zondag, april 28, 2024
HomeNieuws uit SurinamePowisi springt van ABOP naar DNW: "Brunsi, I volk srefi no lobi...

Powisi springt van ABOP naar DNW: “Brunsi, I volk srefi no lobi yu”

-

Does Travel - naar Suriname

Ruim een maand nadat Rinaldo Mussendijk, ook wel bekend als Powisi, zich met een groep uit de getto op het woonadres van vicepresident Ronnie Brunswijk aanmeldde om de steun aan Algemene Bevrijdings- en Ontwikkelingspartij in Suriname (ABOP) te bevestigen, blijkt hij nu ook de geelzwarte partij de rug te hebben toegekeerd.

Powisi had Brunswijk toen laten weten een locatie beschikbaar te zullen stellen voor het openen van een ABOP-centrum te Abra Broki. In een videoboodschap afgelopen week op zijn Facebookpagina liet Powisi weten nu de politieke partij De Nieuwe Wind (DNW) te zullen ondersteunen. Daarbij deed hij een oproep aan een ieder om zich ook aan te melden en hun hart te luchten over welke richting zij Suriname zouden willen zien opgaan.

“Na wan echte nieuw winti yere. Unu ne go gi eigen belang. We go gi Sranan belang. Unu weri fu pina yere. Na wan nieuw winti. Mi wani dati a heri Sranan bevolking kon na wan. Binnenkort wan opening o deh plus unu mag kon registreer unu srefi”, aldus Powisi.

Enkele dagen eerder had Powisi zich reeds negatief uitgelaten over Brunswijk, die volgens hem nu al aan de macht is en toch niets voor volk kan betekenen. Hij vroeg zich af of de tweede man van het blaren aan zijn vingers heeft.

“Babun tere, na Babun skin toch? Dan san na Kaw tere? Brunsi, ye pina a volk go doro. Mi ben bari yu toch? Luku dati yu nooit moro no kon aan de macht. Yo lasi zetel, yo lasi sten. I volk srefi no lobi yu. Mi lobi yu wel”, aldus Powisi, die zijn videoboodschap beëindigde door te stellen dat Jezus Suriname zal overnemen van de mensen die de goden van zes armen aanbidden.

Powisi is vaker met de Surinaamse justitie in aanraking geweest voor verschillende strafbare feiten. Kort voor de verkiezingen in 2020 maakte hij de overstap van de NDP naar de VHP en trok hij samen met VHP-voorzitter Chan Santokhi door de buurten van Abra Broki. Na de verkiezingen veranderde zijn houding tegenover Santokhi en keerde hij door ontevredenheid ook de oranjepartij de rug toe.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

14 REACTIES
  1. Sommige verhalen hebben vaak een hele mooie inleiding en gaan aan het eind verloren in een hoop tegenstrijdigheden, waardoor het aan kracht verliest. Door godsdienst toch weer aan de staat (politiek) te verbinden, verliest de boodschap, naar mijn mening, haar geloofwaardigheid…!


    Maak melding
  2. Ik wil niet reageren maar moet dit zeggen; rapport cijfers moeten nu met min beginnen want; voorbeeld min 10, min 5 enz.
    Met deze man in de politiek is plus 1 aan de hoge kant.
    Powisi gaat voor het Surinaamse volk zegt hij, dat alleen roept het volgende in mij op; is het Surinaamse volk crimineel of denkt Powisi dat het Surinaamse volk crimineel is.
    De overtreffende trap; je had regering DDB en nu wil Powisi een gooi doen.
    You can fool some of the people all the time.
    Hoogste tijd om het gebouw bij het hospitaal af te bouwen.


    Maak melding
  3. Als we Bigi Bravo inruilen voor Bigi Winti Powisi, komen we van de regen.in de drup of van the frying pan into the fire. Je moet wel gek zijn om Powisi te kiezen als leider van je politieke partij laat staan als leider van Suriname


    Maak melding
  4. Powisi: voor jou zijn er 2 namen denkbaar, te weten:
    1. Je bent een politieke hoer of.
    2. Jij bent iemand die zijn huiken naar de winden hangt.

    Als ik Politicus was ik zou ik jou niet vertrouwen. Wat wil je hiermede bereiken? Jouw achterban, die het al zo moeilijk hebben nog verder belazeren.


    Maak melding
  5. Powisi: voor jou zijn er 2 namen denkbaar, te weten:
    1. Je bent een politieke hoer of.
    2. Jij bent iemand die zijn huiken naar de winden hangt.

    Als ik Politicus was ik zou ik jou niet vertrouwen. Wat wil je hiermede bereiken? Jouw achterban, die het al zo moeilijk hebben nog verder belazeren. wordt niet geplaatst dus nogmaals proberen


    Maak melding
  6. Dat zijn me een stelletje criminelen die zich tegenwoordig bezig houden met de politiek in de Bananen republiek…Stront trekt vliegen…ONBEGRIJPELIJK !


    Maak melding
  7. Powisi, Pique, dikke Bolus, Pets, bepaalde zogenaamde vakbond leiders, etc zijn politieke ronselaars. En ronselen stemmen voor een partij.

    “Het volk” dat zich laat meeslepen door Popie Jopies is nog niet volwassen genoeg om zelfstandig een eigen keuze te maken.

    De zwevende kiezer slingert links en slingert reKs.

    Welke politieke partij durft te investeren in de ontwikkeling van de zwevende Surinamer !

    Justitia Pietas Fides. Krakti !


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES