woensdag, mei 8, 2024
HomeOnderwerpenEntertainmentMaroef Amatstam vertelt waarom hij stopte met zingen van 'Libi kon Tranga...

Maroef Amatstam vertelt waarom hij stopte met zingen van ‘Libi kon Tranga now’

-

Does Travel - naar Suriname

Een optreden van de Surinaams-Javaanse zanger Maroef Amatstam tijdens de viering van het Javaans Nieuwjaar in Suriname, is de afgelopen dagen het onderwerp van gesprek geweest. Via social media wordt een filmpje gedeeld waarin te zien zou zijn dat de populaire zanger direct na het zingen van het nummer ‘Lobi Sranan- Libi kon Tranga now‘ zou zijn opgedragen om te stoppen.

Bij het bekijken van de live beelden blijkt echter dat er in het filmpje dat gedeeld is geknipt, waardoor het lijkt alsof Maroef direct moest stoppen. In werkelijkheid zong hij twee coupletten en twee refreinen van het bovenstaande nummer, waarna hij ineens stopte.

Waterkant.Net nam vanmorgen contact op met de populaire zanger om na te gaan waarom hij zo plotseling stopte.

Maroef bevestigt tegen de redactie van Waterkant.Net dat zijn optreden werd stopgezet. Hij had diverse nummers gedaan en zou een laatste nummer doen. Hij was door het publiek gevraagd om het desbetreffende nummer Libi kon Tranga now te zingen. “Ik heb het gezongen voor het publiek, omdat het een mooie song is. En niet gezongen tegen de Surinaamse regering”, aldus de zanger.

Na de twee coupletten en twee refreinen zou hij bij het stukje waar het piano spel begint wat leuks vertellen en helemaal niet in de richting van de regering, zegt Amatstam. “Ik zou vertellen dat wat er ook gebeurd en wat we nu allemaal meemaken in Su, we toch de hoop niet moeten verliezen. Kop op Suriname!

Maar juist bij dat gedeelte, moest ik stoppen met zingen. Een dame tikte aan me rug en ik moest naar achteren kijken. Daar zag ik de minister van BiZa staan en hij wenkte me om te stoppen. Ik liep naar achteren waar de minister stond en ik moest daarna terug op het podium om te vertellen aan het publiek, dat die ‘Libi kon tranga now‘ niet door deze regering komt’, zegt de zanger zondagochtend tegen Waterkant.Net.

Diverse artiesten hebben gereageerd op deze vorm van censuur. Zanger Bryan Muntslag bijvoorbeeld noemt het pure onzin en zegt daarover “Wij artiesten geven geen bal om je politieke kleur, laat dat meer dan duidelijk zijn!”

De live beelden zijn hier terug te zien.

UPDATE: Minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken heeft in een gesprek met Starnieuws bevestigd dat hij Amatstam gevraagd heeft om te stoppen. Volgens Somohardjo had hij met de zanger afgesproken dat hij een gemodificeerde versie zou zingen van Libi kon tranga now. Toen hij het lied in de oorspronkelijke versie zong, is hem gevraagd om te stoppen schrijft de nieuwssite.


opening
Fernandes Express
Caribbean Night

10 REACTIES
  1. Tijdens de slavernij deden de slaven het met muziek en hun kleding. Zo geef je een boodschap door. Wat een belachelijkheid.
    Waarheid is hard, regering.


    gemodereerd
  2. Bronto heeft zeker ook zijn Master opleiding aan dezelfde universiteit als Bravo afgerond. Ze zijn beide ‘kunkun laude’ geslaagd. Ze hebben alleen ‘kunkun’ in hun ‘ka-beza’. Hoe bedenken deze twee @#$% zoveel onzin en begaan ze steeds weer zoveel stommiteiten? Onvoorstelbaar!
    Straks mogen we ook geen ‘agen masra Jantje é kiri sma pikin’ meer zingen in Suriname, of mogen onze kinderen het spelletje ‘ik zit in de put’ niet meer spelen, omdat ‘paé’ Bronto ze er niet uit kan halen. Wat een idioot.


    gemodereerd
  3. Wie luistert naar kritiek, wordt er alleen maar beter van. Voila…!!!!


    gemodereerd
  4. Bronto vindt dat Maroef een gemodificeerde versie van het lied, dat misschien even oud is als hijzelf, had moeten zingen. Bronto heeft niet het recht om een bestaand lied te veranderen. Laat Bronto zijn eigen (politieke) tekst schrijven als hij dat zo belangrijk vindt. Al zouden Bronto en zijn bende intussen een tweede Dubai van Suriname gemaakt hebben, dan nog mocht hij de iconische tekst van het lied niet veranderen.


    gemodereerd
  5. leuk feestje pl he , minister waarom zijn die rotte appels van ambtenaren nog steeds niet verwijderd en al het gestolen geld wat deze gasten hebben genomen moet terug naar het gewone volk , want die hebben steun nodig omdat straks brood niet meer te betalen is voor het gewone volk , want die vriend van bouterse die poetin van rusland heeft het graan van Oekraïne vernietigd wat verscheept zou worden , en nu is er een graan te kort en dat zal de prijs van graan de lucht in vliegen , en brood zal hier voor de gewone man onbetaalbaar worden


    gemodereerd
  6. Het is een schande dat je niet mag zingen wat het volk wil ,deze minister moeten ze op donderen .


    gemodereerd
  7. Deze minister is niet geschikt om feest te vieren met het volk ga maar liever achter een ezel kar staan domme chippi min


    gemodereerd
  8. Censuur????? Zanger Amatstam had ook kunnen weigeren onder deze omstandigheden op te treden.
    Bronto is de enige die nog geloof dat de ‘pina’ alleen door Bouterse komt en niet van de regering waarin hij zit. Hij lijkt een beetje op Brunswijk, ‘a no mi na regering é pina a volk’.


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES