donderdag, mei 16, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieKorps Brandweer Suriname per direct landelijk in beraad

Korps Brandweer Suriname per direct landelijk in beraad

-

Does Travel - naar Suriname

De Surinaamse brandweer is per direct gestopt met de bluswerkzaamheden te Wageningen. Reden hiervoor is dat leden van het Korps Brandweer Suriname per direct landelijk in beraad zijn.

Het beraad houdt onder andere in dat ze niet uitrukken voor gras- en/of bosbranden.
 
De reden dat er actie wordt gevoerd is dat de extra beloning voor het werken op de zondagen en daaraan gelijkgestelde dagen van december, niet zijn uit betaald. Ook wachten de brandweerlieden al langer dan 5 maanden op nieuwe werkschoenen (foto onder).

“Wij zijn bezig om met minster Kenneth Amoksi hierover te onderhandelen, en het ministerie neemt het besluit om niet uit te betalen. Dat gaan wij niet accepteren”, aldus bondsvoorzitter Wendell Oosterwolde in gesprek met de redactie van Waterkant.Net.

De werkgever heeft tot donderdag de tijd om zaken recht te trekken. Voor die dag is er een spoed algemene ledenvergadering (ALV) gepland. Na deze ALV zouden de acties verscherpt kunnen worden.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

12 REACTIES
  1. Die Moks-Aleisi heeft een schop onder de kont nodig. Ze wachten al 5 mnd. op nwe.werkschoenen en hij doet niets…de man is de aller grootste niksnut in dit kabinet en verdient met recht een brevet van onvermogen!


    Maak melding
  2. Ik geef de brandweer groot gelijk. Moet je hun materiaal maar zien. Het is een en-al- friends & family wat de klok slaat. President Santokhi weet wel ruim 8 miljoen US dollars over te maken naar PanAm. Losse tongetjes beweren dat de eigenaren van PanAm verre familie zijn van Santokhi. Lijkt wel inteelt wat de klok slaat. Suriname is onder Santokhi vervallen tot een failed state.


    Maak melding
  3. @Ram 27 februari 2024 Bij 10:58
    Waarom heeft u de afgelopen 10 jaren niet gestaakt. Ook de leverancier in Suriname is zijn werk ontnomen door bouterse. Nu klagen omdat jullie je spullen niet optijd krijgen. Ga bij bouterse en co klagen. Ondankbare lieden die jullie zijn.

    Ram,
    Ik vind dit een schoffering naar onze reddingswerkers toe!
    Deze mensen lopen al op hun ‘eindjes’, en hulpverleners, reddingswerkers en anderssoortige beroepen, waarbij men soms met gevaar voor eigen leven, branden blussen en levens redden, enz…verdienen ons diepste respect!

    President Santokhi mag dan niet overal schuldig aan zijn, maar Bouterse is al een tijd niet meer aan het bewind, dus ‘wie nu leeft, die nu zorgt!’ Shame on you!


    Maak melding
  4. Ook hier is ordening en reorganisatie van essentieel belang.

    Dat klagen zal ergens wel terecht en begrijpelijk zijn.
    De vragen zijn:
    sinds wanneer begonnen de problemen, wat zijn de oorzaken en waarom is er nooit eerder opgetreden ?
    Wat hebben de vorige regeringen wel en niet gedaan waardoor er nu grote problemen zijn / wat hebben de vorige regeringen achtergelaten ?

    Wij willen toch transparantie !

    Oorzaak + gevolg = transparantie

    Justitia Pietas Fides. Krakti !


    Maak melding
  5. De brandweermannen hebben geen behoefte aan allerlei geblèr en bullshit in de ruimte van, hoe, wat, waar en/of wanneer! De zolen vallen van hun schoenen en hebben nù uitrusting nodig, die dusdanig aan alle veilligheidsvoorschriften voldoen, zodat ze onze shit op een acceptabele wijze op kunnen lossen! De rest is mosterd na de maaltijd!

    Tan bun!


    Maak melding
  6. er heerst een grote bosbrand in wageningen, meer dan 1500 ha is al verwoest en meer dan 60 mensen moesten met ademhalingsproblemen naar spoedeisende hulp en mogelijk is er zelfs een dode gevallen. nou snap ik best dat de heren niet op hun slippers kunnen gaan werken maar zoals eerder gezegd in een verwijderde reactie laten ze nu letterlijk mensen stikken.


    Maak melding
  7. Laten brandweermensen echt hun medemens stikken of ervaren zij het gebrek aan goed schoeisel en beademingdapparatuur als verstikkend en daarom niet in staat om hun medemensen uit de brand te kunnen helpen?


    Maak melding
  8. WAT 27 februari 2024 Bij 03:28
    Je opmerking moet nog beoordeeld worden
    okee dat jullie in beraad gaan , maar de mensen in Wageningen blijven dus langer in de rook zitten , jullie moeten jullie ook beraden of het niet anders kan , nu laten jullie het volk stikken , stelletje domme gasten

    een tijdje terug staakten jullie ook , en toen lieten jullie de mensen in Noord ook letterlijk stikken , maar toen in de stad een grote brand was waren jullie allemaal daar , waarom gingen jullie toen niet in beraad


    Maak melding
  9. Ernesto 27 februari 2024 Bij 22:20
    Laten brandweermensen echt hun medemens stikken

    ——————-
    die brand is al 3 weken gaande. (geschoeide) brandweerlieden waren samen met het leger en nccr ter plekke en hadden binnen enkele dagen al een klein succes geboekt, minder rookontwikkeling. “De Surinaamse brandweer is per direct gestopt met de bluswerkzaamheden te Wageningen. Reden hiervoor is dat leden van het Korps Brandweer Suriname per direct landelijk in beraad zijn.”


    Maak melding
  10. Hertenspoor, ik geloof niet dat brandweermensen harteloze zielen zijn en ga ervan uit dat zij dit beroep gekozen hebben om branden te blussen en levens te redden. Een brand die al 3 weken gaande is, klinkt meer als ‘hel op aarde’; ga d’r maar aan staan. Laten we aannemen, dat ze gegronde redenen hebben voor hun handelingen.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES