zaterdag, april 27, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieAdvocaat Roethof 6 weken geschorst vanwege lekken informatie in lopend onderzoek

Advocaat Roethof 6 weken geschorst vanwege lekken informatie in lopend onderzoek

-

Does Travel - naar Suriname

In de zaak waarbij de deken van de Amsterdamse Orde van Advocaten, de toezichthouder op de advocatuur, advocaat Gerald Roethof beschuldigde van het ernstig schenden van de regels voor advocaten is bepaald dat Roethof voor zes weken wordt geschorst door de Raad van Discipline.

De Amsterdamse Orde van Advocaten had een klacht tegen Roethof ingediend vanwege een zaak in 2020. Toen werd een cliënt van Roethof aangehouden en werd in het huis van de verdachte een groot geldbedrag gevonden.

Volgens de Raad is vast komen te staan dat hij informatie heeft gelekt. Daarnaast wordt Roethof voor nog eens vier weken geschorst voor eerder vastgestelde tuchtrechtelijke overtredingen. Die schorsing was eerder voorwaardelijk opgelegd schrijft het Algemeen dagblad vandaag.

De 50-jarige advocaat heeft dertig dagen de tijd om in beroep te gaan tegen de schorsing. ‘Een eventueel hoger beroep heeft schorsende werking; dat betekent dat de schorsing in dat geval nog niet ingaat’, aldus de Raad van Discipline.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

6 REACTIES
  1. Zielig voor deze avocado, hij was de enige overgebleven die niet kapot was gemaakt door allerlei regels en wetten in nl maar nu helaas wel. Ach, ik weet er alles waar geld speelt, dan ben je klaar in nederland je wordt fysiek en mentaal gesloopt zelfs dierbare gedood. Advocaat spong heeft engelse roots zelfs koninklijk achter verre familie van Koningin karel heel bizar was lang geleden in verborgen verleden, nou als familie was van koningin karel dan zou ik liever in engeland naast camila willen slapen.


    Maak melding
  2. Waterkant kan het beter bij de sensatie aanrijding en berovingen berichten houden. Want wanneer men inhoudelijk reageert op politiek gevoelige onderwerpen, word de reactie verwijderd. Volgens mij hebben wij zowel in Nederland als in Suriname recht op vrijheid van meningsuiting! Ik vind het jammer dat de reactie van Xavier is verwijderd. Die vertelde het verhaal over het waarom iemand als Dhr. Roethof onder een vergrootglas ligt, ondanks zijn uitstekende prestaties in de Nederlandse advocatuur. Het is een mening en mag gehoord worden. Laten we maar de meningen van zwakka en Sandra gebruiken om onze ontwikkeling te ondersteunen….


    Maak melding
  3. Dat Nederlandse advocaten zich niet aan de regels houden komt vaker voor. Denk maar aan de advocaten familie Moszkowicz en die heks Inez Weski, die Bouterse eens verdedigd heeft (wie met pek omgaat wordt ermee besmeurd). Deze topadvocaten zijn zelfs opgesloten of uit het ambt gezet.


    Maak melding
  4. Ai boy, Pride goes before destruction, and haughtiness before a fall. Proverbs 16:18
    Natuurlijk maakt het niet uit wie je bent of tot welk ras je behoort, het is heel menselijk en soms haast demonisch als mensen in hun hoogmoed denken onaantastbaar te zijn!!!!

    Gado de wi fesi mang.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES