dinsdag, april 30, 2024
HomeNieuws uit SurinameOPINIE: 'Presidentschap Simons niet de oplossing die Suriname nodig heeft'

OPINIE: ‘Presidentschap Simons niet de oplossing die Suriname nodig heeft’

-

Does Travel - naar Suriname

[INGEZONDEN] – Jennifer Simons, voormalig voorzitter van de Nationale Assemblée, heeft recentelijk aangekondigd dat ze bereid is het presidentschap van Suriname te aanvaarden als haar partij en het land daarom vragen. Echter, voordat het volk haar als een geschikte kandidaat beschouwt, is het van essentieel belang om haar controversiële verleden te onderzoeken.

Simons heeft een lange geschiedenis van politieke betrokkenheid, maar haar nalatenschap is verre van onbesproken. Als voorzitter van de Nationale Assemblée heeft ze de controversiële amnestiewet doorgevoerd, waardoor personen werden vrijgesteld van strafvervolging voor misdaden begaan tijdens het militaire regime van Desi Bouterse. Deze wet heeft de rechtvaardigheid en verzoening in Suriname ernstig ondermijnd en heeft haar reputatie als voorvechter van democratische principes aangetast.

Bovendien heeft Simons actief samengewerkt met het onderdrukkingsmechanisme van het Surinaamse volk tijdens het militaire regime. Ze heeft de revolutionaire beweging gesteund die in werkelijkheid een instrument van onderdrukking was, in plaats van een beweging voor ware verandering en vrijheid.

Een ander punt van zorg is haar betrokkenheid bij het aanstellen van een veroordeelde moordenaar als president van Suriname. Ze heeft een cruciale rol gespeeld bij het legitimeren van de regering onder Desi Bouterse, wiens bewind gekenmerkt werd door schendingen van mensenrechten en corruptie. Het is onbetwistbaar dat Simons heeft bijgedragen aan het omhangen van de republiek Suriname met de last van onrechtvaardigheid en schending van de democratische principes.

Het is duidelijk dat Jennifer Simons ernstig tekortschiet in morele autoriteit en integriteit om het hoogste ambt van het land te bekleden. Haar verleden getuigt van een gebrek aan respect voor de fundamenten van democratie, rechtvaardigheid en menselijke waardigheid. Haar oproep om het presidentschap te aanvaarden is daarom zeer omstreden en verdient grondige kritische overweging van het Surinaamse volk.

In een tijd waarin Suriname behoefte heeft aan leiderschap dat gebaseerd is op integriteit, transparantie en respect voor de rechtsstaat, is het cruciaal om kandidaten te kiezen die deze waarden belichamen. Jennifer Simons, met haar beladen verleden, voldoet niet aan deze essentiële criteria en zou geen serieuze overweging mogen zijn voor het presidentschap van Suriname.

Jay Pinas

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

38 REACTIES
  1. Jay je slaat de spijker(s) op de kop(pen). Het moet een keer afgelopen zijn dat bewezen incompetente en niet integere figuren met dubieuze agenda’s de toekomst en een duurzame ontwikkeling van het land komen saboteren. Enkel en alleen ter meerdere glorie van hun eigen rijkdom. Bewezen landverraders en profiteurs die geen enkel respect hebben voor het welzijn van het Surinaams volk.


    Maak melding
  2. Zo “tante Sidonia”, laat dát je maar gezegd zijn. Meneer Jay Pinas heeft het heel goed benoemd. Deze mevrouw moet goed in de spiegel kijken en bij zichzelf te rade gaan of ze ‘presidentwaardig’ is. Ze mist de kwaliteiten, zoals genoemd door schrijver van het ingezonden stuk, nl. gebrek aan respect voor de fundamenten van democratie, rechtvaardigheid en menselijke waardigheid. Het stuk integriteit, transparantie en respect voor de rechtsstaat behoren, zoals dhr. Pinas schrijft, ook niet tot haar sterke punten (als ze die al heeft). Kortom, Jennifer Simons, is NIET geschikt als presidentskandidaat. Mooi artikel en ik sluit me aan bij de schrijver.


    Maak melding
  3. waarom geeft wtk duivelaanbidder simons ruimte op dit medium , dit soort paarse gasten willen het land Suriname nog meer uitmelken , o ja robje g zit nog aan de borst
    meneer jay pinas u heeft gelijk


    Maak melding
  4. Toen Venetiaan in 2010 aangaf de presidentiële sjerp niet persoonlijk aan Bouterse wilde overhandigen vanwege zijn mensen schendingen was jij het Simons die met een heleboel zelfgemaakte kwam aanhollen dat volgens de wet het door de vertrekkende president eerst aan de voorzitter van DNA moet worden overhandigd en die hangt het de inkomende president op. Niet om het Volk te helpen willen jullie de verkiezing winnen maar om EEN persoon en het eerste stuk dat jullie zullen tekenen is GRATIE om daarna met Staatsmiddelen een hele show en feest te geven om schaamteloos jullie veroordeelde voorzitter tevoorschijn te halen. Onder het mom van dekolonisatie doen jullie Schaamteloos heel wat zaken die de bevolking naar de Ravijn duwen. Zakkenvullers zijn jullie allemaal. Ik zie wel hoe ver jullie komen met jullie incompetente corrupte waarnemende voorzitter die denk dat een land regeren een bedrijf draaien is.


    Maak melding
  5. wat heeft deze dame de 10 jaren dat ze er zat gedaan voor Su???? anders dan tezamen met de lafbek /adina/boefa M; e.a. criminelen; stelen en goed praten; dure woorden (net als die gillende priester. die niu ” het Licht” heeft gezien en bij de abop zit) gebruiken om slim over te komen bij de ongeschoolde ndp’ ers
    ooit geneeskunde gestudeerd net als die andere crimineel en handlanger die nooit de studie hebben afgerond. de dokter uithangen zg in cuba gestudeerd 🙂 🙂 ; wederdienst RH om zeep geholpen !!
    idd deze ja-knikker van abraham heeft maar 1 doel voor ogen : ex minnaar bevrijden van zijn straf


    Maak melding
  6. Is Chan geschikt als president??? Is Brunswijk geschikt als president?? Is Rusland geschikt als president?? Somohardjo?? Soema moro?

    Wie is er geschikt om de functie van President van Suriname te vervullen!! Jay kom op, schrijf ook een beetje over de rest! Wie is brandschoon in Suriname?


    Maak melding
  7. Niemand is geschikt,maar doet wat eerst zichzelf verrijken om daarna te vertrekken, heel raar dat er al zetels verdeeld zijn ,terwijl er nog niet eens gestemd is.waarom wordt mijn commentaar weg gehaald, ano dong dong sani mi e skrifi.


    Maak melding
  8. Nu is jouw ware aard opnieuw naar buiten gekomen, jouw paarse sebrefata. Behalve dat je een duivelsaanbidder bent als aanhanger van de gevluchtte veroordeelde massa moordenaar DiDiBri, ben je ook een racist.
    In Suriname willen we niet meer leven van het verdeel en heers principe van creoolse, hindostaan,etc. Maar van In de 1e plaats Surinamers ..
    En dat ben jij niet, robgetverderie. En jouw paarse afgod heeft west Suriname plan stopgezet na die ordinaire staatsgreep. En donder op met je paarse kandidaten. Sidonia haar man heeft Para Industries naar de filistijnen geholpen en KOOC….en aloemang komt van de vhp. Hij heeft zijn bloedeigen familie verraden voor een bordje linzensoep….2 ooms van hem, Baal en Sorinder Oemrawsingh zijn directe slachtoffers van jouw paarse afgod.
    Dus nogmaals, die paarse criminele boevenbende mag NOOIT meer politieke macht krijgen in Suriname


    Maak melding
  9. De tegen partij zal altijd spijkers op laag water zoeken ook als het Jay Pinas wordt die behoefte heeft om president te worden zullen er anderen gelijk hem, spijkers op laag water zoeken. Zo zijn afgunstige mensen eenmaal in elkaar gezet. Jay jou Opinie zal niet het doel bereiken die jij beoogt ‼️


    Maak melding
  10. Jay Pinas, er is geen speld tussen te krijgen. Ik ben alleen bang dat het overgrote deel van het volk jou ingezonden stuk niet zal begrijpen. Het overgrote deel begrijpt alleen datgene wat ze gratis krijgen. Het is een pakket generatie die de “revo” periode heeft voortgebracht, ze weten niet wat echte economische ontwikkeling is.
    Ze snappen niet dat niemand van de NDP meer terug mag keren in een bestuurlijke functie van het land. Het zijn mensen die zichzelf onbeschoft schandalig verrijkt hebben ten koste van het volk van Suriname, met als resultaat een ongelooflijke schuld van ruim 4 miljard Amerikaanse dollars.
    Iedereen van de 60 plus ministers die tijdens de Bouterse regeringen zijn benoemd en de rest van de exponenten met hun extreme benoemingen in overheids instituten hebben daar gezeten om zelfverrijking, niets anders.
    Laten we hopen dat het volk slimmer kiest, Nooit meer NDP,


    Maak melding
  11. Neen. Aub niemand van ndp meer, alleen problemen, want t land gaat naar de donder. Ook geen adhin of simons. Ziet men niet dat het nu herstellende is? Nu geen lange rijen meer voor aardappels/uien/usd bij chotelal. Volk denk toch na… maar een president kiezen is toch een zware job!


    Maak melding
  12. Als de NDP ook maar enig gevoel van medemenselijkheid, i.c.m. een vanzelfsprekend respect naar de nabestaanden van de ‘Decembermoorden’ toe had wiilen tonen, dan zou men (om te beginnen) de NDP, waar zoveel bloed aan kleeft, op moeten doeken en bij wijze van ‘schoon schip’, een nieuwe partij met een andere naam op kunnen richten…

    Daar zij dit niet doen en zonder enige schroom, de oude politieke structuren en denkwijze schaamteloos voortzetten, geeft heel duidelijk aan hoe dit soort harteloze figuren in het leven staan. En het feit, dat er nog een behoorlijk grote groep Surinamers de politieke denkbeelden van deze (misdadige) partij steunen, zegt minstens zoveel over de aanzienlijke hoeveelheid gewetenloze mensen, die – nog – in (en buiten) Suriname verblijven…


    Maak melding
  13. Helder betoog mijnheer Pinas. De nietszeggende propaganda van RobG(oebbels) daarentegen is wederom het bewijs dat de Nationale Dieven Personen niet kunnen wachten op het moment dat ze weer vernietigend kunnen graaien. Welke spaarder kan zich niet voor de geest halen dat Ali van Uien tot Aardappelen ongevraagd aan ons spaartegoeden kwam. Zitten wij daarop te wachten?! En dan de verdediger van ons rechtssysteem Mw. S (amnestie voor mensenrechtenschenders).


    Maak melding
  14. Ik kan niet begrijpen dat iemand als Debby en RobG de ndp geweldig vinden.
    Nu is Chan ook geen hoogvlieger maar geen moordenaar en drugsbaron.
    Heeft wel tekort koningen maar die komen al jaren voor in Suriname zoals het friends en family beleidt.
    Maar daar moet wet geving komen.
    Mensen die alles goed praten van de ndp zijn of afhankelijk van de strooppot of niet in het bezit van een kritische geest.Zodra de ndp aan de macht komt worden de olieputten voor een appel en ei verkocht en het geld in de zakken van de leiders van de ndp verdwijnen.


    Maak melding
  15. Ze denkt er komen miljoenen barrels olie aan en veel m3 gas dus daar wil ik ook aan meeverdienen veel doekoe……. lekker weer zakken vullen…..


    Maak melding
  16. Ik zou geschikt zijn, maar tegelijkertijd zou ik gek zijn president van Suriname te worden. Er zijn weinig landen te vinden op aarde die zo moeilijk te besturen zijn als Suriname. Suriname heeft namelijk een ‘bromkiyari’ probleem; altijd denkt een groot deel van de bevolking dat je de bloemen die op je lijken meer mest en water wil geven dan de bloemen die niet op je lijken, al is dat helemaal niet zo.


    Maak melding
  17. Jay goed verwoord. Beter had ik het niet kunnen doen. Deze mevrouw zou wetenschap hebben van de moord op Hawker. En ze heeft ook kennis en wetenschap kunnen krijgen van de verschillende moorden die in Suriname zijn gepleegd. Nooit heeft deze mevrouw een weerwoord gegeven. Ondanks het feit dat ze de eed van Hippocrates heeft afgelegd. Deze mevrouw heeft de moordenaars op alle manieren proberen te legitimeren. Met een zwerm van autoriteit heeft zij het destructieve bewind van de NDP gesteund, gelegitimeerd en geholpen met hand en spandiensten. God behoede Suriname voor de derde keer. Het verhaal van de ezel.
    Simons is een wezen die zit in de stront maar tegelijkertijd naar de hemel staart.
    Volgens haar hebben de vroegere blanke kolonisators in Suriname ook veel misdaan.
    Zo probeerde ze de misdaden en de moorden van Bouterse en consorten wit te wassen.
    Ze zag het misdaad gepleegd worden, maar ze zweeg in alle talen
    Deze varken heeft zich ook gewenteld in al het stront en het water van de Suriname rivier zal nooit genoeg zijn om dat weg en wit te wassen.


    Maak melding
  18. Dat is toch een grote Liegbeest. Het zou goed zijn als we een transparante kadaster hadden. Kunnen we zien wie de eigenaren zijn van al de plantages. Maar ja, ze kregen een afkeer van het werken op de plantages.
    Hindoestaanse- en Javaanse keuterboeren kregen na het verlopen van hun contract tijd allemaal een plot grond om te bewerken en te bewonen.
    O mijnheer Rob. Door vlijt en sparen bouwt men huizen.
    Met de reden van wetenschap die in nu heb is Chan het beste wat Suriname is overkomen. Suriname langzaam uit het shit gehaald, het ontmantelen van de paarse infrastructuur van massale drugstransport, Suriname proberen te stuwen in de vaart der volkeren, gewaardeerd en gerespecteerd door de grote natiën en beschavingen in de rest van de wereld. Nee,hij is geen moordenaar en veroordeeld drugscrimineel. Het buitenland weet wat voor vlees ze in hun kuipje hebben.
    En u komt aandraven met een boef en een eentje die al die tijd in het stront zit.


    Maak melding
  19. Jenny viel op in die partij samen met Ellen Naarendorp en er werd veel van deze twee goedopgeleide vrouwen verwacht. Maar Jenny raakte steeds meer van het padje af. Pas als je Bouta persoonlijk aflevert bij de autoriteiten en toont dat je respect hebt voor wet en recht, kan je jezelf een beetje in ere herstellen. Ohja, eergevoel…


    Maak melding
  20. 🙂 🙂 de hel breeks straks los bnn de ndp; iedereen profileerd direct en/of indirect; abdoel en bouwv staan ook in de rij om min van financiën resp vp te worden. adina mag geenpres worden van abrahams….volg de inbere tories…. en wacht op de implosie of ontploffing 🙂 🙂


    Maak melding
  21. john , ga jij de troep opruimen dan , maar ook de troep van 2010-2020 die nog is blijven liggen , maar dat kunnen de paarsen niet , hun eigentroep zien ze niet , paars een en al blindgangers


    Maak melding
  22. I HAVE A DREAM THAT : Suriname krijgt op 25 mei 2025 een regering zonder moordenaars bankrovers of drugsdealers,maar een regering van fatsoenlijke mensen met normen waarden, en respect voor het menselijk leven ……You can fool all the people some of the time, and some of the people all the time, but you cannot fool all the people


    Maak melding
  23. pony , jij ziet jou vriendin simons liever in de keuken , trouwens kan simons koken , jou vrouwtje wel hebt jij als eens eerder hier op wtk door gegeven , smaken verschillen


    Maak melding
  24. robje g , je voelt je een stoer ventje hé , het merendeel hier op wtk vindt dat jij een zielig ventje bent , of anders gezegd een loser , een nepper , en jij aanbidt de duivel ddb , en natuurlijk ook die andere duiveltjes van de boevenpartij de ndp , robje g het doet jou niets dat jou lover ddb honderden Surinamers heeft afgeslacht , robje g in Moiwana heeft hij vrouwen en kinderen afgeslacht en dat doet jou niets , jij bent net als die simons gezwellen die de duivel heeft uitgescheten
    karma zal snel ingrijpen


    Maak melding
  25. Niet het land, no way.
    Het land wilt niks van deze ellendelingen hebben.
    Een klein deel dat als boerkies door het leven gaan en heel hard schreeuwt.

    ndp mag opgedoekt worden, net als de abop.
    vhp is hard op weg om de ndp in te halen.


    Maak melding
  26. @john. Je hebt gelijk. Ze moeten die paarse stront opruimen, die veroorzaakt is door de gevluchtte veroordeelde massa moordenaar DiDiBri en zijn paarse criminele corrupte boevenbende.


    Maak melding
  27. Zij weet waar al die miljoenen dollars naar toe gesluisd is door de NDP rovers. Dus eerst moet zij dat vertellen. Zij weet ook waar Hoefdraad en Bouterse zich verschuilen. Is dus medeplichtige aan misdaad.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES