Suriname heeft belang bij goed verloop arbitrage

1

PARAMARIBO/WASHINGTON, 19 dec – Suriname heeft alle baat bij een goed verloop van de arbitrage in het maritieme grensconflict met Guyana. Dit zegt ambassadeur Kries Nandoe, die deel uitmaakt van de Surinaamse delegatie in Washington. De pleidooien die de delegatie daar houdt moeten zoveel mogelijk voordeel sorteren in het eindoordeel van het Internationaal Zeerechttribunaal.

Suriname heeft zich daarom goed voorbereid. Onder meer moet uitkomen dat het tribunaal zich onbevoegd verklaart om de aanklacht van Guyana in behandeling te nemen. Als juridisch raamwerk geldt het Zeerechtverdrag van 1982, waar ook Suriname aan heeft meegewerkt. “Suriname heeft zijn eigen positie internationaal moeten bepalen”, zegt Nandoe tegenover de Times of Suriname.

Die positie is afgestemd op de inzichten die bestonden over de wijze waarop de Surinaamse belangen het best zouden worden behartigd bij de afbakening van de grenzen met de buurlanden Guyana en Frans Guyana. Het laatste land eist medezeggenschap over een deel van het maritieme gebied voor het Surinaamse kustgebied. Suriname heeft eerder Guyanese economische activiteiten stopgezet in het betreffende gebied.


1 REACTIE

  1. Dat hoop ik voor Suriname, maar de vraag is hoe serieus heeft Suriname deze case aangepakt ? Men (’s lands advocaat: H. Lim A Po)heeft geeneens Jules Wijdenbosch geraadpleegd voor relevante informatie over dit probleemstuk.
    Maar anyway, ‘onze toppers’ hebben er goede vertrouwen in dat dit akkefietje in het voordeel van Suriname wordt beslist.
    ‘God speed’; toppers, maar ik zou ook willen zeggen: ‘be real and stay alive’, cause things could happen either you’re or my way!
    Vele Suri’s denken altijd alles beter te weten maar als het echt er op aankomt, weten ze niks. Mind & mark these words.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.