook hun charme.

  Lekker incognito, geen bemoeizuchtige fam of buren, oef, ik kan niet meer zonder!

  Strategische ligging voor het maken van stedentripjes, veel theater, uit eten, terrasje pakken, onthaasten, uitwaaien op het strand heerlijk!

  Voorlopig vind ik alleen de binnenlanden van Suri leuk, schoon, prachtig, vriendelijke mensen.
  De rest kan me gestolen worden.

  Zelf nooit van plan geweest voorgoed terug te gaan. Neen, mss een 6mnd cyclus over 30jr. Eigenlijk is de vriendenkring in suri behoorlijk uitgedund, ze zitten overal! Ook dat nog.

  Ik heb genoeg rolemodels in mijn omgeving, voorgoed terug is verdriet, geen kids geen kleinkids, achter tralies, heen en weer gevlieg op je oude dag! Huis hier huis daar, wat moet je ermee… jaren geploeterd om terug te gaan.
  DAS denk goed na, je kunt liever ergens in Spanje tapas gaan eten. Een heleboel suri-neds doen dat al!

  En ik tjek wilders hoor, hij loopt met beveiliging, ikke niet hoor… ik ben vrij, hij niet.

  En voordat ik een tsunami van reacties over me heen krijg; ik ben me ervan van bewust dat de meningen per generatie en doelgroep verschillen.

  Ik ben ik,
  Jij bent jij
  We zien hetzelfde,
  Alleen bekijk ik het anders…


  Maak melding

 3. Ik woon en werk al jaren in Nederland.
  Ik lever mijn bijdrage aan de Nederlandse economie door het betalen van allerlei belastingen. Ik draai dus gewoon mijn rondje mee in de ‘malle molen’ van het leven in Nederland. In die zin voel ik mij dus thuis in Nederland, maaaar Suriname is in mijn hart verpand.
  Maar n Nederland vinden er ontwikkelingen plaats die mij zorgen baren en ik vrees dat wij mensen van buitenaf het moeilijker zullen krijgen. Wanneer ik hoor dat bepaalde stromingen het idee opperen om etnisch te gaan registreren dan wordt daarmee de toon gezet.
  Hoe lang zal het dan duren voordat men gaat eisen dat alle mensen van buitenaf een
  merkteken gaan dragen.
  Het idee wordt geopperd om mensen met hoofdoeken uit het openbaar vervoer te weren.
  Hoe lang zal het duren voordat men eist dat het gaat gelden voor alle mensen van buitenaf?
  Het zijn weliswaar alleen maar ideëen maar
  ik vrees het ergste wanneer deze politieke stroming de totale macht in Nederland krijgt. De eerste aanzet daartoe is reeds gezet. En eerlijk gezegd moeten mensen van buitenaf zich daar serieus zorgen over maken.
  Zekerheden zullen dan plotseling veranderen in onzekerheden.


  Maak melding

 4. Ik woon intussen weer prinsheerlijk in Suriname. Ik heb me in Nederland nooit echt ongelukkig gevoeld, soms had ik wel heimwee naar Suriname. In Suriname voel ik me ook nooit echt ongelukkig en daarnaast voel ik me soms gelukkig. In ieder geval heb ik nooit ‘allochtonenwee’ naar Nederland,m.a.w.Nederland kan mij als allochtoon gestolen worden.


  Maak melding

 5. ik ben bevoorrecht om begin jaren 60 hierheen te komen, voordat ik hier kwam,moest in de volgende documenten overleggen. vaccinatie bewijs, medische verklaring, waarin stond dat ik niet leed aan enige besmnettelijke ziekte meer in het byzonder, de ziekte der melaatsheid.een bewijs van goed gedrag,als ook het doel waarvoor je hier kwam


  Maak melding

 6. He Korsoe,hoor je wel wat je zegt?je bent gewoon een rassist.Hoop voor Suriname dat er niet teveel eikels zoals jij rondlopen dan is het gedaan met de geweldige samenleving in Suri.


  Maak melding

 7. 2.

  Weet je nog toen de ndp de verkiezing won met 23 zetels..

  de negers,ik praat niet over de creool,want een creool is mijn inziens een dokla althans bekens in sme.

  later na de eeuw wisseling mocht je niet meer spreken over dé neger,maar zeg maar de creool.

  dat alles even ter zijde.

  Na de verkiezing in mei 2010 sprongen deze negers zo hoog mogelijk in de lucht van blijdt schap na winst van de ndp,toen zij die hollander op radio en t.v.,waarom gaan jullie dan niet terug naar je geboorte land tegen die zelfde negers..

  Toen was het even stil en liepen de mensen met de stat tussen de benen naar huis,het waren allen ndpérs..

  nu nog leven ze in holland en gaan niet terug,want wat moeten ze daar doen,werken kunnen ze niet.

  Natuurlijk is iedere mens een geluk zoeker,zonder onderscheidt des persoon..


  Maak melding

 8. Pffff
  propagande werkt niet meer
  Ookal stond er morgen in de krant surinamers houden van kip van kentucky…

  Wie gelooft die boeren nog na zoveel leugens…

  Het lijkt het ouwe communisme wel soms


  Maak melding

 9. Als morgen de visum plicht wordt afgeschaft wil ik zien wie van suriname houd en wie niet van nederland.@ scharaida de ontwikkelingen hier in nederland baren jou zorgen, maar die in suriname niet, terwijl iedereen weet dat de leiding van Suriname in handen is van criminele recidivisten.


  Maak melding

 10. V.Volkertsreactie no8,Ik ben het helemaal met u eens,ik moet nog 7jaren werken dan ben ik met pensioen dan ga ik ook terug naar SU…
  ik ben wel tevreden over wat ik heb bereikt in NED maar sommige dingen baren mij wel zorgen,om een voorbeeld te geven er wordt in je huis ingebroken je doet aangifte bij de POLL en ze doen er geen flikker aan,hetzelfde met diefstal in je auto.verder vind ik dat NED zoetjes aan een politie staat aan het worden is, maar ondanks alles probeer ik er het beste van te maken


  Maak melding

 11. Een zwarte kan zicht nooit thuis voelen in NL. Je bent en blijft een allochtoon. Hollanders zijn meer rascistisch geworden, met jou zullen ze heel vriendelijke praten, maar in de stembus wordt het toch op PVV stemmen. De cijfers, zetels spreken voor zich.

  Eigelijk logisch, want Nederland is geen Nederland meer als je buiten op straat bent. In de grote steden zie je meer buitenlanders dan blanken. Soms vraag je je af hoe dit zover heeft kunnen komen, Wilders stemmers ook denk ik. Zelfs heel veel allochtonen zeggen dat Wilders gelijk heeft.

  Aan de andere kant word ik ook als een buitenlander behandeld in mijn geboorteland. Je bent dus als bi- of multicultureel persoon dubbel gediscrimineerd. In je thuisland denken ze dat je miljonair bent. En dat het geld uit de bomen te plukken is.


  Maak melding

 12. “Surinamers voelen zich thuis in Nederland”, dat is toch normaal, niets bijzonders.
  Het onderwijs in Sur was/ is in het Nederlands. De hoofdtaal in Sur is ook Nederlands. Surinamers zijn opgegroeid onder het Wilhelmus en onder het rood-wit-blauw. De Nederlandse koningin was/ is ook de Surinaamse koningin. De Nederlandse geschiedenis wordt de Vaderlandse geschiedenis genoemd. En als we in Nederland zijn, zijn wij allochtonen. Wij Surinamers zijn reeds geprepareerd om ook in Nederland te wonen en te werken. Trouwens de Nederlanders voelden ook thuis in Suriname, toch? 300 jaar lang…


  Maak melding

 13. Ik voel mij overal op deze aardkloot thuis. Vakanties naar Turkey, Egypte, Spanje, Luxemburg, London, Parijs, India, Suriname, Trinidad, Guyana, Thailand etc. allemaal geweldige ervaringen en in Euro’s betaald.

  Thuis is Nederland Sigaar, Cognac en goed boek. In de zomer op de weinige warme dagen, bbq, zitschommel, benen op tafel, tot diep in de nacht buiten in de tuin. Allemaal geweldige ervaringen. Wat wil je nog meer?

  In Suriname na 18:00 uur achter de dievenijzer opgesloten zitten als een gevangene in je eigen huis. Naar de binnenlanden met giftige pillen tegen de malaria muskieten. Op straat lopen als een bedelaar, anders wordt je gelijk beroofd. Je bent een wandelend geldboom waaraan door iedereen wordt geplukt. Dit wil zeker ik niet. Mijn kinderen zijn in Nederland geboren en die willen dit absoluut niet.

  Ik mag nu vrij denken en alles opschrijven. In Suriname is dat nog de vraag. Ik word in Nederland gediscrimineerd. In Suriname wordt ik uitgemaakt voor racist en tripel gediscrimineerd. De dikbillen nemen eerst pauze en smeergeld voordat je een stempel krijgt bij de vreemdelingendienst.

  Dood ga ik toch dus voor mij maakt het niet uit waar ik mijn fysieke lichaam achterlaat.
  Bij Wilders of Bouterse. Van Bouterse weet je zeker dat hij liever op baby’s, kinderen, vrouwen en bejaarden, zoals in Moiwana, schiet.
  Ik wacht tot ik bejaard ben en dan naar Bouterse. Gratis ticket naar de hemelpoort.


  Maak melding

 14. wikileaks,

  kap eens een keer met jouw oerstomme opmerkingen. Ik woon en werk in Nederland en niet in Suriname. Dit onderwerp gaat over Nederland en niet over Suriname.
  Jij bent door Bouterse getraumatiseerd en ik niet. jo koebie!
  Ik zou je dringend willen adviseren om goed nederlands te gaan leren begrijpen en schrijven. In Nederland heb je genoeg buurthuizen waar mensen die hun lagere school niet hebben afgemaakt terecht kunnen.
  Op basis van al jouw reacties is duidelijk dat jouw intelligentie niveau zich onder de nullijn bevindt. En daarom zal je ook nooit
  dingen kunnen goed kunnen begrijpen en bevatten.
  Jij kunt er niks aan doen alleen jouw hersenen zijn niet goed ontwikkeld.
  Normaal gesproken kan ik goed tegen kritiek en respecteer ik andermans meningen maar jij kunt louter en alleen onzin uitkramen zonder enige onderbouwing.
  Dat zal jij uiteraard ook niet begrijpen en bevatten.
  Het kost mij heel veel moeite om respect op te brengen voor jouw mening. sorry.
  Jij wilt intelligent overkomen maar keer op keer val je weer door de mand.
  mensen die jou nog enigszins serieus nemen zijn nog stommer dan jij.
  jouw reacties kunnen zo door de wc gespoeld worden.
  please, get a life!


  Maak melding

 15. Ik heb ook gwewoond in Nederland en ben nu al een paar jaar terug in Su.
  Het bevalt me enorm,maar het is wel even aanpassen,alles gaat wat trager hier,maar ja,dan leef ik ook langer
  Ben in Su ook minder ziek omdat ik meer buiten leef.
  Ik mis nederland soms wel,maar ga echt niet terug.
  Ik denk dat allochtonen in Nederland en inEuropa zich echt zorgen moeten maken,omdat ik denk dat de debatten nog meer zullen verharden en ik voorzie een burger oorlog in de komende 10 tot20 jaar waarbij de blanken echt moe zullen zijn van al die kleurlingen die steeds maar meer worden en hun regering er maar geen oplossing voor de immigratie problemen vind.
  Ik denk echt dat allochtonen moeten vertrekken uit europa,want er zullen onzekere tijden komen voor die groepen.


  Maak melding

 16. Ik ben een rasechte Hollandse, we hebben een winkel en de Surinamers zijn de meest vriendelijke mensen. Ze komen geregeld in onze winkel.. Verder voel ik me meer Surinaamse dan Ned, en over twee jaar gaan we dus ook in Sranang wonen. Hier kan alles wel goed geregeld zijn, maar je komt om in de regeltjes en wetjes, en die blonde kuif van de PVv, daar moet je gewoon geen acht op slaan, die spoort niet.
  Geef mij maar Switi Sranan!


  Maak melding

 17. Heer Molenaar,

  Heel veel Surinamers hebben PVV gestemd; dat baart me zorgen. Als deze Surinamers horen dat de meeste blanke PVV stemmers geen zwartjoekels in hun buurt of woonwijk willen hebben, dat alle kroeskopjes moeten opkrassen
  en het zwarte tuig weg moet rotten dan zullen hun ogen open gaan. Of denken ze dat ze blank zijn? Je kan je vergissen!
  Precies zo is het begonnen in 1941. En u wil me niet toch zeggen dat u dat leuk vond?


  Maak melding

 18. Nederland en Suriname zijn met elkaar verbonden, de mensen, de taal, de geschiedenis zijn dingen die beide landen delen….
  Voor mijn gevoel horen Surinamers in Nederland niet tot de groep “niet westerse allochtonen” maar zijn dit Nederlanders met andere roots al de Nederlandse witmangs.
  Kortom… Surinamers zijn hier wat mij betreft welkom om te leven, te wonen, te werken, te zijn.


  Maak melding

 19. in deze tijden is het leven beter,dan in
  suriname.
  in nederland kan je veel bereiken,als je dat
  wilt,het is niet meer het land van honing.
  wie werkt zal veel voordeel ervaren.
  je bent dan verzorgd van de wieg tot het graf
  in suriname zit je met een regeering,die het
  zelf niet weet,als je daar gaat vestigen
  vragen ze je 40procent van je inkomsten
  wat het voordeel is,elke dag schijnt de zon


  Maak melding

 20. De reacties van sommigen zijn zeer denigrerend naar sommige bevolkingsgroepen. Zo blijkt ene Marcel te schrijven over negers zie boevn.
  Misschien kan hij zich eerst verdiepen in de nederlandse taal en de fouten zelf corrigeren.

  Dit onderzoek stelt nauwelijks wat voor. 150 surinamers is niet representatief voor de uitkomst. Teleurstellend.


  Maak melding

 21. thura,
  Ik weet niet wie je bent,maar lees jij wel eens de kranten in suri.en wat voor taal fouten er geschreven wordt.

  Heb je weleens een suri.minister parlementarier horen spreken.,laatstaan een suri. onderwijzer/res.en/of onze hijlige lijder ddb.de helft in taki taki en de andere helft in broko broko neds.

  Wie is de grootste rasict in sme.

  Heb je gehoort wat deze lijder ddb heeft gezegd,hij noemt zich zelf een indiaanse jongen die president is geworden..

  Noem jij dat een lijder van het volk of een rasist..
  Ik dacht zelf dat iedereen in sme een surinamer is.

  Een neger noemt zich zelf toch een afro.,maar geen surinamer..
  Hij maakt zelf het onderschijdt dat hij/zij een etnisch minderheid is van afrikaans afkomst..en nu jij..


  Maak melding

 22. Oh, wat brengt dit onderwerp emotionele reacties teweeg! Typisch!

  De kernvraag is hier, hoe het onderzoek onder 150 respondenten van de NOS Eenvandaag Opiniepanel de algemene leefbaarheid van Surineds hier in Nederland kan valideren.

  De gebruikte populatie is mijns inziens te smal en kan zelf als steekproef niet gelden.

  Ik denk dat EenVandaag in dezen zich schuldig maakt aan quasi-wetenschappelijke- dwaling. De zo verkregen generalisatie slaat dus nergens op.

  Dit bovenstaande is waarop jullie moeten reageren. Doe dit dan zonder emoties en zeker niet gekleurd.
  Srika


  Maak melding

 23. Ik vraag mij af wie gevaarlijker is die blonde kuif van geert of die kale hoofd van Desi?
  @ sharaida reageer niet als stier die een rode lap ziet meisje, gedraag je naar jou kleur en als een dame a.u.b.ik geeft alleen aan hoe hypocriet sommigen van jullie zijn wilders is voor jou een gevaar, Maar de man die bloed aan zijn klauwen heeft niet,hij heeft alle democratische spelregels in Suriname met zijn militaire laarzen heeft vertrapt die man verdedig jij hier Sharaida. Nu doet hij het met een kale hoofd nette pak en een bril om intelligent te over te komen.
  Dit nog sharaida, ik probeer met de beperkte middelen die ik tot mijn beschikken hebt mijn mening te ventileren als jij daar probleme mee hebt jammer voor je. Wat is er mis mee als Surinamers zich thuis voelen in Nederland? moment dat Nederland en Suriname ter spraken komt, dan komt er een emotionele domheid naar boven bij mijn landgenoten die ik onbegrijpelijk vindt.Ik zie het als voordeel om van twee landen te houden.Wie zich hier in Nederland niet thuis voelt moet gaan waar hij of zij dat wel is.fijne weekend sharaida.


  Maak melding

 24. Nederland is goed geweest voor de Surinamer die er wat van wilde maken.Helaas zijn die tijden voorbij en is de maatschappij aan het verharden,mede dankzij de islam fobie en de opkomst van exstreem rechts.Wilders wacht echter hetzelfde lot als zijn voorganger Pim Fortuin,dus daar zou ik mij geen zorgen om maken tenzij zijn idéen europese vormen gaan aannemen.Surinamers in Nederland moeten meer dan ooit hun blik op Suriname gaan richten en helpen het land op te bouwen.Wij hebben een eigen land:Sranang!!


  Maak melding

 25. wikileaks,

  wederom bewijs je met jouw reactie dat jij niet tot de allerslimste behoort.
  Luister eens even jo boerkauw wikileaks en knoop het volgende maar goed in jouw oren:
  ik woon en werk in Nederland en niet Bouterse betaalt mijn salaris ik heb absuluut geen belang om Bouterse of wie dan ook te verdedigen. Bouterse heeft nimmer wat vooor mij betekent en hij zal ook nimmer wat voor mij betekenen.
  Bouterse heeft zijn ding in het verleden gedaan en als hij daarvoor gestraft moet worden dan is het niet anders. Ik zal daar geen traan om laten.
  Ik zie het niet als mijn taak om Bouterse te verdedigen. Ik ben geen rechter( en jij zeker niet) om daarover te kunnen beslissen.
  Maar als jij met jouw achterlijke kop vindt
  dat ik opkom voor Bouterse dan komt dat geheel voor jouw eigen rekening.
  Als jj daar happy en opgewonden van raakt dan is dat jouw keuze.
  Blijf maar lekker dromen over die walgelijke,
  irreële en oerstomme waanidieëen van jou.
  Jouw hersenen zijn niet genoeg ontwikkeld om bepaalde zaken te kunnen analyseren,te kunnen relativeren en te kunnen snappen.
  Het enige waar jij het over kan hebben is Bouterse. Verder dan dat kom je niet. Al het andere gaat boven je pet en raak je de weg helemaal kwijt waardoor je allerlei wartaal
  begint uit te kramen.
  Jij noemt Bouterse dom maar wat dat betreft overtref je hem met vlag en wimpel.


  Maak melding

 26. Verbaasd!

  Het verbaasd mij enorm dat enkelen de toekomst in Ned niet zien zitten
  vanwege willy?

  Ik geloof niet dat ik de enige op deze aardbol ben met Ned familieleden? De meeste Ned. die wkn bezoeken hebben een suri-ned partner en soms ook geboren en getogen halfbloedjes van kindjes. Dit zegt niets, maar vele kondremangs zijn getrouwd met Nederlanders.

  Wat zal willy doen, de halfbloedje halveren en de ene helft terug sturen. D8 het niet!
  En de ouders van die halfbloedjes zullen ze dat zomaar laten gebeuren?

  Das nou het voordeel van het lidmy van de EU, een mistake en Ned hangt, tot grote ergernis van willy.
  Mooi vb is dat Ned onlangs op de vingers is getikt tav Polen. Dus van deportatie (wat een eng woord) is er totaal geen sprake!!!!

  Ik zeg altijd:”Ken uw plichten, maar zeer zeker uw rechten!”
  Het is geen nieuw verschijnsel dat in economisch slechte tijden de minderheden het moeten ontgelden. Dus ook nu in 2011. Velen hebben voor willy gestemd, maar de meeste nuchtere Ned niet, het glas is dus halfvol.

  Als het blondeerspul uitverkocht is, dan komt de enige echte willy tevoorschijn, donker haar met mooie donkerbruine ogen, een allochtoontje getrouwd met een allochtone zigeunerin dus…

  En voor die ene reageerder hierboven, Suri-neds bang voor mokros, hahahihihihi.. wij geven gas en rijden achteruit, comprendes !!!

  Iedereen is van de wereld
  En de wereld is van iedereen!
  Punt uit….


  Maak melding

 27. Nederland was ooit een tolerant land.
  Het was goed toeven in Nederland. De omstandigheden waren ideaal om je thuis te voelen in Nederland.
  Die gunstige omstandigheden zijn de laatste jaren met rasse schreden veranderd. Ook al ben je in Nederland geboren en helemaal geïntegreerd, in de de ogen van de blanken blijf je een allochtoon. Toen ik een aantal jaren geleden door de overheid in dienst was genomen was ik verplicht een kopie van mijn paspoort in te dienen. Dat in het kader om te kunnen registreren hoeveel allochtonen de overheid in dienst heeft. Terwijl ik gewoon in Nederland ben geboren.
  Deze denkwijze is onder aanvoering van de racist en islamhater Wilders aan het toe nemen. Wie dit niet gelooft moet maar de standpunten en immigratieplan van PVV maar eens goed doornemen. Het liefst zou PVV Nederland willen afsluiten voor alle (donkere) buitenlanders en die buitenlanders die hier al wonen terug willen sturen naar hun eigen land.
  Natuurlijk zal Wilders dat niet hardop roepen
  maar dat is de geest waarin Wilders denkt. ‘Nederland voor Nederlanders en daar vallen (donkere) buitenlanders zeker niet onder’. PVV is absoluut niet een partij die
  voor integratie is maar een partij van
  segregatie en uitsluiting.
  Indien Wilders de absolute macht krijgt zullen de tegenstellingen tussen blank en
  allochtonen alleen maar groter worden.
  Het is dan niet uitgesloten dat dit uiteindelijk zal leiden tot rassenrellen.
  Wij, die zogenaamd geïntegreerd zijn en al heel lang in Nederland wonen, zullen ook niet ontzien worden.
  Elke donkere buitenlander zal een prooi zijn
  voor PVV en zijn aanhangers. De aanhang van Wilders blijft maar groeien.
  Wanneer zelfs het CDA ( staat voor Christen democratisch appel)bereid is om met PVV samen te werken dan vrees ik het ergste voor de toekomst.
  Buitenlanders die nu sympathie tonen voor Wilders en op hem hebben gestemd zullen van een koude kermis thuis komen.
  Wilders is geen democraat maar een racist pur sang die het liefst eerst alle moslims en daarna alle overige donkere buitenlander eigenhandig het land uit zou willen trappen.


  Maak melding

 28. Holland verander wreedadig.
  Situatie is stroef en zal uiteindelijk een keer escaleren.
  En helaas heeft een groepje surineds gestemd op willie wortel AKA indo blondie.
  Stelletje idioten zijn jullie.
  Het is helaas wel zo dat een bepaalde bevolkings groep het heel bont heeft gemaakt in NL. Maar door de bomen zien de Nls het bos niet meer. In de ogen van de doorsnee tata is iedereen een moslim/buitenlander die van de soos geniet.A tori fokop.


  Maak melding

 29. @ sharaida,
  Die verdwaalde geest op nummer 13.
  Het is best mogelijk dat jij langer dan dan mij op de schoolbanken hebt gezeten, maar aan jou reactie kleeft geen enkele slimheid.
  Enige waar jullie goed in zijn is emotioneel dom reageren.Als jou hersenen goed waren ontwikkeld had jij stelling tegen moord onderdrukking,dictatuur vernedering moeten nemen dat doe jij niet, dat geeft aan hoe jij moreel ervoor staat. verder wil ik geen woorden meer vuil maken aan jou leugen achtige stelling dat jij het niet opneemt voor surinaams grootste massamoodenaar DDB.


  Maak melding

 30. Euhhhhh shairada,

  Zit je in je periode meid dat je zo lekker fel bent tegen wiki.
  Ik zeg niet dat je in je ongelijk staat maar zo fel tegen weaky leaks moet je niet zijn.
  Het siert jou niet en je bent een van de beste ladies op deze forum.

  Ik kan niet geloven dat je wiki dommer vindt dat Desi!

  Grtn piet paniek xxxxxxxxxxxxx smalkkkkkk


  Maak melding

 31. Oja wiki laat shairada met rust.
  Zij is niet degene die jou op je 2cm heeft getrapt.

  Zij geeft haar mening over haar gevoelens in Nederland en Suriname en ze heeft het niet over onze lieve president alias THE murderer desi


  Maak melding

 32. Het blijft lachen met de Surned of moet ik zeggen Surinamers of zijn het gewoon Nederlanders. Zielig om te zien hoe sommige zich in allerlei bochten wringen om dit nietszeggende bericht naar eigen emotionele inzichten te vertalen.

  Sommige ondanks hun lange verblijf in Nederland hebben niets en nogmaals niets van de Nederlander geleerd, ze kennen de Nederlander en hun denkwijze niet eens en dit krijg je wanneer ze de hele dag op waterkant zitten en zich bezighouden met Surinaamse zaken.

  Esmerald goed zo, blijf jezelf moed in spreken, hoop doet leven.

  Deze van jouw vind ik wel een mooie.

  “Das nou het voordeel van het lidmy van de EU, een mistake en Ned hangt, tot grote ergernis van willy.
  Mooi vb is dat Ned onlangs op de vingers is getikt tav Polen. Dus van deportatie (wat een eng woord) is er totaal geen sprake!!!!”

  Frankrijk die ook lid is van de eu, heeft niet zo lang geleden zigeuners gedeporteerd, hoe verklaar je dat, kan je ons misschien uitleggen hoe dat heeft kunnen gebeuren.

  Ter informatie, Frankrijk heeft verklaard dat ze de Fransen tot last waren enz. enz. Wilders heeft hetzelfde een paar keer geopperd tav de Moslims.


  Maak melding

 33. Typisch doorn:

  Haal 2 woordjes uit hun context en maak daarmee de reacties van anderen belachelijk!
  Weet je wat : Bemoei je met je eigen, ok,!!!!!!

  Hou je bezig met suri zaken want van polderzaken heb je geen kaas gegeten.
  Als je geen onderscheid kunt maken tussen een zigeuner en een suri-ned op het gebied van bloedband, dan zijn we gauw uitgesproken.


  Maak melding

 34. Toen god de wereld schiep heb ik nooit een land of stadsbord gezien waar hij heeft aangegeven dat die of dit land van die of dat is….hij heeft een wereld voor ons allen gecreerd….dus de wereld is van ons allen dus de woorden oprotten naar je land wat je vaker hoort gaat nergens over want jij bent geen land of stadbezitter..
  its all a creation of god en ik voel mij op elje plek van deze aardbol thuis…🤜🤛


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.