Suriname steunt kandidatuur Santokhi in Cicad

33

PARAMARIBO, 24 aug – Suriname ondersteunt de kandidatuur van Chandrikapersad Santokhi voor een regionale positie. Dit zegt president Desiré Bouterse. Santokhi zal formeel worden voorgedragen voor een hoge functie in de Inter-American Drug Abuse Control Commission, Cicad.

De regionale drugsbestrijder houdt binnenkort verkiezingen. Ook zal worden beslist over de eerstvolgende conferentie. “Wij willen die Cicad-conferentie in Paramaribo hebben. Daar heb ik laatst over gesproken met de heer Santokhi”, zegt Bouterse in het journaal van het presidentieel kabinet. In het gesprek onder vier ogen is ook Santokhi’s positie in Cicad aan de orde gekomen.

Bouterse heeft graag dat zijn tegenstrever bij de presidentsverkiezingen aanblijft. “Hij heeft er jaren aan gewerkt. Ik heb de ex-minister gevraagd het werk voort te zetten. We bieden hem alle ondersteuning”, aldus Bouterse. Hij begrijpt dat menigeen dit standpunt onwaarschijnlijk acht. De afgelopen jaren waren er nogal wat persoonlijke aanvaringen. Maar nu moet het anders. “Het is de nieuwe weg.”


33 REACTIES

 1. De misdaad onder de gemeenschap neemt toe.
  Onze voormalige biologie leraar K.Van Deursen is onlangs vermoord te resort Santo Boma. Een man die nooit een vlieg kwaad deed. Mr Bouterse en de Politie, werk aub harder aan de bescherming van de burgerij !!


  Maak melding

 2. Betreft het dezelde Santokhi, alias Sherriff(“troetelnaam”gekregen van DDB) die door DDB van corruptie,en mogelijke betrokkenheid bij de verdwijning van de grote hoeveelheid inbeslaggenomen cocaïne werd beschuldigd?

  Fowru yu kan kisi nanga karu, anamu yu no man kisi.

  Vrije Surinaamse


  Maak melding

 3. Dit is ongekend in de geschiedenis van Suriname.

  Het is de nieuwe weg!

  Met uitzondering van die op onze vervoersmiddelen gooien wij alle achteruitkijkspiegels zo ver mogelijk weg.


  Maak melding

 4. DDB zal zijn redenen hiervoor hebben. O.a. zijn drugsverleden op deze manier proberen te camoufleren.
  DDB militaire kabinetsleden, bestaande uit Jan van der Zan, Sital, Graanoogst, Naarendorp, Alibux, Herrenberg, Wijdenbosch, Lindscheer, Zeeuw, Boerenveen, zullen hem dat geadviseerd hebben.
  VP Ameraali en zijn regeerploeg is in deze maar een marionettenregering.


  Maak melding

 5. Het is een goede zaak deze man is deskundig genoeg om zo een functie te krijgen als surinamer.Het maakt niets uit of het een hindoestaan is.Hij is surinamer en we moeten niet naar ras kijken.Laat nederland een voorbeeld nemen hoe het in suriname gaat.In nederland zitten we met wilders in onze maag met al zijn racistische opmerkingen.Een grote schande voor nederland.In het buitenland lachen ze ons uit als nederlander.


  Maak melding

 6. Een heel goed teken deze actie.

  Het laat in elk geval zien dat er niet ten alle tijde rancuneus gehandeld wordt, en geeft ook aan dat men erkent dat dhr. Santokhi ongetwijfeld over goede capaciteiten/kwaliteiten beschikt.

  Deze dus ook nuttig inzetten.

  Uiteraard verrast deze voordracht menigeen in Suriname omdat men verwacht dat het nieuwe regieme niet een lid van de “tegenpartij” zou voordragen.

  Blijven kijken naar kwaliteit en gewoon GEZAMENLIJK het land trachten op te bouwen.

  ** SURINAME VOORWAARTS **


  Maak melding

 7. wat een grote slijmbal die D.D.B,,Er was langetijd sprake Dat Tjan voor de funktie de geschikte man was.Nu wil hij leten zien hoe goed hij het meent.Nu hij en zijn zoon vele mensen met drugs naar de hel heeft geholpen.
  Wij eten allemaal dat hij de handlangers voor heeft.De jusitie in het buitenland houd hem in de gaten.

  Djiet


  Maak melding

 8. Hij kan niets anders doen dan zijn eigen braaksels inslikken hij weet dat er ogen zijn gericht om hem hele grote ogen, één mistap dan is het gedaan met misleider bouterse, dat weet hij als geen anderen ga door het stof mi boi, men zegt hoogmoet komt voor de val,


  Maak melding

 9. De heer Bouterse heeft tijdens zijn inauguratie speech een aantal beloftes gedaan. Een daarvan was dat iedereen betrokken zou worden in het nieuwe proces.
  Bij het aanstellen van de ministers heeft hij daar een aanvang meegemaakt.
  Indien Bouterse machtsdronken en arrogant was dan had hij een kabinet samengesteld waarin alleen maar loyalisten in zaten.
  Het tegendeel is waar.
  Menige tegenstanders gaven terecht aan
  ‘eerst zien dan geloven’.
  Met het steunen van Santokhi heeft de heer Bouterse, vriend en vijand in positieve zin verrast.
  Het gaat namelijk om een hoge functie voor de heer Santokhi.
  Zie je het al voor je dat president Obama
  zijn tegenstander de heer John Mccain tot bijvoorbeeld hoofd van de DEA (Drugs Enforcement Administration) had gemaakt?
  Dat zou nimmer gebeuren.

  Bouterse heeft aangetoond dat hij in elk geval op de goeie weg is.
  Bouterse zal waarschijnlijk niet al zijn beloftes kunnen waarmaken want zijn plannen zijn zeer omvangrijk en zeer vooruitstrevend.
  Maar ook president Obama heeft niet al zijn beloftes waar kunnen maken. (bijvoorbeeld het sluiten van de gevangenis op Cuba)
  Het streven van Bouterse is in elk geval hoopgevend. Bouterse heeft namelijk een
  doel en visie waar ieder rechtgeaarde Surinamer zich in kan vinden. Namelijk, Suriname en de inwoners van Suriname economisch op een hoger niveau brengen.
  De pessimisten en tegenstanders van Bouterse zullen er uiteraard anders over denken.
  Bouterse heeft in het verleden fouten gemaakt en daarom ben ik juist hoopvol gestemd dat hij van zijn fouten heeft geleerd en dat hij het nu anders en beter zal doen. Bouterse is dat eigenlijk verplicht aan zowel zijn voorstanders als zijn tegenstanders.
  Doemdenkers zullen blijven zeggen; ‘een vos verliest wel zijn haren maar niet zijn streken’. Het zijn ook zulke doemdenkers die roepen dat een glas half leeg is in plaats van half vol. Doemdenkers zijn mensen die van nature een negatieve aard hebben.
  In sommige gevallen zijn mensen notoire pessimisten en vinden de gehele werkelijkheid de slechtste van alle mogelijkheden. Die zien in elke kans of mogelijkheid een probleem.
  Het zijn ook deze pessimisten die hopen dat het niet goed gaat met Suriname zodat ze hun gelijk kunnen krijgen.
  Van sommigen kan ik het pessimistisch gevoel over Bouterse wel begrijpen maar het gebrek aan enige vorm van positivisme niet.

  Voorstanders zullen over Bouterse zeggen;
  ‘hoe ouder, hoe wijzer’. Deze mensen hebben een optimistische kijk op zaken.
  Optimisten zien elke tegenslag en onheilspellende zaken in het verleden in het licht van een positieve toekomstverwachting.
  Ik kan mijn vooralsnog meer vinden in een optimistische kijk op zaken. Ik ben weliswaar niet van overtuigd dat onder Bouterse alles goed zal gaan maar ik ben er wel van overtuigd dat niet alles fout zal gaan.


  Maak melding

 10. politiek is normaal een spel van geven en nemen.

  PARAMARIBO, 24 aug – Suriname ondersteunt de kandidatuur van Chandrikapersad Santokhi voor een regionale positie. Dit zegt president Desiré Bouterse. Santokhi zal formeel worden voorgedragen voor een hoge functie in de Inter-American Drug Abuse Control Commission, Cicad.

  niks is in de politiek zo onhandig als gewetensbezwaren.

  u mag het van mij aannemen,dat vhp/nf dit nooit zou hebben gedaan.
  maar ja we zijn allemaal landgenoten.
  “Het is de nieuwe weg.”


  Maak melding

 11. Die organisatie is een wasseneus.
  Een zoethoudertje.

  Twee maal per jaar vergaderen 🙂
  Het beleid van de VS is veel interessanter
  Die willen hervormingen van de corrupte rechtshandhaving, rechtbanken en politici.

  Daar geven ze honderden miljoen aan uit.


  Maak melding

 12. DU

  In hoeverre is al het geen wat je aan je gal hebt uitgespuugd bij beter belang voor het land Suriname? Is het in probleem kijkende visie een bewuste keuze? Of wacht jij ook tot jij je slaatje uit het geheel kunt pikken?

  Tijd zal leren in hoeverre wij als volk gelijk krijgen in de keuzes die wij maken wat betreft onze leider DB. Wat betreft de uitspraak doe het zelf blijft staan, denk in vanuit oplossingen niet het probleem


  Maak melding

 13. Waar de heer Du de heer Bouterse voorheen betichtte als iemand die zichzelf belangrijker of machtiger vindt dan zijn omgeving (megalomaan), schrijft de heer Du nu , weliswaar in bedekte termen, dat de heer Bouterse zich wel degelijk kan houden aan internationale afspraken.
  Het getuigt namelijk van grote moed en vaderlandse liefde om je ego en trots aan de kant te zetten om zodoende een groter doel,
  namelijk economische vooruitgang voor Suriname, te bewerkstelligen.

  En dat heeft de heer Du dus ook onderkend.
  De heer Du schrijft dat de heer Bouterse zijn eigen braaksel moet inslikken. Wat de heer Du eigenlijk bedoelt is dat de heer Bouterse in het belang van het groter geheel zichzelf niet belangrijk genoeg acht om zijn eigen braaksel in te slikken.
  De heer Du geeft dus nu zelf toe dat de heer Bouterse wel degelijk in staat is om zich aan de veranderde omstandigheden aan te passen. Je bent namelijk een megalomanisch persoon of je bent het niet.
  Met zijn bovenstaande commentaar heeft de heer Du nu zijn eigen woorden (Bouterse is een megalomanisch persoon) gelogenstraft.


  Maak melding

 14. Sanemwerken of tegenwerken? SYNERGIE!!!
  Suriname voorwaarts!
  NDP-ers hebben geen reden om te schelden en vloeken. Want dat mist elk doel! En ze beoordelen je niet naar je uiterlijk, maar wat je kan en als je goed inzetbaar bent voor de zaak Suriname. We hebben geen marron minister van JustPol, maar een surinaamse minister van JustPol! En dat geldt voor alle andere ministers! Kijk ik heb niemamd uitgescholden toch?


  Maak melding

 15. Het is niet zo,dat ddb de EER gaat strijken,..

  Dit speelt al enige tijd, die door heer Santohkie goed voorbereid is en goed zijn best gedaan en een goed c.v. opgebouwd..

  Heer Santokhie wist al maanden geleden,dat hij één van de meest geschikte kandidaad is was,heeft zijn toest goed afgelegd en is voor de examen ook geslaacht..

  Nu het bekend is geworden,kan en wil ddb niet anders handelen,dan de Heer Santokhie namens het volk voordragen – natuurlijk ondersteunen..dat is het en niet anders..

  Ook ddb weet wat kapaciteiten zijn van Heer Santokhie en erkend in hem zijn meerdere,wat hij niet anders kan en moet aldus zo handelen..

  Ik ben wel blij met deze geste en zie dat het menens is het land sme uit het moeras te helpen..

  Laat het duidelijk zijn,en alle negativisten hun kijk anders richten..

  denk positief..


  Maak melding

 16. Meneer op nummer 13,
  Ik laat mij niet in de maling nemen door een stelletje recidivisten dat is het verschil tussen jou en mij, als jullie jou ziel zo makkelijk verkopen mij best.
  Ik vergeet niet hoe bouterse nog geen half jaar geleden tekeer ging op de podium over santokhi en nu doet hij lief en aardig dan moet iedereen hem in de armen sluiten ik doe daar niet aan mee ik zal bouterse altijd kritisch blijven volgen omdat ik zijn verleden heel goed ken.Lees een aantal berichten eerder over dit zelfde onderwerp dan kan je zelf constateren hoe inconsequent de aanhangers van bouterse zijn.Ik sta voor mijn mening en ik wijk niet af .


  Maak melding

 17. DU

  Ik lees wel vaker jou reacties, en ik vind je echt een zielig manneke.

  heb je geen maagklachten van over gehouden van al jouw haat?

  Positief denken ontbreekt bij jou. Ik stel mij zo voor dat je in jouw prive leven ook zo bent.


  Maak melding

 18. Mensen aub niet doorvertellen, dit is topsecret staatsgeheim.
  het is niet santhoki maar DU, die onder naam van santhoki deze functie gaat vervullen. Wie kan bouta’s malafide praktijken beter bekritiseren dan DU?? a no santhoki toch.

  HoogmoeT komt voor de val!!
  yeah!
  DU mi boi zo leren we nog wat van jou, wat zou deze site zijn zonder jou.


  Maak melding

 19. dit is revenge voor parmissar die de boot werd tegengehouden omdat hij op 4 september 2004 voet aan wal zette na 7 jaar afwezigheid in suriname, met zijn zgn dubbel paspoort affaire. het is tijd voor ndp. stille getuige. otmar rodgers jij moet echt uitkijken, wat voor puinhoop jijzelf in suriname hebt veroorzaakt bij vele surinamers van wie jij grond op je eigen naam hebt laten schrijven in commewijne….


  Maak melding

 20. Right down,President.

  DE juiste man op de juiste plaats.
  Kwaliteit gaat voor alles.
  Iedereen betrekken voor de ontwikkeling van
  suriname.

  Suriname voorwaarts.


  Maak melding

 21. Mensen laten wij het niet op individu spelen, maar op inhoud.Du kan ik begrijpen in zijn argumentatie als het gaat om criminaliteit.
  Er heeft iets historische plaats gevonden.
  Iemand die Hoofd verantwoordelijke is in het december proces, heeft op alle mogelijke manieren het proces verstoord krijgt als toetje eerste burger van staat. Het voordragen van Santhoki lees ik zo dat er niemand anders te vinden is. En de functie inprincipe niet van enig gewicht is. even als het bijwonen van een VN vergadering. Alle corrupte lingen kunnen roepen wat ze willen maar van weinig betekenis.
  Su heeft onder bouterse weinig in te brengen. Zie het als een snoep reisje.
  Zo is ook het benoemen van Santhoki.


  Maak melding

 22. dit is de tweede grote daad die hij heeft gesteld. hij heeft ook iemand bij nps weg gehaald om minister te worden.hier is een jongleur aan de gang. ik kijk met voldoening
  naar de nieuwe weg.we need one.
  nou nog de goud contrakten open breken.
  pres ik kom je steunen.
  patriot


  Maak melding

 23. Geeft alleen maar aan dat ook Bouta moet toegeven dat Santhoki zn job afgelopen jaren met succes heeft geklaard!!! Er zijn weinig mensen in Su die hem dat kunnen nadoen!!! Santhokie is gewoon iemand met heel veel skills en know how!!!


  Maak melding

 24. Niet alles is wat t lijkt.Bouterse weet dat Santhos aanhang met de dag groeit en heeft hem vakkundig uit de weg geruimd.Als Santhoki deze functie gaat vervullen heeft Bouterse nl geen last meer van em in het parlement de komende 5 jaar.Opgeruimd staat netjes nietwaar Des?
  Jmr dat dit wordt gepropageerd als Des zn grootheid en dat mensen vergeten dat t pure politiek is.


  Maak melding

 25. Eigenlijk kan ik mij niet voorstellen dat er mensen zijn die dit besluit bekritiseren.

  Elke Surinamer is nodig om het land op te bouwen, iedereen krijgt de kans zijn steentje bij te dragen, ongeachte politieke kleur, dat waren de woorden van de Surinaamse President, een President van en voor alle Surinamers ongeacht waar je je bevind.

  Santokie had aangegeven dat hij niet stil wil zitten als spookambthenaar tot zijn zestigste.

  Nu krijgt hij de kans en alle steun van de President, om Suriname waardig te uit te dragen.

  Neks No Fout.

  het blijkt weer met de ondersteuning van de President, dat hij geen hater is maar verzoener, dit is wat wij in Suriname nodig hebben.

  Zij aan Zij, hand en hand hard werken naar een betere toekomst.

  Suriname Voorwaarts.


  Maak melding

 26. Du vindt dat Bouterse achter zijn standpunten die hij heeft over bepaalde mensen en onderwerpen moet blijven staan. Tot op zekere hoogte heeft Du wel gelijk.
  Ik kan mij herinneren dat Du ooit schreef dat hij vindt dat Bouterse een megalomaan is. Iemand die arrogant is en geen rekening houdt met behoeften en meningen van anderen. Iemand die niet flexibel is.
  Nu toont Bouterse juist aan dat hij flexibel is, inlevingsgevoel heeft en wel degelijk rekening houdt met behoeften en meningen van anderen. Dan is het in de ogen van Du ook niet goed.
  Plotseling noemt hij dit gedrag inconsequent.
  Als je geen rekening houdt met anderen dan ben je een megalomaan hou je wel rekening met anderen en je toont flexibel gedrag dan ben je inconsequent.
  Du beticht anderen van inconsequent gedrag maar Du zou eigenlijk ook kritisch naar zichzelf moeten kijken.
  Dat zal hij uiteraard niet doen. Hij zou dan tot de ontdekking komen dat kritisch zijn en negatief zijn niet hetzelfde zijn.

  Het is wel jammer dat Du niet kan inzien dat het in de politiek een kwestie is van consesus sluiten. Consesus is een breedgedragen beslissing, waarbij betrokkenen kunnen leven met een bepaalde keuze of wijziging in hun standpunt.

  Dat is niet alleen in Suriname zo, maar ook in Nederland en de rest van de wereld. Als niemand bereid is om consesus te sluiten dan zou zou je nimmer een regering kunnen vormen. iedere politieke partij heeft namelijk haar eigen standpunten.
  Zo ook de huidige politiek in Nederland.
  In eerste instantie was Verhagen ook fel tegen enige samenwerking met PVV.
  Maar in het belang van het land is hij bereid een consesus te sluiten. Dat heeft niks te maken met inconsequentie maar dat heeft te maken met de poltieke realiteit.


  Maak melding

 27. @ shi,
  Als jij de geschiedenis van bouterse goed ken zou je moeten weten dat deze man niet te vertrouwen hij is en een hele grote draikont is, een bedieger leugenaar eigenwijs
  Bouterse heeft nooit rekenig met andere gehouden alleen met zich zelf, een voorbeeld als jij weet dat als president van suriname wordt dat het heel veel weerstand zal oproepen vooral in het buitenland gezien jou verleden dan is het toch dom om het toch te doen dus deze man houd geen rekening met anderen maar alleen met zich zelf kijk naar zijn verleden dan zal je niet anders kunnen concluderen, Dus kom mijn niet vertellen dat alles wat bouterse nu doet in het belang van suriname is slapen doen we ’s nacht, hij doet zich nou voor als die lieve aardige man, hij is een wolf is schaaps kleren vergis je niet in deze duivel.


  Maak melding

 28. Suriname voorwaarts!

  Je wederhelft komt spoedig terug (met hulp van wilders)
  Dan hebben we het beste van de SuSuris en NLsuris.

  Eenheid en voorwaarts!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.