zaterdag, april 27, 2024
HomeNieuws uit SurinameVan Samson over NPS: "Als zij de leiding niet hebben dan a...

Van Samson over NPS: “Als zij de leiding niet hebben dan a boto mag sungu”

-

Does Travel - naar Suriname

Ook VHP-parlementariër Cedric van Samson heeft van zichzelf laten horen voor wat betreft de houding van de Nationale Partij Suriname (NPS) en de manier waarop de voorzitter van deze partij de verworvenheden uit de Nieuw Front periode uitdraagt als alleen NPS verworvenheden.

“Er is een Nieuw Front regering geweest waarin zitting hebben gehad de NPS, VHP, PL, DA’91 en SPA. Dus om steeds te stellen dat het maar één partij was die de leiding had, geeft dan eigenlijk meer aan een onvermogen om samen te kunnen werken en verantwoordelijkheid te delen. Bij bepaalde partijen is het zo: ‘Als zij de leiding niet hebben dan a boto mag sungu’. Dat gevoel bekruipt mij”, benadrukt de parlementariër.

Volgens de VHP’er moet de groene partij begrijpen dat een coalitie een samenwerking is tussen verschillende partijen.

“Maar wanneer het individualisme de boventoon blijft voeren, dan zegt het meer van het vermogen van zo een partij om samen met anderen te kunnen werken. En daarom zie je het ook. Het moment dat de NPS de leiding niet had zoals in de huidige coalitie, waren ze niet in staat om samen te werken. Omdat ze de leiding willen hebben. Als ze de leiding niet hebben dan is niets goed”, aldus Van Samson.

De VHP’er voert de NPS terug naar de straatacties, die de NDP in 2005 voerde om zodoende de toenmalige Nieuw Front-regering naar huis te sturen vanwege de vele verhogingen die toen onder leiding van president Ronald Venetiaan zijn uitgevoerd. In tegenstelling tot wat delen van de NPS tijdens de protestacties van Organic Movement hebben gedaan, heeft de VHP in 2005 geen enkele acties ondersteund.

“Ze hebben die regering, die coalitie, waarin ze toen zaten ondersteund. Niet wat wij hebben gezien hier waar terwijl de regering bezig is maatregelen door te voeren om de economie weer op peil te krijgen, dan wat krijgen we? Drie NPS-leden lopen mee met Organic. Dat zegt toch veel. Dat geeft toch aan wat jouw geaardheid is”, aldus de politicus.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

47 REACTIES
  1. NPS gaat winnen hoor. Vooral de aanhang van Bouterse gaat op de NPS stemmen. Want niemand zit te wachten op een schip zonder kapitein (NDP).


    Maak melding
  2. inderdaad Kaaiman, want zoals Papa Touwtji reeds zong; ‘wan boto sondro kapten, na branti maka e wakti en’. Ik weet niet hoe het in de toekomst zal gaan, maar toen de NPS kapittein Venetiaan het voor het zeggen had was het schip Suriname op de goede weg en ging het goed vooruit; er was stabiliteit, de koers was laag enz. en toen kwam Bosje die met een vooruitziende blik de Bosjebrug bouwde omdat hij wist dat veel Surinamers, nadat hij en zijn bende het land geplunderd hadden, zelfmoord zouden willen plegen door van de brug in de rivier te springen.


    Maak melding
  3. Cedric, ben je vergeten, dat in je paarse periode JOUW huidige partij gesplitst was en dat belangrijke exponenten (pretaap, dilip, atta, marijke,etc) zijn gaan heulen met de “vijand” ndp, zodat sopi jules in 1996 aan de macht kon komen en toen van Suriname een sungu boto hebben gemaakt? Dus tap joe mofo. Want als kwek en kwak bij jouw partij waren gekomen; dan had je je kappa gehouden, jo redi moesoe.


    Maak melding
  4. Die Redi moesoes hier schelden anderen uit voor Redi moesoe.
    Zoals een dief roept houdt de dief.
    Van Samson heeft gelijk, die bobo Jantje als leider is nps gedoemd te falen.
    NPS heeft tot nu toe nog steeds niet een verschil gemaakt .
    Altijd corruptie en vriendjespolitiek.


    Maak melding
  5. Je liegt Cedric dat als de NPS niet aan de macht is A boto mag fu sungoe.
    Nu de VHP aan het roer is zijn ze zichzelf gewoon aan het verrijken.

    Natuurlijk moet er worden BEZUINIGD en dat zegt de NPS ook. Santhoki bezuinigt aan de ene kant maar ik blijf het zeggen, smijten ze met geld over de balk aan de andere kant.

    Santokhi en zijn ministers blijven maar LIEGEN en BEDRIEGEN

    Weer een voorbeeld: Marcel Oostburg had op zijn FB gepost dat de regering militairen gaat sturen naar Haïti.

    Marcel Oostburg werd als leugenaar bestempeld. Voor meer is Marcel Oostburg een DJAFFER hoor maar dat even aan de kant.

    Wat blijkt nu: Minister Mathura van Defensie maakte onlangs bekend dat Suriname samen met de Caricom landen militairen gaan afvaardigen naar Haïti

    Cedric: Ondanks de vele blunders en Leugens van Santhoki heb je hem nooit bekritiseerd.


    Maak melding
  6. En zo is dat !
    Van Samson heeft 100% gelijk !

    De NPS heeft niets geleerd. Verbetering is daarom ook niet te verwachten.
    Het heeft nog steeds dezelfde mentaliteit als toen met de onafhankelijkheid en als toen tijdens de sergeantencoup.

    De NPS heeft geen karakter !

    Justitia Pietas Fides. Krakti !


    Maak melding
  7. Dit zie ik als politieke billenknijperij. Jullie hebben de NPS als 3e wiel aan de wagen behandeld. VHP en ABOP/PL hadden alle beslissingsbevoegdheid. De NPS mocht niet meeregeren. Deze partij heeft jullie nu een wijze en onvergetelijke les geleerd. Onder druk van de achterban zijn ze uit de coalitie gestapt. Een wijs besluit want de NPS kan niet meer beschuldigd worden van het politiek wanbeleid van de VHP/Abop-regering. Dit is nu de reden waarom ze flink aan het groeien zijn en andere partijen politieke vrees krijgen. Ook de aanhang van de NDP zal voor de NPS kiezen omdat deze partij nu stuurloos is geworden.
    En de vrees wordt verder gevoed door de volgende berekening:
    Aantal kiezers in 2025 bedraagt 401.000 afgerond. Als iedereen gaat stemmen heb je ruim 7800 stemmen nodig voor 1 zetel. Op basis van de verkiezingsuitslag van 2020 heeft de NPS recht op 4 zetels ( was 3).
    de Abop heeft recht op 3 zetels (was 9). gelet op de steeds groter wordende populariteit van de NPS zal deze partij zeker meer dan 10 zetels halen. Als de Indianen hun krachten bundelen kunnen ze 2 tot 3 zetels halen. De VHP, Abop en PL zullen als grote verliezers uit de bus komen. Mark my words.


    Maak melding
  8. Alleen de VHP kan Suriname vooruit helpen. Alleen de Hindostanen zijn geschikt om Suriname te leiden (“de anderen zijn verdoemd als tweederangsburgers door het leven te gaan”). Dat is zo een beetje het Parool van de partij van Van Samson.
    Zijn partij zit nu in een coalitie met Abop/PL. Zijn partij heeft eraan meegewerkt dat we opgescheept zitten met een veroordeelde crimineel als VP. Hij en zijn partij waren toch tegen, dat de andere veroordeelde een leidende politieke functie kreeg. En kijk nou, ze deden hetzelfde uit politieke opportunisme.
    De NPS heeft in het begin meegedaan maar kwam er op tijd achter dat ze uit de coalitie moest stappen, dat wordt ze natuurlijk niet in dank afgenomen. De NPS wordt nu als onbetrouwbaar neergezet, terwijl de VHP met de Abop/PL de onbetrouwbare partners bleken te zijn. In de oppositie tegen Bouterse waren deze partijen nog eensgezind maar na de verkiezingen was het weer het oude liedje “ ieder voor zich zelf”. De stemmers van buiten die op zijn partij hebben gestemd voelen zich bedrogen. Zijn president benoemd op belangrijke posten enkel mensen die op hem lijken, want die vindt hij betrouwbaar, de andere ‘kundige’ landgenoten niet.
    Dus Cedric, velen hopen, niet alleen de NPS, dat joe boto ô sungu.


    Maak melding
  9. NPS wordt uitgescholden. Maar de beste President, die we tot nu toe hadden ,komt uit de NPS; nl Venetiaan. En dat moet jou partij nog bewijzen, van Samson. De beste tijd om in Suriname te wonen na de onafhankelijkheid; koers tussen 3 a 4 srd. En iedereen kom normaal leven en de staatskas was gevuld( ongeveer 875 miljoen US dollar in de plus) met een goede NPS minister van financien(Hilderberg) en een goede CBvS directeur. Daarna kwamen de geitenhanden aan de staatskas. Gevolg: 4 miljard USD staatsschuld.
    En VHP gecondoleerd met het overlijden van oud VP Ajodhia.


    Maak melding
  10. Ik heb het al eerder gezegd, van Samson praat veel, maar zijn taak als parlementslid is het kritisch volgen en controleren van de regering. Waaronder het opkomen voor de belangen van de bevolking…! Hier valt deze meneer door de mand. Want het gaat altijd over anderen die volgens zijn visie niet deugen. Terwijl het beleid dat de VHP/ABOP voert, zeker discutabel is ..! Alleen hoor ik Cedric daar NOOIT over…


    Maak melding
  11. Sorry @Bala,
    Venetiaan is niet perfect en niet de beste.
    Waarom?
    Had hij die gevluchte je weet wel wie, eerder laten veroordelen, dan was suri bespaard gebleven v 10 jr ellende.

    Die suri’s wilden geen stabiliteit, want stabiliteit kun je niet ete zeiden ze.
    Was die lummel toen opgesloten, dan hadden ze braaf iets anders gestemd.

    Bovendien bestond front ook uit de vhp, niet alleen uit de nps.
    Hoe zou suri er nu voor staan zonder
    tien jaar paars.
    De burgers vonden het leven zo saai, ze hebben 10 jr actie gehad. Het is niet goed bevallen, anders had de huidige coalitie nooit gewonnen.

    Het is geen stratego of rocket science maar een simpele bevinding vd mindset vd suri.


    Maak melding
  12. Nu is de “gevluchte” veroordeelt en nog loopt hij vrij rond, welles waar onder/in beperking.
    Is Santokhi om deze zaak ook een slechte president?


    Maak melding
  13. Soms zit ik en denk terug, terug aan de tijd toen baas nog baas was.
    Hij probeerde stemmen te winnen door te zeggen dat hindoestanen vooruitstrevend zijn daarom kozen ze voor de NDP en dat moest men concluderen aan de hand van de NDP vlaggen die op hun perceel waren.
    Baas heeft gelijk gehad want zij zijn nu aan de macht en hij is ondergedoken.
    C van Samson heeft wel eens de uitspraak gedaan dat als baas naar Nickerie ging de hindoestanen daar hem om werk vroegen als hij terug ging naar Paramaribo via Coronie vroegen de creolen van Coronie hem om te feesten. Op Coronie is het zo dat als je een feest wilt organiseren je weken van te voren om een vergunning moet vragen. Er was eens een soul party speciaal voor mij georganiseerd maar niemand was aanwezig omdat NDP laatste moment een feest georganiseerd had en niemand durfde te zeggen dat ze weken van te voren een vergunning moesten aanvragen.
    Wat een kleine wereld waarin we leven.
    Als ik langer terug denk, dan denk ik aan onze huidige pres tijdens zijn studie periode in Apeldoorn.
    Een van zijn bekende uitspraken was; blaka man no e wroko undro mi en soms aan toevoegen behalve jij.
    Toen hij pres wilde worden zagen we wie hij daarvoor gebruikte; mensen als powisi en C van S.


    Maak melding
  14. @Pony, ja vind ik wel Shantoki heeft verzaakt om Bouterse gelijk op te pakken zodat hij met zijn kompaan kon vluchten.
    Ze zijn allemaal bang om vermoord te worden.
    Zo simpel is het.


    Maak melding
  15. Niet alleen Samson maar ok Jogi heeft kritiek op de NPS. Ik had een reactie geplaatste over de grootste Boef van de VHP te weten Sir Harry oftewel Harry Radhakishun. Ik heb het gehad over de devaluatie van de Surinaamse gulden, de verkoop van ons goud bij de Centrale bank, zijn Accijnsverhoging op alcohol nadat hij zijn magazijnen gevuld had met Dimple whiskey. hij was toen minister van financiën en natuurlijk zijn grootste kroonjuweel te weten de val van de vervuurt bank. Ook heb ik meneer Jogi de boodschap gegeven dat hij niet met modder moet gooien als hij niet bemodderd wilt Worden. Dat stuk was niet geplaatst. hopelijk nu wel


    Maak melding
  16. Wie objectief naar de feiten kijkt kan niet anders dan concluderen dat team Santokhi het beter heeft gedaan dan team Venetiaan.

    De NPS heeft nooit gedurfd corruptie en criminaliteit in politiek Suriname aan te pakken.

    Geen enkel ander Surinaamse politieke partij heeft geïnvesteerd in de ontwikkeling van “den poti sma”. Welke politieke partij doet dat nu wel !

    Atompai geeft nu ook zelf toe dat deze regering goed onderbouwde plannen en berekeningen wil zien. Alles wordt dubbel gecheckt.
    Atompai en Co gaan nu de NPS steunen alleen om hun eigen duistere zaakjes te redden.

    Team Santokhi heeft in minder dan 1 regeertermijn onze Suriname van de ondergang gered zonder onze munt te veranderen, terwijl de ravage die de paarse plunderaars hebben achtergelaten minimaal net zo groot was als in de jaren ’80 / ’90.

    Maar de periode Venetiaan is nu voorbij, nu praten we over Gregory Rusland.
    Wat is de NPS nu ?

    In het verleden behaalde resultaten gelden niet voor nu.

    De vernieuwde VHP heeft bergen werk verzet, het resultaat is meetbaar en is zichtbaar.

    Welk ander partij zou dat nu kunnen evenaren ?

    Alle verstandige Surinamers zitten bij de Verstandig Hervormen Partij.

    Hoe verstandig ben jij !
    Justitia Pietas Fides. Krakti !


    Maak melding
  17. De NPS moet niet gaan pronken met veren uit de steentijd.Dat zijn lang vervlogen tijden geweest die nooit meer terugkomen.In die periode deed de Nederlandse regering alle moeite om de NDP buiten het machtscentrum te houden.De coalitie van NPS en VHP werden in die periode ook ruim voorzien van Nederlandse steun.Maar ondanks deze steun werd deze coalitie door de kiezers afgestraft.
    In 2020 kreeg de oude coalitie wederom regeermacht.De NPS is daarom mede schuldig aan de ravage die VHP en Abop hebben aangericht. Uit opportunisme heeft de NPS de coalitie verlaten.Maar de kiezers gaan de NPS afstraffen.De NDP zal groot zegevieren.Dat staat nu al vast.


    Maak melding
  18. de paarse aanhangers hier zijn de grootste racisten , en ook als iemand die op hen lijkt en bij de oranje partij is , wordt deze vernederd , paarse aanhangers zijn allemaal lafbekken


    Maak melding
  19. Venetiaan was niet alleen de langst dienende president, maar stak ook wat opleidingsniveau betreft, met kop en schouders boven de rest uit…

    Hij was vooral een ‘denker’ en geen ‘orator’ of populist…En omdat een aanzienlijk deel van de Surinamerse bevolking meer houdt van bombastische, ‘wàkàman-taalgebruik’ en niet van de ‘giro’, maar van ‘contante betalingen’, hebben (hadden) ze (wederom) gekozen voor Desi ‘Dredd’ Bouta…’Judge’, ‘Jury’ and (above all) ‘Executioner’…!


    Maak melding
  20. Venetiaan was de beste president die Suriname heeft gekend, hij zou nooit en dan ook nooit met criminelen in een kabinet zitten, hij was geen zakken vuller maar iemand die het land vooruit wilde brengen, hij was iemand die echt het land diende, de koers was stabiel, er was genoeg werk, dingen in de winkel waren niet duur zoals nu, het land was veilig genoeg om op vakantie te gaan.
    Hij was een hoog opgeleide president en niet zomaar iemand die zijn diploma heeft gekocht.
    Kortom zulke mensen kom je niet meer of heel weinig tegen die het landsbelang dient en alles in het werk stelt om het Surinaamse volk te dienen zodat iedereen op een normale manier zijn gezin of familie kon verzorgen.


    Maak melding
  21. robje g , jou ndp zal niet zegevieren , maar vernederd worden , de ndp met zijn aanhang zullen door het Surinaamse volk uitgekotst worden , velen dachten dat jou afgod ddb het volk naar een beter leven zal brengen , maar jou afgod ddb heeft juist het volk belazerd , en dat hij honderden Surinaamse burgers heeft vermoord , ziet het grootste gedeelte van de ndp aanhang nu in dat ze toen op een duivel hebben gestemd , en dat hij met zijn boevenclub ophoepelen moet , exit


    Maak melding
  22. Venetiaan was een goede president maar hij heeft nagelaten om politieke criminelen aan te pakken. Met alle gevolgen van dien.
    Hij was de langst zittende president, hij had er dus de tijd voor.

    Het kwaad is nu ontworteld en op de vlucht !

    Den poti wan worden nu geschoold en getraind en krijgen nu de tools om onafhankelijk van pakketten te worden.

    Het is nu tijd voor Suriname om te beseffen en om te bezinnen.
    Het is nu tijd om te bekeren en om te herstellen.
    Het is nu tijd om te waken en om te bewaken.

    There is no God higher than Truth.
    Justitia Pietas Fides. Krakti !


    Maak melding
  23. De vraag is:

    Waarom heeft de leiding van de NPS de leiding van de NDP beschermd en hun wandaden gedoogd
    toen tijdens de sergeantencoup,
    toen ten tijde van Venetiaan
    en nu met het weglopen uit de coalitie terwijl onze Suriname in het diepste dal aller tijden is en op het moment dat de moordverdachte leider van de NDP terecht staat ?

    Waar ligt dus het hart van de leiding van de NPS ?
    Waar heeft die zogenaamde onafhankelijkheid die de NPS nomo nomo op eiste ons gebracht ?

    De NPS beschermd de NDP en de paarse profeten ten koste van onze ontwikkeling !

    De NPS heeft geprobeerd de regering ten val te brengen in tijden van diepe crisis.

    “…
    Don’t let them fool ya
    Or even try to school ya, oh no
    We’ve got a mind of our own
    So go to hell if what you thinkin’ is not right
    Love would never leave us alone
    Ah in the darkness, there must come out to light
    …”

    Justitia Pietas Fides. Krakti !


    Maak melding
  24. Top top meneer Samson dat is op WERELD niveau dat u dat heb kunnen zien bij nps het gaat altijd zo zijn bij nps.VHP/Nps zijn de kweek vijver van ndp.


    Maak melding
  25. @Watje, de ravage die VHP, ABOP/PL en NPS hebben aangericht gaat de bevolking hen zwaar aanrekenen.De lafaards van de NPS moeten daarom niet denken dat zij op tijd zijn weggedokt. Want nu wijzen de NPS-ers met hun verwijtende vinger alleen naar VHP en Abop. De NPS is mede schuldig aan de ineenstorting van het onderwijs. Onder de NDP regering was niet alles ” in place” maar het was in elk geval vele malen beter dan nu het geval is met Santokhi en de weggevluchte NPS. De NDP zal de enige politieke partij zijn die weer rust in de samenleving zal brengen.De NDP gaat met kop en vleugel over alle politieke partijen zegevieren.


    Maak melding
  26. Er is nog steeds neks in place bij de ndp robg.

    De ndp is onthoofd, de vervanger is een ex-couppleger die zomaar weer een ravage cq coup kan plegen.
    De ndp dna-poppetjes zijn veelal besmet en onkundig.
    De fervente aanhangers aka actielijders komen uit het vat, gangsta paradise.
    Duizenden hebben de ndp verlaten en gestemd op de huidige coalitie, ondanks de lastminute toegekende ongeldige banen.

    Zowel voor de ndp als de nps geldt; het binnenland heeft jullie ingehaald, en dat is moeilijk te bevatten.

    De Pleister is eraf! Doet effe zeer, maar is voor je eigen bestwil.


    Maak melding
  27. De vhp kan het binnenland vergeten. Het monsterverbond van de huidige regering zal bossen op 25 mei 2025.. nps zal herrijzen uit de puinhopen van paars, geelzwart en oranje. Wacht even, wees gerust. Alles komt terecht.


    Maak melding
  28. @Para Express
    ‘Waarom heeft de leiding van de NPS de leiding van de NDP beschermd en hun wandaden gedoogd tijdens de sergeantencoup…’
    #
    Het was geen kwestie van ‘beschermen’ of ‘ gedogen’, maar eerder één van ‘buigen’ of ‘barsten’…! Met wapens tegen je hoofd en in het kruis is het moeilijk weerstand bieden…

    Overigens zou men diezelfde vraag aan de VHP kunnen stellen, met betrekking tot de vice-president…!


    Maak melding
  29. Wacht even…loop niet in zeven sloten tegelijk, maar neem één stap tegelijk…!

    Wees gerust…en doe uw stinkende best om eendrachtig, hobbelige wegen te bewandelen en hindernissen (die o.a. NDP heten) te nemen en te overwinnen…want alleen dan komt alles, ècht terecht…!


    Maak melding
  30. Suc6 met de herrijzing v de nps @Bala.

    Deze partij zat er nooit alleen, en is altijd gesteund door anderen. Die tijd is voorbij vanwege de huidige bezetting in de partij.

    De 2 nps ministers hebben niets kunnen klaren en die 2,5 dna leden zitten voor soso. Dus…. we zijn erg benieuwd welke poppetjes ze voorhanden hebben.

    Teer punt die in het kader van, volledige transparantie, benoemd moet worden is dat al die onhebbelijkheden v politici en ambtenaren ontstaan en gedoogd zijn door de nps.
    Van 7 eve tot waar je werkt moet je ete, tot nevenactiviteiten, dubbele salarissen etc.
    De vhp zat er ook maar was in de minderheid, net als de nps nu. Een motie indienen had geen invloed.
    Zelfs nu hebben ze een flink aantal nps’ers geregeld.

    Ze hadden geen tien schone vingers!
    Eerlijk zijn!


    Maak melding
  31. Venetiaan was de beste President ooit van Suriname maar is gewoon door het volk weggestemd omdat ze niet van stabiliteit hielden.
    Het volk van Suriname is een masochistisch ingesteld volk dat van machtsmisbruikers (lees dictators) houdt. Zo zal Santokhi het ten koste van het gezond verstand ook moeten ontgelden de komende verkiezingen in 2025.
    Neem even mee dat er heel wat ongenuanceerde beschuldigingen richting de huidige President worden gedaan terwijl men nog steeds niets met echte bewijzen heeft kunnen aantonen, Die vorige is inmiddels een bewezen 20 + 11 jarige veroordeelde voortvluchtige meervoudige moordenaar en drugsdealer.


    Maak melding
  32. Maar beste @esmerald,
    Geen enkele politieke partij heeft helaas 10 schone vingers. Ook niet de jouwe. Jouw partij heeft tijdens pnp/vhp regering ook behoorlijk huisgehouden. En in 1996 is een belangrijk deel van vhp toppers, samen met de ktpi, gaan heulen met de ndp. En dat heeft de nps nooit gedaan, heulen met paars. De huidige president schijnt, vanaf hij in 2020 met de paarse lijder op leonsberg is gaan praten, vergeten, dat hij in 2007 het strafproces moest opstarten van venetiaan. Na al jaren en uiteindelijke veroordeling, heeft de huidige president, bouterse laten “lopen “. Ze weten allemaal waar hij zich schuilhoudt.
    We zullen zien wie betrouwbaar is tijdens en na de verkiezingen van 2025.
    Dus wacht even. Wees gerust, alles komt terecht.


    Maak melding
  33. @ Ernesto 30 maart 2024 Bij 11:38

    ” …
    Overigens zou men diezelfde vraag aan de VHP kunnen stellen, met betrekking tot de vice-president…!
    …”

    Ik wil niet graag appels met peren vergelijken, het zijn 2 aparte situaties met andere omstandigheden.

    Overigens, indien de NPS bullshit Bouta en de corruptie van o.a. Wijdenbosch had aangepakt dan zou bigie bek Brunswijk nooit zo ver gekomen zijn.

    Laten we in chronologische volgorde werken.

    De NDP heeft een geheime relatie met de NPS. Patricia E. heeft dat persoonlijk onthult.

    Justitia Pietas Fides. Krakti !


    Maak melding
  34. Geheime relatie tussen de nps en de ndp? Wat voor hallucinerende middelen zijn er gebruikt om dit soort onzin uit te kramen. Integendeel is de vhp er niet vies voor om de abop in te ruilen voor de ndp. In 1996 is dat door een aantal vhp toppers bewezen.


    Maak melding
  35. Bedankt voor de geschiedenis les @Bala.
    Nooit gehoord v pnp, was dat de oude nps, welke eeuw?

    De strafzaak staat uitgebreid beschreven in diverse online bronnen. Ik heb nergens gelezen dat de huidige pres een opdracht heeft gekregen v vene.
    Bron graag!
    Graag ook de namen vd vhp’ers die met de ndp hebben gewerkt. Ik vraag het voor jong suri!

    En dat v Leonsberg, is tiktok-rommel, dat is breedvoerig uitgelegd, en valt onder presidentiële overdracht suri style.
    Die man kon zijn verlies moeilijk verkroppen. Hij moest zich eerst klem zuipen en in bed worden gelegd zodat de president kon vertrekken, pure last minute chantage.

    Is ook nooit goed hé. Wordt die man eindelijk na 40 jr berecht dan nog krijgt de pres van alles naar zijn hoofd geslingerd.

    Wat ik zeker weet is;
    het komt goed,
    maar zeker niet
    met de nps aan het roer.


    Maak melding
  36. Front was goed bezig dankzijn Veni die leiding gaf aan het team. Ondanks de lekkende PL-emmer kreeg hij veel gedaan en dat was mede dankzij de goede ministers van de verschillende Front-partijen.
    Rusland kan niet in de schaduw staan van Veni en heeft een heel mager CV. Niet echt een positie om hoog van de toren te blazen. Ook toen ze in de huidige regering zaten en later als oppositie vallen ze helemaal niet op. Hoe zou dat toch komen> Heeft het iets met een hangmat te maken? De NPS lijkt in diepe slaap, sorry in coma te liggen!


    Maak melding
  37. Beste mensen,

    we leven in het jaar 2024 en we gaan richting 2025.
    Hoe is de situatie NU !
    Waar liggen de krachten NU !
    Waar liggen de zwakheden NU !
    Waar liggen de mogelijkheden NU !
    Waar liggen de bedreigingen NU !

    Met anansi en tiktok tories komen wij niet verder.
    Met een racistische en jaloerse blik komen wij niet verder.

    Wat zijn NU de feiten !

    Jammer genoeg is media Suriname niet capabel genoeg om de feiten te achterhalen en de feiten te publiceren.

    De kritische Surinamer zou NU eerst kritisch naar zichzelf moeten kijken !

    Justitia Pietas Fides. Krakti !


    Maak melding
  38. @esmerald, ik lees graag je comments. Ik zal proberen je te helpen met je vragen. Vhp/pnp regering olv Jules Sedney van 1969 tot 1973. Toen kregen we de horrorregering arron 1, die ons de te vroege onafhankelijkheid door onze strot heeft geduwd.
    In 1996 liepen een aantal vhp prominenten over, samen met Soemita van ktpi, over om samen met de ndp te regeren….pertaab radakishun, dilip sardjoe, atta mungra, marijke djawalapersad en nogmaals enkele anderen. Hierdoor kon sopi jules wijdenbosch president worden.
    In 2007 heeft de toenmalige minister van Juspol, c Santokhi, een onderzoek over de decembermoorden, laten opstarten, voordat het zou verjaren na 25 jaar. En dat heeft geresulteerd in het strafproces met uiteindelijk 20 jaar gevangenisstraf voor de grootste verkrachter en moordenaar en drugsdealer van Suriname opa DiDiBri.
    Over die gesprekken op leonsberg in 2020, lijken die dezelfde parallel te hebben met de zg leonsberg accoorden van 1987, toen de toenmalige frontleiders, arron, lachmon en Soemita besprekingen hielden met bouterse.
    Ook opvallend was, dat vanaf die momenten ( na de besprekingen) er opvallend weinig of geen kritiek op bouterse vanuit de leiders werd geleverd.
    Hetzelfde in 2020.
    Venetiaan is een van weinigen, die het aandurfde bouterse aan te pakken. In 1993 ontslag als bevelhebber van het NL.
    Ik hoop dat jij en @ bala en de rest er wat aan hebben. Ik zal de paarse criminele corrupte boevenbende altijd bestrijden.


    Maak melding
  39. Bedankt voor de toelichting @Latour Posse.

    Je leest het @Bala, het niet zo zwart wit als jij denkt.

    Ik heb niets tegen hr Venetiaan, jammer dat zijn dochter geen minister v onderwijs is geworden. (reactie foetsie).

    De huidige voorzitter vind ik maar niets. Maar… de kiezers zijn aan zet. Ze hebben eerder wel de beste president laten vallen bij een koers v 1 op 3.
    Toen speelden nog de koers nog de pres een rol bij hun stemkeuze. Waarom? Dat is de hamvraag.

    Vrolijk Pasen!


    Maak melding
  40. Ok @esmerald. Dat is duidelijk, wat er is gebeurd in 2010. De kiezers hebben de toenmalige president niet laten vallen bij een koers van 1 op 3/4. Want NF+ had de verkiezingen gewonnen. De huidige vp en somohardjo hebben toen kiezersverraad gepleegd door DiDiBri aan een meerderheid te helpen in de VVV , zodat die gevluchtte veroordeelde massa moordenaar president kon worden.
    Dus niet de vhp, nps of spa hebben dat gedaan.
    Integendeel zijn de beste regeringen van Suriname geweest, de combinaties waarbij de vhp en nps inzaten VOOR deze regering in 2020.
    Dus het is aan de surinaamse kiezers om te bepalen in 2025 en het is niet handig om met modder over en weer te smijten. Want wie wordt de lachende 3e? En dat willen we geen van allen, behalve een paar paarse djamoe edes hier.


    Maak melding
  41. Hmmm!
    Denk dat velen dit niet weten, of ben ik de enige ☺️

    Conclusie het stemgedrag is niet te peilen. Onderzoek is overbodig het kan alle kanten opgaan. Lastig!
    Ik zeg (voorlopig) niks meer.

    Maar, dan moet je Cedric wel met rust laten, ik zie (politieke) potentie. Hij durft wel uit zijn comfort zone te stappen.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES