zaterdag, april 27, 2024
HomeNieuws uit SurinameRobinhood doelman Jonathan Fonkel verkozen in Concacaf Elftal van de week

Robinhood doelman Jonathan Fonkel verkozen in Concacaf Elftal van de week

-

Does Travel - naar Suriname

Robinhood doelman Jonathan Fonkel (18), is samen met wereldsterren als Lionel Messi en Luis Suárez, verkozen in het Concacaf Elftal van de week. De sluitpost is ook opgenomen in de voorselectie van het elftal van Suriname.

Fonkel was afgelopen dinsdag de grote man voor zijn club in de eerste wedstrijd van de Concacaf Champions Cup 2024. Robinhood verloor dankzij hem in Costa Rica met slechts 2-0 van Herediano.

De thuisploeg controleerde vanaf het begin de wedstrijd en begon steeds meer druk uit te oefenen op de verdediging van Robinhood, maar doelman Fonkel wist telkens weer de nodige reddingen te verrichten.

Herediano opende de score in de 32ste minuut toen een bal in het gebied door Getsel Montes keurig werd afgemaakt voor een 1-0 voorsprong. De rood-groene formatie kreeg kort na de score van Montes wel een grote kans op doel, maar Dimitrio Andro kon niet voorbij Herediano keeper Alexandre Lezcano komen.

De goede vorm van Fonkel zette zich voort in de tweede helft toen hij het schot van Keysher Fuller afwees. Herediano ging op zoek naar nog een doelpunt en was nonchalant in de verdediging.

De Surinaamse landskampioen kwam maar niet tot scoren. Een inworp in de 84ste minuut werd door de thuisploeg benut en de 2-0 voorsprong werd in stand gehouden tot het laatste fluitsignaal.

Het verlies van Robinhood betekent echter niet het einde van hun reis in het toernooi, aangezien de return nog moet plaatsvinden. De thuiswedstrijd is op woensdag 13 maart in het Franklin Essed stadion.