dinsdag, april 30, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieOM kan geen bewijs leveren dat het om drugs gaat; rechter spreekt...

OM kan geen bewijs leveren dat het om drugs gaat; rechter spreekt verdachten vrij

-

Does Travel - naar Suriname

Kantonrechter Lydia Ravenberg heeft donderdag verscheidene personen die verdacht worden van overtreding van de Wet Verdovende Middelen vrijgesproken en onmiddellijk in vrijheid gesteld.

Het Openbaar Ministerie in Suriname heeft in deze zaken maandenlang verzuimd om de vereiste scheikundige rapporten te overleggen.

Reeds geruime tijd, bijkans langer dan een jaar, zijn er geen chemicaliën beschikbaar om de verplichte testen uit te voeren en de scheikundige rapportage op te stellen. Volgens de wet mag de rechter het bewijs dat het inderdaad om drugs gaat, slechts halen uit het scheikundig rapport van de gouvernements scheikundige.

Omdat de chemicaliën ontbreken kan de gouvernements scheikundige de testen niet uitvoeren. Hierdoor worden de rechtszaken steeds uitgesteld, in afwachting van de scheikundige rapportages.
 
De rechter heeft de knoop nu doorgehakt en in vrijwel alle zaken de verdachten vrijgesproken en hun onmiddellijke invrijheidstelling gelast. Het OM heeft steeds getracht deze omissie weg te maken middels overlegging van een arrest van de Hoge Raad, maar de rechter veegde dat arrest van de tafel.

Ze gaf aan dat de omstandigheden welke in het betreffende arrest voorkomen, verschillen van die in de zaak van de verdachten. De rechter overwoog in alle zaken dat het OM er niet in is geslaagd het wettig en overtuigend bewijs te leveren dat het inderdaad om drugs gaat.

De door het Surinaamse OM voorgestelde straffen varieerden van drie tot vijf jaar. De rechter heeft de zaken steeds uitgesteld, in afwachting op de scheikundige rapporten. Aangezien deze rapportage uitbleef heeft de rechter besloten niet langer te wachten en vandaag vonnis te wijzen, in het voordeel van de verdachten.

Met de integrale vrijspraak kwamen alle verdachten vandaag op vrije voeten.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

9 REACTIES
  1. belachelijk van die kantonrechter lydia ravenberg , om zo snel de verdachten vrij te spreken , zij heeft geen geduld zo te zien , is dat een rechter , foei een rechter moet juist geduldig zijn , of een datum aangeven om uiterlijk de bewijs aan te bieden , deze zit zeker op hete kolen


    Maak melding
  2. 🙂 🙂 de rechter veegt een opgevoerd arrest v d Hoge raad van tafel omdat de omstandigheden verschillen :):) en dat klopt $$$$ 🙂 🙂 Behoorlijke slag geslagen zo te zien


    Maak melding
  3. Falend beleid maakt dat criminelen zegevieren en Suriname als rechtstaat voor paal staat.
    Dat in narco-staat Suriname de benodigde chemicaliën ontbreken om bewijs geleverd te krijgen, is een kwalijke zaak.


    Maak melding
  4. Waarschijnlijk is al het bewijsmateriaal doordat er geschoven is onder de tafel, door wetsdienaren weggemaakt. De rotte appels in de politiemand moeten onherroepelijk worden verwijderd


    Maak melding
  5. Hoe diep kan je zinken als rechtstaat. Wel miljoenen us$ betalen aan friend and family maar voor een doosje reagentia geen geen financieen/ middelen voor over hebben.
    Of behoren de verdachten ook tot friends and family. Het stinkt wel.
    PS Wat voor show maak je dan in drie delig pak op je buitendse snoep reisjes. Su is internationaal de clown in een circustent.


    Maak melding
  6. Dat is omkoperij!! Dus zomaar en onnodig heeft de politie zoveel werk verricht. Daarom zijn er zoveel drugsbarons in SU en kunnen met gemak mensen omkopen.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES