zaterdag, april 27, 2024
HomeNieuws uit SurinameGuillermo Samson noemt minister Somohardjo een grappenmaker zonder schooldiploma

Guillermo Samson noemt minister Somohardjo een grappenmaker zonder schooldiploma

-

Does Travel - naar Suriname

Econoom tevens jurist Guillermo Samson, één van de trekkers van de ‘A Nyun Sranan’ beweging, heeft tijdens een radio-interview uitgehaald richting minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken in Suriname.

Volgens Samson is Somohardjo een grappenmaker die minister is geworden terwijl hij niet eens een fatsoenlijke schooldiploma heeft, fatsoenlijk Nederlands kan praten en niet eens de lagere school heeft afgemaakt.(link naar fragment)

Het stoort Samson dat zo een minister tijdens de viering van Javaans Nieuwjaar vorig jaar juli op het Onafhankelijkheidsplein gedurfd heeft om de artiest Maroef Amatstam te verhinderen om het lied ‘Libi kon tranga now’ helemaal uit te zingen.

Aanleiding voor deze uitspraken zijn de vele blunders die de Surinaamse regering maakt en de manier waarop kritische personen worden aangepakt. Volgens de jurist zal Suriname daarom wel degelijk een tweede Haïti worden indien de huidige regeerders na 25 mei 2025 weer terugkeren in het machtscentrum.

“Zover gaat deze regering. Daarom waarschuw ik mensen om voorzichtig te zijn, want ze staan in de rij om over te nemen. En waarom? Er is 27 tot uitlopend 50 miljard US dollar aan oil & gas straks. Dus vastberadenheid en collectieve actie om te voorkomen dat onze democratische waarden verder worden uitgehold en de stem van het volk in de kiem wordt gesmoord. Want mensen moeten beschermd worden tegen deze politieke repressie. Vandaar dat wij een nieuwe beweging hebben opgericht”, aldus Samson op Radio Tamara.

Guillermo Samson
Guillermo Samson

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

6 REACTIES
  1. Debby,
    Als je zelf ongeschoold bent, kan je niet oordelen of een ander wel of niet geschoold is.
    Het dringt niet tot je door. Nogmaals, ik denk dat je je lagere school niet afgemaakt hebt en je hebt een IQ van een kind van 8 jaar. Heb je je vis al verkocht?


    Maak melding
  2. Al met al heeft deze ongeschoolde minister wel vele malen beter gepresteerd op dit ministerie dan menig andere tijdens de vorige regering……


    Maak melding
  3. Meneer G. Samson ga toch lekker genieten van je pensioen en laat de nieuwe lichting jeugdigen het werk overnemen. Niet alleen de vorige of huidige regeerders maar ook U meneer Samson ziet de dollar tekens uit alle oil en gas.


    Maak melding
  4. WAT 26 maart 2024 Bij 00:12
    Je opmerking moet nog beoordeeld worden
    zie je wel wtk plaats de reactie van die paarse robje g wel hé , wtk is een verlengstuk van de afdeling ndp in holland


    Maak melding
  5. WAT 26 maart 2024 Bij 03:08
    Je opmerking moet nog beoordeeld worden
    JZwartmans 26 maart 2024 Bij 00:44
    @ RobGay

    Gezien je opleiding en kennis van zaken, zou ik een gooi
    wagen om politiek in Su te gaan bedrijven! Laat ze maar een
    poepie ruiken zou ik zeggen! Je bent een ”die hard NDP’er
    stel je als kandidaat en pakt je kans! (Doen)

    sari tori

    Jacko

    robje g durft niet naar Suriname te komen , hij is een VHP hater , en dat zal hem opbreken , en met dat botte pennetje van hem ha ha ha , en ook mocht hij kiezen om via Guyana of Frans Guyana zal hij niet durven om Suriname aan te doen , robje g ook de slappelingen staan aan wal te bleren , en robje g is een nepper , dr. voor zijn naam zetten strafbaar hé nepper


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES