dinsdag, mei 7, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieToezichthouder advocatuur verdenkt advocaat Gerald Roethof van lekken van informatie

Toezichthouder advocatuur verdenkt advocaat Gerald Roethof van lekken van informatie

-

Does Travel - naar Suriname

In Amsterdam was er maandag een zitting van de Raad van Discipline, in het kader van een onderzoek naar de bekende advocaat Gerald Roethof.

Volgens de deken van de Amsterdamse Orde van Advocaten, de toezichthouder op de advocatuur, zou Roethof de regels voor advocaten ernstig geschonden. De advocaat zou volgens de deken informatie uit een strafdossier hebben gelekt, terwijl hem en zijn cliënt beperkingen waren opgelegd.

Volgens het Algemeen Dagblad draait de zaak om een cliënt van Roethof die in de zomer van 2020 is aangehouden en waarbij een groot geldbedrag in contanten is gevonden bij een huiszoeking.

De cliënt van Roethof krijgt beperkingen opgelegd, wat betekent dat hij geen contact mag hebben met de buitenwereld. Dat geldt ook voor Roethof. Toch is informatie uit het lopende onderzoek naar buiten gekomen, schrijft de krant.

De deken van de Amsterdamse Orde van Advocaten lichtte toe dat de verdenkingen zijn gerezen uit berichten die zijn verstuurd met de versleutelde berichtendienst Encrochat, schrijft Het Parool hierover.

Roethof ontkende tijdens de behandeling van het dekenbezwaar ten stelligste dat hij informatie heeft gelekt.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

19 REACTIES
  1. Waarom zou Roethof zo stom zijn om zijn goede naam en brilliante carrière in gevaar te brengen? Het zal toch niet zo zijn dat zijn clìënt hem zoveel zal betalen dat hij meteen miljionair wordt en de rest van zijn leven nooit meer hoeft te werken?


    Maak melding
  2. @ Henkes 13 februari 2024 Bij 13:13
    Waarom zou Roethof zo stom zijn om zijn goede naam en briljante carrière in gevaar te brengen?

    Denk maar aan de advocaat van Taghi de crimineel, zijn advocaat mevr Inez Weski wellicht schuilt daar je antwoord. Het is dus wel degelijk mogelijk. Trouwens Weski haar uurtarief is circa 500 euro per uur terwijl Roethof zijn tarief 300 euro bedraagt.


    Maak melding
  3. @ Henkes 13 februari 2024 Bij 13:13
    “Waarom zou Roethof zo stom zijn om zijn goede naam en brilliante carrière in gevaar te brengen?…”

    Op een advocatenkantoor zijn er meerdere mensen werkzaam. Als mr. Roethof niet zelf ‘gelekt’ heeft, kan het ook zijn dat iemand anders de informatie ‘gelekt’ heeft om (misschien uit rancune) ‘zijn goede naam en briljante carrière’ in discrediet te brengen. Laten we dus geen voorbarige conclusies trekken en het onderzoek afwachten.

    Tan bun


    Maak melding
  4. Roethof een briljante advocaat ? Ha ha laat mij niet lachen man. Zo briljant is hij niet bovendien . komt hij als arrogant over. Welke grote zaak heeft deze briljante advocaat dan gewonnen ? Ik herinner mij een zaak waarin hij pleitte dat zijn client zich niet vergrepen had in drugs maar in sigarettensmokkel. Alsof Roethof het verschil tussen drugs en sigaret niet weet.


    Maak melding
  5. Deze advocaat is zeker niet domste, echter oud advocate van vorige press was ook niet de aller domste. Wel zit er een uurtarief tussen beiden. De gewone man/,vrouw op straat weet allang dat justitie alle berichten van een ieder kan traceren. Bovendien worden alle geregistreerde advocaten binnen de orde van advocaten feilloos 24/7 gevolg. Dus dan moet deze “briljante” advocaat nu het tegendeel gaan bewijzen. Uiteraard zijn er verschillende scenario’s te bedenken van zijn onschuld om te beginnen met ; a no mi, daarna kantoor collega op verzoek himzelf, of collega uit jaloezie en tot slot iemand van binnen uit die toegang in vertrouwelijke dossiers heeft.
    Tori spang, masra Spong, set kong!


    Maak melding
  6. Dit past onder het WEF beleid. Iedereen die niet in de pas loopt wordt het leven en diens beroep onmogelijk gemaakt. Velen zien het niet.
    Daarom zal er geen anti-WEF regering van Wilders komen.
    Overigens is Wilders zèlf wel WEF gezind.
    WEF is een unieke combinatie van onzuivere Yoden en pure Naatsies.


    Maak melding
  7. @Ronald 13 februari 2024 Bij 15:16

    Naar ik vernomen heb hebben heel veel Surinamers en Antillianen op de partij van de heer Wilders gestemd. Behoren die ook tot de categorie Yoden en Naatsies ?
    Wat Roethof betreft is het niet merkwaardig dat hij onder de loep van Justitie staat. Er zullen na hem ook andere advocaten volgen en her en der lees ik dat de racisme kaart weer wordt opengetrokken. Het is niet alleen de allochtone advocaat die door justitie in de gaten gehouden wordt maar evenzeer ook de autochtonen advocaat. Jaren geleden werd mr. Bovens, beroemd en zeer kundig raadsman, ook aan justitieel onderzoek onderworpen.


    Maak melding
  8. @Pietpiewta 13 februari 2024 Bij 14:44
    “Roethof een briljante advocaat ? Ha ha laat mij niet lachen man. Zo briljant is hij niet bovendien . komt hij als arrogant over…”

    Men kan ook briljant zijn in zijn/haar ‘eenvoud’ en als u mr. Roethof arrogant vindt, dan heeft mr. Spong het uitgevonden. Overigens zijn ‘de mensen die geen fouten maken, de mensen die niets doen.’

    Tan bun


    Maak melding
  9. Papa Janus,

    Lees het nog een keer. Een Wilders regering wordt een anti-WEF regering dus anti onzuivere Yood en anti Naatsie. Dat is wat de Surinamers en Antillianen ook wilden waarschijnlijk.


    Maak melding
  10. Volgens mijn word er jacht gemaakt op buitenlandse afkomst advocaten.want er is altijd gelekt anders hoe komen de journalisten aan hun informatie .gaan ze heilige boontje spelen .ja ja stil wegwerken vd concurant


    Maak melding
  11. robje g , jij zal van een koude kermis thuis komen , en die roethof is zeker een vriend van jou en robje g is dit ook jouw mening ;;;;;
    word er jacht gemaakt op buitenlandse afkomst advocaten.want er is altijd gelekt anders hoe komen de journalisten aan hun informatie .gaan ze heilige boontje spelen .ja ja stil wegwerken vd concurant
    dit is zeker ook een vriend van jou , ach als straks wilders aan het roer komt zullen ze het merken


    Maak melding
  12. Ik weet nog de gevallen van niet westerse personen (Allochtonen) tegenwoordig mag je het woord allochtonen niet gebruiken in nederland dus personen met een kleurtje dat scotoe hun aanhoudt en ze vraagt hoe kunt in zo een dure auto rijden wat voor werk doet u waaronder advocaat Roethof dit is overkomen Dat vertellen velen waaronder Advocaat Roethof er een van was En trouwens versleutelde berichten zijn geen bewijs Dus afwachten dit bericht van Roethof overviel mij even wel


    Maak melding
  13. shila ben jij ook versleuteld , jij lult een uur in de wind , jij en jou vrienden hebben zwarte piet verbannen en toen vond die roethof dat geweldig , hij hoefde de schoorsteen niet meer te vegen voor zwarte piet , maar nu hij ze niet meer veegt gat het roet lekken en krijg je zwarte vlekken , ter informatie wegenverf zal het witwassen


    Maak melding
  14. Als je zo in beeld bent zoals Roethof moet je oppassen voor aasgieren op twee benen, mensen die hun messen slijpen zodra ze een oude rekening kunnen vereffenen.
    Trouwens no spang, ergens gelezen dat die andere ook veel in beeld komende Mr. Spong als verdediger optreedt. Dus het komt goed.
    Bovendien, het OM in Nederland mag ook keer naar zichzelf kijken bij het gebruik van “dubieuze”middelen (oneigenlijk, niet getoetst) in strafzaken.


    Maak melding
  15. Suma maki a tori come na doro (2x)

    Suma maki a tori come na doro, na adcatie san no de can lon.

    Suma maki a tori come na doro (2X)
    Sribi krosi foe Damsko Adcatie talki dat masra Roeti no hori in na weti fu advocaties,

    Sribi krosi foe Damsko Advocatie talki dat mastra Roeti sidon tapu faja karu.

    Suma maki a tori come na doro Roeti taki (2x),
    Adcatie Gerard Spong taki dat Roeti, de go wini a case disi.

    Suma make a tori come na doro, oe kaka jesi (!) ( 2x), Dati oe san yeri te krutu bakra abra de o naki fu tja clean in a tori desi tapu Munday 25 Maart 2024.


    Maak melding
  16. Hopelijk gaan de Suri toezichthouders ook hun werk doen en de advocado’s toetsen op integriteit, professionaliteit, heulen met de verdachte en in suri toetsing op politieke partij.

    Roetje you’ve got what you deserve!


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES