zaterdag, april 27, 2024
HomeNieuws uit SurinamePresident geïnstalleerd als Chief Scout van de padvinderij in Suriname

President geïnstalleerd als Chief Scout van de padvinderij in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

De Surinaamse president Chandrikapersad Santokhi is zaterdag 9 maart geïnstalleerd als Chief Scout van de padvinderij. Deze installatie volgt op zijn eerdere installatie als lid van de Boy Scouts van Suriname op 6 maart in het Presidentieel Paleis, conform de statuten van de padvindersorganisatie.

De ererang van Chief Scout wordt traditioneel aangeboden aan de opeenvolgende presidenten van de Republiek Suriname. Ook ons huidig staatshoofd heeft bovengenoemd aanbod aanvaard en is op zaterdag 9 maart geïnstalleerd in het Nationaal Hoofdkwartier van de Padvinderij “Wees Paraat”. De Chief Scout is de beschermheer van de scouting in Suriname. 

President Santokhi dankte de organisatie voor het vertrouwen in hem om deze eerbare functie te mogen bekleden. “Als we de geschiedenis induiken, ben ik de vierde Chief Scout van deze organisatie. Eerder zijn de presidenten Ferrier, Venetiaan en Bouterse allemaal Chief Scout geweest. Zoals ik bij het hernieuwen van de belofte daarnet heb beloofd, zeg ik u nu weer toe dat ik mij daaraan zal houden en mijn uiterste best zal doen om deze mooie organisatie positief uit te dragen.”

De president erkende de uitdagingen waarmee de jeugd in de wereld en vooral in Suriname wordt geconfronteerd. Hij is ervan overtuigd dat de padvinderij een grote bijdrage kan leveren aan de vorming van de jeugd. De rol van de padvinderij omvat volgens het staatshoofd het bijdragen aan de persoonlijke en sociale ontwikkeling van jonge mensen in een wereld waar waarden en normen vaak met de voeten worden getreden. “Begrippen als vrede, vriendschap, trouw en samenwerking zijn bijzonder belangrijk in de vorming van onze samenleving, met name voor de jeugd”, aldus president Santokhi.

Hij sprak de belofte uit om samen te komen met de leden, waarbij aspecten worden besproken en plannen gezamenlijk worden uitgewerkt om de padvindersorganisatie en -familie te laten groeien. Hij deed als Chief Scout een beroep op aanwezige hoogwaardigheidsbekleders om bij te dragen aan en de padvindersorganisatie te ondersteunen. “Na vandaag geloof ik dat we een goede strategie kunnen ontwikkelen om gezamenlijk meer te investeren in de padvindersorganisatie. We moeten ze helpen, zodat we later met trots kunnen zeggen dat wij een bijdrage hebben kunnen leveren.”

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

9 REACTIES
  1. Nou krijgt hij elke dag 100 stokslagen op zijn vette pens totdat al het vet is gesmolten. Want een vette scout en ook nog het gezicht van deze organisatie, dat is niet bepaald reclame voor de Scouts.
    Overigens is het woord skowtoe afgeleid van het woord scout.


    Maak melding
  2. Dit is een opnieuw een belediging voor alle padvinders en oudpadvinders . Zowel de huidige president als de gevluchtte veroordeelde massa moordenaar DiDiBri zijn GEEN actieve padvinders geweest. Toen Arron de onderofficieren in 1980 padvinders noemde, pleegden ze die ordinaire staatsgreep, die ons land zoveel ellende heeft gebracht.


    Maak melding
  3. wat een drama maken ze weer , jullie volgen het goede pad hé , ach vasten zullen jullie ook wel niet kennen , feesten en auto rijden is normaal toch voor jullie , busje komt zo


    Maak melding
  4. hansje oh , jou god bouterse is gevlucht als een laffe hond , ook jou moordenaar bouterse was chief scout , de padvinders zullen jou god bouterse vergallen , wat een slappe paarse opperrat is jou afgod
    en hansje oh jij bent nog dommer dan je holmaatje debby , en hansje oh wij geloven niet in een god , dus domste jochie van de klas , deze president doet het beter dan jou afgod bouterse , deze nul heeft honderden surinamers vermoord , waarvan vrouwen en kinderen letterlijk afgeslacht in Moiwanna , hansje je hebt een zwart 🖤


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES