Negatief advies subsidie einde Sarnámihuis

22

De Hindostaanse gemeenschap in Den Haag is in rep en roer. De subsidie aan het Sarnámihuis wordt gestopt, waardoor het misschien moet sluiten. Dat meldt het Algemeen Dagblad vandaag. Het Sarnámihuis vormt een herinneringshuis van de migratie van Hindostanen van India naar Suriname en vervolgens naar Nederland. Dat idee is uitgebreid naar de interesses en leefwerelden van de tweede generatie Hindostaanse Nederlanders.

Voorzitter Amar Soekhlal is verbijsterd en boos. „Op basis van netto achttien minuten gesprek heeft de adviescommissie geconcludeerd dat we niet goed functioneren en dat we onze 90.000 euro subsidie moeten verliezen. Dan is het over en uit’’ zegt hij tegen de krant.

PvdA-raadslid Ray Ramnewash maakt zich zorgen over het mogelijk verdwijnen van het cultuurcentrum. „Het is een voor Nederland uniek instituut,’’ zegt hij in een reactie aan het Algemeen Dagblad. „Nergens in Nederland wordt demigratiegeschiedenis van Hindostanen in beeld gebracht.

Het bestuur van het Sarnámihuis heeft tot 17 september de tijd om de kritiek op hun organistie te weerleggen en te pleiten voor behoud van het kleinschalige museum.


22 REACTIES

 1. 90.000:12=7.500 duizend euro per mnd subsidie.Is chicken feet.

  ik had gedacht dat men alleen in suriname de lopende zaken zouden stopzetten.maar juist omgekeert.net of de hindostaanse nederlanders de boesdoeners zijn geweest,dat bouterse de verkiezing heeft gewonnen.of kan ook,dat de uitspraak van Ray averechts heeft gewerkt.men weet nooit met de hollanders.

  de hindostanen is altijd de verliezers en dit mag niet.ook kwakoe en de rest komt straks aan de beurt.

  komen jullie meehelpen suriname op te bouwen.


  Maak melding

 2. In suriname hebben de hindoestanen allen te samen een behoorlijke meerderheid. Wie zetten zij in een machts posititie, niet zichzelf, maar ….. In Den Haag vormen de hindoestanen een niet te onderschatten deel van de totale bevolking. Op wie hebben ze het meest gestemd? Ja, PVV. Dat ze steeds als verliezer uit de bus komen hebben ze te danken aan ……..


  Maak melding

 3. Tsja, ze moeten wilders ergens ook zijn zin geven! Geen aow op 65, maar wel “ietsiepietsie” bezuinigen op ontwikkelingsgelden.
  Geen subsidies voor multiculti, maar wel “ietsiepietsie” bezuinigen op Defensie!
  Absoluut niet bezuinigen op Brussel, we zijn nu eenmaal Europeanen.

  Nu nog al die ooievaars-passen en alle kortingskaarten inleveren.
  De Tros, blah, blah, blah en alle overige “linkse” hobbies, hahaha…

  Weer een mooi voorbeeld van gebruikt stemvee.
  Had maar niet op willy gestemd. Eerst denken dan doen.
  Hij heeft jullie gewaarschuwd dat hij alle gesubsidieerde multiculti als eerste zal opruimen.
  Ja, sorry, ik heb liever geen HRA en ook geen rekeningrijden.
  Live sucks sometimes.

  Het worden zware tijden voor Henk&Rita, alias Perkash & Sjakoentela.


  Maak melding

 4. Subsidie is belastinggeld. Is niet bedoeld om tot in lengte van dagen te geven. Is een steun voor starters. Vooral als men ziet dat de bezoekers in grote auto’s daar komen aan rijden. Je weet toch hoe de bakra denkt? Of misschien heeft dit ook idd met de uitspraak van Rabin Baldewsinh te maken. Hij heeft veel voor de haagse hindustanen bereikt, maar als je tegen de bakras hun beleid inzake de President van Suriname gaat. Dan kan je ’t gezwaai met de geldbuidel verwachten. Succes met jullie verweer. Nog meer slijmerigheid aan de dag leggen. Jullie zijn ‘r goed in!


  Maak melding

 5. ooit in dat huis/gebouw geweest ? dan weet je waarover ik praat :1).er komt er een specifieke groep h. 2).er is er een grotere orientatie op india dan op sme 3).die 2e generatie h.ziet sme niet (meer) als bakermat, maar meer als vakantie-oord waar je (goedkoop) in de watten gelegd kan worden door eigen familie > dus ik zeg : wil je eigen dingen doen ?, mooi…, betaal er dan lekker zelf voor, bvb middels contributies !.


  Maak melding

 6. @Brantimaka

  Is je kennis van zaken zo slecht of probeer je bewust te f.cken?

  De hoofdreden dat dergelijke subsidies gestopt worden is dat gemeentes maar weinig geld voor dergelijke doelen hebben. Subsidies voor soortgelijke doelen worden en werden ook regelmatig gestopt. Heeft niets met politiek te maken.


  Maak melding

 7. Volgens mij heeft dit niets te maken met de nieuwe Surinaamse president. Maar dit voornamelijk VVD beleid is lang voor de pres. verkiez.in Suriname ingezet. Ze waren al bezig heel wat allochtone organisaties te screenen ter beoordeling of ze nog wel in aanmerking komen voor subsidie. Deze club is niet de eerste noch zal het de laatste zijn die dit overkomt. Persoonlijk vind ik het erg kinderachtig gezien het bedrag. Ik denk dat ze de subsidie niet zullen verliezen, hoogstens wordt het een minder bedrag.


  Maak melding

 8. Prima afschaffen en opdoeken. Subsidie is een vloek voor vooruitgang, groepsontwikkeling en individuele persoonlijke ontwikkeling. Bovendien zijn Stichtingen en Verenigingen van Hindustanen altijd een privé bezit en familie aangelegenheid van het bestuur en liefst een kaste aangelegenheid. Een keer voorzitter altijd een voorzitter. Kijk naar Jagernath Lachmon, 40 jaar voorzitter en nu Ramdien Sardjoe tot de dood erop volgt. Huidige Hindustaanse jongeren hebben geen boodschap aan gesubsidieerde instellingen. Zij gaan hun eigen weg en de ouderen zijn aan het uitsterven.
  @1 Brantimaka: Thanks, but no thanks. Steek je eigen handen uit de mouwen en ga zelf je eigen rijst planten, anders ga je honger lijden en met jou heel veel andere Surinamers. De Hindustanen in Nederland doen het erg goed en zijn heel goed geïntegreerd.


  Maak melding

 9. Hindostaanse gemeenschap in Den Haag in rep en roer? Neen hoor de meeste hindostanen weten het bestaan van het Sarnamihuis niet eens.Zij kennen wel de Haagsemarkt en Mandirs om hun leven zo aangenaam mogelijk te maken.Het sarnamihuis is helaas maar bekend bij een selectgroepje die nu blijkt,alleen van de subsidie moest hebben.
  Ray Ramnewash ken ik niet,ik heb wel op Rajesh Ramnewash gestemd…waar is meneer Baldewsingh met zijn bijna 8500 voorkeurstemmen?


  Maak melding

 10. Het zijn vriendjes van Baldewsingh.
  Gelet op zijn commentaar die hij altijd levert zou het een keertje moeten gebeuren dit.
  het sarnami huis heeft geen bal gedaan.
  zo simpel is dat.
  die bakra ziet dat en neemt maatregelen.
  zal meer aan de hand zijn geweest.


  Maak melding

 11. Vraag me of de gemeente den haag de subsidie zou stoppen als het om een moskee of een islamitische cultureel centrum zou gaan?
  Dan zou echt de pleuris uitbreken. Dat weet men donders goed.


  Maak melding

 12. Wilders verzet zich tegen het bevoorrechten van de moslims.

  In een multiculturele samenleving zullen subsidiegelden (lees belastinggelden) ten nutte moeten zijn van de hele Nederlandse samenleving.

  “Gelijke monnikken gelijke kappen.”

  ” So be wish and think wish” en zo zal het ook Milan vergaan.


  Maak melding

 13. En als het sarnamihuismuseum van de hindoestanen wordt opgeheven, geen probleem. Wij kennen onze geschiedenis onze deze is niet uit te roeien door niemand.
  Feit is wel dat een volk alle ontberingen heeft doorstaan om uiteindelijk succes te boeken in facetten van de samenleving waar ook ter wereld. En dat is power of our indian culture.


  Maak melding

 14. PvdA-raadslid Ray Ramnewash maakt zich zorgen over het mogelijk verdwijnen van het cultuurcentrum. hij heeft zijn huiswerk niet goed gedaan. In Den-haag heb je ook de Javaanse gemeenschap waar ook demigratiegeschiedenis ook in kaart wordt gebracht. RBU.Javanen.nl


  Maak melding

 15. @15: Milan wordt volgens mij niet gesubsidieerd?

  @2&3: Hoe kan je uit het niets komen beweren dat (bijna? alle?) hind(u)stanen op wilders hebben gestemd?

  hoe dom kan je denken?


  Maak melding

 16. @ Raj..Milan krijgt wel subsidie,dat zei Rabin Baldewsingh in een intervieuw op Amor FM vlak voor de gemeenteraads verkiezingen,de organisatoren van Milan die ontkennen dat om hun hoge prijzen te rechtvaardigen .@ de landbouwer..u heeft het goed gezien,hindostaanse stichtingen zijn familie kliekjes onder het mom van het algemene belang.


  Maak melding

 17. tjally en blackmail

  hoe komen jullie erbij dat de moslims gesponserd worden door subsidies
  alle kosten worden gedeeld door leden
  alle moskeeen worden gebouwd met geld van leden

  minstens 20 procent van de wereldbevolking is moslim
  onder de hindoestanen zijn er een heleboel
  die moslims zijn
  jullie beginnen nu een beetje als die bejaarde bakra,s te gedragen met jullie angsten en onderbuikgevoelens

  ed

  dus als zij de geldkraan van de moskee,s dichtdraaien–is er niks aan de hand


  Maak melding

 18. Beste Mensen, dit is nou echt iets voor Nederland. Er reizen allerlei moskeëen waarvoor wel vergunningen en subsidies verleend worden. Daar is er niets mee aan de hand in Nederland. Ook wanneer deze moskeëen banden hebben met radicale moslims. Het enige wat wij hindustanen hebben in Nederland wordt ons ook afgenomen. Ik ben wel benieuwd naar de onderbouwing van de adviescommissie. Welke standpunten doorslag gevend zijn geweest voor dit besluit. Zo zoetjes aan begint het echt er op te lijken dat wij hindustanen wellicht ook moeten radicaliseren. Wellicht dat de hindustanen dan wel zullen bereiken wat ze moeten bereiken. Voor moslims zijn ze bang, want die vermoorden je of plaatsen een bom. Wij hindustanen zijn al sedert de koloniale tijd door de engelsen en nederanders onderdrukt en gebruikt eventueel misbruikt. Er wordt wel altijd verdeel en heers politiek gespeeld met ons. Dit moeten wij niet meer toloreren. Sedert de koloniale tijd zijn wij niet als moslims te werk gegaan. Zie (Ghandi)en nu ????? Misschien hebben de engelsen en nederlanders zich altijd superieur gevoeld en omdat zij de macht hadden in de tijd. Misschien moeten wij hindustanen ook eens het wereldnieuws bereiken. Triest voor woorden maar nu heeft men de gelegenheid om al die narigheden die door de voorouders van het blanke ras zijn veroorzaakt te verzachten maar naar dat stanpunt wordt helaas door de adviescommissie niet naar gekeken. Vishnu


  Maak melding

 19. Ook nog een reactie m.b.t. Wilders De hindustanen die op wilders hebben gestemd hebben wel een punt. Maar let wel wanneer men eenmaal op de stoel zit vergeet wilders al die hindustanen ook want naar mijn mening is hij gewoon een racist en leeft hij niet in deze tijd. Maar dat mag in Ned. wel wanneer een fanatieke nederlander opstaat wordt hij zlefs beschermd met ons geld. De belasting betaler. Ook heeft men niet gestemd op wilders. Laten ze de beveiliging van deze man door hem zelf laten betalen i.p.v. de subsidie intrekken. Want door te stoppen met het beveiligen van wilders bespaar je meer dan de subsidie in te trekken. Hij heeft dit zelf gecrëerd en dan moeten wij dat betalen. Gewoon macht spelletje. Wij hindustanen zijn te zachtaardig en snel te vreden. Maar wacht maar wanneer wilders ook de hindustanen het land uit wilt hebben. Dan praat ik ook over OUD Nederlanders. Want dez generatie heeft wel behoorlijk gestemd op hem. Maak hem sterk door op hem te stemmen. Wanneer hij ook jullie het land uit wilt hebben tegen de tijd zullen ze anders piepen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.