Militaire muziekinstrumenten spoedig naar Suriname

5

Het Nederlandse Ministerie van Defensie zal ervoor zorgen dat de door haar toegezegde donatie van militaire muziekinstrumenten aan het Nationale Leger van Suriname, zo snel mogelijk geschiedt. Uit schriftelijke kamervragen van parlementariër Van Baalen (VVD) blijkt dat de instrumenten begin volgend jaar naar Suriname zullen worden verscheept.

De staatssecretaris van Defensie deed op 28 augustus jl. de toezegging dat Nederland in principe bereid was overtollige militaire muziekinstrumenten aan de Surinaamse militaire kapel te doneren. Daar waren echter geen concrete stappen voor ondernomen die tot daadwerkelijke donatie zouden leiden.

Uit de kamervragen blijkt dat de muziekinstrumenten momenteel een grondige onderhoudsbeurt door een gespecialiseerde firma krijgen. Deze werkzaamheden zullen naar verwachting voor de feestdagen zijn voltooid, waarna de instrumenten begin volgend jaar naar Suriname zullen worden verscheept. De muziekinstrumenten zullen, gezien de geringe omvang van de donatie (ongeveer 30 instrumenten) op een sobere manier worden overgedragen aan de Surinaamse militaire kapel.


5 REACTIES

 1. Ze moeten vooral niet vergeten om bijgaande tekst toe te voegen bij de overdracht
  “als de vijand komt flink blazen op die instrumenten, blaas je ze zo weg”.


  Maak melding

 2. Geachte redactie,

  Overtollige militaire muziekinstrumenten????,
  En nog aan het Surinaams Nationaal Leger??

  Mag ik de opperbevelhebber van het leger even spreken??

  Of …….doe toch maar niet.

  Maar hoe komt het dat een mens zo min over zichzelf kan denken!!!!!

  En het gaat maar door. De ene belediging na de ander en sommigen willen of kunnen het nog steeds niet te begrijpen, laatstaan inzien.

  Maaar zeg ik, lach ons maar uit met je 100% controle, loop over ons heen, betast onze vrouwen maar met je vuile handen, neem onze rijkdommen maar voor slechts 5% bruto en geniet maar van het ‘oude’, zolang het nog kan, want ook dat heeft geen eeuwig leven,

  want….

  weet dit……..

  aan alles komt eens een eind.

  You’ll see.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.