Davids genomineerd voor ‘Eenheid Is Kracht’ Award

1

De nominaties voor de Eenheid Is Kracht Awards 2010 zijn bekend. De nominatiejury presenteerde in het Amsterdamse stadhuis de gegadigden voor de toonaangevende diversiteit prijzen. Voor de Kleuren Award zijn drie bekende Nederlanders genomineerd. Natasja Froger, voor de manier waarop zij de voedselbank en Stichting Heppie bij een groot publiek onder de aandacht heeft gebracht. Job Cohen, voor zijn tomeloze inzet om Amsterdam kleurrijk en respectvol te houden. En Edgar Davids, voor zijn inzet om jongeren aan het studeren en werk te krijgen en houden.

Ook de Actief Burgerschap Award kent drie kanshebbers. Said Bensellam, voor de manier waarop hij jongeren weet te bereiken en stimuleren in het Amsterdamse Bos en Lommer. Joost Nauta, voor de manier waarop hij met zijn eigen handicap leerde omgaan, om vervolgens andere gehandicapten te steunen met de thuiszorgorganisatie Joost Zorgt en de Bordercross Academy. En Joey de Loor, voor het introduceren van een landelijke sportdag voor gehandicapte jongeren.

De Tilburgse ´broodpater´ Gerrit Poels is genomineerd voor de Gouden Zebra. Een Lifetime Achievement Award. De landen Award, certificaat voor diversiteit, gaat dit jaar naar Rwanda. De jury overweegt, bij toekenning van deze aanmoedigingsprijs, dat het land belangrijke stappen heeft gezet om discriminatie en racisme uit te bannen. De Internationale Anti-discriminatie Award kent dit jaar een hele bijzondere genomineerde. Linda Biehl. De Amerikaanse verloor haar dochter in 1993 na rassenrellen in Zuid-Afrika en richtte de Amy Biehl Foundation op. Een vrouw die, ondanks haar persoonlijke verlies, kiest voor de strijd tegen discriminatie en racisme.

De Eenheid Is Kracht Awards zijn in de afgelopen jaren uitgegroeid tot de toonaangevende diversiteit prijzen van Nederland. Met nationale winnaars als Jurgen Rayman, Paul De Leeuw en Najib Amhali en internationale winnaars als Desmond Tutu en Jesse Jackson Sr. De felbegeerde beeldjes zijn echter niet alleen voor bekende nationale of internationale persoonlijkheden. De prijzen zijn juist ook bedoelt om Nationale organisaties en individuen te eren voor hun tomeloze maatschappelijke inzet. Hierbij kan het gaan om wijkinitiatieven, jongerenprojecten of individuen die zelfstandig een bijdrage leveren aan een socialere samenleving.

Op 27 maart worden in de Amsterdam Convention Factory de Eenheid Is Kracht Awards uitgereikt. Tot die tijd kan er gestemd worden op de genomineerden via www.eenheidiskrachtawards.nl.


1 REACTIE

 1. Davids op tournee voor de UEFA

  Edgar Davids. FOTO BRUNOPRESS
  LAUSANNE – De Europese voetbalbond UEFA heeft oud-international Edgar Davids gestrikt voor een tournee door de Verenigde Staten met de beker van de Champions League. De UEFA meldt dit op de website. Met de tour van de ‘Cup met de grote oren’ probeert de bond reclame te maken voor het voetbal.

  De beker reisde eerder al door Azië, Europa, Zuid-Amerika en diverse Afrikaanse landen. Tijdens de rondreis door de Verenigde Staten worden New York, Boston, Chicago en Los Angeles bezocht. Naast Davids treden ook de Portugees Eusebio, de Engelsman Steve McManaman, de Brazilianen Zico en Bebeto en de Deense broers Brian en Michael Laudrup op als ambassadeur. (ANP)
  16/02/10 15u13


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.