Informatiebijeenkomst over AOW-gat Surinamers

3

Surinamers in Nederland krijgen vaak minder pensioen dan hun Nederlandse leeftijdsgenoten. Dat komt omdat ze niet vanaf hun 15de onafgebroken in Nederland hebben gewoond.

Oneerlijk, zo menen de Surinaamse ouderen. Want Suriname hoorde tot 1975 gewoon bij Nederland. Van de 19.000 Surinamers in Brabant hebben 850 te maken met deze situatie.

Klik hier om een filmpje te bekijken van de bijeenkomst die hiervoor in Eindhoven werd georganiseerd.


3 REACTIES

 1. Ik heb altijd gezegd dat wij die uit de voormalige kolonien komen dezelfde rechten moeten hebben als de blanke Nederlanders. Wij worden als tweede rangs burger behandeld. De Nederlanders hebben hun kolonien leeggeplunderd, maar gelijke rechten HOOO Maaar. Wij behoren niet tot de allochtonen groep die naar Nederland gekomen zijn (en hun hele familie nog steeds door middel van huwlijk, want die trouwen met hun eigen familie(inteelt)om het beter te hebben dan in hun eigen land. Volgens mij hebben die meer rechten dan de mensen uit de voormalige kolonies. Want wij Surinamers zijn vanaf onze geboorte Nederlanders, maar maak dat de Haagse parlementariers wijs.

  ramsesV


  Maak melding

 2. Citaat: “Wij behoren niet tot de allochtonen groep die naar Nederland gekomen zijn …. om het beter te hebben dan in hun eigen land”.

  Nee, waarom zijn wij dan naar Nederland gekomen?
  – Om het slechter te hebben dan in Suriname?
  – Om Nederland te helpen opbouwen?
  – Om onze kinderen een betere toekomst te
  geven?
  – Om te halen wat hun voorvaderen bij ons
  hebben weggehaald, zoals je vaak hoort
  roepen?
  – Om onze AOW veilig te stellen?

  Man, give me a break!


  Maak melding

 3. Als er een AOW-gat is bij Surineds kunnen ze het laten aanvullen bij de Sociale dienst. Dus wat maakt het nou uit. Of durven ze niet naar de Sociale dienst te gaan en waarom?????
  Er zijn ook autochtone Nederlanders die getroffen worden door deze wet, bijv. remigranten, die zijn er ook zat.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.