maandag, april 29, 2024
HomeNieuws uit SurinameAkiemboto: "Ik focus meer op die bijdrage dan die politieke kleur zelf"

Akiemboto: “Ik focus meer op die bijdrage dan die politieke kleur zelf”

-

Does Travel - naar Suriname

Oud-minister Sergio Akiemboto vindt het te prematuur om nu al aan te geven of hij een andere politieke partij gaat ondersteunen. Op papier is Akiemboto nog steeds lid van de Nationale Democratische Partij In Suriname (NDP).

Een jaar terug liet hij nog weten ontevreden te zijn over enkele zaken die mis zijn gegaan tijdens de vorige regeerperiode en daarom een reeks aan gesprekken te hebben gevoerd om andere politieke organisaties te gaan ondersteunen.

Afgelopen week was hij als deskundige aanwezig tijdens een lezing van de Nationale Partij Suriname (NPS) in zijn thuisdistrict Brokopondo (foto). Belangstelling voor de politiek heeft hij echter nog steeds.

“Ik voel mij geroepen om die bijdrage te leveren. Alleen kan ik me niet zozeer meer terugvinden over de wijze van politiekvoering in het land. Kennelijk moet je er zelf bij zijn om dat te veranderen. En daar overweeg ik goed om een besluit te nemen. Ik focus iets meer op die bijdrage dan die politieke kleur zelf”, zei de politicus in het programma ABC Actueel.

Akiemboto werd met 1.172 stemmen gekozen in Brokopondo, maar besloot in 2021 uiteindelijk om zijn lidmaatschap in het parlement op te zeggen. Tijdens de periode 2010 en 2020 is hij president-directeur geweest van Grassalco en daarna ook minister van Natuurlijke Hulpbronnen.

De NDP’er werd voor de eerste keer in 2015 met 1.545 stemmen op voorkeur gekozen. Hij werd toen wel beëdigd en toegelaten tot het parlement, maar koos enkele dagen daarna toch ervoor om zijn functie als president-directeur bij staatsmijnbouwbedrijf Grassalco voort te zetten en zijn DNA-lidmaatschap dus in te leveren.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

6 REACTIES
  1. Wat zich werkelijk afspeelt is dat men binnen de NDP en ook de leden weten dat het gedaan is met de NDP.
    De meeste waren in een ontkende fase maar intussen zijn ze achter gekomen dat het werkelijk geen zin meer heeft ze willen wel maar het is echt afgelopen.
    Als men onder andere mevrouw Silos volgt; ze geeft in het openbaar toe dat wat de leiding gedaan heeft niet goed is voor het land.
    Een van de weinige die nog in de ontkende fase is, is mijn vriend RobG.
    Als men dit verhaal van Akiemboto hoort dan is hij ook al uit de ontkennende fase.
    Mijn vriend RobG zei eens na dat Didibri ondergedoken was; ” time will tell ”
    Wel RobG; time is not on your side.


    Maak melding
  2. Ik vergat erbij te zetten dat als men de reacties op deze site leest dan ziet men dat velen ook al uit die ontkennende fase zijn waardoor de toon nu positieve is, niet meer agressief.


    Maak melding
  3. Boto is moe van die paarse kleur. Boto weri kaba, net als Misikaba toen. De pot is leeg, a sani kaba. Tijd voor een andere kleur, misschien groen of geel. Oranje mag ook.


    Maak melding
  4. Akemboto, 1 van de weinige Surinamers die wat hebben bewezen. Van Grassalco heeft hij of je het leuk vindt of niet een prima productie bedrijf gemaakt. Maakt niet uit als hij bij een foute partij zat of niet. Van mij heeft hij het vertrouwen. Waren ze allemaal uit het zelfde hout gesneden dan was het land veel en veel verder heden ten dage.


    Maak melding
  5. Het is gedaan met de Nationale Doeidoei Partij !
    Die 16 zetels worden nu verdeeld.

    De Nationale Dagoe Partij komt waarschijnlijk niet verder dan 5 zetels.

    Ex-NDP-sympathisanten, ga naar een fatsoenlijke partij die investeert in jouw ontwikkeling en in jouw toekomst.

    Welke politieke partij investeert nu in het volk ?
    Welke politieke partij geeft het volk nu de tools om bij te dragen aan ontwikkeling van onze Suriname ?
    Welke politieke partij is geen blabla blater maar is een vernieuwde organisatie dat wel investeert in den poti sma ?

    Justitia Pietas Fides. Krakti !


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES