Denise Jannah krijgt Koninklijke onderscheiding

14

Zangeres D.J. Zeefuik (52), bij het grote publiek bekend als Denise Jannah, kreeg afgelopen week een Koninklijke onderscheiding als ‘ambassadrice van de internationale jazzcultuur’. Janah geniet als (jazz)zangeres in binnen- en buitenland bekendheid. Zij was de eerste zangeres in Nederland en de eerste niet-Amerikaanse vocaliste die in 1995 een exclusief contract met het grote internationale jazzlabel Blue Note tekende.

Sinds 2001 zingt Denise Jannah tevens gedichten, waarvoor zij zelf de muziek componeert. Zij trad op voor HM Koningin Beatrix, Nelson Mandela, Bill en Hillary Clinton en tijdens de Eurotop. Ook trad zij vele malen op tijdens het North Sea Jazz Festival. Daarnaast werkt zij graag mee aan maatschappelijk relevante activiteiten.

Zij spant zich in om een bijdrage te leveren aan de leefomstandigheden van mensen die kwetsbaar zijn vanwege politieke of persoonlijke omstandigheden. Zo gaf zij muzikale workshops in Zuid-Afrika, Suriname, de Nederlandse Antillen en Indonesië en organiseerde zij benefietconcerten voor goede doelen. Daarnaast trad zij op voor het Leger des Heils, tijdens de herdenkingsdienst van de Decembermoorden in Suriname en voor de Evangelische Broedergemeente.

14 REACTIES

 1. Met zoveel doden is dat ding een probleen toch.
  Ik hoorde een op TV..(journalist) ik zag een negervrouw daar dood liggen met waarschijnlijk een kleinkind van haar…..gekleed in vol ornaat ORANJE.

  Brutale vent…met zijn negervrouw als of hij het spannend vond….bij deze er bestaat geen negervrouw……dom achterlijk gedrag.

  WELKE AANDUIDING KRIJGT WITVROUW…Ma p.ma..zaagsels


  Maak melding

 2. Nummer 2 heeft kennelijk zijn korjaal gemist of is het spoor bijster.

  Denise, wie fu Paranam nanga kontring e fersteri yu. Wie e fersteri Dr. domri tu.

  Het kon niet anders, “You’re the best”.


  Maak melding

 3. Niet alleen Denise Jannah is koninklijk onderszcheiden.

  Ook mevrouw Kiertie Autar – Ramautar is onderscheiden.
  Waarom wordt dat bericht niet geplaatst?

  Kiertie Autar-Ramautar (links)

  Zij werd geridderd in de Orde van Oranje-Nassau. Autar-Ramautar zet zich sinds de jaren zeventig in voor Surinaamse-Hindostaanse vrouwen in Nederland, Suriname en India. Ruim twaalf jaar geleden betrad ze ook het spirituele pad als pandita, geestelijk voorgangster.

  Inspiratiebron
  Autar-Ramautar is dankbaar voor de waardering die ze van de gemeenschap heeft gekregen. “Het werk gaat dus niet langs de mensen heen, maar doet wat met ze. Maar ik doe het niet alleen, eigenlijk verdienen alle mensen om mij heen het lintje. Mijn vader en schoonvader waren mijn grootste inspiratiebron.” Haar vader groeide op als wees en is opgevangen door de gemeenschap. “Als dat niet gebeurt was, zouden wij er niet zijn. Mijn betrokkenheid komt daar vandaan.”

  Bron: No Spang


  Maak melding

 4. Ja inderdaad. Nr.2 heeft de boot gemist van Paramaribo naar Apeldoorn (ha ha ha )
  Een grap tussendoor is leuk,toch?????
  Maar ik begrijp nr.2 wel wat hij/zij bedoelt.
  In plaats van een negervrouw kon gewoon worden gezegd een “donkere”mevrouw.Nr 2 …ik deel je mening.Waarschijnlijk ontbreekt het die journalist aan beschaving.
  Babat


  Maak melding

 5. Nr.2…we hebben het over Denise Jannah.
  Maar ik denk dat je zo onder de indruk was van die journalist die het woord negervrouw in de mond heeft genomen.Je hebt gelijk.
  In plaats van “negervrouw”kon hij het woord “donkere vrouw gebruiken….en beter kon hij gewoon zeggen…daar lag een mevrouw.
  Maar ja,niet iedereen is tactisch ingesteld.
  Ik ben zelf een jampanesie.Ik zou het erg vinden dat men zou zeggen”daar lag een jampanesië-man”.
  Maar bovenal wil ik Denise Jannah van harte feliciteren.


  Maak melding

 6. @nr 6 en 2 ik ben het met je eens het had anders gezegd moeten worden, het ligt waarschijnelijk aan het feit dat deze journalist een simpel figuur is


  Maak melding

 7. Wanneer zal het een keer onder Surinamers geen moer meer uitmaken wie of er op de planken staat?

  Ga naar Afrika, India, Indonesia, China, Holland of waar dies meer zij als het daar toch beter is. Wat een geklepseik!


  Maak melding

 8. Ook het Apeldoorns Christelijk Mannenkoor, met wie ze enkele jaren geleden zo luisterrijk optrad, feliciteert haar met de Kon.onderscheiding.
  De bloemen komen er aan.
  Van K l e i j


  Maak melding

 9. het is erg leuk om al die reaktie te lezen en tot de conclussie komen dat sommigen hier super hypocriet zijn . als over somo gaat is hij een jangpanesie,vene die is een baviaan of een neger die andere noemen ze koelie en als over de binnenlandse bewoners gaat zeggen juku of joeka, andere noemen hun eigen soort apen. daar hoor ik niemand wat over zeggen. zo sociaal we ???……


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.