maandag, april 29, 2024
HomeNieuws uit SurinamePowisi voorstander samenwerking DNW en NDP; roept op om niet etnisch te...

Powisi voorstander samenwerking DNW en NDP; roept op om niet etnisch te stemmen

-

Does Travel - naar Suriname

Rinaldo Mussendijk, meer bekend als Powisi, is voorstander van een eventuele samenwerking tussen De Nieuwe Wind (DNW) en de Nationale Democratische Partij in Suriname (NDP). De voormalige NDP’er, die van de NDP overstapte naar de VHP, daarna naar de ABOP en nu bij DNW is, stelt dat de paarse partij de enige partij uit deze groep is met wie hij nog steeds contact heeft.

“Met de NDP heb ik wel contact. Dan unu ne span fu koppel samen, want samen moeten we het doen. Maar wan bepaalde groep fu den regering san e denki den srefi wan, den man dati naf kon moro. Meki den man tan even weg. Tuim! Geef een andere ook de kans. Fu saide den tra pikin e leri na skoro? Dan den no man tron president tu. Den musu man tron datra nanga omeni san tu. Unu wan wani nyan a heri moni fu Sranan. En dati no bun. Plus unu ne nyan en bun”, zei Powisi op Culturu TV.

De DNW’er doet een beroep op de Surinaamse kiezer om niet meer etnisch te gaan stemmen omdat zij bijvoorbeeld van Desi Bouterse, Ronnie Brunswijk of een politieke partij houden. De mensen zouden juist hun verstand moeten gebruiken en nu moeten kiezen voor Suriname.

“Unu no kan stem gi wan man san yu lobi. I musu lobi yu kondre. Dan yo si dat het gaat gaan”, aldus Powisi, die recent door de Surinaamse politie is vrijgelaten met tanden uit z’n mond en een verwond gezicht. Hij vermoedt dat de politiek achter deze aanhouding en ‘mishandeling’ zit, omdat de politieagenten hem zouden hebben gezegd dat hij eerst bij de NDP was en daarna is overgestapt naar de VHP, dan ABOP en nu DNW. Er zou volgens hen dus iets mis zijn bij Powisi.

“Als ik zie dat de corruptie daar is, dan kan ik niet daar blijven dralen. Want tu tra man en kon taki dati mi sellout. Ifi mi sellout, dan san Brunswijk du? Wan na a man abi den zetel toch? Je hebt een paar mensen die zeggen dat ik naar geld zocht bij ABOP, terwijl ze niet eens geld verdeelden aan mensen. Ik was keihard voor me land daar”, aldus Powisi.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

8 REACTIES
  1. Alla tapoekoemangs willen nu n gooi doen nr de functie vn pres n vpres.
    Het is die ene topcrimineel gelukt om vp t zijn dus anderenwillen ht ook zo graag.


    Maak melding
  2. Steeds weer vinden de zelfde mensen hier bij Waterkant dat mensen laag geletterd zijn en zo voort, maar wat hebben die zogenaamde geletterden van Suriname gemaakt???

    0, 0
    Chan komt van de politie academie, wat brengt hij Suriname? Precies niets..
    Je hebt auto monteurs in Suriname die bij wijze van spreken hun naam niet kunnen schrijven, maar ze kunnen een motor blok overhalen.

    Mensen zoals (wat) zijn zogenaamd academisch geschoold, maar zitten op waterkant rotzooi te verkondigen


    Maak melding
  3. WAT 10 april 2024 Bij 02:37
    Je opmerking moet nog beoordeeld worden
    we krijgen hier ook afrikaanse toestanden zoals in rwanda in 1994 , eerst een paar klappen , later komen de houwers te voorschijn
    Dok 9 april 2024 Bij 20:17
    Hiep hiep hoera

    Alle hindoes naar india posten

    dok ga je ook de creolen posten naar afrika ,


    Maak melding
  4. Wanneer je steeds van partners verwisseld, mag jij bij je zelf te rade gaan, zo simpel is dat. Maar geen probleem, velen zijn jou voorgegaan
    Wie niet waaaaagt…. tang djompo mi kondremang


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES