zaterdag, mei 11, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieHof stelt voor doodslag veroordeelde Romano in vrijheid

Hof stelt voor doodslag veroordeelde Romano in vrijheid

-

Does Travel - naar Suriname

Het Hof van Justitie in Suriname heeft de voor doodslag veroordeelde Romano W. dinsdag in vrijheid gesteld. Dit na een verzoek van zijn advocaat Maureen Nibte.
 
Romano was op 16 mei 2021 aangehouden nadat zijn levenspartner Figwella Liesdek door een schot uit een vuurwapen om het leven was gekomen.

De verdachte had aangegeven dat hij bezig was kleren te wassen, toen de jonge vrouw met een vuurwapen naar buiten kwam. Het wapen was illegaal en behoorde aan W. toe.

Toen Romano het wapen in de hand van de vrouw zag, rende hij naar haar toe met de bedoeling om haar het wapen afhandig te maken. Bij die gelegenheid ging het wapen af waarbij de vrouw dodelijk werd geraakt.

Fegwella

De Surinaamse politie zou hebben aangegeven dat er in de woning geen sporen van een worsteling zijn aangetroffen. Tijdens het onderzoek ter terechtzitting zijn er ettelijke getuigen gehoord, die allemaal aangaven dat er geen ruzie was tussen het koppel.

Romano zou dus geen reden hebben gehad om de jonge vrouw van het leven te beroven. Het paar had toen net een baby van 20 weken.
 
Op 24 november 2023 werd aan Romano W. een straf van vier jaar opgelegd terzake doodslag. Inmiddels heeft hij tweederde deel van zijn straf uitgezeten. Advocaat Nibte diende daarom een verzoek tot invrijheidstelling in bij het Hof.

Omdat de veroordeelde zich goed heeft gedragen in de inrichting, ging het Hof mee met het verzoek van de raadsvrouw en stelde de veroordeelde in vrijheid.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

7 REACTIES
  1. dit hof laat zich weer paaien door die nipte , dus die moordenaar heeft voor moord op zijn levenspartner maar 32 maand gezeten van de 48 maanden straf , het hof is ene teringzooi


    Maak melding
  2. Leny , geloof jij dat die vrouw met een illegaal wapen dat van hem bleek te zijn dreigde , nou die romano heeft bewust haar dood geschoten dus een moordenaar voor het leven , nibte heeft geen ziel


    Maak melding
  3. Heel moeilijk case, want geen worsteling,hoe is het wapen dan afgegaan.eens komt de waarheid boven tafel.fam.van doodgeschoten vrouw hebt geduld ,hij praat eens zijn mond voorbij.dit zeg ik ,want jaren geleden alleen de oude onder ons weten dit misschien nog.hadden een paar jongens aan de meursweg. In para een Chinees vermoord nooit werden ze gevonden.eentje ging in america wonen ,iedereen was doorgegaan met leven.gezinnen werden gesticht door hun.die uit america kon niet meer en vertelde het aan zijn vriendin een ameticaanse ,na jaren gingen ze uitelkaar.ze ging naar de politie en vertelde wat haar ex haar had verteld.net iets voor de fbi.cold case.inwetking suriname ingelicht,en ja hoor de heren die nog leefde werden allemaal achter slot en grendel geplaats.dus ik wil zeggen EENS KOMT DE WAARHEID NAAR BOVEN.


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES