zondag, februari 25, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidPublieke gezondheidszorg Suriname moderniseert

Publieke gezondheidszorg Suriname moderniseert

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 19 nov – De publieke gezondheidszorg is in rap tempo aan het moderniseren. Dit zegt directeur Lesley Resida van het Bureau voor Openbare Gezondheidzorg, BOG. De hoge eisen van de moderne samenleving vergen een andere kijk op de bewaking van gezondheidsaspecten.

Of het nu om het voorkomen of de bestrijding gaat van epidemische ziektes of de behandeling van geïnfecteerde personen, de antwoorden moeten nu anders gegeven worden. Het tachtig jaar oude BOG ontkomt daar niet aan. ”De aanpak moet je steeds veranderen, omdat de omstandigheden steeds veranderen”, zegt Resida. Het proces is intussen ingezet en moet in 2008 voltooid worden.

Onder meer zal gewerkt worden aan de fysieke omstandigheden. “Er komt een nieuw laboratorium en ook de gebouwen worden aangepast aan de nieuwe eisen van de gezondheidszorg”, aldus Resida. Het personeel zal op hoger niveau worden opgeleid. Het BOG gaat zich ook steeds meer richten op het tijdig identificeren van besmettingshaarden. Dataverzameling krijgt dan ook een betere waardering.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

5 REACTIES
 1. geef dexe regering de kans om suriname uit de slop te halen dan heb ik het goevoel dat alles weer op de rails gezet word hopen dat we niet meer zo een saboteur krijgen die de trein laat onsporen genaamd revolutie.


  Maak melding
 2. Je typt weer een andere K….houdt je aan waarvoor men
  streef,Dombo Du. Met goevoel jij bent die goe. het getal 80 lees je begin meteen met de revolutie,lesy De oude 80 jarige BOG,daarover heeft men het. Burriky

  Akuba


  Maak melding
 3. Publiek gezondheidszorg moderniseert in Suriname?

  meneer of mevrouw Lesley Resida deze mededeling geldt zeker alleen voor u en politici maar niet voor de gewone man of vrouw.
  Blijf heilig geloven in sinterklaas en zwarte piet de goed heiligman, hij brengt binnenkort een bezoek in het ziekenhuis bij jullie ja.
  Personeel van het AZP en BOG is ontzettend onbeschoft en raciaal.
  Goede morgen of goede middag m/v kan ik u ergens mee helpen, deze vraagstelling kennen ze niet. Cursus sociale vaardigheden nog nooit van gehoord.
  Echt afrikaanse toestanden aldaar.
  Een simpele verpleegster aldaar denkt dat ze arts is.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES