donderdag, mei 16, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieWnd. president Brunswijk: "Regering komt vanaf vrijdag in actie om veiligheidsgevoel terug...

Wnd. president Brunswijk: “Regering komt vanaf vrijdag in actie om veiligheidsgevoel terug te brengen”

-

Does Travel - naar Suriname

VHP-fractieleider Asiskumar Gajadien heeft donderdagavond wederom aandacht in De Nationale Assemblee (DNA) gevraagd voor de zorgelijke ontwikkelingen met betrekking tot de criminaliteit in Suriname.

“Of het nu het Matawai-gebied is of waar dan ook. Wij vragen de Surinaamse regering om met alle ernst en alle middelen in te zetten om de samenleving en de burgers te beschermen”, benadrukte de politicus.

Waarnemend president Ronnie Brunswijk merkte op dat wat de landelijke aanpak van de criminaliteit betreft, de regering voornemens is om vanaf vrijdag al in actie te komen om een aantal gebieden af te kammen en het veiligheidsgevoel terug te brengen.

“Alle bedreigingen, of ze in het Matawai-gebied zijn of het Tapanahony-gebied. Want als je in het binnenland werkt, moet je veilig zijn”, benadrukte Brunswijk.

In december vorig jaar vroeg Gajadien reeds aandacht van de regering in deze kwestie. Toen merkte hij op dat de Surinaamse regering met een gedegen plan moet komen om het criminaliteitsvraagstuk in Suriname aan te pakken.

“Als de instituten falen, als personen falen, als functionarissen falen, dan moeten we ze weghalen”, zei Gajadien toen. In november 2023 had zijn fractiegenoot Dew Sharman reeds aandacht van de regering hierover gevraagd.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

11 REACTIES
  1. Volk van Suriname,

    ABOP kan Suriname niet veiliger maken. Zij hebben hun kansen gehad.

    JusPol moet naar de
    Veiligheid Handhaving Partij !

    Justitia Pietas Fides. Krakti !


    Maak melding
  2. Ik hoop dat het hen lukt het veiligheidsgevoel bij de bevolking terug te brengen. Maar laten we realistisch zijn. Criminaliteit gaat hand in hand met armoede. Santokgi heeft tachtig procent van de bevolking in diepe armoede gestort.Laat hij het probleem maar oplossen met zijn repressie.


    Maak melding
  3. ‘Santokgi heeft tachtig procent van de bevolking in diepe armoede gestort.Laat hij het probleem maar oplossen met zijn repressie’. Geef hem dan ook de kans om zijn ambtstermijn af te maken. Geef hem ook de kans om samen met de rest aan de wederopbouw van het land te beginnen en stop met het steeds maar in diskrediet brengen van de VHP en met name ZE Santokhi. De fascisten van de NDP hebben Suriname binnen 10 jaar failliet laten gaan, iets wat de Nederlandse overheersers in 400 jaar niet was gelukt.
    Pas maar op dat de Chinezen jou daar niet vasthouden.


    Maak melding
  4. RobG, dan is Santokhi een genie dat hij dat slechts in 3 jaar voor elkaar heeft gekregen. Bouterse heeft er 40 jaar over gedaan.
    Weet je nog toen poep als pindakaas werd verkocht en urine als spijsolie onder Bouterses regime?


    Maak melding
  5. robje g , die zit hé , ;;;;;;;;;;;;;;;;;;
    RobG, dan is Santokhi een genie dat hij dat slechts in 3 jaar voor elkaar heeft gekregen. Bouterse heeft er 40 jaar over gedaan.
    Weet je nog toen poep als pindakaas werd verkocht en urine als spijsolie onder Bouterses regime? ,
    en deze robje g , ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; stop met het steeds maar in diskrediet brengen van de VHP en met name ZE Santokhi. De fascisten van de NDP hebben Suriname binnen 10 jaar failliet laten gaan, iets wat de Nederlandse overheersers in 400 jaar niet was gelukt.
    Pas maar op dat de Chinezen jou daar niet vasthouden.

    robje g , wang snee wang


    Maak melding
  6. @PJUL, @Pindakaas, @Watje,
    heeft de kans gekregen om het landwinkel 5 jaren te besturen en hij schepte op dat hij de klus in 200 dagen zou regelen. Hij heeft een te grote broek aangetrokken dat hem niet past. Die man heeft alleen maar babyvet op zijn botten.Dit houdt in dat hij en zijn vermeende deskundigen niet deskundig zijn en de capaciteiten missen om het land te besturen. Hij en zijn team zijn wel experts om te frauderen


    Maak melding
  7. @ PJUL…..
    DE SURINAAMSE STAAT BETAALT 16,8 MILJOEN SRD PER JAAR AAN EX-MINISTERS
    07 jan 2023 | snc.com |

    DE SURINAAMSE STAAT BETAALT 16,8 MILJOEN SRD PER JAAR AAN EX-MINISTERS, WAARVAN 15 MILJOEN SRD AAN NDP MINISTERS DIE GEDIEND HADDEN VAN HET JAAR 2010 T/M 2020!

    MET DANK AAN PRESIDENT DESI BOUTERSE DIE IN TIEN JAAR TIJD 65 MINISTERS BENOEMDE!! PAARS, SOSO VERNIELING! PRESIDENT CHAN SANTOKHI GRIJP IN EN LAAT DEZE REGELING VAN SALARISSEN EX MINISTERS NDP REGERING, TERUGDRAAIEN, WET IS AL IN BEHANDELING OM DIT TE STOPPEN! HOERA! (KIJKT U OOK NAAR DE LIJST MET MINISTERS)

    De staat Suriname betaald per jaar aan kosten voor ex-ministers ruim SRD 16,8 miljoen. Het grootste gedeelte, namelijk SRD 15 miljoen, gaat naar
    ministers die zijn voorgedragen door de NDP of exponenten van die partij.
    Lees ook: Overzicht leningen NDP 2015 -2020

    A. De ‘revolutie-ministers’ van de periode 1980-1987 kosten SRD 3 miljoen per jaar;
    B. Voor de periode 1996 tot en met 2000 zijn de kosten voor ex-ministers SRD 464.640 per jaar;
    C. Voor ex-ministers uit 2000-2010 (periode Venetiaan) moet per jaar SRD 1,4 miljoen worden uitbetaald;
    D. En van de afgelopen periode 2010-2020 (periode Bouterse) zijn de kosten voor de Staat voor ex-ministers enorm hoog namelijk SRD 12 miljoen per jaar.
    Het gaat in die laatste periode onder president Bouterse om maar liefst 65 ministers. Sommigen hebben maar 1 jaartje gediend, maar maken aanspraak op alle voorzieningen. Daar wil de huidige Surinaamse regering van af. Santokhi zegt dat er al een wet is gemaakt en in behandeling is om deze plundering van het Surinaamse volk te stoppen. EINDELIJK!!

    Somohardjo zei verder dat de gewezen regering Bouterse/Adhin in totaal 17.864 ambtenaren in dienst heeft genomen. De bewindsman noemt dit a-nationalistisch en crimineel, omdat de regeerders vooraf al wisten dat deze arbeidskrachten niet betaald konden worden. Tijdens de kabinetten Bouterse-I en II, van 2010 tot 2020, passeerden uiteindelijk 65 ministers de revue.


    Maak melding
  8. RobG 2 maart 2024 Bij 00:56
    @PJUL, @Pindakaas, @Watje,
    heeft de kans gekregen om het landwinkel 5 jaren te besturen en hij schepte op dat hij de klus in 200 dagen zou regelen. Hij heeft een te grote broek aangetrokken dat hem niet past. Die man heeft alleen maar babyvet op zijn botten.Dit houdt in dat hij en zijn vermeende deskundigen niet deskundig zijn en de capaciteiten missen om het land te besturen. Hij en zijn team zijn wel experts om te frauderen

    ha ha robje g , en deze domme reactie hebt jij verstuurd vanuit china , robje g jij zit gewoon in een garagebox in de koppenburglaan K-buurt in amsterdam zuidoost , door peilingen van jou telefoon en laptop is het zo te traceren , zonder een vlijmscherpe pen , robje g jij hebt niet in het leger gezeten als dienstplichtige hé , jij bent toen als dienstplichtige zeker ook gevlucht , brunswijk zal jou ook een laffaard noemen


    Maak melding
  9. Lonny, begin met het terugsturen van Moks-Aleisi naar tapse. Jullie van abop hebben niet de kennis en visie om enige ontwikkeling te brengen. Je zegt, de regering komt met maatregelen, welke dan? En uit welke hoed komen de maatregelen?
    Betre oe go prani napi, ksaba nanga bana jere,…


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES