zondag, april 14, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieSuriname wil piraterij in grensgebied aanpakken

Suriname wil piraterij in grensgebied aanpakken

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 15 feb – De piraterij in het grensgebied met Guyana moet de kop worden ingedrukt. Dit zegt minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie. Het loopt de spuigaten uit. Vissers uit beide landen worden op klaarlichte dag beroofd en mishandeld. Het is ongeveer bekend wie de rovers zijn.

“Het gaat min of meer om dezelfde criminelen”, zegt Santokhi tegenover de Times of Suriname. Alleen, de aanpak valt behoorlijk tegen. Politie en douane van beide landen komen maar niet tot een goede samenwerking. Een verklaring tot samenwerken, de Declaration of Nieuw Nickerie, levert voorlopig niet veel op. Santokhi en zijn Guyanese collega Clement Rohee tekenden het document in 2008.

De bedoeling was hechter samen te werken tegen smokkel en piraterij. “Er zijn nog knelpunten in de samenwerking”, aldus Santokhi. Zo is er geen aanspreekpunt aan Guyanese zijde. Criminelen steken dan makkelijk van de ene oever naar de andere over. Voordat de andere zijde in actie kan komen, zijn de vogels gevlogen. Santokhi en Rohee praten binnenkort over de knelpunten.

opening
Fernandes Express
BODO Party

12 REACTIES
 1. Men weet wie de piraten zijn, maar ze kunnnen niet aangepakt worden?????

  Zeer vreemde zaak dat samenwerking met Guyana moeilijk is, om de daders aan te pakken.

  Jammer dat er geen goede bescherming is voor de Surinaamse vissers, die geheel aan hun lot overgelaten zijn.


  Maak melding
 2. Vraag aan obama of hij een paar F-16 tiens kan stationeren voor de kust.

  Plaats ddb en somo en el vene en el ramsardjoe in die kist als ballast en niet te vergeten onze lijder lonny en felisy,dan is alles klaar..
  Gereed voor de volgende ronde..


  Maak melding
 3. Chandrika had eigenlijk moeten zeggen; Suriname gaat de piraterij grondig aanpakken tussen de grens van Suriname en Guyana !

  Maar….. wat wil je als de PL en enkele NF figuren/leden in Nederland samen met de president van Guyana, bezig zijn te socializen !!!

  Guyana denkt van, die Suri’s zijn toch een stel oelewappers en klojo’s dus spelen wij het spel mee, ondertussen verdienen onze piraten een flinke boterham !

  Who’s foolin who !


  Maak melding
 4. Santi wil aanpakken ik zeg van kwaad tot erger…deze man is gewoon een mislukkeling hij moet geen rotzooi staan schreeuwen als gek.

  Sinds jaar en dag zijn die schurken bezig maar hij blijft roepen en roepen wie wil hij als ezel gebruiken om zijn stank last te dragen.

  Als hij wil weten hoe piraten er uitzien gaat hij maar in Afrika kijken daar het jij ze nog………….idrapi(ben jij daar)


  Maak melding
 5. onze kust-wateren worden leeg ge-vist omdat de overheid op zee geen of nauwelijks beheers daden kan uit-oefenen. Deze regering wil nu niet investeren in een kustwacht die effectief de veiligheid op zee kan garanderen. Maar na tien jaar regeren moet het toch mogelijk zijn equipment aan te schaffen om een redelijke kustwacht op zee te krijgen. Om dat te betalen zou men meer inkomsten uit de visvangst moeten ontvangen.

  Maar om naar de bezetter van ons land te gaan door minister santokhi voor medewerking in deze kwestie is belagelijk. Stel maar een vraag waar blijft al het geld van staatsolie, van de bauxiet, van het goud, van de visvangst, van de rijst, hout,Slm,waar bijf het geld van suriname.
  Als er maar 100 miljoen is, in 10 jaar, dat is dan 10 miljoen per jaar gespaard door deze regering. Vele schulden zijn betaald uit de verdragsmiddelen van nederland.

  Wat heeft deze regering in die 10 jaar dan gedaan???oke een paar wegen geasfalteerd een paar huizen gebouwd met medewerking van de chinesen en de ontwikkelingshulp van nederland. Santokhi kon middelen los krijgen uit nederland om politie voortuigen aan te schaffen en de politie organisatie op de been te houden. Wat voor concreet project heeft de front regering uitgevoerd. ja ja ja twee bruggen. 1 de carolina-brug 2 de uitkijk brug, maar helaas die moesten jammer genoeg voor de front regering weer af gebroken worden wegens ondeugdelijke contructie. De vraag is, kunnen zij zelf na 10 jaar niet eens twee kleine bruggen afbouwen?? Wat een schande

  Het is tijd voor de mega-combinatie


  Maak melding
 6. Sommigen hebbben er niet voor teruggedeisd om aan de kant van blanke huurlingen hier door- en verderf te zaaien. Tegenwoordig lopen dientengevolge honderden militairen rond met het posttraumatisch-stressyndroom. Kunt u nog oprecht slapen meneer de assambleevoorzitter als 1 van de hoofd veroorzakers?

  Zijn wij voornemens om nog meer landskinderen de ravijn in te duwen


  Maak melding
 7. chandrikapersad santokhi heeft alleen maar grote mond ja dat klopt..maar omte laten zien kan hij niks..praatjes vullen geen gatjes hoor chandrikapersad santokhi..van mij mag je ophoepelen!!


  Maak melding
 8. ““Suriname wil piraterij aanpakken”

  “Het is ongeveer bekend wie de rovers zijn.”

  “Het gaat min of meer om dezelfde criminelen”,

  Ik heb effe voor het gemak grensgebied hierboven weggelaten. Laten we eerst dan de front piraterij aanpakken, iedereen weet wie die rovers zijn omdat het min of meer om dezelfde criminelen gaat. Hehehehe


  Maak melding
 9. Suriname is een paradijs,vooral voor piraten en rovers.Wil je naar Frans Gyana, dan wordt je beroofd in Albina en omstreken. Wil je naar Gyana, dan wordt je beroofd in Nickerie en omstreken.Nou, Brazilie is ook geen goede optie dus dan maar de oceaan over naar Nederland.


  Maak melding
 10. @11: In Nickerie wordt je niet door je eigen “Surinamers” beroofd, in Albina wel.. door je eigen “Surinamers” die nauwelijks behoorlijk nederlands kunnen spreken en ze tot laat in de avond op iedere hoek van de straat kan tegenkomen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES