maandag, april 29, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidParmessar: "Personen met relevante aandoeningen of ziektes en ouderen uit Wageningen evacueren"

Parmessar: “Personen met relevante aandoeningen of ziektes en ouderen uit Wageningen evacueren”

-

Does Travel - naar Suriname

NDP-fractieleider Rabin Parmessar heeft naar aanleiding van de enorme rookontwikkeling in Wageningen, donderdagavond in De Nationale Assemblee van Suriname (DNA) voorgesteld om burgers met relevante aandoeningen of ziektes en ouderen zo spoedig mogelijk uit voorzorg te evacueren uit het gebied.

“De artsen met gezond verstand zullen me begrijpen. Voorts dat met voortvarendheid de branden aangepakt worden, waarbij de overheid meer middelen, manschappen en materieel inzet. Daarnaast vraag ik een onderzoek hoe het heeft kunnen gebeuren en of er verantwoordelijken aan te wijzen zijn. Want dit mag niet meer gebeuren”, benadrukte de NDP’er.

Donderdag heeft ook de bond bij de Surinaamse brandweer gemeld dat er op een algemene ledenvergadering is besloten dat er geen dispensatie meer wordt verleend voor de bosbranden op Wageningen in Nickerie. Eerder werkte zij samen met het Nationaal Leger en andere instanties aan het isoleren van de bosbrand om zo verspreiding tegen te gaan.

Aanleiding voor het protest van de brandweer is het niet uitbetaald krijgen voor werk geleverd op de zondag en daaraan gelijkgestelde dagen over de maand december. Parmessar vroeg duidelijkheid hierover aan de regering.

De enorme rookwolken zijn een direct gevolg van de aanhoudende brandincidenten. Deze vervuilde lucht heeft verhoogde gezondheidsrisico’s met zich meegebracht. Afgelopen maandag is een vrouw kortademig binnengebracht op de SEH post te Wageningen en daarna overleden. Het ministerie van Volksgezondheid heeft gemeld dat alhoewel het overlijden mogelijk geen direct gevolg van de rookontwikkeling is, zou een obductie de werkelijke doodsoorzaak kunnen aanwijzen.

VHP-fractieleider Asiskumar Gajadien deed een beroep op de regering om kordaat op te treden in deze kwestie aangezien het hier gaat om de gezondheidssituatie van burgers. Wat de actie van de brandweer betreft, stelde hij voor om andere middelen aan te wenden zodat er toch een oplossing komt.

Waarnemend president Ronnie Brunswijk merkte op dat deze kwestie aandacht heeft van de regering en dat er alles eraan zal worden gedaan om dit probleem op te lossen. Indien nodig zullen kwetsbare personen inderdaad worden geëvacueerd.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

8 REACTIES
  1. parmessar , nu kun jij iets goeds doen voor de mensen daar ga ze evacueren , maar jij zal dat niet doen want de paarse stuurlui staan aan wal , jij bent iemand die graag vuurtjes stookt


    Maak melding
  2. In Californië, Brazilië, Chili en Griekenland bleken de branden aangestoken te zijn. En de mensen zijn permanent geëvacueerd. In Griekenland had de brandweer uit verschillende landen meegeholpen om te blussen. Wellicht kan Su ook om hulp vragen.


    Maak melding
  3. PARMESSAR IS DAT GEEN FAMILIE VAN DIE GROTE DRUGS INVOERDERS UIT PARAMARIBO
    CASINO EIGENAREN EN YOKOHAMA
    BANANEN REPUBLIEK
    EEN LAND VOL MET SCHURKEN


    Maak melding
  4. Wat kan je anders verwachten in een land waar de VHP de gezondsheidszorg heeft laten instorten. De minister van Volksgezondheid, notoire narcist en leugenaar Ramadhin, slaapt zeker nog steeds.Deze figuren denken alleen maar aan geld maken. Of is hij nog steeds ondergedoken voor de vermeende schutter die op zijn huis had gevuurd?


    Maak melding
  5. robje g, jij was zeker die schutter, vhp hater hoe is het met je pen , is hij al scherp, of heeft die wesp jou gestoken, zielig mannetje ben jij, wang snee wang


    Maak melding
  6. hansje oh, oh oh oh jou vriend parmessar is gek op jou, en hij houdt ook van vuurtjes stoken
    hansje waar is jou vriend bouterse en jou lover hoefdraad, die twee wil jij voor jou zelf houden , of ben jij dat die die bosbrand heeft aangestoken


    Maak melding
  7. Deze man is heel erg ziek. Misschien moeten ze hem evacueren. Hij zegt “artsen met gezond verstand” . Zijn er dan artsen met ongezond verstand? Zonder goede hersenen kan je geen arts worden. Hij moet z.s.m. naar een neuroloog om zijn paarse hersenen weer een een neutrale kleur te laten geven.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES