dinsdag, mei 7, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieSewcharan stopt per direct als advocaat van de Staat Suriname

Sewcharan stopt per direct als advocaat van de Staat Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

Advocaat Gerold Sewcharan, tevens voorzitter van de Partij voor Recht en Ontwikkeling (PRO), heeft woensdag laten weten dat hij per direct stopt als advocaat van de Staat Suriname.

“De Staat zal mij dus niet meer kiezen als advocaat, wat mag. Ik hoef zo de bijstand dus niet zelf te beëindigen, wat in mijn beroepsbeleving niet mag. De formaliteiten met betrekking tot de afbouw en overdracht van de opdrachten die ik onder handen heb, worden thans vervuld”, aldus Sewcharan op zijn Facebookpagina.

Hij zegt daarbij dat hij nooit gedacht had dat hij om politieke redenen zijn beroep als advocaat, wat hij al 29 jaren doet, niet meer vrij zou kunnen uitoefenen. “Ik had niet gedacht dat politiek zo ver kon doorwerken. Maar zo leer ik politiek kennen”, aldus de advocaat.

Sewcharan schreef eind vorige maand als advocaat van de Staat, de brief aan VACO waarin gewezen werd op het gebruik van de foto van de Surinaamse president op de cover van het boek van de Nederlandse ondernemer Gerard van den Bergh en de inbreuk die dit gebruik van de foto veroorzaakt.

Het bezwaar luidde toen dat Sewcharan niet voor de Surinaamse regering of regeringsfunctionarissen zou moeten werken, terwijl hij de rol van voorzitter en politiek leider van de PRO vervult.

De advocaat gaf in een uitgebreide reactie aan dat hij de afgelopen 23 jaren onder elke president als advocaat voor de Staat Suriname heeft gewerkt.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

9 REACTIES
  1. Hij zou in zn eentje in PRO blijven. Hij hft Biervliet uitgeschakeld, Hofwijks bedonderdkomt zetels zoeken vr VHP.
    Onbetrouwbare kwast.
    Nu daar er verkiezingen vr de deur staan kom je weer nr buiten.


    Maak melding
  2. Pro …satelliet partij van de olifant, Nibte niet eraan denken om Pakitow te verdedigen hoor die door de rechter met een calculator een vonnis is opgelegd. Wayne Telgt daarentegen mag strafbladvrij politieke carrière voortzetten wat een O M .sjeg.


    Maak melding
  3. “…
    De advocaat gaf in zijn reactie aan dat hij de afgelopen 23 jaren onder elke president als advocaat voor de Staat Suriname heeft gewerkt.
    …”

    En dan nu ineens !

    Dan is Sewcharan corrupt of een slampamper.


    Maak melding
  4. @Para Express 8 februari 2024 Bij 14:08
    “En dan nu ineens! Dan is Sewcharan corrupt of een slampamper.”

    Para Express,
    U moet het hele vehaal lezen en probeer niet tussen de regels door te lezen, dan zult u tot de conclusie komen (denk ik), dat dit ‘een spel is op hoog niveau.’ Veel leesplezier!
    *
    (Red.) Advocaat Gerold Sewcharan, tevens voorzitter van de Partij voor Recht en Ontwikkeling (PRO), heeft woensdag laten weten dat hij per direct stopt als advocaat van de Staat Suriname. Sewcharan: “De Staat zal mij dus niet meer kiezen als advocaat, wat mag.
    *
    De Partij voor Recht en Ontwikkeling (PRO) is een politieke partij in Suriname. De partij werd in 2018 opgericht. De kiem voor de partij ligt in 2017 toen de activisten Curtis Hofwijks, Bryan Boerleider en Jennifer Wong Swie San van Wij zijn Moe(dig) bij Gerold Sewcharan kwamen met juridische vragen. Kort hiervoor was Sewcharans telefoon al meerdere malen overgegaan, omdat Hofwijks en enkele andere protestleiders korte tijd waren vastgehouden na een vreedzaam protest, waar een zwaar bewapende, in sommige gevallen gemaskerde Mobiele Eenheid op af was gestuurd.

    Hieruit ontstond een samenwerking en uiteindelijk werd PRO op 10 januari 2018 opgericht en op 25 mei geproclameerd in Hotel Torarica.

    Sewcharan, Wong Swie San en Stephano Biervliet nemen in het eerste bestuur de posities in van voorzitter, secretaris en penningmeester. Biervliet, Hofwijks en Joan Nibte zijn de politieke leiders van de partij. Er is voor drie politieke leiders naast een partijvoorzitter gekozen om de verantwoordelijkheden te spreiden waardoor er een hoger democratisch gehalte bereikt zou moeten worden. Andere bestuursleden zijn Bryan Boerleider, Kai Du, Antoon Karg en Benito Pick. Op 1 augustus 2018 werd het partijkantoor geopend naast Ons Erf in Paramaribo.


    Maak melding
  5. CITAAT: “Ik had niet gedacht dat politiek zo ver kon doorwerken. Maar zo leer ik politiek kennen”, aldus de advocaat. van Sewcharan.
    REACTIE: Als hij niet begrijpt dat die combinatie absoluut niet kan in een democratie dan pleit dit niet bepaald voor zijn kennis en inzicht! Immers hij was in de positie om het ongewenste politieke partijen zeer moeilijk, zo niet onmogelijk, te maken door er voor te zorgen dat die partij onder allerlei processen bedolven zou worden. De overheid beschikt immers altijd over een langere adem en kan een partij middels processen het werk onmogelijk maken en failliet laten gaan!

    Sewcharan had vanaf het begin moeten begrijpen dat hij nooit een bestuursfunctie kon bekleden. Hij had eventueel als adviseur kunnen optreden.
    Inmiddels is PRO al lang niet meer wat het ooit was. Hofwijks is weg, de huidige bestuurders komen vooral negatief in het nieuws en inhoudelijk lijkt de partij niet echt veel te bieden nu haar belangrijkste bestaansrecht, de NDP weg, gerealiseerd is door de kiezers die vooral “slim” stemden.

    We moeten dit alles ook in het licht plaatsen van het feit dat SU al jaren, de facto, een 2 partijen land is: Mega Combinatie met de gewetenloze criminelen, en Front waar de politici iets slimmer waren en sommige zelfs integer. Gevolg is dat de DNA nog nooit naar behoren functioneerde. Moddergooien en wat theater was hun bezigheid. Als gevolg hiervan kent SU sinds 1975 geen echte ontwikkeling en vooruitgang. Jaren lang gedreven op de bauxiet kurk en nu de hoop op olie maken geen echte ontwikkeling. Sterker nog, ze remmen het af.

    Daarom is het zo belangrijk dat, nu Bouterse voorgoed is uitgeschakeld, er hard wordt gewerkt aan een derde stroming in de politiek. Eén die echt voor inhoud en visie gaat, die kundig en integer is, die er is voor het volk en het land. De kiezers spelen een belangrijke rol in dit proces. Die moeten goed opletten wie wat communiceert, of de beloftes wel realistisch en wenselijk zijn, kritische vragen stellen om praatjes en loze beloftes te ontzenuwen, en vooral kijken of de politici is die partij wel kundig en integer zijn!


    Maak melding
  6. ja die 3e combinatie heeft rusland/nps eerder ‘gezien>npk3). daarom eruit om straks met de olie(dirty)deals net als toen bij de ebs ; de woningen v d kinderen? in miami te doen betalen(verhaaltjes over gespaarde gelden tijdens studie 🙂 🙂 worden dan weer voor de goedgelovigen in groene t shirts uitgesmeerd
    ** kundig zijn de meeste wel, integer blijven is het probleem in Su !!


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES