Rechter in Bouterse-proces in opspraak

20

Een van de rechters in het komende proces van de Surinaamse ex-legerleider Desi Bouterse was volgens het tijdschrift Obsession Magazine in 1982 betrokken bij de veroordeling en executie van de dissident Wilfred Hawker. In het tijdschrift voor de Surinaamse gemeenschap in Nederland, staat een foto waarop de rechter, Dhanoesdharie Nankoesing, te zien zou zijn, naast een brancard met de gewonde Hawker.

De foto is kort voor Hawkers executie gemaakt. Hawker was betrokken bij de staatsgreep die Bouterse in 1980 pleegde en werd later door een anonieme krijgsraad ter dood veroordeeld, omdat hij zou hebben geprobeerd een tegencoup te plegen. Kort na Hawkers executie werden de decembermoorden gepleegd.

Eindredacteur Iwan Bottse van Obsession Magazine weet volgens De Volkskrant ‘honderd procent zeker’ dat de man op de foto Nankoesing is. ‘Het is ons onafhankelijk van elkaar bevestigd door drie bronnen. Eén van hen kon het beeld vergelijken met andere foto’s uit dezelfde periode, en ook die laten zien dat het om dezelfde persoon gaat.’


20 REACTIES

 1. Bottse je lijdt zeker weer aan financiele problemen,dus je moet wat zoeken je krant te verkopen om aan geld te komen samen met die rooie Hoost.Hij denkt foto,s van een jorka in zijn krant te plaatsen, om aan wat geld tekomen,hij vergeet dat hij in Nederland woont,je matty is erniet meer jouw met wat financieen te helpen,UPC zit zeker weeraan je te hangen,men moet weten als militair als je tot 2x toe handelingen pleegd de executie boven je hoofd hangt,als ik mij niet vergist liggen de wetten van het militaire strafrecht zo in elkaar,denken jij en Hoost op zo,n goedkope manier Bouterse of Nankoesingh achter de tralies te krijgen,wie niet horen wil moet voelen al was het mijn eigen Familie.
  jongen stop, roep geen dingen die jij niet zal kunnen weerstaan, Kar jorka ju baka mu kaka, fu sen eng go baka.dus weet waarmee je begint,vertel waarom jij je poten niet in Suriname kan zetten,waarom kon jij je beste vriend niet tergraven dragen,jij denkt dat anderen slapen.unu na tigri.blijf maar dingen beweren.

  Akuba


  Maak melding

 2. wat een domme reaktie van deze man akuba al was het jou eigen familie schrijf je dat zeg genoeg over jou volgens mij ben je een overspane persoon wat maak het hoe iemand zijn upc betaald .achterlijke klootzak dat je ben


  Maak melding

 3. AKUBA er is een die slaap dat is die press in SU.die hele regering in su moet staks voor D.D.BOUTA verschijnen let op mijn woorden.voor 30nov er zijn al 4x in opspaak.BOUTA zijhet al loek boeng mie no sroto oenoe alla malla. old soldier never, nooit,niejinte,nada, e dede.DESIE na wang tigri te joe sa na ing see ouw tik joe altijd.met andere woorden ei mik joe sribi,lassie sking,dat na ding drape in su.ze vergeten wat ze gedaan hebben.ouw pikie dalik.BLIJF LUITEREN EN KIJKEN.


  Maak melding

 4. Wie wil nou beweren dat DDB een eerlijke proces krijgt?
  Een rechter in dit proces die ook betrokken was bij de coup?
  Makkelijk zeg Nederland de schuld geven.

  Maar tja deze shitregering wil kostte wat kost de sterkste man van Suriname achter de tralies krijgen en hebben niemand gescreend(rechters),anders kon deze Nankoesing nooit en te nimmer als rechter in dit proces aangewezen zijn.Ai bajaa en deze boeven maar de zg demokratie als stokpaardje ge -misbruiken.

  Oen Tik Oeng Ai Loekoe,Moro Viestie Plei ,Oh Kong Nah Loktoe


  Maak melding

 5. Dombo Du jij bent zeer duidelijk gefrustreerd.ik ben stress bestendig, jij gaat jouw kumakoisi in moeten gaan,jij denkt dat anderen slapen,dit gaat baldadiger zijn dan 1980.

  Ik blijf jouw bestrijden.

  Akuba


  Maak melding

 6. landgenoten wij worden allemaal voor de gek
  gehouden door VHP – NPS – kleine santhoki is maar een toneel speler die ons zand in de ogen probeerd te strooien, wanneer de baas kleine santh. aan de tel.heeft,laat kleine alleen maar vieze luchtjes ,alles blijft het
  zelfde onze regering bestaat alleen maar door
  boeven bankrovers domeinrovers moordenaars
  een persoon achter de tralies is nog geen
  oplossing voor onze land.Wanner wij een
  welvarend land willen hebben, moet de hele
  DNA zich gaan aan melden bij SANTO BOMA
  strafinrichting.ZO ALLEEN ZIJN WIJ VAN DE
  ELLENDE AF.ZODOENDE KUNNEN DE JONGEREN
  EEN KANS KRIJGEN ,OM ONZE LAND WEER UIT DE
  SLOOT TE HALEN.kleine santh jouw spelletje
  is te door zichtig,door veel drank en hoeren zijn
  jouw hersencellen verbrand .DE BAAS blijft
  altijd jouw en de hele DNA DE BAAS .


  Maak melding

 7. Een hoop mensen lullen uit hun nek dat Bouta dit Bouta zo.. Maar velen mensen weten niet dat Bouta nu een hoopje poep is…
  Die klootzak is en blijft een moordenaar.
  Wie probeert de natuur de baas worden ??
  Stelletje aanhangers van Bouta gaan jullie knikkeren ja.. Bouta word zeker berecht hoe dan ook wat dan ook en waar dan ook..
  Maestro.


  Maak melding

 8. @akuba zou het niet beter zijn dat jij onrecht bestrijd dan dat je mij ga bestrijden het enige wat ik wil is dat het recht zegeviert en daar heb jij als mens ook voordeel bij en over slapen gesproken is tog heel duidelijk dat de gene die het opnemen voor brute moordenaar iemand die het land jaren lang heeft geknecht het land naar de afgrond heeft gebracht en zelf rijk van is geworden iemand die de elite van zijn land heeft afslacht en zo iemand vereer jij akuba dan vraag ik mij echt af wie dom is .


  Maak melding

 9. Lees goed het artikel van Spong, hij is een jurist en niet zoals die ongediplomeerde juristen hier zoals akuba en toet die enkel maar onzin hier uitkramen.
  Jullie familieleden zijn zeker niet vermoord?

  kennelijk hebben jullie nooit een schoolstoel verwarmd?


  Maak melding

 10. Jij hebt problemen nu met slapen,je voelt je zo onzeker dat je niet meer weet wat te typen ,Er zijn meerdere moordernaars die rond lopen,zijn zij die jouw daagelijks te vreten geven.ik blijf jouw bestrijden je bent gewoon een zielige dyto soro.Wie heeft SU nu ten gronde gebracht ik herhaal ezel,is het Bouterse,ik herhaal woekerdier Wie verkoopt z,n Land voor buitenlanders is het Bouterse ? als men het zo goed heeft wat is dan de oorzaak dat bonden vanzicht laten horen?, en voor de straat willen kiezen,wie vluchten nu naar het Buitenland is dat ook de schuld van Bouterse? je hebt gewoon Hinder,
  mensen hebben het zo moeilijk in Su. dat kun jij niet inzien ongeletterde.roversbende die ook deelnemen in het parlement is dat ook de schuld van Bouterse,pot ju jessy munde.

  Akuba


  Maak melding

 11. akuba,

  Ik denk dat je een endoscopisch onderzoek moet ondergaan?
  Het kan zijn dat je last hebt van een bepaalde vorm van indigestie en gasvorming getuige de stripverhalen die je hier verkondigd.
  Ach wat let je, laat je onderzoeken kunnen we het daadwerkelijke probleem opsporen. Oorzaak en gevolg. Hoop niet dat het besmettelijk is?
  Van harte beterschap.


  Maak melding

 12. hahahhaa lachen geblazen azp en mr brunswijk jullie halen de woorden uit mij pc want echtwaar ik vraag me af wat toet en akuba bezield het kan zijn dat ze familie zij maar ze weten het nog niet maar aan hun reaktie te zien moet er een dna onderzoek gedaan worden hahahaaha swetie de


  Maak melding

 13. landgenoten,

  laten wij samen dit land opbouwen
  laten wij samen dit land ontdoen van onkruid
  laat het recht zegevieren
  laAT DE RECHTERS van SU ZEGEVIEREN
  laat de rechters van Suriname zegevieren
  laten wij vooral een ding niet doen, dat is elkaar bestrijden


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.