Spoedig nieuwe aankomsthal Surinaamse luchthaven

11

PARAMARIBO, 18 dec – Voltooiing van de nieuwe aankomsthal op de Johan Adolf Pengelluchthaven zal niet al te lang meer uitblijven. Dit zegt minister Alice Amafo van Transport, Communicatie en Toerisme, TCT. De belangrijkste belemmering, het dispuut over de beheersrechten op het stuk land waar de luchthaven op staat, wordt binnenkort opgeheven.

Door de Luchtvaartdienst is een voorstel voorgelegd aan TCT en de betrokken partijen, de NV Luchthavenbeheer en de SLM. “Zoals het voorstel er nu naar uitziet, wordt de NV Luchthavenbeheer eigenaar van het terrein”, zegt Amafo tegenover de Ware Tijd. De SLM zal gecompenseerd worden. Met de uitvoering van het voorstel, zal worden voldaan aan de eis van een consortium van banken.

Die wil ruim acht miljoen dollar ter beschikking stellen wanneer er een duidelijke beheerder is. Door het dispuut is afronding van de bouw, gestart door de SLM, jarenlang uitgesteld. Nu is wel haast geboden. “Ik wil nog dit jaar advies uitbrengen aan mijn collega van Ruimtelijke Ordening Grond- en Bosbeleid, om over te gaan tot verlening van titel op de grond”, aldus Amafo.


11 REACTIES

 1. Sjongjonge wat kunnen wij een voorbeeld nemen aan Dubai, daar worden zulke belangrijke investeringen snel genomen.

  geen wonder dat Suriname totaal onaantrekkelijk is voor buitenlandse investeerders met zoveel bureaucratie, corruptie en mazen in wetgevingen.

  Suriname ontwaak


  Maak melding

 2. ja te begrijpen met zoveel chinezen onderweg naar suriname moeten we ze al kunnen opvangen.

  laat me raden:

  bouw zal worden uitgevoerd door chinezen????


  Maak melding

 3. Bij GOD en in SURNAME alleen is zo’n komedie mogelijk.

  De belangrijkste belemmering, het dispuut over de beheersrechten op het stuk land waar de luchthaven op staat, wordt binnenkort opgeheven.

  Ik kom inmiddels al jaren na elkaar naar SME en vroeg mij inderdaad of of het bouwen van zo’n aankomsthal een 10-jarenplan is in een land als SME.Lag het aan de hitte, luiheid, of gewoon onkunde in SME om zoiets simpels voor elkaar te krijgen.

  Een dispuut maar er werd al volop gebouwd?
  Geen wonder dat NIKS echt opschiet in SME en elk ander land SME gewoon voorbij streeft.

  Ik zal voorlopig maar effe weg blijven en duimen om bij een next arrival in een fatsoenlijke aankomsthal te mogen rond wandelen, want hetgeen men in SME als International durft te noemen, slaat echt alles.
  Nog nergens zo’n bakba winkrie aankomst hal tegen gekomen. Zelfs niet in de carribean.


  Maak melding

 4. NATIONALIS, waarom een voorbeeld nemen aan Dubai. Wat zeg je dan van St. Maarten? Ik was enkele jaren geleden voor het laatst in Suriname en toen was men al bezig met de aankomsthal. Ik ben nu wel benieuwd wat het vloeroppervlak is geworden. Je weet Suriname is een baldadig groot land, maar onze bouwwerken zijn altijd minimaal uitgevoerd. Maar uiteindelijk toch blij dat de hal kan worden afgerond.


  Maak melding

 5. afschieten zul je bedoelen, zulke imbecielen die denken dat zij de wiel uitvonden. die western hal die weleer moet eindelijk plaats maken voor iets 21 eeuws. het is een trauma ervaring om steeds in die oude koloniaale gebouw te worden ontvangen.


  Maak melding

 6. Beste Loinking,
  het gebouw wat er nu staat op zandery,heeft niets te maken met het Koloniaale verleden.
  Het gebouw wat er staat de wacht ruimte is gebouwd door een vriend van mij de firma doeba,en het staat niet zo lang,dus ik begrijp niet waarom deze reaktie.
  En hou nu eens op,en neem suriname zoals het is.sur is en wordt, geen dubai,in geen 1000 jaar.
  vr gr cees..


  Maak melding

 7. het is een feit dat het lang duurt ,maar het begin is er laten wij nu hopen dat het beter gaat en dat het voorspoedig zal verlopen , ik wil wel iets anders onder de aandacht brengen,het zal mischien onwaarschijnlijk klinken ,maar bij god het is waar. ik kwam vorig jaar aan op de jap, een dame viel bewusteloos, er stonden daar agenten in uniform en het veiligheids personeel in burger, de dichtsbijzijnde agent was een hindustaan met een dikke buik ,hij heeft geen aktie ondernomen en stond gewoon te kijken naar die vrouw,andere collegas van hem deden hetzelfde mijn collega en ik keken om ons heen ,wat er zou gebeuren toen wij merkten dat er niks gebeurde besloten wij vanuit ons proffesionalisme deze dame te helpen.Mijn vraag is zijn de dienst doende mensen wel geschikt ,hebben zij wel een ehbo diploma, hoe moet het bij grotere problemen in de aankomsthal of op het terrein van de nv havenbeheer.Dan nog iets hebben jullie wel eens gebruik moeten maken van die zgn lift voor minder valide mensen ik hoop het niet ,want als je ervan afstapt ben je nog erger invalide..Amafo door er wat aan.Maak ons blij en laat jap een visite kaartje zijn van su en een mijlpaal voor jou politieke carriere als je slim bent doe je dat.


  Maak melding

 8. kruidvat waarom jou associatie de dichtbijzijnde agent een hindustaan?
  Zo kan je de beest bij ras noemen en we kunnen eindeloos zo doorgaan. In hartje amsterdam lopen zoveel drugsverslaafden je hoort ook niet de term negerverslaafden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.